Отговори
# 105
  • последна надежда
Добро утро момичета  Hug

Днес синът ми става второкласник. Докато бях в болница таткото му купил нови обувки и пробвали официалните дрешки на детето. Даже и ризата му беше изгладил. За съжаление аз няма да мога да отида с тях на тържеството. Няма да мога да издържа 3 часа права и си останах в къщи да лежа.

Моите мъже са убедени че бебето ще е момче и му говорят на име. Двамата са решили че трябва да се казва като тях  hahaha. Синът ми му вика Ники1, а мъжът ми Иво. Аз да не остана назад реших че ако е момиче ще я кръстя Ива - на мен и таткото.

Малкото вече рита все по-осезаемо. Всяка вечер почва бебешки фитнес в корема  Laughing.

# 106
Добро утро, майчета!!!
ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН НА МАЛКИТЕ И ГОЛЕМИТЕ УЧЕНИЦИ!!!!
Моята племенничка Рали днес е първокласник, желая и здраве, успехи и да и е леко и приятно в училище!!!
 Спомням си толкова ясно като се роди и акушерката ми я извади да я видя на 5-та минута, а сега е вече на 7  и ученичка Laughing    bouquet
Ние сме Ок, Йони е на детска, аз бачкам и така  Mr. Green
Целувки и  хубав ден!!!!!!!

# 107
qnikzp ами да ти кажа той мъжа ми си го търси сам, знае че съм раздразнителна и снощи реши че трябва ей така нарочно да ми изпили нервичките и днес нямам ама никакво намерение да му чувам гласа, и заради него днес не можах и да се видя с колежките си от Винс-а #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Така и не могат да разберат някои мъже колко ни е напрегнато. И ние имахме такива моменти, но сега се старая да не му обръщам внимание, когато започне да си проси скандал

# 108
добро утро и честит първи учебен ден. точно пред нас има училище, но като гледам то повече родители от ученици Grinning
аз съм много обезпокоена, при мен не само, че няма симптоми, а и малкото, които имах  изчезнаха- гърдите ми вече са меки, както преди да забременея и се смалиха, а и 1ния път, който ставах нощем до WC спря. за други екстри въобще и дума не може да става. Корем си имам, но не по- различен от това, което беше преди, а пък няма логика, защото съм едра и склонна към напълняване.
май ще посетя чичо доктор по-рано от колкото се бяхме разбрали. ако в най-добрия случай всичко е наред карам най-странната бременност в целия форум.
много съм подтисната - болничния ми изтича и трябва да се връщам на работа , а как ще ги изтрайвам мойте колеги незнам. при нас също много се пуши - аз и в нормално състояние се дразня, а сега незнам
момичета гледам,че вече всички сте се записали за ФМ и БХС- а моят лекар дори не иска да ме запиш за ЖК преди 12 седмица- каза, че ако всичко  е наред лесно ще ми пусне всички необходими изследвания

за съжаление при мен се наложи  да кажа много рано в работата,че съм бременна, защото влязох в болница още в 6 седмица, а мястото ми е такова, че общувам с голяма част от колегите и е логично всички да са излюбопитствали къде съм. единствено ме притеснява, че ако се случи нещо лошо после ще трябва да изтърпя всички съчуствени погледи и словоизлияния....... а нямам нерви за това. и още миналата година, когаго абортирах усетих как хората някакси се чустват защитени от подобни неприятности, все едно абе на мен това не може да ми се случи

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 09:31 от BOTZ79

# 109
  • Варна
Аз си реших проблема захванах се с редене на пъзелчета който иска да чисти такава стачка съм му ударила че нямам думи.
BOTZ79 всичко се оправя няма страшно повече спокойствие и както ми каза доки вчера многоо разходки на чист въздух. и като те ядоса някой усмихне се напук на него Simple Smile)
qnikzp то и аз уж не обръщам внимание ама понякога ми се понасъбира а и по цял ден съм вкъщи сам самичка Simple Smile) като се върне искам да поговоря с него нормално да се драка с мен. Ще го изцеля или ако не успея няма си види детето средни положения няма Simple Smile))) Laughing hahaha

# 110
Аз си реших проблема захванах се с редене на пъзелчета който иска да чисти такава стачка съм му ударила че нямам думи.
BOTZ79 всичко се оправя няма страшно повече спокойствие и както ми каза доки вчера многоо разходки на чист въздух. и като те ядоса някой усмихне се напук на него Simple Smile)
qnikzp то и аз уж не обръщам внимание ама понякога ми се понасъбира а и по цял ден съм вкъщи сам самичка Simple Smile) като се върне искам да поговоря с него нормално да се драка с мен. Ще го изцеля или ако не успея няма си види детето средни положения няма Simple Smile))) Laughing hahaha
Изключително добре те разбирам. И аз съм сама в къщи, в град, в който не познавам никого, не съм на работа, докато той е сред хора

# 111
Здравейте и честит учебен ден на всички, които имат ученици.
Дано училищните трепети да са изпълнени с много положителни емоции.

