Ледников период 3

• 37 816
  • 733
  •   1
Отговори
# 705
  • MJF
След като се осведомихме за клюките някой няма ли да се жертва да сподели какво гледа, кое хареса, кое не хареса...?  Thinking  Wink
На мен ми харесаха:
Грановская Чернышев-идеята, изиграването, спойката на дуета
Воробьёв  Навка-хореографията и изпълнението
Ягудин Кожевникова -същото
Лобачева Матросов -цялото като идеята и артистизма
Nigmatulina&Goncharov настроение
Berezhnaya&Ugolnikov същото
Drobyazko&Chernishov - много ми хареса-оригинална музика, идея, динамика, като цяло модерно
Zara&Siharulidze  Laughing настроението в дуета, и не само в номера но и на заснетото като клипче за представяне
 Stop Но от цялата вечер най ми хареса Макс и Лиза  пълна естетическа наслада

Не гледам риалита и в това число разни танци манци. Освен това като заклет фен на Майкъл Джаксън имам завишени критери и танц, хореография само по себе си трудно може да ме  впечатли. Това което видях ме очарова с факта, че танцуват любители при които  няма излишно вглеждане в перфектност и акцент на физическите възможности. Играе се с настроение, артистизъм, наслада. Доволна съм.

Версията на която играха Макс и Лиза много ми хареса, някой може ли да ми подскаже на кой е? коя е? smile3547, че то колко ромео и жулиети има  ooooh!

Като съм на вълна музика  Mr. Green а това ще е тема на сезона  Wink "новите" музикални избори ми харесват. Избягвам да гледам състезателните  програми като такива, защото още са в работен процес но пусто любопитство за музиките Florent Amodio, Miki Ando, Daisuke Takahashi Simple Smile Няма да се прозяваме явно от нон стоп приспивни песни.
Изобщо тази група трениращи е интересна Амодио- Андо-Фернандес. Любопитна съм най-вече за програмите на Томаш Вернер и Жубер, SCHULTHEISS

Последна редакция: вт, 28 сеп 2010, 01:17 от 6o6ul4o

# 706
  • София
Много хубава вечер беше, с прекрасни танци и много артистизъм. Имам само едно голямо разочарование и то бе Т. Тотмянина. Просто не мога да я позная, толкова вдървена и толкова различна от финеса с който съм я запомнила. Сякаш е сменена с дубльорка. Надявм се да видя скоро онази Татяна, която обичам и помня.
С журито май до 5-6 място се покриваме, с изключение на М. Шабалин и партньорка. Ефектен номер, но без въздействие бърху мен.
Ягудин & ко :много хубав бонд, супер комбинация от музика, мадона, експресивност и модерен танц. суперлативи!
Навка & ко: браво! момчето и талантливо, и красиво, и сърцато, и смело, и достойно партнира на тази дива.
Костомаров & ко: прекрасно изпълнение, много страст и малък минус от мен за постановката. нещо не ми достига.
дробязко & ко: супер хореография, супер амплитуда в изпълнението, много себераздаване.завладяващо!
Чернишов & ко: с това и с предишното изпълнение го реабилитирам. Аз още не мога да му простя за Албенка , да знае Close . Много страст, сексапил, невероятна експресия гарнирано със закачливата музика от филма. почувствах барселона...
не на последно място максим и Лиза, това беше първото изпълнение за вечерта , което спря дъха ми. толкова феерия, толкова грация и нежност струеше от двамата. лиза беше като крехка порцеланова балеринка.да си призная имах притеснения как макс ще танцува на паркет, нали се е поналял. но напразно, беше прекрасен и в невероятна спойка с партньорката.
за музиката, мисля че е с променен аранжимент, но е темата от сцената на балкона  на филма с ди каприо и клеър дейнс. ромео и жулиета ,ако не съм сложила добре линка, че аз се уча непрестанно, ето пак
http://www.youtube.com/watch?v=bcErVmcJPT8
шошулчо и алиса, супер източници сте!!!!!! попивам от вас, да знаете.
като се рових по вашите стъпки попаднах на едни стари кадри на ламбиел в софия, само на 15 години и как ридаеше само. той ми е много на сърце и ми стана толкова мъчно за него
http://www.youtube.com/watch?v=FjVMJUMzHLw&feature=related
е това си е, успехът е изстрадан.
Като гледам написаното, и май съм се взела на сериозно като Тарасова.  EmbarassedПростете!

# 707
Аз от вас се осведомявам, засега. Wink

Грановская Чернышев-идеята, изиграването, спойката на дуета
Хареса ми в началото как се превъплъти в ролята на Пенелопе Крус от Вики Кристина Барселона.

# 708
  • MJF
Вери, помня че си зад океан Simple Smile  не може ли да поглеждаш клиповете ето тук http://www.1tv.ru/sprojects_editions/si=5812. Предлагат и цели записи и накъсани на отделните танци. Хм дано работи при теб.

Поздрав за всички ни  Asturias.

neba , радвам се , че сподели впечатления, така аз разбирам идеята на тази тема, обмен на мисли а не само на инфо. Thinking пак някоя клюка не знам.
Какъв е казуса Чернишов / Албенка?  
  bouquet отваря се линка към тубата и още как. Сега ще го потърся да си го имам във фонотеката.  Hugмного благодаря. Филми забравям но музики не а този не съм го гледала.
 Party какъв запис ни пусна на Ламбиел. Мда талант. Разбира се , че липсва на състезателния лед, но му свалям шапка за неимоверния труд , който полага и се развива. Сигурно си гледала скорошния телевизионен филм за него. Това , което отбелязах е именно малшанса да расте като малък фигурист не към силна школа. Колко важно е от малки да танцуват различни танци и това нон стоп а и добрата физическа подготовка. Назад и тук съм пускала връзка към филма. Ламбиел поддържа форма на високо ниво, програмите са му изпипани от до и извън състезанията като го гледам е още по-интересен. Той е творчески тип и състезателните правила са му действително тесни.

Альона Савченко знаем на какво е способна но направо ме   Crazy тази позиция 1    2

Предлагам да си спомним Albena Denkova & Maxim Staviski 2009 Ice All Stars - Libertango, предвид предстоящия концерт на Васко Василев.

А това не знам дали сте го гледали. То и на другите общи танци на това шоу ги им Албена и Макс но тази  Moonlight Sonata  понеже е красиво направена та ето Part 1 Closing на около 3.57 са нашите  Heart Eyes. Тук по-добре заснета "нашата "част http://www.youtube.com/watch?v=4pJmNht2H6M. Мда миналата година и на Златната кънка ни радваха а сега само на архиви ще караме, но поне бол  spoko
Да загреем за дългоочакваното Stars On Ice 2010 LA

Последна редакция: вт, 28 сеп 2010, 21:17 от 6o6ul4o

# 709
Благодаря ти, Шошулчо.

# 710
  • София
Супер пост, Шошулчо!

Стахотни снимки на Альона. Невероятна позиция наистина...

И либертангото на Васко Василев е точно в целта. Смятам да не пропускам и този концерт. Много силна композиция, изпълнена с много чувство. Припомних си с каква тръпка го гледах преди време, и сега  въздействието от танца е също толкова голямо. Вярно сега само на стари клипове гледаме Албенка и Макс.

На П.Чернишов му бях набрала за неспортсменско поведение. Беше контузил Албенка на тренировка на световното в Ница и не се поинтересувал даже да разбере как е минала операцията. Руснаците са невероятни кавалери по принцип и не можах да си го обясня, как не изпратил поне букет. Та затова имам по-особено отношение към него като човек и не го ценя високо  като спортист.

Ламбиел ми е голяма слабост и пак благодарение на твоите линкове гледах филма за него (и толкова ме е яд ,че не разбирам френски, много можеше да се научи). За федерацията сигурно си права, надали имат позициите на руската или френската. И макар че Денис Билман още излиза на леда(не е истина на 48 год!), май не я споменават при коментарите за женското пързаляне. При Ламбиел намирам приемственост по отнощение на налагането на нови  пируети от швейцарците. Страхотно беше да го видя на урок по класически балет, то се забелязва и в танците му. Има страхотна школовка. Харесва ми,че не бяга от класиката, а сега когато има пълна свобода може да се разгърне. Много ми хареса (във филма) как поставяше джазирано парче и после случайно попаднах на презентирането му на едно шоу, много ме впечатли. Невероятно беше посрещнато и от публиката.
Та още веднъж, благодаря от сърце  newsm51, на теб и на всички за споделените линковете!

# 711
  • MJF
           neba, специално за теб именно джазирания "номер" Let the Good Times Roll . Въпросния филм имаше преводи на различни езици, френската част съм я чела със сигурност на англ./руски. Ще потърся къде.
Ето на тази страница има препратики към превод на руски и на англ. Това намерих набързо. Ако не намираш казвай, като имам време мога да помогна. http://community.livejournal.com/lambiel_ru/?skip=120. За фен на Ламбиел ти я препоръчвам.  ooooh! следят го изкъсо човека. Навигацията ми е малко странна там та ето настоящата страница http://community.livejournal.com/lambiel_ru/

Гледала съм тези програми не веднъж но така като са снимани на различни места под различен ъгъл и чак почвам да си мисля че съм ги видяла  на живо  Simple Smile. Ето и Сара Майер, другия представител на швейцарската школа Amélie .  Thinking и тя ще ми липсва на състез. лед. Същият мил потребител на тубата е пуснал и вторите им изпълнения.
           А също така и записи от 2010 Nebelhorn Trophy. Аз разбира се ги изгледах  Embarassed. Радвам се, че  Kevin van der Perren се състезава и този сезон. Добре като за начало на сезона. Единия пирует нещо почти спря, стискам му палци за успешен сезон. Капелини/Ланоте и Пешала / Бурза също ни е пуснал bouquet. От наличното ме  Crazy един танц и то на "състезателна" гала. Наистина много ме учудиха,  насекоми и половина    Satisfied Nelli Zhiganshina & Alexander Gazsi.
         Явно заради новите правила като изгледах програмите на танцовите двойки ми изплува точно това което ми "тежеше" в последната програма на Хохлова/Новицки. Наблъскани нон стоп стъпки/обръщания и двамата играчи залепени като с тиксо без въздух между тях. Много съм разочарована от тази тенденция. Напомня ми за период преди 2006г, когато 2-3 сезона търпях програми като на Fusar-Poli/ Margaglio и още няколко двойки с подобни постановчици. Просто според мен при тази висока скорост като се " нацвъкат" нон стоп завъртулки,смяна на позиция и хванати за ръце, Зрителят изобщо не изпитва наслада ами Напрежение и отдъхване , че тормозът на състезателите с програмите им е свършил. Да видим. Дано хореографите не ни тормозят много, че така провалят състезателите в очите на феновете.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 12:48 от 6o6ul4o

# 712
  • MJF
Само да кажа , че утре от 13 ч е japan open. Ще има тв излъчване, съответно шанс да видим и ние. Сара Майер, Юлия Шебешчен ще представят отбор Европа за дамите.

Очакват се и предавания на тв запис от LA . Ако има качествен прием ще пиша тук.

Интервю с Игорь Шпильбанд, хвърля яснота какво става в тамошната група.

alert
Темата наближава 50 стр. Какво мислите за положението на темата? Да остане ли в раздел кино и телевизия? Темата прерасна в такава за Фигурното пързаляне като изкуство, хоби, без да е обвързана с конкретен тв или кино проект? Предлагам в общия  Хоби да се преместим местим. Питах модераторите и те предложиха Хоби или Общи отчетни, но във второто не виждам смисъл.
Втори процедурен въпрос. Кой желае да направи и пусне нова тема като уточним къде?
Ако искате художествено оформена тема и има желаещ да си каже.
Моето мнение е че темата е за общия Хоби и че трябва да се казва с име съдържащо " фигурно пързаляне". Така има шанс да бъде намерена от поече фенове, че и от такива които се попързалват.

Japan Open 2010       Asada Mao  New FP;   Ando miki;    Rochette ;  Takahashi FS   Simple Smile коментатора,отчетливи и интересни стъпки в цялата програма Party;   Евгений Плющенко;  Sara Майер 2

Аз съм ваш'та леля от 18 ч тяхно време излъчват по орт. http://www.1tv.ru/shed/03.10.2010. ,  http://www.1tvrus.com/channel1/schedule/2010-10-03

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 21:21 от 6o6ul4o

# 713
Я ми кажете от колко часа е "Лед и огън " по Останкино.
На въпросите на Шошулчо, темата да е в ХОБИ, но само за фигурно пързаляне.
Бих пуснала , но кажете заглавие

# 714
  • София
За име на темата -"Всичко за фигурното пързаляне", "кънки с остър връх", "за фенове на фигурното пързаляне"... трябва да се помисли и все ще излезе нещо. За да пусна нова тема, май няма да ми стигнат уменията.

Шошулчо, супер благодарности за линковете bouquet Този запис на Ламбиел беше с по-добро качество и му се насладих отново и отново. Не съм се поровила из сайта, за да намеря филма с превод, но само да отимам малко време и ще докладвам. Блогът обаче е супер!!
Погледах малко от 2010 Nebelhorn Trophy, но не успях да видя всички фигуристи. Впечатленията ми са общо взето прекрасни. При мъжете май харесах класираните на второ и трето Константин Меншев и Петер Лийберс. Жалко,че Кевин ван дер Перен няма сили за втората част на програмата си, имаче го харесах в кратката и галата особено. При танцовите много ми харесаха Пешала и Бурза в
http://www.youtube.com/watch?v=Kh2TBBRKhNA&feature=related  

За пръв път май гледам Мая и Алекс Шибутани, много ми харесаха в това изпълнение,
http://www.youtube.com/watch?v=cIcYwRL7v9E&feature=related
гугълнах ги и разбрах, че тренират при Шпилбанд и Зуева. Май сега те са водещите треньори.

А в това изпълнение на немската танцова двойка Nelli Zhiganshina & Alexander Gazsi FD почти видях части от програма на албена и макс и предполагам,че те са я поставяли програмата. какво мислите
http://www.youtube.com/watch?v=LLqKXtyWzjs&feature=related

до жените още не съм стигнала, но бих искала да видя награждаването. много ми е интересно една до друга да видя кира корпи и виктория хелгесон, като сестри си приличат. ако не са се изменили междувременно.

до нови срещи и приятно гледане утре!

# 715
  • MJF
neba , ето   KORPI , HELGESSON, BULANHAGUI  . Видео не ми е попадало.
           Волната на Nelli Zhiganshina & Alexander Gazsi не бях гледала. Това е двойката, която ме впечатли от галата. И тази програма много ми хареса. Като визия са интересни двамата в дует. Има няколко елемента от запазената марка Албена-Макс. Изненада ме една поддръжка към края на програмата, виждам за първи път. Постановчика на програмата е просто чудесен. Thinking Проверих кои са тези състезатели, защото не са ми попадали досега и ми стана ясно защо.
         Japan Open 2010:  Евгений Плющенко и Adam Rippon-първо място, интересни неща около скоковете, браво за изпълнението и на съставилите програмата.Phaneuf,  Kozuka. В базата видеа на FC2 Videos има по -пълни записи и на другите участници и то с повече атмосфера след края а програмата.  Simple Smile по скамейките. Юлия-чудесна, експанзивна с размах, както харесвам дамското пързаляне.Брезина и Сара . Разбрах, че Сара ще участва  все пак на родна зема на европейското.Buttle.
 Party Carnival on ice- Reed/Reed, Honda,Arakawa естетика по японски

All That Skate  LA. Get the Party Started, Savchenko & Szolkowy най-накрая качествен запис на 'Barbie Girl' ,  Johnny A Comme Amour Pokerface (поздрав за Вери ), Virtue & Moir   новата програма и I Want To Hold Your Hands  thumbsup , Shen & Zhao и Turandot Simple Smile, за neba Ламбиел 12. Yuna Kim & Michelle Kwan . Групоlите номера She's So Lovely,

За позагубилите се фенове от състезателния сезон Savchenko & Szolkowy 'Nella Fantasiz'    прелест.
Чудесно шоу, хареса ми мултимедията този път.

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 11:55 от 6o6ul4o

# 716
  • MJF
Телезрителите на Лед/огън къде сти?!  Simple Smile
                 Коронния за мен номер на епизод 3 Arzamasova&Staviski . За двама души на които прекрасния неравноделен такт не е "роден", чудесно се справиха. Кой ли е хореограф? Аз винаги съжалявам , че Албена/Макс не правят повече програми на бг музика. В проекта само на песен на Васил Найденов помня в по-ранен сезон. Не е лесен ритъма на народната песен а и може и по-добре да се пресъздаде на лед като хореография но на този ранен за аматьора етап...  bouquet Hug за Макс/Лиза.
                Тази тематика -танци на народите, щеше да е по-добре да е по нататък в проекта. Сега програмите баха ограничени от нивото на аматьорите.
                  На жените аматьори им е по-лесно.или висят във въздуха или са теглени по леда. Единици са превъзмогнали страха и с нетреперещи крака : Svetikova&Novitski , Podolskaya&Marinin , Лиза и А. Дитковските/П. Ванагас.
                 Мъжете аматьори, повечето от тях от нямане накъде  Mr. Green са в процес на намиране центъра на равновесие. Кой иначе ще поддържа дамите им?! На първо място Bereznaya&Ugolnikov , Drobyazko&Chernishov , Lobacheva&Matrosov и Navka&Vorobyev
                 А. Семенович  винаги внася настроение. Друг весел номер, който много ме  Laughing  Ditkovskite&Vanagas. Сладури  Joy
Жури и прочие не слушам и не знам резултати да живее мишката/дистанционното. Сигурна съм, че достойно се лигавят.

Има видео от френския мастър. Мъжете- новите програми. Браян - "нов" и чудесен. Амодио- разпилян и прекалено енергичен  Simple Smile.Пробер не във форма. Хич не обичам падания, травми... но ми стана  Sick от паданията на Carron-Jones. Погледнах ги защото ги забелязах в изтеклия сезон. Пешала/Бурза този път много ми харесаха, някак си по-уверено и спокойно/стиковано изиграха.
Логично и ясно, че програмите и пързалянето на всички ще се подобрява  Flutter
От карнавалът в Япония са се промъкнали записи на Дайчан мамбо и амели; Плюша  , Kozuka; Buttle ; всички

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 15:56 от 6o6ul4o

# 717
  • Пловдив
Шошулчо, тук сме. Гледах на пресекулки в неделя, че малкия само ме занимаваше. До одеве четох спойлери за паркета и за леда за следващите 2 предавания... и съм доволна от развитието на нещата Simple Smile
От мъжете за сега най-добре мисля е Воробев. След него Нигматулин.

# 718
  • MJF
Нигматулин, значи напредва.  Laughing струва ми се прекалено висок и още толкова слаб и не знам как пази равновесие на леда. Спойлери ... не гледам. Аз за спокойно гледане на неделното отделих вчере вечерта. Предпочитам  пълния запис от сайта, понеже мога да прекъсна, поторя нещо което харесам а и да превъртя клюките, така че съм доволна от архивите на ОРТ. Почти веднага качват пълния запис след края на директното предаване.http://www.1tv.ru/videoarchive/24579

# 719
  • Пловдив
Нигматулин, значи напредва.  Laughing струва ми се прекалено висок и още толкова слаб и не знам как пази равновесие на леда. Спойлери ... не гледам. Аз за спокойно гледане на неделното отделих вчере вечерта. Предпочитам  пълния запис от сайта, понеже мога да прекъсна, поторя нещо което харесам а и да превъртя клюките, така че съм доволна от архивите на ОРТ. Почти веднага качват пълния запис след края на директното предаване.http://www.1tv.ru/videoarchive/24579

Да, знам че качват всичко. За сега нямам време и за това. Дребното е болно и си е в нас та лудвам по цели дни с него  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт