Отговори
# 615
Момичета, много ви благодаря!!! Страхотно е да имаш прекрасна малка госпожица Simple Smile
Сега бързам да се прибера при нея , че цял ден на работа ще полудея Mr. Green Laughing

За главоболието - парацетамол, дано помогне, аз знам, че аналгин е абсолютно забранено Stop

Цитонамазката - правете,момичета, ако не сте правили поне половин година назад, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! Да не ви плаша, но ако не направите и има нещо риска за вас и бебчето е голям  Praynig

Целувки и хубава вечер на всички!!!!!!
 Hug

# 616
Кажете, моля ви, при главоболие какво се прави, че втори ден направо не се живее  ooooh!

Paracetamol мило мамче .

# 617
  • последна надежда
Събирам мнения аз ,говорих и с майката на една приятелка ,която е мед.лице и тя категорично каза да не си правя  Rolling Eyes Но никой не ми обяснява защо Rolling Eyes
И майка ми ,и свекърва ми ,и разни лели, и раждали приятелки ми КАзват ,че това били недопустимо  newsm78
Аз много си харесвам доктора Laughing
Имам му доверие ,това ,че вчера той  не настояваше за цитонамазката ,а по-скоро акушерката ,някак ме кара да мисля ,че не е чак толкова важно .Но пък от друга страна ,ако не е важно ,защо ще ми го казват newsm78
Той е от старата генерация ,така че съм склонна да вярвам ,че отрича този вид изследване  Rolling Eyes
Някой знае ли дали този вид изследване е включен към пакета от изследвания ,който се поема от здравната каса или за него за заплаща допълнително ? Защото ако не е в пакета ,значи не е заължително .Греша ли ? newsm78

Цитонамазката е включена в безплатните процедури по ЖК. На мен ми направиха докато бях в болница, правиха ми и Колпоскопия и вземане на клетки с една четчица (незнам как се казва). Имам голяма раничка на шийката на матката, която не изглеждала добре. Пап теста ми е 2, което е много добре. Радвам се че се подложих на тези изследвания. Не съм почувствала дискомфорт.

# 618
Марги, споделям мнението ти за БХС-то.  Peace
Днес в Майчин дом се запознах с Bibi - страхотна мацка.  Hug
megan@, Честита рожденичка, много да ви радва!   bouquet
nanadidi, много сажалявам!
Добре дошли на новопостъпилите!   bouquet

# 619
Да ви се похваля - от 37 кг съм станала 43, но след днешните изпалнения сигурно пак ще свалям. Днес не знам защо не мога да хапна нищо, връщам всичко. Явно това повръщане ще е до края на бременността.

# 620
Здравейте и от мен! Днес падна голямо чакане пред кабинета на доки...едни тумбачета, ама ще се пръснат...само аз и още едно майче бяхме с по-малки....не можехме да се мерим newsm62. След окол 2 часа и половина чакане влазнах най-накрая в кабинет и....Видях си отново тупкащото сърчице, този път доки беше много мила и ми го показа, после видях и главичката и ръчичките и коремчето и крачетата...Всичко, било добре и нормално, каза доки. Но ме притесни нещо. Плацентата се формирала с ниско прилежание....Попитах доки какво означава, тя ми се скара да не се паникьосвам. Вие знаете ли какви рискове крие това, до сега нищо не ме е боляло, дано да е и така, ама тази ниска плацента означава ли че ще си нося бебето ниско, и въобще какво да очаквам...

# 621
qnikzp,за какви килограми говорим  Rolling Eyes
Не си представям жена,която да е 37 кг.Радвам се ,че се качила малко поне ,въпреки че тов не са малко кг за теб Praynig
Дано да отмине всичко съвсем скоро !
Аз да се оплача ,че и в момента ми се повръща адски много ,само лежа и се мъча ...и всичко това е ,защото днес обядвах Rolling Eyes
Лекарят ме заплаши ,че ако продължавам да губя тегло (сега съм 62,а преди това бях 68,яка мацка съм аз  Crazy),трябвало да ходя в болницата на системи.
Аз обещах ,че ще се стегна и ще започна да качвам килограми!
Стискам палци и на всички вас  Wink

# 622
Цитонамазка не знам дали се прави по време на бременност. Знам обаче, че задължително се прави всяка година. Аз си направих точно преди опитите за забременяване.
milli vanilli  съчувствам ти. Аз също страдам от главобол, и с тази и с предишната бременност. Знам, че може само(както са ти казали и останалите) парацетамол.
qnikzp е айде честити ти килограмчета Laughing

# 623
Megan@, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на порасналата кака! Да е здрава и много да помага на мама с бебчо!
nanadidi, много съжалявам, но е хубаво, че не падаш духом! Скоро всичко ще се подреди!
Добре дошли на трите нови бъдещи мамчета!  Hug Hug Hug
Данчето с трабантчето, цитонамазка се прави при регистрация за бременност и влиза в задължителните изследвания, поне аз така знам! Има риск поради това, че има механична интервенция във влагалището /да не го кажа по-натуралистично!/, особено в по-ранните месеци и затова повечето бъдещи майки отказват. На мен предния път ми правиха, но сега самата лекарка не пожела, заради това, че имах течение предния месец. Аз съм си правила през февруари и затова съм спокойна!
milli vanilli, само парацетамол в нашето състояние!
gnikzp, браво за килограмите! За мое съжаление и аз започнах да качвам през последните дни!
Нямам търпение да стане утре и да започне този заветен 4ти месец!

