Юли-2006 , тема 89

• 35 160
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Влизам да ви почерпя, днес малкото ми момче стана на половин годинка. Как бързо лети времето...
http://jkukov.snimka.bg/family/nasheto-semeyistvo.50556.15327722

Видях, че Крис е болничък. Милото детенце, бързо да оздравява.... Praynig Tired Hug

# 541
Нанни, жив и здрав да е Кико! Heart Eyes

Копирам си разказа от другата отчетна:

Откраднах си малко време и реших да споделя как мина моето раждане.
Та на 5-ти следобед отидох на запис на тоновете, всичко с бебето наред, горе високо без индикации за скорошно раждане. Е да, обаче акушерка ли беше, каква ли не знам, но ми направи преглед за разкритие със зверско бъркане. Close Тръгнах си от болницата и си записах още 2 срещи за седмицата за тоновете. Прибрах се вкъщи в 19:30ч. но със странни болки, нещо неприсъщо. Хапнахме и в 20:30ч. ми изтекоха част от водите. Оправих се и в 21:30ч. с мъж ми бяхме в болницата. Пак запис на тоновете и тест дали са води или друго(тук се прави с една клечка на която има марличка и ако се оцвети в зелено значи са води), въпросната клечка не се оцвети и лекарката каза, че не са води. Та трябваше да ме бръкне хуууубаво да помести главата на бебето, за да изтекат пак част от водите. Crazy След записа се останови, че бебето е добре и ме преведоха в стая до сутринта, цяла нощ си имах болезнени и нерегулярни контракции, но търпими. На сутринта не беше започнал родилен процес и в 7ч. ме преведоха в родилна зала, включиха ме на системи(без окситоцин)-глюкоза и още някакви щуротийки. И пак ме вързаха за тоновете. Към 8-8:30 започнаха и по-честите и по-силни контракции. Лошото бе, че нямаше мърдане, в една единствена поза бях и това ме тормозеше много. В 9ч. се обадих на мъжът ми да дойде при мен. От този момент контракциите станаха на 4 мин. с продължителност ок. 30сек., и имах чувстовот, че зачестяват все повече и повече. Мина моят лекар да ме види(ок.9:30) и аз си поисках епидурал, защото наистина болките бяха нетърпими в тази поза, а и вече бяха на 2 мин. Трябваше да изчакам едно спешно секцио и тогава да ми сложат упойката(така стана и с първото ми раждане Simple Smile-късмет) В 10ч. ми сложиха упойката и мъжът ми дойде малко след това(нямало кой да му отвори вратата на родилното). След това почувствах голямо облекчение, не усещах болка, дори успях да подремна малко, че бях смазана от неспане нощта а и от цялата дъндания около преместването ни. Бебето обаче не иска да излиза и си стои горе високо, мнооого трудно и бавничко слизаше надолу, аз продължавах да съм в същата поза, краката ми изтръпнаха...но поне болка нямаше. Към 12:40(не съм сигурна, защото нямах часовник около мен) започнах да усещам напъните. Лекарите минаваха и казваха, че няма да е скоро. Crazy Това продължи около 20 мин. В 13:12ч. изплака малкият Кристиан с 3 напъна! Най-сладкото момченце на мама, оформен, големичък и със сииилен глас. Имам лека епизотомия-2 външни и 1 вътрешен шев.
Общо взето малкият Крис не беше готов да излиза, ако акушерката не ми бе направила зверският преглед може още да не съм родила.

Всички бяха изключително мили. Знаеха, че не разбирам добре езика и се съобразяваха с това. Докато анестесиоложката ми слагаше упойката една лекарка ме галеше по бузата и ми говореше мило-от сорта на.."спокойно пиленце мое, след 5 мин. ще се чувстваш много по-добре". Heart Eyes Доволна съм от персонала, доволна съм, че и всичко с мен и Крис е наред. Но това не бе очакваното от мен раждане. Ако нещата бяха тръгнали от самосебе си, едва ли щях да съм вързана за леглото, и сега исках да се раздвижа малко, но уви не ми позволиха.

От както изплака Крис не са го отделяли от мен дори и за секунда. Всичко се прави пред очите ми! Информират ме за всяка манипулация която извършват с него и искат съгласието ми за дадени изследвания. След като всичко мина, оставиха мен, бебето и мъжът ми 2 часа в стаята да се порадваме на бебока и да се насладим на момента. Крис голичък, аз също(разрязаха ми нощницата още като видяха, че бебето излиза, за да ми го сложат на гърдите). След като изминаха 2-та часа дойдоха направиха ми тоалет, облякоха бебока и ми донесоха да хапна. Laughing Аз се нахраних, станах и ги извиках да ме превеждат в стаята. А една акушерка идва с количка, като ме видя станала много ми се зарадва. Сякаш никога не бях раждала, чувствах се прекрасно.

Престоят ми в болницата не беше никак хубав. Съжалявам, че не поисках самостоятелна стая! Няма да навлизам в подробности, само ще кажа, че бях в стая с една арабка! Ужасно бешеееее! (сигурно има и свестни и добри хора от тази раса, но защо ли не попадам на такива? Rolling Eyes) Персонала от болницата е изключително мил, очарована съм!

Тук спирам, че стана много дълго и едва ли някой ще ме изчете! Crazy

Имам мнооого кърма...всичко с Ема се повтаря и изпадам в ужас да не направя пак някой мастит. Цедя само до облекчение, но бързо се пълнят. Имам мляко за минимум още 3 бебета!

# 542
  • София
Честита месечинка на сладкия Кико!Все така да радва мама и тати! Heart EyesНанни-кога ще се съберем да го видим най-после твоя малък мъж?Кажи кога и как ти е удобно. Peace

Ронка-добре дошли с малкия сладур!Много ми хареса,че пускат татковците,моя сигурно щеше да припадне де,но като идея е много мило.Малкия надарен,а? GrinningИ Влади така беше-каква гордост за таткото е само си представям Grinning!Хубаво,че имаш кърма,дано скоро се регулира,че наистина си е натоварващо.Много ти е сладко момченцето,толкова е оформен,кажи на тати да ви снима и в домашна обстановка да ви видим.Докъде сте с новия дом,мама помага ли?Не каза Ема как се държи с бебчо-много целувки и на нея Heart Eyes.

Дани-много гадно с Криси-милото дете!Дано го облекчи инхалатора!Дано и свеки се възстанови,и аз обичам моята,много ще се притесним,ако се случи нещо с нея.Дано женичката се възстанови напълно в най-скоро време!

# 543
Момичета, ако сега не полудея няма кога. Обстановката вкъщи е ужасна! Всички са много изнервени, а аз съм между чука и наковалнята...майка ми мърмори от една страна, Калин от друга...а аз най-много от трета, защото всичко на мен се излива. Чувствам се ужасно.
Най-лошото е, че Ема не ме иска! Confused Иска само баща си, от мен най-много да ми позволи да й прочета някоя приказка и до там. Отдавам го на това, че имаше 9 месеца да свикне с мисълта, че имам бебе в корема, но сега неможе да се примири, че и баща й има бебе. Ако Калин се доближи до малкия, на Ема й се допикава и започва да мрънка докато Калин не започне да се занимава с нея. Преди малко й предложих да се разходим двете, но тя иска само баща си.
Усещането не е никак приятно...Сега останах за малко сама, поне да се нарева едно хубаво...
Спирам, че и клавиатурата не виждам вече.

# 544
  • София
Ох,Рони-много мъчно ми стана за теб Sad!Недей така,бебчо има нужда от теб,като си разтроена и изнервена нали знаеш,че ще му предадеш и на него и ще има да ти плаче по цял ден и нощ.
Естествено е малката да се държи така,досега тя е била център на вниманието,сега като има ново човече,което мама и тати гледат с любов и се грижат за него-съвсем естествено е да се почувства застрашена,кой знае какво И е в малката главица!Не се натъжавай,говори И мило и с много любов и разбиране,включи я в грижите за бебето-да ти носи пампата,да чипкате бебчето,да ти подава дрешките,не я изолирвайте...за мъжа ти и майка ти няма да говоря-може ли да те изнервят в този момент!Майка ти да си гледа домакинството и толкова-да не ви се бърка и да говори по-малко и то повече с Ема-да И обяснява колко е хубаво,че вече е кака и т.н.,не да ви дава акъл какво да правите.Калин въобще не трябва да те занимава със собственото си неудобство-ще изтрае малко,ама че хора!

Не се ядосвай,сега и хормоните още ти се наместват и бушуват,гледай сама да се успокояваш и да си казваш,че всичко ще е наред.Надявам се да се включиш с по-бодър пост след малко,много прегръдки от нас!

# 545
Дидито много хубав пост,всичко си казала,Ронка търпение,и много любов ви желая,сигурна съм че и сами ще се справите,на мъжът ти също не му е лесно сега, ще се справите..

Нанни честита половин годинка! Hug Hug HugНа сладура

Дани какво стана с инхалатора,какво слагаш за инхалации,днес ми казаха че било противопоказно за деца под 5 инхалациите newsm78
  А Юл е болна,нещо като -лоша кашлица,гъсти сополи,идва кашлицата от гърдите май,давам и проспан и се моля Praynig офффф аман от болести бре

Утре имаме годишнина ,толкова съм тъжна,10 годинки ooooh! ама сигурно няма да празнуваме както бихме могли ако беше здрава Юл и бяхме  ooooh! се затъжили малко един за друг все сме заедно,и до Хисар не  ходя сама,никъде,не сме се разделяли бре,ама и не можем Mr. Green

Heart Eyesобаче и аз искам бебчеее вече,ама мисълта ми не го побира нито разума Thinking

# 546
Ронка:много е сладък малкия Heart EyesЕма ще свикне,не се тревожи,няма къде да иде WinkА ти не се изнервяй,че наистина всичко се отразява на бебо.То нормално сега след раждането с тези хормони докато се наместят.Мен родилни депресии не ме хванаха и двата пъти,не се поддавай,прегръщам те Hug Hug HugАз имах късмета моето дете до сега да не е показало ревност поне явно.А че  ревнува да.Съдя по държанието й понякога,отразява се,няма начин.Защо не пробваш със зелеви листа в сутиена.Като отбивах Зоя си слагах,доста облекчават.Ти сега и от 2-те ли кърмиш?Помня,че Ема я кърмеше от едната.Дано майка ти не ви изнервя допълнително,не е лесно с друг човек у дома.Аз лично никого не мога да търпя повече от 3-4 дни у дома.Моята свеки остана само първия ден,после решихме да се оправяме сами.Така поне ми е по-спокойно.
Ели,Дани:бързо да оздравяват дечицата Hug Hug Hug
Лора вчера пък я водихме на дерматолог.Изписа един куп мазила и каза,че има себореен дерматит ooooh!След 2 седмици пак иска да я види дали се е оправила.Окото и продължава да сълзи,слагам капки,ама...И жълтеницата и все още не е минала.Абе това човече за сега май е доста махнато,ще видим по-нататък.
НАНИ;честита ви половин годинка,как минава само времетооооо ooooh!Много са сладки момчетата Heart Eyes

# 547
Здравейте,
ние вчера се загубихме ,бяхме малко на село добре ни се отрази.После на детски РД ходихме,но Гали се оказа с Т вечерта.  Confused
Додох му хомеопатичните капки 2 пъти днес,ако до утре няма подобрение ще ходим про Ферфито.Сутринта му гледах гърлото,видя ми се бяло полипче,но не мога хубаво да го видя,следобед пак ще си играем на чичо доктор  ooooh!

Ронка не се оставяй такива настроения да те завладяват,на Ема ще и мине,трябва и време да свикне с бебето.  Hug
Майка ти колко още ще остане?

Скоро да оздравяват болните дечица   Peace

Синеочка  Blush

Нани честити 6м,хубава тортичка  Wink

# 548
Момичета, мерси за куража който ми давате. Нещата ще се наредят, просто се убеждавам, че никаква помощ от никого не е нужна на едно семейство...след като всички сме здрави разбира се.

Майка ми ще остане до края на месеца. Много време ми се вижда, но ще мине бързо надявам се. Laughing

Малкият Крис май го хванаха коликите. Цяла нощ иска да суче, но пък се сърди, че пуска много мляко, реве, кривчи се....коремчето му кърка. Сгушен в мама обаче спинка като ангелче! Heart Eyes Май така ще я караме на първо време. Simple Smile

# 549
Ронка, HugАко Калин има възможност да помага,наистна е май най-добре майчето да си заминава..Аз също не търпя някой да ми се мота из краката по-дълго.Наша първа братовчедка беше дошла хем на море,хем да помага като родих и на края вече треперих от нерви,въпреки че жената имаше добри намерения,а и сме близки..Иначе относно ревността те разбирам като гледам как Алекс ревнува дори от чужди бебета..Вчера ми идваше да го удуша това дете,такъв номер ми завъртя #Cussing outВодих го на куклен театър с дъщеричката на една приятелка и после седнахме да хапнем.Само като взех бебето им да го милвам и Алекс като започна да мрънка и да ме скубе,откачих Shocked Никога не се е държал така агресивно и дори си ми е кротко детенцето,какво беше това Thinking  

# 550
Някой може ли да ми помогне,след като преинсталирахме уиндоуса не мога да подкарам принтера,иска ми диск с драйвер,нямам,а свалям от нета за този модел принтер пак не го ще,какво да го правя Close

Аз на Юл и дадох вчера проспан,давам и витамини,давам и капки клеева,и днес излезнах аз виновна че кашля,що съм се правела на докторка,що съм давала проспан без да ми е изписан,разболях детето,ходихме на лекар и изписаха Аб естествено,ама аз няма да и го дам,утре пак ще я водя да я чуят и никакъв АБ ooooh! Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms амаха

# 551
Някой може ли да ми помогне,след като преинсталирахме уиндоуса не мога да подкарам принтера,иска ми диск с драйвер,нямам,а свалям от нета за този модел принтер пак не го ще,какво да го правя Close

Аз на Юл и дадох вчера проспан,давам и витамини,давам и капки клеева,и днес излезнах аз виновна че кашля,що съм се правела на докторка,що съм давала проспан без да ми е изписан,разболях детето,ходихме на лекар и изписаха Аб естествено,ама аз няма да и го дам,утре пак ще я водя да я чуят и никакъв АБ ooooh! Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms амаха

Ели не мога да помогна с нищо за съжаление.

За една кашлица АБ ,тия лекари са побъркани,та това не е начин организмът да се справи с кашлицата.В нашата майска тема пишат и майки които живеят в чужбина и те казват че там без изследвания и без да има установена някаква бактерия АБ НЕ СЕ ИЗПИСВАТ ! Но защо не е така и тук се питам аз и отговор не търся  Crossing Arms Няма оправия тук...

Наш Галко днес си получи капчиците и защастие няма вече Т. Господ здраве да и дава на нашата хоми!  Heart Eyes

# 552
Рени за жалост тук е така,и изписват АБ профилакточно за да се застраховат ако не дай си боже стане нещо на тях им е чиста СЪВЕСТТА ИЗПИСАЛИ СА АБ Tired ама ако и утре кашля и има хрипове нещо ще трябва да го взимам май Rolling Eyes макар че и с Аб и ббез за 1 седмица ще се оправи ,но с детето "експерименти" ми е забранено

Много хубаво правите с хомеопатията,поне не давате Аб и други неща ние изпихме едно шише панадол  вече ooooh! откак тръгна на градина ooooh!

newsm78  Чудя се  тези безжичните мрежи -интернет,ми то на моя телефона открива като пусна да търси 20 най-малко не е ли вредно това облъчване newsm78 то кое ли е полезно вече в този свят,одеве върнахме една фалшива водка,ама фалшив бандерол от километри,като сипахме да пием и вдигам чашата и ме лъха на спирт все едно ще ми бият инджекция така силно мирише -всичко ли е фалшиво в тази държава вече #Crazy

# 553
  • София
Рени-и сестра ми откакто живее в Гърция това казва-там докторите НЕ изписват антибиотик на децата.Тук малките като боледуваха И ги друсаха с АБ,а там само с капки и сиропи на билкова или хомеопатична основа предписват.Ето-скоро племенника ми беше с Т,кашлица,хрема-ами не предписа антибиотик-за 2дни си се оправи детето.
Колкото повече пият,толкова повече се разболяват-това го разбрах вече.Надявам се от капките да се е пооправил малкия ти синечко Hug.

Ели-дано малката се оправи скоро! Praynig
Иначе си права-всичко е вредно,все повече се отдалечаваме от природата,а това е лошо...
Дани-как е Криси?Подобрява ли се?Прибрахте ли се у дома вече?

Аз най-после се реших да си направя операция на носа,та чета из разни форуми за доктори и цени..

Последна редакция: нд, 11 окт 2009, 21:51 от didito.

# 554
  • ES
Мила Ронка,
4естита ти втора рожба. Желая на цялото ти семейство много здраве и късмет, а мъника да порстне голям и силен мъж.

Ееех, и аз кога ли Ще се навия за второ. То аз съм се навила де, но не е лесно в 4ужбина сами с 2 деца. То не 4е Ронката е в по_разли4на ситуация де. Желание да има 4овек другото се нарежда.

И сега кой остава, Рени ти ли си? Страхотни снимки  Peace

Общи условия

Активация на акаунт