7 СОУ Наиден Геров - Варна, първи клас

• 22 383
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Az не смятам, че паралелките са големи. 25 деца са в класа на дъщеря ми и за мен е повече от нормален клас. Класните стаи са стандартни не знам защо Маргаритката смята, че са 20 деца. Тази година имат нови деца, едното се е преместило от Раковски.
Като се замисля... преди хиляда години като ученичка не съм учила в клас с по-малко от 30 деца, стигали сме до 38 парчета. И сме си с повече от добро образование, не смятам, че моите деца имат нужда от някакви специални грижи и отношение, нито са малоумни нито нищо.
А училището предмет на темата си има и добрите и лошите страни, добри и не чак толкова добри преподаватели но засега смятам, че е удачен вариант за моята дъщеря до 7ми клас. Тя самата много си харесва училището, госпожата, децата и ходи там с удоволствие. Засега. Ще поживеем и ще видим занапред какво ще бъде.

За Васил Друмев нямам никаква информация, ни добро ни лошо знам за него.

# 16
Аз живея съвсем близо до Васил Друмев и преди време проучвах доста за там. Резултата беше повече негативен заради гимназистите, които са превърнали училището в бардак. Факт е че е централно училище, а едва събират 1- максимум2 паралелки. За мен това е показателно. А иначе базата му е страхотна- ремонтирано и много чисто, с много хубав двор и физкултурен салон, защо другото куца за мен е загадка.

# 17
  • най-шареното място
Това бившето Кондов зад бившия ТОХ ли е?

От наблюдения над подобно училище - добра сграда вървяща с ужасен имидж, мога да споределя една вероятност - лошо управление. Но как пък тогава са успели да оправят материалните неща така перфектно...

# 18
  • Варна
Арт мама, да - Друмев е бившето Кондов.
Flash* дъщеричката ти ходи ли на занималня ? И още един въпрос - има ли униформа в Найден Геров ?

# 19
  • Варна
...
За "Захари Стоянов" и аз чувам добри думи - племенниците ми учат там и наистина класовете са малки,  стаите са хубави, но и там учат на смени...

А какво мислите за занималнята - за ли сте или против ?  

За "Захари Стоянов" мога да дам повече информация, ако някой се интересува.

Занималните са алтернатива, ако нямаш човек, който да се грижи за детето... Занималните към училищата с абезплатни, плащате само обяда. Ако има занимални към училищата, към които сте се ориена рали, разберете дали е сборна група, от колко паралелки, ако е така или от 5 паралелки например - 3 са целодневни, както е в "Чинтулов".
В "Н. Геров" има униформи от по-миналата година. Зелена жилетка, трикотажни блузи с къс и дълаг ръкав, които си купуваш от павилион на Базар Левски. Първата година бяхме по проекта, чрез който въведоха униформите и платихме само част от униформата.

# 20
  • Варна
Da, това са униформите. Аз лично изобщо не ги харесвам като визия но... както и да е. Имаме и вратовръзка Mr. Green Всичко от миналата година и става, тениските са от хубаво трико, жилетките са смотани ама добре,ч е не държаха много на униформите та я обличаше чатпат.
Занимална има за 5те паралелки една група, предполагам около 25 деца т.е. по 5 от клас. Никак не са доволни от занималната на 2ри клас специално, и учителите не са доволни.
Моята ходи в частна занимална, намира се на Чаталджа при цветята. Доволна съм от занималната засега, тя ходи в нея от миналата година след пролетната ваканция. Преди това беше в друга която слава Богу в затворена вече...

# 21
  • Варна
Здравейте мамита!
Догодина ще сме първи клас.На кръстопът съм - за три училища - еднакво отдалечени от вкъщи. Захари Стоянов, Найден Геров и Руското. Малката ще ходи на занималня (частна или държавна - без значение), нямам алтернатива Някой знае ли кои госпожи ще са за 1 клас в съответните училища. Единствено предимство пред мен има Найден Геров, защото е близо до работата ми. Моля Ви за помощ!!!

# 22
  • най-шареното място
Аз бих пропуснала руското. Има цяла тема по въпроса.
Както и майки доволни от него разбира се.

# 23
  • Варна
Някой ще ми каже ли своето мнение за г-жа Кремена Момчилова и по какво преподава. Тя била класна на 4 клас сега и ще поема малките догодина.

# 24
  • най-шареното място
Би следвало да е начален учител.

Класните до 4ти клас не са ли начални учители?
Преподават на децата по всичко без физическо, музика, и евентуално рисуване.
В някои училища има и начални учители с филология.

# 25
  • Варна
Понякога преподават по абсолютно всичко-+ музика, физическо, рисуване. Само по език може да е различен колега. И съответно в паралалката на учителя по АЕ или друг език може да влиза друг учител.

# 26
  • Варна
Намерих  тази тема някъде из архивите и реших да я поизтупам от праха. Laughing
Имам същите питания като авторката.Синът ми ще бъде на есен първокласник. Оказа се, че СОУ "Найден Геров" е в квартала ни/както и други училища за които не получих добри отзиви/.Молбата ми е- ако някоя мама може да сподели някакви подробности, относно атмосфера, начални учители, извънкласни занимания, и всичко което може да е от полза ще съм и много благодарна.   bouquet

# 27
  • Варна
Можеш да пишеш и в темата за бъдещи първолаци - Варна.

# 28
Имам син който ще бъде на есен в 1 клас. Чудим се между Раковски и З.Стоянов. Знаете ли нещо за двете училища?

# 29
  • най-шареното място
Горе има линк към кандидат първолашка тема.
А и не питаш за Геров - едва ли тук, ще има голям щанс за отоговор...

Знам малко - Сътоянов имат рисуване, Раковски бяха модерни миналата година  - най- от трите. Геров вече ще има език от първи клас май.

Общи условия

Активация на акаунт