51 ОУ в София, моля за мнения

• 123 261
  • 483
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, някой да се е интересувал от обявените дни на отворените врати? Аз да споделя опит от днес: отидох до училището като мислех, че дните на отворени врати са за такива като нас, които искат да кандидатстват за 1ви клас. Да ама не! Господин всевластната охрана ми каза, че тези дни са за родители, които имат вече учещо там дете и може да се посетят учебни часове, нещо като открит урок...обадих се по телефона в канцеларията и оттам ми казаха, че за да видя училището, трябва да следвам график, който бил публикуван на сайта...аз не намерих такъв....та в крайна сметка не ме пуснаха и ми казаха да дойда в петък от 11ч, 106 кабинет...да де ама аз нямам възможност всеки ден да ходя там....нещо не останах доволна, а пък този дзвер от охраната ми вдигна кръвното като рече:"всички жени идват да разглеждат училището, тъка да не е музей..."....дебил...извинете за ядния тон

# 361
Не се ядосвайте така. Когато вашето дете е на училище, едва ли бихте искали външи хора да влизат в училището. Ако тогава някой влезе, ще се ядосвате защо охраната го е пуснала.
Не зная какво му е станало на охранителя - онзи ден бях на открит урок, имаше доста майки на бъдещи първокласници, заедно със самите деца. Никой не ги спираше. Вратите с магнитни карти бяха отворени.
Графикът е в сайта на училището: http://51sou.info/ Скролнете най-долу и най-вдясно. Като кликнете си сваляте файла.

# 362
Аха, да извинявам се, не съм видяла този график, тъй като аз го търсих в раздел "Прием" (да си признаем малко им е разхвърлян сайта
Ясно, че не е добре да се влиза по всяко време и би смущавало децата, но охраната с такова пренебрежение ме гледаше като го питах, все едно престъпление...няма значение де
Ще споделя какво съм видяла Simple Smile
Мерси и поздрави

# 363
Здравейте, днес бях на открит урок на 4ти клас и останах доволна. Доста добро отношение към децата, интерактивни са, има синергия между учител и деца, ползват модерни методи на работа от типа на powerpoint презентации....имаше лек хаос, но може би защото бяхме много родители...определено ми хареса Simple Smile...в този ред на мисли знаете ли колко молби годишно за първи клас се подават? Simple Smile

# 364
в едно интервю директорът бе споменал, че за 1 място кандидатстват 4 деца

# 365
Здравейте! И ние сме фенове на това училище, още повече че по-голямото дете също учи там.
Разбрах, че началните учителки за 1-ви клас тази година ще са:
 З. Делиева, Н. Христова, М. Николаева, Р. Коларова.

Някой има ли инфо за тях? Препоръки, мнения, коментари...?

# 366
Здравейте! И ние сме фенове на това училище, още повече че по-голямото дете също учи там.
Разбрах, че началните учителки за 1-ви клас тази година ще са:
 З. Делиева, Н. Христова, М. Николаева, Р. Коларова.

Някой има ли инфо за тях? Препоръки, мнения, коментари...?

Да разбирам ли, че г-жа Милушева няма да поеме 1 клас?

# 367
а аз днес точно при Милушева бях на открит урок Simple Smile....видя ми се готина...около 40-те с доста хъс и добър контакт с децата....

# 368
Да, Милушева няма да е..Някой има ли информация за имената по-горе?

# 369
е тя що не каза?...то и аз пък един късмет да извадя....да отида на открит урок при учител, който няма да поеме тази година Simple Smile....

# 370
Ами откритите уроци са само за онагледяване, да имаме поглед как протича един час. Не е за конкретна госпожа..Wink

# 371
Савина,

От първи до 4-ти клас се учи английски, като има опция за факултативно изучаване на китайски.
От 5-ти клас се учи Италиански.
Това е заради по-голямата насоченост към изкуствата.

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 18:30 от e_lucky

# 372
Да, ясно....все пак аз останах доволна, въпреки, че ми се видяха толкова много деца в клас...беше такъв задух в стаята.....но това не е частно училище, така че.... Simple Smile
Аз нямам и база за сравнение де, но все пак самия факт, че те допускат до такова нещо изобщо....Даже ни казаха на родителската среща, която ще е информационна на 22.04 доколкото разбрах ще бъде съчетана с изпращането на 4ти клас и ще пеем песента от "Войната на таралежите" и ще ни показват виедото, как е заснета тази песен именно в 51во училище преди Х години Simple Smile...помолиха ни да научим текста Simple Smile

# 373
Моята е при Коларова.
Летвата е вдигната много високо, изисква се много. Нивото на преподаване също е много добро. Използва интерактивни методи - има електронни учебници. Строга е доста, но постига резултати. Дава много домашни, не щади никого. Домашни и за през лятото има, и то никак не са малко. През учебната година им раздава сборници за допълнителна работа и се работи от тях - и в клас, и в къщи.
Аз лично съм много доволна, защото тя направи детето ми грамотно. Мога смело да твърдя, че малката пише без правописни грешки. Част от родителите не я харесват, защото товари много децата и изисква твърде много от тях. Смятат, че ги преуморява. Но при добре организирана работа вкъщи или в занималнята, всичко е съвсем наред. Не съм забелязала дребната да се е изгърбила от учене и писане, но въпреки това мрънка. Simple Smile

# 374
Алекс, а как стоят нещата с извънкласните дейности? Участват ли в олимпиади, друг вид състезания и допълнителни занимания?

Общи условия

Активация на акаунт