Аз днес съм като изтискан лимон.  Страшно уморена се чувствам и с триста зора сутринта се замъкнах до работата с един час закъснение. Просто трябваше да събера цялата сила и воля, която имах за да се домъкна. Леле то да си бременна и да работиш е много трудно, поне в този момент ми е много тежко. Чувствам се такъв парцал, че чак очите си едвам държа отворени, а съм спала. От около два дена забелязвам, че гаденето не ме мъчи толкова, обаче умората надделява.

Тези дни ще се записвам на ЖК. Доктора при който ходя, понеже е на частно, ми даде едно листче, с което май трябва първо да отида до личния и той да ми даде направление за ЖК. Някой може ли да потвърди това....защото аз май забравих, дали първо трябваше през личния да мина или пък директно да се замъкна до ЖК-то? Май е второто...ама някоя мома ако може да ме светне, че в момента и да мисля не мога.

# 112
Честит първи учебен ден на учениците!  Hug

Аз също съм една седмица болнични.Физически се чувствам чудесно.Също нямам гадене.Само гърдите при натиск ме болят.Единствено съм мнооого раздразнителна най-вече към колегите в работата.Затова и си пуснах болничен,малко да релаксирам,защото имам чувството,че ще гръмна.
 С моя мъж също не се засичаме.Идва си късно вечер от работа,уморен,умислен.....Съвсем различно е...Първия път всеки ден ми показваше,че съм специална.А сега все едно нищичко ми няма.Понякога си мисля,че забравя.То и аз покрай детето не се вторачвам толкова като първия път и дори ми става гузно.Затова нямам търпение да започна да усещам малкото човеченце.
qnikzp и аз си спомням колко кошмарен беше последния месец от бременността ми.Сама в жегите.Всички на работа,мъжа ми работи повече,заради бебето....абе ужас.Дръж се и вземи се позапознай с някоя майка покрай вас.Завържи някой друг контакт,защото ще полудееш така.

Тук доколкото разбирам ФМ е задължително изследване на два етапа 1-ви(9та и 12 седмица) 2-ри (22седмица)
На мен доктора ми каза,че дозата за фолиевата киселина е по едно сутрин и едно вечер  Shocked ,но аз мисля да си пия както си пиех в България.
don biberone първо минаваш през личния лекар за направление и това става само първия път.После вече си посещаваш консултациите без да ти е необходимо такова. Wink

Весел ден на всички и по-ведрооо!

# 113
честит първи учебен ден - един прекрасен ден  Wink
Моето слънце е още малко - ще прави скоро 4 и училището е далече  Wink
Не е ли забранено да се пуши в офисите - учудва ме факта , че има още такова нещо  newsm78
Нормално е напоследък повече умора - сезоните се сменят Т падат - повече витамини и ако може - почивка.
БОЛЗ - според мен всичко е наред. Аз предния път никакъв симптом нямах. Стискам палци.
Сега като си помисля - ами ние зимата ще сме с най -големи кореми - ами ние ще трябва сума дрехи да накупим, къде ще ги топлим тези тумбаци . Предния път аз изкарах лятото и топлата есен с няколко панталона и няколко тениски и 1-2 блузки . Ами сега ? ще влезна в преразход!  Трябва да го измисля някак си  newsm78  newsm78   newsm78

# 114
Благодаря cveta. Явно ще се замъквам до личния...хич не ми се искаше, но като гледам, без него не може.
Severina, аз засега умувам да изкарам с около два панталона за бременни и няколко блузета...мислех че ще ми трябват само панталони ала вече гледам, че и блузета ще трябва да купувам. Хич не ми се харчи за такива дрехи, но пък трябва и да ни е удобно. Смятам да заложа на малко и удобно, пък ще видим дали сметките ще са ми без кръчмар.  Simple Smile

# 115
Здравейте,
BOTZ79  не се тревожи,че нямаш симптоми, и аз съм така, но вярвам, че бебчо е добре, а и за мен е по-добре, че така имам сили да си гледам детето.
И мене ме викат 12г.с. да ме регистрират , тогава ще ми пускат изследвания. И с първата ми бременност беше така.
Иначе дрехи няма да си купувам, имам от преди, дънки и джинси за бременни.Само ще ми се наложи да взема зимното яке на майка,че моито едва ли ще го закопчея.
На работещите- лека работа,на останалите,ако могат да излизат на разходка,че времето е страхотно.

# 116
Добро утро мамчета  :bouquet

Честит първи учебен ден.....И аз имам ученичка тя е на 4 годинки но тук на толкова започват училище...Започна във Католическо училище и  се надявам да се справи.Милата ми беше толкова развълнувана днес и с тази униформа изглежда толкова пораснала....

Иначе аз съм си все така Sick никаква промяна.Започнах да взимам пак фолиевата к-на както една от мамите ме посъветва непосредствено преди лягане и засега успявам....

За мъжете и това че си отнасят по някой скандал вечер или по телефона....Нека да бъдем честни ама и те си го просят.... #2gunfire
Лек и много успешен ден на всички вас Hug

# 117
  • София
Здравейте на всички! Hug

Честит първи учебен ден на всички ученици и техните родители. Моята дъщеря днес за първи път влезе в училище, но в подготвителна група.Беше много притеснена и ентусиазирана едновременно. Накрая извода беше, че в училище е страхотно и много по-хубаво от детската градина. А аз едвам издържах 3 часа на всички физически и психически емоции около това. Важното е, че ми се размина повръщането. Сега цял ден ще релаксирам. Tired

Аз също съм доста рaздразнителна напоследък и само се заяждам с мъжа ми. Той добре, че е душа човек, та не ми се връзва много. Няма как тия хормони да не избият нанякъде...

На ЖК и аз чак в 12 седмица ще се записвам. Май повечето са така.
Днес времето е страхотно, пожелавам ви много усмивки! Hug

# 118
BOTZ79, нямаш най-странната бременност, а напълно нормална. Много жени са без симптоми, включително и много мами от тази тема. Аз също нямам никакви оплаквания, но съм сравнително спокойна, защото вече съм минала по този път и се притеснявах като за трима при предишната ми бременност. Това, че си едра и склонна към напълняване не значи, че още от 2-3 месец ще почнеш да качваш килограми и да ти расте корема. Напротив - по-едрите жени обикновено напълняват много по-малко, а и често коремът им почти не личи, дори и в 6-7 месец. Отново ще се дам за пример - аз съм много дебела /можеш да видиш на снимките какъв съм кит/, а не качих нито един единствен килограм и отидох да раждам точно толкова тежка, колкото и когато забременях, даже може би половин килограм по-малко. Не съм повръщала и си ядях нормално. Така че това хич не трябва да те притеснява. Коремът няма как да ти порасне толкова рано. Това се случва само при жени, които са раждали, т.е. матката е стигнала много големи размери и сега й е по-лесно да се разширява и съответно може по-бързо да се уголеми.
По отношение на ФМ, аз те съветван да си запишеш час още сега, защото за добрите специалисти се чака много. Аз се записах преди около 10 дни, за 30.10. при доц. Димитрова, т.е. почти 2 месеца по-рано. БХС също мажеш да направиш без да ти е необходим гинеколога от женската консултация. И двете изследвания са платени, така че няма значение дали си се записала на ЖК или не.
Не на последно място, щом не се чувстваш добре на работното си място, намери си лекар, които ще ти дава болнични през цялата бременност. Не би трябвало да ти откажат, но все пак, преди да дадеш направлението, уточни дали лекарят е склонен да ти дава или не и най-важното - дали ще те праща на лекарска комисия някъде другаде или той участва в такава и продължителния болничен няма да е проблем.

# 119
  • София
Здравейте момичета,

Честит 1-ви учебен ден и от мен на всички, които имат ученици! Да са им живи и здрави и много ученолюбиви!  smile3525

BOTZ79, не се вкарвай сама във филми! Радвай се, че си добре и се наслаждавай на времето. Както са писали много "колежки"  preggo това е нормално и голяма част от нас се чувстваме точно така като теб. Какво по-хубаво от това?!??!

Severina, аз засега умувам да изкарам с около два панталона за бременни и няколко блузета...мислех че ще ми трябват само панталони ала вече гледам, че и блузета ще трябва да купувам. Хич не ми се харчи за такива дрехи, но пък трябва и да ни е удобно. Смятам да заложа на малко и удобно, пък ще видим дали сметките ще са ми без кръчмар.  Simple Smile

Това все едно аз съм го писала.  Simple Smile Мисля да си взема едни дънки и един панталон, пък да видим дали ще успея да изкарам само с тях. 

Общи условия

Активация на акаунт