Предстои ми ИНСЕМИНАЦИЯ - да поговорим!

• 42 125
  • 717
  •   1
Отговори
# 630
  • София
 bonita_09 , аз не съм на принципа "на всяка цена", определено. Не мисля,че е добра идея да си скапеш органите, за да родиш дете,което после няма да можеш да гледаш  Смятам,че докато организмът ни го позволява, може да се опитва. Както и не съм се вкопчила в идеята "семейство, с дете,на всяка цена". Обичаме се и, ако можем да създадем дете,което да прилича на нас,ще сме щастливи, но не и защото е прието хората да имат поне едно дете, иначе са "егоисти" или "непълноценни"

# 631
  • София
Аз мисля, че ви е повече страх, отколкото трябва...Аз имам матка с размер на 3месечна бременност (след всичко следващо раждане тя не се прибира до първоначалния си размер), нормално е лигавицата да "види" малко зор да покрие такава повърхност.

При всичките ми раждания са вадили перфектна здрава голяма плацента, така че и от това не ме е страх.

Що се отнася до ниския прогестерон, не мисля, че го дължа на годините, ако съдя кога ми се появи първата миома, преди 6 години, а много преди това бях със силно скъсен цикъл (който сега, с утрогестана, най-накрая стана 28 дена). Значи, някъде от около 29-30 ми година съм започнала проблемите с намаления прогестерон, което не ми е пречило тогава, да забременявам...

Какво значи да си скапеш органите, за да родиш дете...Ами тя матката ми нали е за това...всичко друго в тялото ни си има и други функции, но матката...

Иначе, за подмладяването сте абсолютно прави, моето последно раждане, на 35, все едно ми наля енергия във вените. Много по-малко се уморявах, отколкото на 27-30...И досега е така Simple Smile

# 632
Аз успях да си взема час за Ковачев в АГ-Варна сега за вторник.
Отивам и действаме.
Току що се връщам от преглед. Няма доминантни фоликули. Пролактина е на горната граница отново. Всичко друго е наред.
 newsm78

# 633
  • София
Sharky43, не става въпрос за страх, а за обективно състояние.Имам позната,която роди на 41-една, за мен ,много добра възраст  Wink....имайки предвид накъде отивам и аз, но, още тогава докторите я предупредиха,че  поради определени заболявания,които й откриха, има много сериозна опасност за нея и бебето....е, след доста тежко раждане,спасиха детенцето, на нея й отказаха бъбреците,ендокринната й система се срина,едвам я върнаха и сега е нон-стоп по болници, а то расте с баща си и по свижданията.... имах предвид тази цена. ....но,това,все пак са единични случаи. А,че лигавицата била тънка, ми тъка ще е,нали има лекарства,това е решимо или разните му там "дребни" неудобства-със състояние на плацентата и матката-докато се решават медикаментозно, нищо не е загубено  yes

# 634
Момичета, да ви питам - На някоя от вас след инсе да са предписвали освен фолиевата и дуфастона - аспирин протект, и защо се пие той? newsm78

# 635
Момичета, да ви питам - На някоя от вас след инсе да са предписвали освен фолиевата и дуфастона - аспирин протект, и защо се пие той? newsm78

На мен са ми го изписвали. Защо точно се пие не мога да ти отговоря точно, защото не съм и питала. Освен него, дуфастона и фолиевата киселина имах изписани и утрогестан+мултивитамини.

# 636
След като не успяхме с първата си инсеминация продължаваме напред. Следващата стъпка е Клостилбегит от пети ден 2х1табл/5 дни.
Изпълнена съм с надежда.

# 637
  • София
Dani_85 ,на мен са ми го изписвали при ин-витрото- май намалявал риска от тромбофлебия или нещо такова- за по-успешна имплантация.... с други думи,за добро е  Wink

# 638
Дано скоро тук някой да каже добри новини, че отчаянието май ми идва в повече.
След една неуспешна инсиминация, една пропусната заради по-рано спукал се фуликул, в понеделник продължавам напред.
Като знам колко притеснения и напразни надежди, и неуспешни опити съм преживяла стомаха ми става на топка. Знам че и всяка една от пишещите тук, го е изживяла същото. Най-искрено пожелавам на всички да изпитат онова чувство, което може да се изпита от една майка, да усетите топлия дъх на спящото до вас дете, да чуете думата "мамо" от най-съвършеното същество във вселената и да разберете че в този момент вие сте най-щастливия човек на света. Успех на всички и повече добри новини.

# 639
Рослем и Христина21, благодаря ви. Hug  bouquet
Желая по-скорошен успех на всички момичета. Praynig

# 640
Здравейте,скоро ще правим инсе на естествен цикъл,не е ли по голям шанса на стимулиран?Не че се съмнявам в преценката на док но.... да попитам и вас.

# 641
  • София
Ако имаш доказани фоликули и без стимулация, за какво ти е...В другите теми се говори за Proceed, ако не помогне, поне няма да навреди...Питай си доктора.

# 642
  • София
Здравейте,скоро ще правим инсе на естествен цикъл,не е ли по голям шанса на стимулиран?Не че се съмнявам в преценката на док но.... да попитам и вас.
за мен 2-3 е по-добре от 1,макар,че тук си е чист КЪСМЕТ....даже май последните отрицателни тестове бяха и със стимулирани  newsm78
 Sharky43 ,Prе-seed е по-скоро за използване в домашни условия-пише,че създава благоприятна среда за сперматозоидите и подпомага придвижването им-пък при инсе какво придвижване-направо ги пращат по местоназначение   Wink newsm78

# 643
Момичета, аз сащо съм една баба, но за разлика от повечето от вас, не съм толкова уверена в успеха, нито на медицината, нито на своя.Годините са нещо много важно!Аз също скоро ще стана на 43.Да ми се неначуди човек, къде съм тръгнала! Помислете си само, колко от нормалните ни хормони са ни останали?Че как няма да имаме нисък прогестерон? Ами тънката лигавица? Ами възможната атония на матката? Не е хубаво да се мисли за всички тези възможни рискове, но трябва ли да ги пренебрегваме? Наистина ли си заслужава "на всяка цена"?Ами ако се получи, но след това няма да бъдем пълноценни? На кого ще го направим? Не ми се сърдете, моля ви! Имам нужда да го споделя и все пак да разбера, само аз ли мисля в тази посока?
Аз пък мисля, че нераждането е по-опасно за здравето на една жена, в крайна сметка тялото и е създадено за това. По отношение на хормоните, моя прогестерон явно винаги е бил нисък, което е било и причина за болезнения ми цикъл, поне това оправихме с утрогестана. А какво значи да не бъдем пълноценни? Ами жена, която не е родила пълноценна ли е? Не, не говоря за мнението на обществото, говоря за повелята на природата. И говоря от позицията на реализирана жена, която същевременно има все още  много мечти и планове в професионален план. В един момент осъзнах (отново напук на ширещото се мнение, че жената-майка трябва да се прости с кариерата си), че именно липсата на дете се превръща в основна пречка и в професионалното ми развитие!!! Да, имам много проекти, но как да създавам каквото и да било, след като не съм създала това, за което аз самата съм създадена от природата - не съм дарила живот??? Другите неща могат да почакат малко, детето вече - не. На всяка цена - да, искам да усетя чудото на зараждащия се живот, имам право на това чудо, щом съм се родила жена.
Колкото до рисковете - ами ако както си вървя по тротоара ме помете кола? Ами ако съм родила на 23, а на 25 съм умряла от рак???
hristina21  Hug Hug Hug  newsm62 това ми е най-големия проблем - как да стигна до раждането... пък тооо подмладяването е ясно!!!  Laughing
Между другото, доктора при когото ходя, когато го питах какви шансове имам, каза "обективни, но никога не може да се каже със сигурност", същевременно чета, че на пациентки с много сериозни проблеми дава големи надежди, казва им, че ще се борят заедно и ще успеят, не им позволява да се отказват.  С мен явно не ще да се бори... неизвестно защо .....

# 644
 Здравейте  момичета  от доста време следя форума. Днес най-накрая успях да се регистрирам.
Да се преставя на кратко 33 г. и от 3 години "борба" и всевъзможни изследвания  с неизяснен фактор сме.
(нищо ново до тук нали Simple Smile) Чета  за мн. отрицателни инсета  ( и аз съм с 1-но вчера разбрах за моя отрицателен EFN)
но нямам намерение да правя 2-ро инсе преди да разбера причината за 1-то неуспешно.Тормози ме един въпрос а и никъде тук не прочетох, някой правил ли е имунологични и  генитични изследвания преди или след неуспешно инсе.
Четох някъде при откриване и лекуване на проблема има 70% 80% успеваемост. Успех на всички в нелеката борба.

Общи условия

Активация на акаунт