Фотография #40

• 38 908
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Как запазвате екзифа на снимките след обработка във ФШ ?

И вашите препоръки и  критики  за кадрирането ( което ме притеснява), цветовете и всичко друго за ето това

http://www.flickr.com/photos/33076522@N08/4036084617/

# 541

...
Не запазвам чрез Safe for Web.

# 542
В Save for Web има опция да остане част от информацията (има стрелкички/дроп меню за избор; единият вариант е да се скрие всичко, другите са различни). Аз така запазвам във ФШ, основното от екзифа си остава.

И ви започвам с хелоуински серии отрано; животинчетата нямат търпение. Но вече се стъмнява много рано при нас, почти нямам шанс за снимки след като се върне Мариана от училище.

http://www.flickr.com/photos/misholina/4035749900/

Също, ако ще печатате снимки; следете темата за фотокниги; има жестоки купончета и намаления (поръчах канвас 8х10 инча, разпънат, за $9.99, което включва транспорт до БГ, САЩ или Европа). Качеството на снимките в Артскау е добро; големи размери пристигнаха, прекрасни.

# 543
Някой знае ли как в Фликр мога да си запаметя в любими цели профили на хора които харесвам снимките им?Или може само любимите снимки? Rolling EyesА и друго да попитам;))))))))някой ползвал ли е фото студио под наем, какви са цените и нещо да ми препоръчате, също така каккви са условията, вие си носите техниката и ползвате само осветлението ли и стои ли някой до вас да като снимате? Laughing

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 14:33 от E.L.I

# 544
Добавяй си профилите в контактите.
Снимки може с бутона addtofaves, който е горе вдясно на снимката

# 545

...

A kak ?

# 546
Ми нормален сейв.  Rolling Eyes Нещо не свикнах с този Save for Web, а и много снимки не минават изобщо през ФШ, а само през Лайтрума, там се запазва екзифа.

ЕЛИ, добави си най-любимите автори като "фемили" в контактите, или като "приятели", после можеш да цъкнеш опция като се зареждат отдолу нови снимки на контактите ти, да показват само снимки на тези фемили-та/приятели. Или пък ти като си отидеш на контактите в профила, цъкни опция да си разглеждаш фемили-то/приятелите и така ще ги държиш "под око".  Wink

Иначе за снимките - просто ги прибавяй към "Любими" - ADD to faves. Пак в профила си можеш да разглеждаш тази галерия с фаворити.

# 547
  • Анкх-Морпорк
Как запазвате екзифа на снимките след обработка във ФШ ?...
A kak ?
Save as...  и слагаш друго име.
Така си запазваш и оригиналния файл. Ако натиснеш само сейв, губиш оригиналния.

# 548
Ели, аз снимах в студио вчера. 30 лв. за час, никой не ми стоеше на главата. Той ми обясни как да си настроя апарата, каза че се снима на ръчен режим(а там не мога да пипам експозицията, снимките ми станаха много тъмни), показа ми как се местят светлините и така. Носехме си и малка духалка, да не им е студено на децата.
Личното ми мнение след вчерашната гимнастика е, че няма по-хубава светлина от дневната.

# 549

Много сте писали:))
Коментирах във фликър,
Фрий тогава как ти стават файловете като за ФФ примерно, където има ограничения  в размера?

Едно портретче от мен

http://www.flickr.com/photos/13900583@N03/4036933021/sizes/o/

# 550
Jaly, прекрасна е Simple Smile искам да ти доведа и моята щерка за портрет!

Вчера бях яхнала метлата и се запилях в парка с апарата...

... в резултат искам нов широк обектив, може и варио. Китовият има проблем с цветовете, поиграх си после да ги докарам до това, което виждах, но...

Шоши, малко тясно ми идва кадрирането, иначе нямам други забележки!
Лекси, първата е с много, много настроение, харесва ми!

# 551
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Jaly,
разкошна е  Shocked

и детето и снимката Hug

аз днес нямам уловен кадър Rolling Eyes
при нас е мъгливо и имам чувството, че някой е изтрил цветовете  Confused

# 552
Здравейте! Аз само надничам и въздишам по разкошните снимки /места, деца, цветове.../ Много ми харесват портретите на дечицата ви. Най-вече уловените блеснали погледи. Не успявам да ги докарам такива, каквото и да правя. Не знам вие как ги улавяте такива прекрасни. Ето, последният портрет от Jaly е направо мечта за мен.

Agent Provocateur, разкошни, есенни багри!

# 553
Jaly,!!!!!!!!!! Не помня да съм виждала по-красив портрет и модел! Голяма красота! Съвършен е!

За 2 седмици гледам доста сте изписали, ще се върна след малко да чета.
Искам само да попитам във Варна къде мога да си занеса тялото Канон за ремонт?
Сериозно го закъсах!

# 554
Момичета, много сте мили и щедри на добри думи, благодаря!
За начинаещите момичета обаче бих искала да кажа, че има много обработка в този кадър и не, не го докарвам толкова съвършен диркетно от камерата Embarassed
Просто след снимането има  т.нар  постпроцесинг и колкото по -добре се оправяш  с него, толкова по-добре.  
Много ми хареса  изказване преди време в една бурна дискусия във ФФ по повод обработките, та  тогава един младеж рече- "ами никой не иска да яде каймата сурова, нали, всички я предпочитаме на кюфтета" Simple Smile)

Агентке, ами ако не си купуваше толкова обувки, щеше вече да си събрала пари за нов обектив Joy за портрет на дребното с удоволствие- ние ли ще идваме до вас или вие тука:)))

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 21:59 от Jaly

Общи условия

Активация на акаунт