Майка ми иска да ни изхвърли на улицата...

• 6 375
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
Тя нали има прови да го ползва до живот. кога я погреба?

Тя пише за Договор за издръжка и гледане, при него не е задължително да има точка, че майка й има право да го ползва.

# 16
Аз съм задължена да я издържам и гледам , а тя си запазва правото да го ползва до живот.

# 17
Аз съм задължена да я издържам и гледам , а тя си запазва правото да го ползва до живот.

Чела ли си им договора?
Никой не знае какво са подписали, можем само да гадаем.

# 18
Точно както съм го написала е :"покупко-продажба", но няма посочена сума. В нотариалния акт аз съм "купувача" а тя е "продавача".
Цитат
Тя нали има пирови да го ползва до живот. кога я погреба?
Никого не съм погребала, има ключове, има си стая с климатик и т.н....

Само за протокола, на внучето си една дъвка не е купила и не го е гледала и 5 мин.

# 19
  • София
Ако в договорът ти не пише с право на ползване приживе или с доглеждане и издържане като допълнителна клауза е съвсем изчистен от задължения.

# 20
мунчо - става въпрос за родител все пак, чак пък такива коментари - друг е въпроса че тя е стара и може би синът й я обработва, а старите хора много лесно се манипулират. Поредния случай на трудни роднински взаимоотношения
Гледахте ли вчера 10.09.  по НоваТв -чиста истина! Родители- всяко едно нещо си има граници! Не може да се издевателства и да се изнудва по такъв гнусен начин собственото си дете.Какво като е родител-да  чака да я тресне с лопата по главата ли,когато е в делириум.Сектир само моето момиче,колкото по късно се заемеш с тази работа,толкова по зле ще е за теб и семейството ти!  Sunglasses

# 21
кофти ситуация,но аз мисля 4е е по4ти невъзможно покупко-продажба да се развали
Може би има начин да освидетелстваш майка си и с медицинско, че е алкохолно болна да я лишиш от възможността да предприема сама каквито и да било съдебни искове и други.

пак е изклю4ително трудно Tired

# 22
  • гр.София
Ако е издръжка и гледане/това не е покупко-продажба/ подлежи на разваляне в съда - на теб ще ти помогне ако си пазиш бележките, с които си й пращала пари, ако като си плащала данъците, тока и т.н изрично си отбелязана като вносител, ако имаш свидетели за твоите грижи и за това, че тя е получавала наема. Другия вариант е да е покупко-продажба, като в него сте й запазили правото на ползване пожизнено и безвъзмездно - тогава не може да го развали, просто й осигурявате стая за ползване - не можете да го продавате без тя да се откаже от това право или някой трябва да си го купи с нейното ползване, на което никой няма да е съгласен вероятно.
П.С. Пусни си едно удостоверение за тежести и вътре ще ти излезе дали е алиаторен договор или нотариален акт за покупко - продажба и нейното запазено право ще излезе като вещно право. Виж и къде й е регистрацията по лична карта - за теб е добре, ако не е на този адрес.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 15:06 от dilu

# 23
  • малко градче
Покупко- продажба с клауза за доизглеждане се разваля и още как.  Винаги майка ти може да каже, че не си я гледала.  Най-добрият вариант е бил чиста покупко-продажба, но уви, договорът ви не е такъв. Можеш да се опреш на направените подобрения в апартамента .  Ако договорът се развали, тези разходи мисля, че трябва да се върнат.Пази си всички касови бележки и документи. Хубаво е да имаш и пощенски записи за изпратени  пари , както са ти казали по-горе. 

Между другото на девера ми така им взеха къщата. Бабата и дядото заявиха, че не ги гледат, свидетели  на това  и т.н. Съдът често отсъжда в полза на възрастните хора.   НАМЕРИ СИ ДОБЪР АДВОКАТ, КОЙТО ДА ТЕ ПОСЪВЕТВА КАКВО ДА ПРАВИШ ОТ ТУК НАТАТЪК.(  те много добре знаят хитринки в такива случаи, могат да те посъветват за поведението ти от тук нататък)

Успех!

# 24
Нямаш си идея колко добре те разбирам. Не знам какво да ти кажа, освен това, че най-вероятно няма да го направи, но раната остава.

# 25
  • у дома
Не може хем да е покупко-продажба, хем да я гледаш, хем и право на ползване да има. Не са важни уговорките между вас, с майка ти, а какво пише в договора. Ако е договор за покупко-продажба, майка ти трудно ще го развали, но не е невъзможно. Ако не го направи тя, обаче, след смъртта и, брат ти може да има претенции към него, ако не е получил друго наследство от нея. Най-добре с дговора, при адвокат.

# 26
Може, но е покупко-продажба срещу гледане, а не срещу някаква сума пари. Поне така ми обясни адвоката. Каза още, че аз дори нямам право да живея в него преди смъртта и, ако тя не иска. Мога само да го продам, но няма кой да го купи, защото върви в комплект с нея, докато е жива.
Цитат
Ако не го направи тя, обаче, след смъртта и, брат ти може да има претенции към него, ако не е получил друго наследство от нея.
Леле, за това не бях мислила изобщо. Ако в нея се събудят все пак някакви чувства и тя все пак не го направи, от брат ми не може да се очаква подобно нещо. Cry Наистина ли може да го оспорва?

# 27
Ами не съм адвокат, но по принцип ако жилището е само едно, а вие сте две деца, брат ти има някакви запазени части от семейното жилище, които му се полагат по закон( кажете ако бъркам). Така че сигурно може да го оспори. Но пък ти си гледаш детето там и ако ви е единствено жилище и нямате друго(ти и съпруга ти), можете да го ползвате до навършването на 18 години на детето.

# 28
Щом си пада по алкохола - занеси и 10 бутилки, квото пие и там на място с необходимите документи чакаш да си пийне и разчувства, и да се подпише на документите в твоя полза. Малко е грубо тва, но все пак е идея.  Rolling Eyes

# 29
Само да следя темата, че яки класики има тука... пак.!!! Mr. Green
Селтаки е най-прав - кофти фемили! Мен ако питаш вземи се върни в чужбина и остави майка си да духа супата тук!

Общи условия

Активация на акаунт