ЯНУАРЧЕТО се радва с мама от сърце, красавицата Айя вече е добре!

• 26 168
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
Утре ще ми правят пункция на един не особенно добър фоликул, в който се надяваме да има яйцеклетка... после ще се надявам тя да се оплоди и т.н...  Rolling Eyes

# 691
  • Willebroek, Belgium
Утре ще ми правят пункция на един не особенно добър фоликул, в който се надяваме да има яйцеклетка... после ще се надявам тя да се оплоди и т.н...  Rolling Eyes

Късмет мила  Hug Hug Hug

# 692
Светле моля се всичко да се нареди, както ти го желаеш  Praynig
Нямям време да мисля отново или да споделя опит в момента. Знам само, че според нея също има период на себеутвърждаване в групата и установяване на лидерство. Но посягането и удрянето са най-вече резултат на вътрешна болка на детето. Принципа "АЗп съм наранен и ме боли, следователно и друг трябва да го заболи". Естествено, че никой не е казал да подстрекавам побойническите умения на децата си  Mr. Green
Клемсо, а как ще ни почерпиш всичките с една бутилка вино  newsm78 Или Стуто ще плаща като Ноеминята  Mr. Green Браво за избора да развивате талантите на Никол.
От снощи малкият ми поддържа 39-40 Т и изхабих половин пакет памперси. За първи път видях дете да трепери от болка, докато ака водица  Tired А аз лекинко забравям какво е това сън и напълно разбирам Ванчето.
Но помнете, че са трудни първите шест години  Whistling

# 693
   О.....Манана....Много жалко за малкия Цецо!Дано му мине по-бързо!

Анджелина,благодаря ти за логереята! Mr. Green По-често да ти се случва! Grinning

Също така трябва да подкрепяме децата в трудности...........

Ох!Колко си права! Hug
   Какво от това,че една майка не е шляпнала нито веднъж детето си,а когато се е сблъснало с първата си трудност(примерно по-низка оценка в училище) му е казала "възпитателно": "не съм ти майка!"
   В никакъв случай не подкрепям възпитанието през бой,но.....и да го избягваш,не ставаш автоматично перфектна майка. Peace
   Възпитанието е тънка работа.  Wink

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 18:56 от Селма

# 694
 Blush

Някое шляпване няма да навреди. Майчинското търпение не винаги е на 100% Simple Smile Случвало се е (в извънредно редки случаи, аз имам висок праг на търпимост) моите да бъдат шляпнати, когато прекаляват и нищо друго не помага. И да допълня момичетата - знам какво никога няма да кажа на детето си: "Внимавай какво вършиш, защото няма повече да те обичам." Защото има майки, които са го казвали без да го мислят. А това оставя много болезнена следа в съзнанието на детето им завинаги.

Ман, бързо да оздравява Цеци!  Hug

# 695
И да допълня момичетата - знам какво никога няма да кажа на детето си: "Внимавай какво вършиш, защото няма повече да те обичам."
   newsm10

# 696
  • София, Лагера
"Внимавай какво вършиш, защото няма повече да те обичам." Защото има майки, които са го казвали без да го мислят. А това оставя много болезнена следа в съзнанието на детето им завинаги.
Rolling Eyes това не би ми и хрумнало  newsm78

Светле, много много късмет!!!!!!!! Praynig Praynig Praynig

# 697
Влизам да пожелая мнооого късмет на Светлето!

Манана, дано бързо да му мине на малкия Цеци! Какво му даваш?

Между другото, много са ми полезни мненията ви за възпитанието.  Peace

# 698
Светле  Praynig Praynig Praynig

# 699
  • София
Светле, стискам палци!!! След 14 дни очакваме да ни зарадваш с  EFP Нали не мислиш да ни разочароваш?  Grinning Hug

# 700
  Mопси,верно....И аз кат' малка не съм се впечатлявала толкова от "зверските"  Twisted Evil сцени по приказките.
  А то не са разпорени кореми,сварени,опържени заживо или паднали в кладенец  животни.....
  Сега Алекс заспива на една руска приказка за д-р ОхБоли,където на  зайчето  му преряза краченцата един трамвай #Crazy  ooooh! 
   Но може би децата ги спасява това,че не съзнават кой знае колко написаното.

Манана,Ивонска,страхотна реклама сте направили на психоложката! Grinning
   Къде е Ивонска между другото? Rolling Eyes

# 701
Селма не правя реклама  Stop Споделих с вас, защото много пожелаха  Peace

# 702
Селма не правя реклама  Stop Споделих с вас, защото много пожелаха  Peace
 Манана,изобщо не става дума за това,че я правиш нарочно!Моля ти се! Hug Не приемай думите ми буквално!
  Просто наистина твоя разказ  е възбудил страхотен интерес към психоложката!Какво лошо има? Simple Smile Peace
  И ти благодаря ,че го сподели с нас.Нали видя,във връзка с подетата от теб тема и други момичета са споделили  своя опит и размисли по повод възпитанието,които лично за мен са от голяма полза. Peace

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 23:51 от Селма

# 703
Ман,Анджи, благодаря ви много за споделеното.Защото и аз като ввенкова непрекъснато се обвинявам,че не съм добра майка.И може би наистина е така.Напоследък за мое най-голямо огорчение и Алек ми го казва.Казва ми,че съм лоша...... SadАз си признавам,че също когато търпението ми се изчерпи прибягвам до шамарите.Знам,че на теория това е в изблик на слабост от страна на родителите но след като съм опитала всичко и няма кой да ме чуе дори поплесквам.Макар,че всеки път се обеждавам,че е без особен ефект.Напоследък Алек е станал един такъв ту много любвеобилен и от "мамо много те обичам"след секунда вече крещи "махай са"/което е нещо като "мразя те".Кой знае какво им се върти в малките мозъчета.Колко ли страшно им изглежда всичко наоколо.Или пък нищо не разбират Thinking Наистина това с възпитанието си е много сложна работа.Особено на собствените наследници.Защото искаме най-доброто за тях.А когато всичко е по 2 и с малка разлика както при някой от нас тогава е........ #CrazyАма нали Ман ни успокои,че само 6 години ще е така. Whistling
Цвети,много сладки снимки.И двете ви дечица са страшно сладки/пу пу/Да са ви живи и здрави!
Светле,стискам палци и ти изпращам много положителна енергия!Чакаме добрата новина Praynig
Мими,честито за брат ти!Щастлив семеен живот!
На болните да оздравяват бързо!

# 704
Мони и В. Венкова да дойдат у нас на очна ставка  Mr. Green Да разнищим въпроса на бутилка червено вино  Mr. Green. Да не чувам думите "не съм добра майка"  Naughty  Hug
 Вие сте най-добрите и прекрасни майки за своите деца  Grinning
Само понякога трудното идва в повече, но пък толкова хубави мигове имаме с децата си  Grinning
А децата винаги могат да ни кажат "лоша" дума. Те не го мислят, понякога имат нужда да уязвят (то почти всеки човек изпитва такава нужда понякога) и ние сме им най-наблизо.

Селма, за приказките слушах мнения на няколко психолози, че е добре да се четат, както са написани, за да могат децата да разберат, че живота не е само щастие и усмивки, а че има и нехубави (да не кажа лоши) неща, които могат да се случат. Иначе живеят като в инкубатор и когато реално се сблъскат с лошото не са подготвени. Аз също споделям това мнение, просто съм отложила по-реалистичните приказки за малко по-късен период Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт