Незнам как да се оправя с това дете...

• 2 507
  • 25
  •   1
Отговори
Аз съм на 19 г. имам сестра на 16 г.Живея в един апартамент с баща ми(който няма дума в гледането на сестра ми) и сестра ми (за която аз се грижа).Майка ми е чужбина и остави грижата на разглезената ми сестра на мен.В началото всичко беше О'К .но след време тя почна да се бонтува и прави каквото си иска.Бях малка, незнаех как да постъпя и почнах да я бия докъто един път не избяга.Намеруихме я ,но тя каза че изпитва страх от мен.Вече години след това се опитах да оправя нещата ,но тя няма уважение нито към ,мен нито към майка.Пубертета я хвана,бунтува се ,разглезена е и винаги трябва да става на нейното.Майка от нейна страна казва ,че е нормално и не разбира сериозността на проблема понеже е далеко.Вече се усещам ,че едвам намирам нерви да се оправям с всичките проблеми на главата ми .Тя не ме разбира и гледа само как да ме ядоса ....незнам как да постъпя.Отскоро почнах да и се налагам.Да забранявам излизанията заради държанието си към мен най-вече ,от нейна страна чувам ,че не съм и сестра и нямам право да и забранявам каквото и да било.Думите които изрича ме нараняват много.Мисля си ,че скоро няма да ме слуша.Незнам какво ще и хрумне да направи(да не би да избяга)
Моля Ви,проблемът е сериозен и аз незнам вече как да се оправям.Дайте ми съвет .

# 1
  • софия
Какво означава,че баща ти няма думата? newsm78И как при положение,
че има родител налице,на тебе са поверени грижите за сестра ти?

# 2
И аз това се чудя,защо бащата няма думата? Rolling EyesТова е негово задължение,а не на сестра или брат.Не,не е нормално в пубертета да е разглезена,тя е избягала защото я биеш,сама ти го е казала.А къде е баща ти в тази ситуация? Shocked

# 3
Какво означава,че баща ти няма думата? newsm78И как при положение,
че има родител налице,на тебе са поверени грижите за сестра ти?

С него има други проблеми .Историята е дълга ,но накратко.Той работеше в друг град ,биеше майка(тя затова замина) След като замина тя бяхме на грижите на баба ни,но ме изнасилиха и баща ни се върна.Вместо да ме разбере ,той почна да ме бие същия ден на насилството...бях на 18 г,избягах.Върнах се ,но предварително се бяха разбрали с майка ,че няма да посяга.Е...посегна ,не веднъж .Вече не издържах над тормоза и си извадих медицинско ,подадох жалба.....той като по чудо се спря .Вече няма такива неща,но не си говорим .Двете си се грижим сами.

Моля по темата....дайте какъвто и да е съвет.... smile3547 cry

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 18:46 от nadi061

# 4
Спри със забраните и боя. Опитай се да станеш най-добрата и приятелка. Спечели уважението и доверието и и така ще получиш пълно влияние /в добрия смисъл/ върху нея.  Peace

# 5
  • Варна
nadi061 наистина никак не ти е лесно  Sad, но сега сестра ти е в пубертета и малко трудно ще се разберете. Аз си спомням с моята сестра като беше в пубертета беше нещо ужасно и те разбирам колко ти е трудно. Но ти сама трябва да намериш подход към нея, опитай се да проявиш разбиране към нея, да спечелиш доверието й и така може би ще ти е по лесно. Аз мисля така, някой може да те посъветва друго, не знам какво да ти кажа.

# 6
 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling EyesСъжалявам за това, което ти се налага да преживееш!

# 7
Спри със забраните и боя. Опитай се да станеш най-добрата и приятелка. Спечели уважението и доверието и и така ще получиш пълно влияние /в добрия смисъл/ върху нея.  Peace

Опитах ,но тя не споделя с мен....като направи някоя грешка и  и се скарам става същото........всичко отива на вятъра .... Sad

# 8

Цитат
Опитах ,но тя не споделя с мен....като направи някоя грешка и  и се скарам става същото........всичко отива на вятъра ....
Ами,явно момичето не подлежи на контрол! Thinking