# 624
Цитонамазката е задължителна ако в предходните 6 месеца не е правена,е моята е 2 група,но е от май месец и доки каза че не е необходимо нова.
pinzi при кой лекар ходиш? Аз ходя при Дичева и наистина много ,много се чака.

# 625
  • София
при първата бременност не съм правила цитонамаска Laughing , че никои не ми е предлагал като изследване , а и аз не съм питала ... сега преди да разбера че съм бремена си правих профилактично - пап 2  НО... аз тогава съм била бремена , а не съм знаела  Mr. Green и като разбрах първия ми въпрос беше - вредна ли е цитонамазката по време на бременност и отговора бе няма проблеми  Hug

# 626
Добро утро   bouquet Аз днес кво ми стана че се надигнах толкова рано още в 6:30 наше време (-1 час от БГ)  Rolling Eyes, ама мисля, че е защото не съм ставала за пиш тази нощ, и сега вече се надигнах - и край, даже почва и да ми стърже на глад. Гледам цитонамазките обсъждате - аз незнам на мен правиха ли ми мин година тук, но оредлено не ми е правена сега, ще видим док какво ще каже. Бройкам дните -  да мине и др седмица и по-другата да ходя вече при док - Дано всичко е наред  Praynig , че много ми стана от 9г.с. не сме се виждали  Embarassed
Вчера представете си купих крем против стрии, влязох в една аптека да си купя утрогестан и гледам на щанда за бебешките работи ня една кутия едно коремче с крем отгоре му, отивам при продавача, който лекинко знае английски - аз не че съм спец - е разбрахме се, ама накрая все да ми дърпа крема и да ми вика - не е за след, и аз - абе аз съм бременна и той ми го даде, оказа се Мамма Дона на Чико  Mr. Green ама аз нали не знам нито един такъв продукт как изглежда, чак вкъщи го зараглеждах и установих, така че имам с кво да се мазотя  Joy
pinzi Браво за вълнуващия преглед, за плацентата... мисля че можеш да намериш инфо тук във форума, но щомдок ти е казал споко значи споко
qnikzp Ади честити кг. и още да качиш  Hug
На момичетата, на които още им се порвръща, гади и т.н. - желая ви в най-скоро време всичко да приключи и да се радвате пълноценно на състоянитето си  Hug
Ми май това за сега. ще ви чакам да се събудите, а аз спретнах нещо за закуска от мен  Laughing:

# 627
Добро утро момичета!

Вяраа, страхотна закусица! Ммммм... Браво, че си си намерила кремче! И аз исках това да си купя, но (както вече писах, да не се повтарям) се спрях на Avent. И аз много искам пак да си видя бебочко и, понеже ЖК ми е чак на 19.10., мисля да отида след 1-2 седмици при д-ра ми от Шейново, при когото раждах. Тъкмо ще се разберем дали пак той ще ме изражда, че той сега работи и в Плевен, и тук, и не знам до колко ще мога да разчитам на него.

gnikzp, честити килограми! Все още 43 ми звучи твърде малко, но е много по-добре от 37! Rolling Eyes

pinzi, не се вкарвай в излишни филми, щом като доки е казала, че няма проблеми!  Hug

milli vanilli, дано бързо ти мине главобола!

Аз също не съм си правила цитонамазка. Може би при следващите изследвания ще ми направят. Нямам спомен от 1-вата бременност дали са ми правили, но сега тъкмо щях да ходя, когато разбрах, че съм бременна и не знаех може ли или не.

# 628
Вяраа благодаря за закуската! Аз както не бях качила и грам, днес се събуждам килограм от горе Laughing А май вчера се мерих, или онзи ден....
zar4e така като те чета, май докторът ни е един и същ. Ей много го уважавам тоз човек!
Мъжът ми утре има рожден ден, а аз още не съм му купила подарък Embarassed. С малкия ми е ужасно трудно да обикалям по магазините.

# 629
  • София
Добро утро и от мен   bouquet
ЗА цитонамазката и аз си правих май месец, защото съм си наложила задължително поне веднъж годишно да я правя, а също минах и при мамолог на ехографски преглед  Simple Smile
И аз като се събудя веднага ме хваща ужасен глад, за тази цел съм си взела сушени кайсии и щом мина през банята лапвам една и си я смуча  Laughing
Вяра като гледам закуската ти и огладявам, въпреки че съм закусвала вече  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт