Отговори
# 555
Liota, kriska ta дано всичко е наред. Слушайте си лекарите...
Звездичка! аз също не живея в Бъгария, с първата бременност началните месеци също не живеех в България (ако това има някакво значение). И въобще не е подлежало на коментар дали да се правят тези изследвания. Както вече казах никой не може да те задължи, но не смятам, че изследването за СПИН е някакво "нововъведение". Аз не бих го пропуснала при все, че тези болести се предават и на плода. Но свят широк, хора разни, възгледи различни. То голямо избистряне на темата падна от моя страна, ама като съм се хванала на хорото, да дам отговор на всички коментари по въпроса Laughing
ivetaa да качиш още 6!

# 556
  • София
valeto, и аз бях така от всичко ми стaваше лошо, дори и от рекламите на храна по ТВ, но още малко остава и ще мине.

liota, много неприятно с бронхопневмония. Не се тревожи, ще стискам палци!

kriska ta мисля,че можеш да пиеш антибиотика, той е съобразен с бременността. Усложненията са по-опасни. И оздравявайте бързо момичета!

iveeeta и аз в петък съм на преглед и БХС. Дано всичко е наред!

Мен днес ме скъса кръста от болки, че много се разхождах. Ама то страхотно време тук, как да пропусне човек.  Crazy

# 557

Severina_  аз мислех, че изследването за СПИН е едно от задължителните,  заедно с останалите сифилис, хламидии, хепатит В, кръвна картина, кръвна група (+резус фактор), със сигурност пропускам нещо. Но явно няма такова животно като "задължителни". Доста кръв ми взеха последно, защото първите изследвания са много.

Простата сметка 10 години с един и същи партньор и взаимно доверие (при това беше до мен и не даде признаци на съмнение ) + живеем в самостоятелно жилище - т.е няма кой да му ползва самобръсначките ... изобщо няма от къде да го хвана. Да бях в рискова група - разбирам. А ако се оставя да ми правят изследвания ще започна да мисля за вероятни негативни резултати и за възможни други изследвания , които не ми били направени ... и ми отиде спокойствието.

По повод изследванията . Именно в този форум четох за кошмарните преживелици на една майка с позитивен тест за малформации - май именно аминоцентеза беше , която все пак е родила съвсем здраво бебе . Преди да ти направят което и да е , са длъжни да ти представят обстойна информация с рисковете от манипулацията и ползите от нея и вероятния изход/рецидив. Е аз се научих винаги да чета издълбоко. аминоцентезата не е точно изследване. И ултразвука не е . Гледай малките букви под снимката . Има диапазон +- на точност. Сина ми го чакаха да се роди 3,500 , а се роди 2, 800 . И това да ти кажа не е някакъв си апарат, а един от най добрите в голяма университетска клиника. Аз затова и там ходя. Защото както личния ми лекар каза, ако в някой кабинет имат фиат, в униклиниката имат порше . Та и той е тоооолкова точен. И какво точно тяхната информация четох за тези изследвания. Даже нямат право да препоръчат да се махне бебето при всички положителни изследвания , защото в повечето случаи ще махат в 4-5 месец здрави , развити бебета.
А аз да реша при такъв тест да махна детето или не ... после как ще живея и ще гледам другите си деца , като знам ,че вероятно съм махнала здраво бебе. От тази гледна точка реших да не поемам тази отговорност в свои ръце и да очаквам няколко месеца в стрес какво точно.

Както и да е това си е моето мнение. Аз си мисля, че така или иначе резултатите от този тест на всички ще са ОК Simple Smile  стискам палци Simple Smile
Какво става с Дон Биберон?

# 558
Здравейте Simple Smile
Днес сте се вихрили във форума Simple Smile

Да споделя и аз набързо Simple Smile
Фолиева к-на пиех докато ми свършиха хапчетата след като се роди Алекс. Моя доктор каза да си я пия, както вече писах тя не може да се предозира Simple Smile Повечето доктори препоръчват да се спре, защото в комбинираните витамини има и ФК. Аз пиех Пренатал на Jamison's, мисля че така се пишеше фирмата... натурални се водят... аз да си призная пак ще пия... предния път не бях много редовна защото бременеех сериозно през лятото и имаше изобилие на плодове и зеленчуци... ама сега зимата е по-различно, а и аз все още съм недоверчива към зимните зеленчуци, според мен повечето са нитратни... сигурно греша, но предпочитам да не рискувам с прекалена консумация  ooooh!
За теста за СПИН той не е от задължителните изследвания като Васермана и не ми бяха правили, чак като се записах да ме следят и в болницата (към 7-ми месец) ми го пуснаха и казаха, че при тях е задължителен! Все пак това изследване казва дали преди 3 месеца си имал СПИН, понеже този вирус е от бавните Sad А иначе СПИН може да се хване и от стоматолог и от къде ли не... мен не ми пречеше към литрите кръв, които ми източиха за изследвания, да пуснат и едно за СПИН! Мнението ми е като за БХС по-долу, има достатъчно инфо та всеки сам да си прецени за себе си... На мен лично и ранната ФМ ми се струва излишна, но това не значи, че е Simple Smile
За БХС аз и преди писах, та всеки сам си решава, инфо има достатъчно  Hug
За стриите мазах се стриктно и нямах нищо, като родих понамалих мазането и тогава ми се появиха 2-3 на корема и 2-3 отстрани Sad аз явно при отслабване (макар че не съм особено отслабнала) се сдобивам с тази "прелест" Sad Имам едни от ученическите години, пак в следствие на отслабване Sad
Цвети, добре че доки не е ПаникЬос  Joy
на болните пожелавам бързо оздравяване!  Hug

# 559
  • София
BIBI aз ходих на БХС на 16.09 на 14 етаж в МАЙЧИН ДОМ, там е лабораторията. Попълва се прадварително заявка / на 14 етаж/ плаща се такса /22 лв/ на първия етаж на касата и след това се взема кръв на 14 етаж. Резултатите са готови за 2-3 дни, има генетици всеки ден на 14 етаж, които разчитат резултатите от 11 до 13 часа. Резултатите могат да се изтеглят и от интернет. Успех
Трябва да имате ехографска снимка с биометрични данни от същия ден или предния за БХС
Много благодаря за инфото- какво е заявка? Мен д-рката ми даде един жълт лист. Имам и снимка -  мери 2 неща- CRL и назално незнам-си-какво и му гледа костите, гънката и стомахчето най-вече. Каза ми , че може и тя да ми разчете резултатите (тя работи и в МД освен на кабинет) и ми каза 5 дни за резултата. Това за интернет е супер, поне да не се разкарвам още веднъж.
tini-mini може да се заечем, ама аз ще ходя рано, че после ще търча на бач. Днес ме нямаше 1/2 ден и шефът ми се обади в края на деня да ме порицава за неща, за които нямам грам вина. Много ми стана мъчно. Явно са хормони, явно и той не беше на кеф, щото уж се разбираме и сме приятели, ама вече 3 часа не мого да се успокоя, ревах като магарица. На всичкото отгоре съм си пуснала и 2 дни отпуск днес и утре, за да ми е чиста съвестта, че все ще се наложи да изляза за някой преглед по-рано ....  Cry При предишната бременност бях по-голям дебил като че ли и не се впечатлявах толкова.
 Rolling EyesЗа прегледа през корема - при мен от началото са ме гледали 5-6 пъти и вагинално и през корема и много странно, че още в 4-5 г.с. се виждаше по -добре през корема, но не чувствам дискомфорт т.е да натискат бебето или нещо подобно.

Отивам да ви дочета, че аз първо пиша после чета  Embarassed

# 560
Здравейте и от мен,
за БХС и другите изследвания - и аз при първата ми бременност разсъждавах като Severina_  - отказах да направя някои изследвания и бях решила, че каквото и да ми е писано да е детето - ще си го гледам. Сега обаче мисля да го направя - дано всичко да е наред.
За стриите - аз ползвам Мустела - има един за корем, гърди и бедра - миналия път това ползвах и сега пак съм с него. От другите марки нямам наблюдения.
Исках да попитам - тези биометрични данни за БХС , т.е. измерванията на бебето на нормален ехограф ли се правят или трябва да си запиша час за три- или четириизмерен ехограф, защото в консултацията където ходя е един обикновен ехограф, та не знам дали дали не отида във Фемина или някъде другаде за тези измервания newsm78
поздрави и лека вечер от мен  Hug

# 561
bibi, и аз мисля да ходя много рано в МД, че после съм на работа, а всяка сутрин всех да закъснявам.  Rolling Eyes Имам снимки в албума, може да ме видиш там и после да ме разпознаеш. Simple Smile Аз ще гледам да те изпреваря сутринта де. Wink
Съжалявам, че са ти се карали за нещо, за което не си виновна. И аз съм много чувствителна в такива ситуации, щото съм зодия лъв и от пустата гордост ли, не знам, но си имам силно развито чувство за справедливост.
Северина, не искам да спорим, но бебе не се маха току-така, преди да ти потвърдят 2-3-5-9 специалисти, че промблем съществува. Да не дава Господ при никоя да има такива проблеми.  Praynig

# 562
Margy, нали и ти имаше здравословни проблеми, закрепи ли се положението? Извинявам се на останалите, че така лично, ама съм се присетила от следобяд и не ми дава мира...
tini-mini и аз съм лъв...... май в ситуациите, когато ни обвиняват, говорим за "пустата му гордост" Laughing. Поне при мен, де. Успех на теб и bibi утре с БХС-то и след три дена, добри резултати!

# 563
  • София
Исках да попитам - тези биометрични данни за БХС , т.е. измерванията на бебето на нормален ехограф ли се правят или трябва да си запиша час за три- или четириизмерен ехограф, защото в консултацията където ходя е един обикновен ехограф, та не знам дали дали не отида във Фемина или някъде другаде за тези измервания newsm78
не беше 3 измерен. явно по-голям и с повече възможности. чат-пат виждах нещо оцветено в червено или синьо на екрана. прегледът се показва на плазма и си гледаш бебето през цялото време, пусна ми да чуя ударите на сърцето, но определено на беше 3-4 измерно. снимките са черно бели, при 3Д доколкото зная са цветни.

# 564

Северина, не искам да спорим, но бебе не се маха току-така, преди да ти потвърдят 2-3-5-9 специалисти, че промблем съществува. Да не дава Господ при никоя да има такива проблеми.  Praynig

Изобщо не искам да споря, не съм останала обаче с такова впечатление от прочевтеното из форума. Май по скоро потвърждението от 5-6-9 специалиста е само по инициатива на майката. Но може и да не съм права. Аз съм си изградила за себе си стартегия спрямо лекарите и изследванията  Hug Просто исках да кажа в случая , че ако едно от изследванията ти е съмнително , после колкото и да са наред и каквото и да ти кажат 5-6-7-8-9 специалиста няма да имаш и грам спокойсвтие, докато не си видиш здравото бебе.  
Но мисля твърде дълго пишем по въпроса. В крайна сметка всеки споделя своите си възгледи и дори някой да намира за успокояващо да го прегледат и да му кажат, че е добре , друг може да го намира изнервящо  Hug До човек си е и до възгледи.
Това с което започнах е, че просто отказах някои изследвания , които не съм длъжна да направя и които биха ме изнервили тотално. И смятам , че съм си права.

И да, дано никой никога няма такива проблеми - пък както ще да се преглежда  или да не се преглежда Wink
Лека вечер на всички ви  Hug

# 565
Днес бях на ФМ. За първи път откакто са установили бременността ми си видях бебето. Беше страхотно да видя и чуя как тупти сърцето му. Бях забравила това. Всичко с бебето изглеждаше наред. Само сме с няколко дни по напред отколкото изчислено по менструация, но с това нямало проблем. Моят цикъл е по къс и съм заченала по рано и вместо детето сега да е в 11 г.с. и 4 д. е в 12 г.с. и 3 дни.
Утре ще ходя на БХС.

поздрави и лека вечер от мен  Hug

Не е необходимо ехографа да е 3Д или 4Д, важното е лекаря, който те гледа да е добър специалист по образна диагностика.
Днес прегледа ми беше на 2Д, но бях при доц. Балев /от Варна съм/. Той не е гинеколог, а най -добрия специалист по образна диагностика във Варна. Така, че не е важно толкова каква е апаратурата, а и кой стои пред нея и разчита образа.

# 566
И при мен не беше триизмерен и протече по същия начин като при bibi. Аз правих скрининга във "Фемина".
iveeta, скоро много шумно да ни се похвалиш, че се чувстваш добре и качваш ли качваш... Laughing
liota, kriska_ta, стискам палци болестите ви да нямат никакви последствия за бебчовците! Praynig
anni2002, дано да успееш да се оправиш само с чай и мед, както премина при мен преди седмица!
Спокойна нощ на всички! Hug

# 567
tabu, мисля че съм добре, благодаря! Heart Eyes

Liota, kriska ta,
пожелавам ви бързо да се оправите и да нямате никакви притеснения.
Аз точно преди да забременея изкарах много тежка пневмония - два месеца пих антибиотик, общо 7 вида. Два пъти лежах в болница, направо се бях отчаяла. Преди приемах на майтап болестите си, но сега толкова съм наплашена от тая скапана бронхопневмония, че като се бях разсополивила преди 2 седмици, бях почти сигурна, че ще прерасне в нещо по-голямо. Веднага отидох при пулмолог и той ми каза да си правя инхалации, за да облекча дишането и най-малко по 5 пъти на ден да си слагам по 5 кубика физиологичен разтвор във всяка ноздра. Отделно мед с лимон - за тях е ясно. Само че аз ги пия по различен начин. Една лекарка ме посъветва да загрявам на водна баня изстискани 2-3 лимона и 5-6 лъжици мед.  Трябва да се стоплят до 37-38 градуса и сместа да стане течна. После се взема с лъжичка по няколко пъти на час.

И аз трябва да отида на БХС в петък или в началото на следващата седмица. Лошото е, че нямам снимка от УЗИ и трябва да я направя на място в МД. Хич не ми се занимава, но моя лекар не може да ми направи, така че ще трябва и това да предвидя. Някой друг ще се възползва ли от ехографа в МД?

Относно амниоцентезата - мисля, че изследването е категорично. В амниотичната течност има клетки от плода, а също и урина. Когато се изтегля течността в нея попадат и клетките и всъщност точно те са обект на изследването. Прави се ДНК анализ, както и друг тип изследване, което дава достатъчно достоверни данни. Все пак се надявам на никоя от нас да не й се налага да го прави.

За БХС - по време на миналата бременност, бях абсолютно против да се подлагам на този стрес. Представях си, че при прогнозиран висок риск, ще си съкратя живота от рев и притеснение докато родя. Категорично отказах, но лекарят ми беше ужасно настоятелен. Имахме няколко спора по този въпрос, дори почнахме да си повишаваме тон, но той се оказа доста убедителен. Успя да ме изплаши достатъчно, за да реша да направя теста. Сега се предадох без бой и послушно се съгласих да направя скрининга и се надявам резултата да е също толкова прекрасен, колкото и преди. Страх ме е от евентуална лоша прогноза, която реална или не ще ме унищожи, но повече ме е страх от риска да родя увредено бебе, без да знам за опасността.

# 568
Severina, Margy е права относно амниоцентезата - тя дава категоричен резултат. Неточни са резултатите от БХЦ (кръвното изследване - то дава вероятни резултати, не точни). Сестра ми имаше висок риск и прави амниоцентеза, която показа, че детето е здраво. Тогава тя мина през ужаса, който ти се опитваш да избегнеш - стрес, без причина. Така че те разбирам. че не искаш да си причиняваш това. И аз мислех да не ходя на БХС, но ме хвана шубето и ще отида. Ами ако пък му има нещо на детенцето?!? Не знам какво бих направила в такъв случай и се моля да не съм поставена пред такъв избор! Praynig

liota, kriska_ta, оправяйте се бързо момичета!

Преди известно време бяхме дали количката, бебешкото столче за кола, шезлонгчето на синчето на едни приятели и сега ни ги върнаха и ми стана толкова мило като си представих как ще си бутам количката с малкото човече. Мммм, разчувствах се... бременна му работа... Simple Smile Слава Богу са в много добро състояние!

Hug за всички!!!

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 09:24 от zar4e

# 569
Добро утро,мили4ки Simple SmileДнес ве4е гърлото ми е по-добре  Hug  в4ера наистина много ме мъ4еше и доста се бях притеснила по едно време,4е 4ак ме дразнеше като се храня ...Правих си гаргара със сода и топла вода,пих лимони,изцедени с мед и води4ка .МНого благодаря за  съветите и загрижеността на вси4ки!Днес пак ще продължа с процедурките,4е да минава нацяло това гърло!
Вярааа,в4ера на теб давах съвети да не се тревожиш,4е нямаш симптоми ,а днес  на мен ми минават разни глупости през главата...сънувах едни шантави сънища и се 4увствам притеснена...Не искам да отдавам голямо внимание на тъпите си сънища,то и без това сега от хормоните ,какво ли не сънувам всяка ве4ер.... дано вси4ко да е наред и да се оправям,4е напоследък колко неща се насъбраха-уринната инфекция(която се надявам да е отминала!),сега и гърлото...Другата седм.ще ми изследват урината пак.казаха като свърша с антибиотика ,да минат 2-3 дни и тогава да отида.И така...маи доста се унесох ..Прегръщам ви и  Praynig при вси4ки ни вси4ко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт