Мислите ли си за вашите майки?

• 4 150
  • 67
  •   1
Отговори
# 60
И аз ежедневно се старая да докажа обратното,но не очаквах че толкова ще ми тежи.

Кое ти тежи? Усилията ли?
На мен не ми коства усилия, идва ми отвътре. Просто сме крайно различни с майка ми.

# 61
Спомени те.Да връщам лентата на зад.Тежи ми да мисля,че може да е било различно.

# 62
Моята майка размахваше пръст "Ще видиш ти, ще станеш майка....!
А моята казваше:"Дано  два пъти да е по-лоша от тебе!".А аз се смеех, защото по принцип не бях лоша, даже напротив.Е, малко се инатях понякога.Обаче  малкото умножено по 2 ми идва в повече и сега често се сещам за думите й...Лека й пръст.Но аз направо подлудявам, когато се уловя , че възпитавам детето по нейните методи , или , че в нещо приличам на нея.Обичам я, но  тя възпитаваше с  шибалката, пък  с днешна дата не го намирам за толкова подходящо.

# 63
Спомените. Да връщам лентата назад. Тежи ми да мисля, че може да е било различно.

Не може. Всеки прави най-доброто, на което е способен. Толкова са можели.
За спомените помага психотерапия.
Изобщо мисля, че за да сме най-добрите майки на децата си, трябва да сме в хармония със себе си и терапията никога не е излишна.

# 64
Моята майка размахваше пръст "Ще видиш ти, ще станеш майка....!
И моята така казваше и сега много добре я разбирам.Казваше "не се сърди ще разбереш защо се притеснявам когато имаш свои деца".Незнам дали аз подхождам като нея но виждам как моя син прави като мен когато бях малка  LaughingСега когато сме с майка тя ми казва че направо ми се чуди как се оправям сама с дивчовците Laughing

# 65
.......Не съм черпила от нея идеите, стила, начина на гледане на деца, е, неминуемо е част от нея, предвид, че тя мен е отгледала, възпитала-да премине и нататък, но като цяло не-нито се сещам, нито сравнявам, нито използвам нейни методи.Имам си свой начин.
Това е и моят отговор.

# 66
Ех, мисля си често и много ми липсва. Лека и пръст!Винаги съм знаела, че е зад мен и вече 4 години се опитвам да свикна с мисълта, че я няма. А относно копирането, много пъти съм повтаряла нейни изрази при възпитанието на децата си /направо ми се изплъзват от устата/.

# 67
  • София
Разбира се.
Аз имам майка, безкрайно всеотдайна и оставила толкова грижа и любов в мен, че няма начин да не живее в мен нейния образ, думите и, гласът и моментите, в които съм била жестока по детски и с присъщия на децата егоизъм да съм я огорчавала в моменти на гняв.

И понеже съм имала най-прекрасната, любяща, грижовна и всеотдайна майка, няма шанс да не повтарям по някакъв начин това към моето дете.
И не по отношение на дребно битовите средства и начини, аз дори не помня всички, а като  цяло.

Разбира се и на мен ми е казвала понякога, кога с усмивка, кога не, че има неща, които няма да разбера съвсем, докато не стана майка.
Сега я виждам понякога, разбира се заедно с баща ми, но той естесвено е малко по-въздържан, с едни сълзи в очите, да ме наблюдава някак.. особено.
И знам, че съм прескочила страховете и, върнала съм и по мои си начин грижата и обичта, заедно със всички основания да се гордее с мен.

Общи условия

Активация на акаунт