# 9

Цитат
Опитах ,но тя не споделя с мен....като направи някоя грешка и  и се скарам става същото........всичко отива на вятъра ....
Ами,явно момичето не подлежи на контрол! Thinking

newsm78 все  някакъв начин трябва да има   33uu

# 10
  • софия
Съжалявам за това,което ти се случва! TiredПринципно сега вече е много трудно за
превъзпитание.Но обърни страницата и й бъди приятелка.Не започвай да се караш
и да я удряш веднага при проблем.Разбирам,че си изнервена,но преброй до 10 като
се ядосаш,за да не избухнеш.Помисли трезво и се опитайте двете да решите
проблема.Обясни на сестра ти,че ти си най-близкият й човек и може единствено на
тебе да разчита.И че трябва да се рабирате и подкрепяте.Това е,което можеш
да направиш ти.Друг вариант е да говори с психолог.Предполагам,че в училището
имат.Стискам ти палци,нещата да се оправят! newsm10

# 11
Душице,напълно те разбирам!!!Аз си имам две близначки на същата възраст в къщи и пубера ги тресе неимоверно.Ще ти трябва страшно много време,за да можеш да й се наложиш,уверявам те.Има една проста формулка,на която се научих в работата   "уважение+доверие=влияние" .Много е трудно да я постигнеш ,особено сама.Не означава,че сестра ти трябва да ти казва всичко.Дори,за да започне да ти казва каквото и да било ще трябва доста труд,но не трябва да се отказваш и ще трябват също доста нерви.Покажи й ,че я разбираш,че си била на нейната възраст,моли я и в никакъв случай не й нареждай какво да прави или не,защото ще ти прави напук.Опитвай се да правите комбина,дори за най-елементарните неща,за да можете да си изградите контакти.Интересувай се от нея,без да й се натрапваш.Мотивирай я ,когато направи нещо добре или постигне някакъв успех(независимо дали в училище или в личен план),като под мотивация не разбирай да й купуваш джунджурии.Мотивацията може да е и с думи,с жестове,дори с отмяна на днешното задължение като награда.Моите момичета след 2 години обработка(все пак са 2 и са страшен отбор) в момента мога да използвам ,ако реша, и като робини и ще изпълняват безропотно всичко,а когато стъпват накриво знаят,че няма да съм доволна и вече нещата се разминават със сериозен разговор,защото не е хубаво,ако им се сърдя.Цялата история прилича малко на дресура на домашни любимци,но все пак хората са си животно до известна степен.Стискам ти палци и успех!!!!!!!!!!!!!!!!! Hug

# 12
Мила, въпреки че е под 18, сестра ти вече не е такова "дете". Може би ако престанеш да мислиш, че трябва да "поправяш грешките й" и да я превъзпитаваш, нещата могат да се подобрят. По мое мнение това, от което има нужда сестра ти е човек, на който да знае, че може да разчита, човек, който да я обича. В края на краищата всички имаме нужда главно от това. Бъди този човек за нея, защото както изглежда никой от семейството ти не може да бъде. Когато видим, че имаме на разположение безрезервна любов....ни се иска никога да я загубим. Ти си й сестра, оттук нататък най-важно е да създадеш стабилна тази сестринска връзка, а не "майка-дете". Желая ти успех и пиши как се развиват нещата.  Hug

# 13
Защо ли тази тема ми прилича на нещо подобно от седмицата:

Самотен баща на 14 годишно момиче съм. Тя е добро дете и досега сме нямали проблеми,но наскоро и те започнаха.Първо я хванах да пуши ( а аз съм твърдо против пушенето и пиенето) , но и простих.Но днес в 6 часа сутрента се прибра пияна , чуствах се толкова безпомощен , че си свалих колана си и я набих(а попринцип и шамар не съм и удрял).Сега пиша това от работа защото съжалявам и не знам какво да направя като се прибера.

Само на мен ли ми се струва поредната пързалка?

# 14
  • София
Белмекенска, не само на тебе ти се струва.
Много е измислено, но...
Ако е истина - авторката, запомни, че ти си сестра от кръста нагоре. бъди приятелка с момичето, не я ограничавай, важното е да знаеш къде е и да имате връзка по тел. Да се сигурна, че има на кого да се обади при проблем. Ученето, бележките не са важни, даскалото ще се избута.  Важно е момичето да е живо и здраво. нека да знае, че някой някъде ячака и държи на нея.

Общи условия

Активация на акаунт