Трудно решение ... развод

• 7 263
  • 94
  •   1
Отговори
# 45
Хм...Деси, ти ли си?... извинявай за личния въпрос!
Даже и това да е пързалка, близка аверка е в точно, ама точно идентичната ситуация.

И на нея съм казвала това, което ще кажа и на теб.
Недоумявам, как някой може да възприеме за нормално издържането на здрав, прав мъж в трудоспособна възраст. И за жените се отнася, освен, ако не са, разбира се, по майчинство. Първо, това е долен михлюзлък и злоупотреба. Няма нищо романтично в това ти да се чанчиш от работа, а той да пали свещи в къщи, за да ти е приятно, като се прибереш. По-романтично щеше да е да си поделите отговорностите.

После - имаш две деца. Трето не ти ли идва малко множко? А това за роднините и на мен ми е било на главата. Братът на мъжа ми струваше на семейството ни голямо петцифрено число и едва сега - след страшно бутане на кочината от моя страна, нещата започват да се нормализират и той да връща пари.

Най-важното, притеснително е децата да стоят и да гледат този тип пример на пасивно отношение към живота. Много лесно се попива това и после се репродуцира и от следващото поколение. Адски е важно да се работи, да направиш себе си полезен, да си поставш цели и да ги гониш. Децата ти това виждат ли го, освен у теб?

На твое място отдавна щях да съм довиждане. Тая ситуация е опасна и нечестна. Успех ти желая.
Личния въпрос на лични.Ами ако наистина е Деси?Явно не ти е толкова "близка" аверка, щом я дъниш публично.Ако е тя де.

# 46
  • Германия
emmily.m авторката пише като гост  Peace

# 47
сигурно е на работа жената, анли писа, че се къса от работа.
Flocke те е като гост затова emmily.m пита дали  не е приятелката й Деси, защото сигурно ще й знае нейния официален ник тук  Wink

# 48
Питах като и е толкова "близка" приятелка защо споменава името и тук.Нали момичето ако искаше да се знае коя, е нямаше да влиза като гост.

# 49
Питах като и е толкова "близка" приятелка защо споменава името и тук.Нали момичето ако искаше да се знае коя, е нямаше да влиза като гост.
   Peace

# 50
  • E-CLM & CH-VD
Ти май мислиш за съпруга си като за третото ти дете. Значи ще се изнесеш някъде си, на квартира примерно, а мързеланкото ще го оставиш в апартамента??? Crazy ooooh!
Да ходи той на квартира, и да идва при теб, когато иска да си види децата. Развод, апартамента за теб, и той да си плаща неговото.  Crossing Arms
Щом и при мисълта за раздяла, пак мислиш за неговото удобство (е, уж за да е удобно за децата ти де hahaha), не се учудвам, че те въртят на малкия си пръст. И ще те въртят, където и да отидеш.

# 51
Имаше подобен случай............. Една тъпа потребителка разпозна съгражданка (от Хасково) и изтипоса много повече подробности от споделенето. мисля, че на такива има липсват първите 7.  Sick

# 52
Имаше подобен случай............. Една тъпа потребителка разпозна съгражданка (от Хасково) и изтипоса много повече подробности от споделенето. мисля, че на такива има липсват първите 7.  Sick
Разбира се че е глупаво!
 Sick

# 53
  • София
Ехааа е то и това остава липсата на възпитание на някого да докара още главоболия на авторът примеро на дадена тема.  #Crazy

# 54
  • София
Смяната на брава няма да помогне. Нали мъжа е вътре, ще отвори.
За сметките също няма да помогне ако спре да ги плаща. Щом са на името на мъжа са споделена отговорност и ще запорират нейната заплата.

# 55
току що се прибирам от работа и бързам да пиша.

Цитат
Вмъкни Цитат
Смяната на брава няма да помогне. Нали мъжа е вътре, ще отвори.
За сметките също няма да помогне ако спре да ги плаща. Щом са на името на мъжа са споделена отговорност и ще запорират нейната заплата.

точно това се оптивам да обясня, ако съпругът ми не ме подкрепи колкото и да говоря с тях нямам шанс,
говорила съм, даже и до караници сме стигали и със съпругът ми и със свекъра и свекървата,
но аз като отида на работа и всичко се повтаря. Те като дойдат той им отваря, те си взимат аквото им трябва, даже
и той им носи понякога. Докато котката я няма, мишките танцуват.
За сметките също много пъти сме се карали да им ги прехвърли на техните имена за да не сплащаме ние,
той не е съгласен, защо ли, ами за да ги плаща някой.

Единственото което искам, е да запазиме добри отношениия с него заради детето.
Искам детето да знае, че има баща, и да няма драми в отношенията ни, т.е. да се разделиме с добро,
за да може по-нататък да може детето да го посещава най-спокойно без аз да се притеснявам, че някой ще го настрйва,
не искам от този равод детето ми да стане нашата жертва.
За това и не искам да го гоня и да предприемам крайни мерки спрямо него, нито искам да го дразня или да се държа
отвратително към него, за да му покажа кой ще победи.
Той ако искаше да е с мен щеше да ме уважава и щеше да уважава трудът ми.
Наистина е най-лесното да си тръгна, но ако остана и го смазвам от интриги и тормоз над него и да заключвам хладилник и т.н. какво ще спечеля, само неговата омраза, ще се изпокараме и накрая пак ще се разведем най-накрая.
Той ако искаше нямаше въобще да се стигне до тук, сама не мога да се боря за семейството си, ако не сме заедно да го искаме, тогава е изгубена клауза.

# 56
Ти вече си решила да не се бориш Тогава какво ни питаш нас Тръгнеш ли си и отидеш ли при бившия няма да имате нормални отношения Това е някаква детинска откачена история!

# 57
Аз пък ти се чудя на акъла. Толкова ли не можеш да му кажеш какво мислиш по въпроса? Ей точно тия работи, които ги говориш на нас, отиваш при него и му казваш - така и така, виждам, че нещата няма да се променят, затова смятам да направя това и това. В случай, че те убеди, че може да се коригира - дай му срок, в който нещата трябва да бъдат променени и ясно му дай да разбере, че след това, ако резултат няма - тогава категорично ще го оставиш.

Толкова ли е сложно това? Затова си стигнала до това положение, защото не си научена да комуникираш и да го казваш с правилните думи. Това, че ще си вземеш децата и ще забегнеш е най-тъпата детска постъпка. При все, че това ти е втори брак. Просто не им завиждам на дечицата. Трябва да се мотат между двама мъже, докато майка им разбере за себе си с кого иска да бъде.

Не те разбирам.

# 58
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Аз пък ти се чудя на акъла. Толкова ли не можеш да му кажеш какво мислиш по въпроса? Ей точно тия работи, които ги говориш на нас, отиваш при него и му казваш - така и така, виждам, че нещата няма да се променят, затова смятам да направя това и това. В случай, че те убеди, че може да се коригира - дай му срок, в който нещата трябва да бъдат променени и ясно му дай да разбере, че след това, ако резултат няма - тогава категорично ще го оставиш.

Толкова ли е сложно това? Затова си стигнала до това положение, защото не си научена да комуникираш и да го казваш с правилните думи. Това, че ще си вземеш децата и ще забегнеш е най-тъпата детска постъпка. При все, че това ти е втори брак. Просто не им завиждам на дечицата. Трябва да се мотат между двама мъже, докато майка им разбере за себе си с кого иска да бъде.

Не те разбирам.

Peace

# 59
Мислите ли че не съм го казвала,
от две години го дискутирам с него, и караници сме имали, заплашвала съм го,
със свекъра и свекървата съм говорила многократно,
говорила съм и за сметките, искала съм си и парите от свекъра и свекървата за сметките които плащам за тяхната кабелна и телефоните им,
те се правят на ударени, на забравили, обещания утре ще ти ги дам,
и след това се гледа да не се говори по въпроса за да не се сетя.
Със съпругът ми съм говорила, настоявала съм , повтарях месеци наред, години,
не става.
Той само отлага утре, другата седмица и т.н.
Като му кажа нали ми обеща давай, отрязвай вашите, той започва да се кара с мен, уж под предтекст аз искам да го командвам, оправданието му е че като съм настоятелна той блокирвал и се пънел като магаре.
Аз нямам нерви вече, трябва да ходя и на работа.
Мислите ли че щях да си тръгна без да съм казала всичко?

Общи условия

Активация на акаунт