Отговори
# 75
здравейте и от мен. Сега се връщам от скрининг -1-ви триместър.за сега всичко е наред.видях малкия човек с мърдащи крачета и ръчички и едно сладко чипо носле. Winkмного се развалнувах от това.Взимам си всеки път снимката за да я показвам на моята дъщеричка.феталнат морфология кога трябва да се направи според вас.поздрави и усмивки на всички  bouquet

# 76
Здравейте
аз тези дни малко изчезнах...
Маминка в сайта на д-р Марков, доколкото си спомням се препоръчваше ФМ да се извърши 18-21 седмица, но предния път когато говорих по тел с жената, която записва часове, тя ми препоръча 20-та седмица, тогава било най-добре... при него се записват часове много от рано... та трябва да се реагира своевременно Simple Smile Аз може би ще звънна тези дни да си запиша... ако успея да си сметна кога съм в 20-та седмица Simple Smile

Сега отивам да ви прочета Simple Smile   bouquet

# 77
Аз вече записах час при Марков през ноември. Хубаво е да е от рано, за да не изпуснете момента. На мен жената по телефона също ме смята дали тогава ще съм в 20 г.с.
Ето и сайта на доктора...надявам се да не съм в разрез с правилата тук... http://www.mc-markovs.com/

Има информация за изследванията какво представляват и прочие. Аз тази сутрин точно с неговия сайт и инфото вътре се занимавах.

Скоро не съм засичала severina. Ако четеш, пиши как си.   Simple Smile

# 78
  • Бургас
Момичета ето тук може да си сметните на кой ден влизате в следващата седмица. http://www.mamaibebe.com/calc.php
Така ще ви е по лесно да определите кога сте в 20 сед.

# 79
  • последна надежда
Здравейте отново от мен  Hug

Аз полежах в Майчин дом десетина дни. Постъпих с кървене и силни болки. Сега съм добре благодарение на екипа и момичето с което бях в една стая (почти дипломирана докторка). Бебчето порасна много и върви с почти една седмица по-голямо. Вече го усещам да рита лекииичко.
Гаденето още ме мъчи повръщам много и ми слагаха системи с Деган.
От един час съм в къщи и още не мога да ви изчета. Сега ще се върна до началото на предишната тема да наваксам.

# 80
Добре дошла отново ,Иветааа!!!  Hug  Много се радвам 4е вси4ко е наред с теб!   Hug 
Сега си по4иваи пове4е вкъщи и не се претоварваи! А наистина ли е възможно да усещащ беб4о от сега?  Grinning   Приятен  ден на вси4ки  Hug

# 81
здравейте мили момичета,

искам да се запиша в темичката ви. моят термин е на 12 април. мисля, че съм в 10 седмица и 2 дни (така показва калкулаторът). тази седмица съм на поредния преглед и съм много развълнувана. преминах няколко трудни дни след поркървяване - лежах за задържане с постоянни болки. слава богу нещата се стабилизираха и вече почти не ми се гади и болките ги няма цяла седмица.
пожелавам лека бременност на всички мами и много се надявам на вашата подкрепа по време на бременността ни, тъй като на мен ми е първа и нямам идея какво ме чака.

целувки на всички   bouquet

# 82
Ивееета, дано нямаш повече никакви проблеми.  Hug
Сега се разрових в седмиците, които препоръчват за ФМ и ето какво установих.

Темата в Бг-мама   Сайта на Марков      Сайта на Фемина
1 ФМ         11-13                     11-14                           11-13.6
2 ФМ         15-18                     18-23                           15-23
3 ФМ         19-22                     28-32                           28-32

Пиша го, понеже доскоро давах линка към темата в бг-мама, а явно там има разминаване в седмиците с тези на медицинските сайтове!

tansu, добре дошла!   bouquet

# 83
  • Варна
Такааа сега да се отчета и аз след първата Фм всичко ни е наред дълги сме 6см главичката ни е 24мм демек сме си в норма имаме си всичкоо само дето ни бяха свити крачетата и не ни се показа какво ще е ще чакам до 14.10 сърчицето си му тупкаше обаче беше кротко явно спинкаше милотоо все пак беше 10 сутринта Simple Smile)) мери ми талия кг корем кръвно налягане моето си е ниско де Simple Smile)) каза да спра фолиевата киселина и дуфастона иначе съм в 13+2дни трябва да си оправя и лентичката. Чувствам се на седмото небе  Laughing hahaha bowuu

# 84
  • последна надежда
anni2002 аз много отслабнах (6 кг.) нямам коремче и бебета е по близко до кожата и затова го усещам. А и ми е втора бременност и веднага ги разпознах леките ритници.
tini-mini благодаря за информацията  Heart Eyes. Аз ще ходя на ФМ във 20г.с и евентуално и в 30г.с. при Марков.
В 13г.с ще ходя на Биохимичен скриинг. Той се прави след завършена 12г.с.
Кръвното ми е много ниско, но ми казаха че не е притеснително. Внимавам да не ставам рязко, защото в болницата получих колапс от рязкото ставане.
Още имам болки и трябва да лежа, но вече в къщи при любимити ми мъже. На тях им се видя доста трудно да се гледат и грижат за домакинството. Изкараха една "казармена" подготовка  hahaha.  

# 85
Привет народе ,
Дон_биберон и на мен ми е адски кофти от всякакви миризми. Да ен говорим, че пушачите са страшно нетолерантни . Единствено ми помагат срещу гадене един сорт сладко-кисели ябълки бокуп ( с нацепена коричка ) или резенчета лимос със захар. Също сега ям пресни орехи доста - нали им е сезона . Да не казвам колко ми се гади, като готвя риба за домочадието, но пък не може без риба ...
Вчера довърших огромен куп палачинки със сладко от сини сливи ... Мисля , че понеже бременните се чувстват слаби и наваксват енергия с ядене . Наупадам сладки неща и солени неща . Може и ниското кръвно да е виновно  newsm78
Сега ми се дояде боб, а не съм си накиснала  Sad
В службата е особено гадно - няма къде да полегнеш , няма какво да похапнеш  Sad

А пък корема ми расте - ама сега от 9 та седмица ли трябва да скачам в дрехи за бременни?НЕ ми ли е раншко?
Съобщихте ли вие новината на роднини и в работата? Ние още не. И без това не ни се занимава с въпроси и отговори .
Но трябва.
И подготвяте ли се за новия живот? От нас току някой го загризкат съмнения ... как, какво, ами ако  ooooh!

# 86
Здравейте момичета.....
Днес съм малко разстроена, защото приеха баща ми в болница, но се надявам нещата бързо да се оправят.
Целувки на всички. Heart Eyes

# 87
И аз се връщам от ФМ. Докторът остана доволен, аз и таткото също Laughing
"То" не спря да шава, беше много мила картинка... Надупчиха ми и двете ръце, а до два дена трябва да отида да дам и за БХС.
tini-mini, съжалявам!
Severina, няма рано за дрехи за бременни. Ако са ти по-удобни "скачай" в тях без притеснение Simple Smile Съмненията ти, мисля, са нормални. Сега хормоните бушуват и какви ли не сюжети се въртят в главите ни...
ivetaa радвам се, че сте добре вече Simple Smile

# 88
В 13г.с ще ходя на Биохимичен скриинг. Той се прави след завършена 12г.с.
За да сме точни 11-14 г.с. се прави. Аз ще го правя другата сряда на 12 г.с. точно.
В работата не съм казала, след 3-я месец ще видя кога ще кажа. На роднините - само на моите родители, семейството на брат ми и 2-3 приятелки.

За информация на тези, които не знаят - ако уведомите писмено в работата с бележка от гинеколога, сте защитени по Кодекса на труда от уволнение и др.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2009, 13:54 от tini-mini

# 89
Привет, девойки!
Днес вече не издържам - било е гадене, ама такова чудо като днешното - не! Разказа ми играта! Тъкмо живнах последните няколко дни и си мислех, че съм приключила с тази фаза, но не би!
Аз миналата седмица казах в работата - на моменти се чуствам много изморена и си присядам, та реших, че трябва да знаят причината! А и като се наям стабилно, корема ми така се издува, че имам чуството, че всички го забелязват вече! На мен и с първата бременност ми личеше много отрано, а като гледам и сега пак. За ФМ се записах на 20 октомври - за ранната в 13 г.с. и после ще отида и на втората.
Супер раздразнителна съм станала и на моменти ми иде да разстрелям някой от околните! Непрекъснато ми се лежи и не ми се прави нищо. С първата бременност лежах първите 3 месеца за задържане и явно не съм обърнала внимание на този период, защото тогава само си почивах. Сега обаче с дете, мъж, работи и тичане, единствената мисъл в главата ми е - леглото! Rolling Eyes Confused Embarassed Нямам търпение да изтече 3-я месец, та да се отърва поне от гаденето!

Общи условия

Активация на акаунт