Отговори
# 330
Готино това със самонаграждаването, само дето няма особенна логика като цяло в него  Wink.
Всмисъл е повече "търсене на повод да си купя" отколкото действителна "награда".
Що за награда е това ? Всмисъл ако приемеме изначално човек е създаден непушач и самото пушене е придобит порок.

Поради що трябва да се награждаваш да не правиш нещо което изобщо не е било редно да правиш ?

Всмисъл аз всекидневно мога да се награждавам задето не газя хора по улуците ...не се дрогирам ...не крада и не убивам, я колко много поводи съм имал Simple Smile

В този ред на мисли, изхождайки от факта жените колко ирационални същества са Simple Smile)) мога да очаквам и своята "награда" изразена по следния начин :
- Ти вече не пушиш, какво ще ми купиш със спестените пари  за месеца Twisted Evil ?

Само си мисля на глас, не ми се сърдете и не се впечатлявайте много  Embarassed Hug Grinning. Joy Joy Joy

# 331
Zogi въпрос на гледна точка. Мен ми е хубаво като се възнаграждавам. Вие не обичате ли да получавате награди? От малка са ме награждавали. Ако направиш това ще ти купим еди си какво или ако завършиш с отличие ще се постараем да ти купим еди си какво та така. Свикнала съм като победя в нещо да се възнаграждавам. А това да откажеш цигарите си е чиста победа над самия себе си.
Това е моето мнение за наградите и аз си го помислих на глас.  Hug Hug

# 332
Метода с наградите предполага и наказание при грешка.
Ти как се наказа когато пропуши ?
Всмисъл наградата при отказването ако я приема за чиста монета, но тогава трябва да е имало и наказание.
Както и да е, не ми харесва нито съм куче нито участвам в опита с рефлексите по Павлов.Некво разумно същество съм и тия първосигнални работи не са за мен.

По-логично ми е да наградиш близките си примерно, щото реалните потърпевши са те Simple Smile без вина виновните.
Що тоя наградния фонд не го пренасочиш към дъщеричката? Ей ти на допълнителен стимул да не пропушиш никога повече, не те виждам как ще и кажеш ...- Не ти купих еди какво си защото пропуших отново  Laughing.

Окей спирам да пиша шуротии  Wink.
Няма нищо кофти в цялата работа, просто се помайтапих.А пък и чесно не го разбирам, но пък няма и особенна нужда да го разбера  Mr. Green.

# 333
Zogi, хем си прав, хем не съвсем, но най-вече - няма никакво значение.  Crossing Arms
Аз съм най-вече в Диетичния.
Пробвала съм Ори, но не ми понесе. Раздух се, не е истина колко.
Като цяло съм фен на протеиновите режими, с мазнините.
Взех леко да качвам. Затягам редиците, че да не стане тежко. После става трудно.

# 334
И аз качих,а имах да свалям, и то доста.Привърженик съм на Дюкан,обаче трудно издържам без сладко ooooh!

# 335
  • Варна
Ама сте писали та няма изчитане,Аз толкова работа вкъщи не съм вършила докато пуших откак ги спрят тя край няма бе пфуууууу,Та днес прах килими та къде ли не бръкнах с мократа четка но  Naughty не спирам като преди за фас почивка та отиде деня ,Днес свърших що годе бързо,А колкото до килограмите  Blush и аз отивам нагоре,Вземах та си купих слабителен чай 3 в 1,  1 Naughty като ми се допуши пия чай, 2   Blush реших си проблема с  smile3550  и 3 Blush уж да не дебелея пък ще видим ,Чао засега и да не пушите че ще усетя  bouquet

# 336
Браво, тутуне! И аз имам подобни наблюдения - много време се освобождава, мноооого.
Пореден чист ден в кюпа  Hug 
Бездимна вечер ви желая!

# 337
А къде се изгуби Доди Shocked? Кой сега ще ни отваря нова тема при толкоз много писане? smile3523 Ша знаете, Доди някъде тайнимчко си пафка newsm43 Спи ми сеееее  Sleeping

# 338
Zogi въпрос на гледна точка.

Мими  Hug  бих казала и ? на семантика... аз някак си влагам в израза "самопочерпка" друг смисъл, различен от "награждавам се, защото съм спряла да правя нещо, което не е трябвало да правя"  newsm78. За мен си е по-скоро релевантно на "парите, които преди харчех за да вредя на СЕБЕ си, ще похарча за нещо хубаво"

И за да не изневерявам на днешната традиция и аз ще оспамя темата - Мими ще трябва да изкарам един курс по ибей на лични, че нещо съм скаранa с webshopping - Терапията (а съм си набелязала не малко неща)

Доди да пафка?!?  Thinking  Naughty

Хубава бездимна вечер на всички

# 339
Понеже не попадам в категорията хора,
които имат право да списват в тая тема
(ще ме наплюят странично, ако си кажа кво мисля по въпроса),
ще я споделя с вас- темата, де Crazy

Първата ми реакция, като прочетох уводния пост беше изблик на дълбоко съжаление Tired
После се замислих, че и в най- пушаческия си период,
(а той беше съвсем скоро, преди нема и 2 месеца),
никога, ама никога не ми е минавало през акъла да стигна до там,
че да си свивам цигари,  ooooh!....колко трябва да си слаб, че да стигнеш до там? Tired

....просто си разсъждавам на глас Confused

# 340
Venus Doom нямаш грижи пиши ми какво те интересува за ибей ще ти кажа.
Руска къде я намери тая тема. Щях да падна  Joy Joy Joy Joy

# 341
....
Да, ама там се взимат на сериозно...за съжаление ooooh!

# 342
....
тя авторката винаги се взима на сериозно,по егоцентрична особа от нея не съм срещала

# 343
....
тя авторката винаги се взима на сериозно,по егоцентрична особа от нея не съм срещала
Ти го каза Whistling
Спомням си как скоро ревеше, че иска да ги откаже ooooh!
...преди няколко дена беше ooooh!
По накой път верно ми е жал за такива слаби хора  Tired
Само човек, който е загърбил този си порок, може да усети колко богат е всъщност Crazy
Аз лично още не съвсем мога да се осъзная, че съм непушач.
Мчи аз в целия си съзнателен живот съм била пушач Close Close Close
Нещо, като да си бременна (когато много го искаш) и все да имаш съмнения, че това е само сън.
Да те е страх да се събудиш, да не би да се озовеш в друго измерение Crazy
Венус, така е, ще видиш  Peace Heart Eyes

# 344
Здравейте момичета днес ми е първи ден без цигарки, нервно ми е , но този път мисля да не се давам.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт