И когато бай Ганьо стъпи на обетованата земя

• 35 372
  • 317
  •   1
Отговори
# 300
Оф, и образование и при това висше. Евала! С това трябваше да почнеш и нямаше да има спор.

По твоята логика всички американци, които са се засмяли на превода на Калинка са гето. Ей, ама не падате по гръб.

Последна редакция: нд, 13 юни 2010, 22:39 от Цонна

# 301
"Rubber", превеждащо се като вид материал, е неброимо съществително, девойки. "Rubber" като броимо съществително (с наставка "s" за множествено число) има едно основно значение в американския английски, и това е "кондом".
Не забравяйте - както с всичко останало, има native speakers и native speakers, не вярвайте сляпо.

# 302
"Rubber", превеждащо се като вид материал, е неброимо съществително, девойки. "Rubber" като броимо съществително (с наставка "s" за множествено число) има едно основно значение в американския английски, и това е "кондом".

Това обясние е наистина логично и разумно. Включително и шегата на Калинка. Peace
  bouquet

# 303
Без да претендирам,че владея книжовния език перфектно, казвам само че специално тази думичка се определя изключително и само от контекста защото има поне още 3-4 значения за които няма как да се сетите ако не ги чуете като например: Гума на кола, Въртя гуми (Burning Rubber) и т.н но най често си е баш Кондом  Laughing

# 304
Оф, и образование и при това висше. Евала! С това трябваше да почнеш и нямаше да има спор.

По твоята логика всички американци, които са се засмяли на превода на Калинка са гето. Ей, ама не падате по гръб.

Май не се усещаш, че сарказмът ти е противен....
Хайде стига с тези спорове, всички схванахме шегата - беше добра. Оставете останалото на лингвистите.
Темата е хумористична, не я опорочавайте повече, моля!  Peace

# 305
да....стига с този спам вече наистина.темата си беше много добре,а напоследък не ми се отваря,като знам,че пак за гуми и кондоми,и заяждания по въпроса ще чета.пишете си на лични и се изяснявайте кой колко е напреднал с английския.

# 306
  • The QC to be!!!
Внимавайте как ще използвате и това в контекст, че не се знае кой какво ще си помисли  Peace

no_name   bouquet забелязала съм, че хората с много малък и ограничен житейски опит са абсолютно категорични в мненията си (имаше едно изкаване, мисъл за категоричността... но да не наливам масло в огъня)  Tired, и определено са едно странчиви. Аз не се засягам от такива подмятания. Просто се надявам един ден, че те ще осъзнаят, че има room for improvement на всякъде и във всичко.  Peace  Аз исках само да подчертая, за незнаещите английски, четата такива момичета тук....... че зависи от контекста, не означава само и единствено това използвана тази дума в американският анлийски. Иначе куриози много за това как се иползват дадени думи. Аз се сещам обяснявах на една колежка, че не ям праскови на публично  място ако не са предварително обелени заради мъха. Аз ги беля. И тя с ей такива  Shocked очи ме изгледа и замръзна. После ми обясни, че както съм използвала дума fuzzyy и публични места, тя съвесем друго е разбрала и се шашнала докато не дойзясних, че беля прасковите заради мъха.  ooooh! Тя разбала, че прасковите ме карали да се разчувствам на публични места... аз се шашнах и останах без думи...  Blush но карай, учим докато сме живи.

# 307
Oh, tezi greshki, kato me svetnahte kakvi sym gi pleshtila...i kak sym se usmihvala na toz, kogoto ne trqbva...cham sram me hvana. Embarassed

# 308
Oh, tezi greshki, kato me svetnahte kakvi sym gi pleshtila...i kak sym se usmihvala na toz, kogoto ne trqbva...cham sram me hvana. Embarassed
smile3508 разказвай Картинка, разказвай

# 309
Ооо,и аз имам разни изцепки.
Най-запомнящата се - Пазарувам си аз,идва ред да плащам на касата.
Касиерката измрънква нещо под носа си,а аз чувам само думата 'сингъл'.Веднага свързвам със семейния статус.
Аз мълча,мълча - викам си 'тази пък какво я вълнува'...момичето чака да отговоря нещо,при видна пасивност от моя страна ми връща рестото.
Взех си торбичките и на тръгване й казах 'I'm not single,I have my boyfriend', при което се фръцнах и си излязох.

По-късно вечерта разказвам на гаджето,че сигурно касиерката е лезбийка и ме сваля...той смях,не може да каже една дума.
А сингъл в Щатите казват на един $.Момичето просто ме е попитало дали имам един долар,за да ми върне по-лесно рестото.

# 310
И тук монетите си имат различни имена:
- 1$ - луни ( loonie/looney)
-2$ -  туни ( toonie/tooney)
Незнам тези думи дали имат и друго значение( все още се уча) Peace

# 311
  • Габрово
Аз да изровя хубавата темичка...  Blush
За половин година все някой ще има нещо ново за разказване  Grinning

И за да не е чист "запис".. Преди няколко месеца ходих във Виена на гости, за пръв път излизам от България. С приятелката, при която бях, се возим на някакъв асансьор.. аз съм си се облегнала спокойно.. Асансьора си спира на етажа и се отваря зад гърба ми  Shocked Аз отскачам с писък  Laughing Кой да ми каже, че асансьорите имат повече от една страна, която се отваря..  Laughing Та до края на престоя ми там все ме качваха в такива асансьори, който се отварят от различни страни, защото съм била много забавна как скачам и пищя..  Laughing

# 312

И за да не е чист "запис".. Преди няколко месеца ходих във Виена на гости, за пръв път излизам от България. С приятелката, при която бях, се возим на някакъв асансьор.. аз съм си се облегнала спокойно.. Асансьора си спира на етажа и се отваря зад гърба ми  Shocked Аз отскачам с писък  Laughing Кой да ми каже, че асансьорите имат повече от една страна, която се отваря..  Laughing Та до края на престоя ми там все ме качваха в такива асансьори, който се отварят от различни страни, защото съм била много забавна как скачам и пищя..  Laughing

И в България има такива, например в някои от станциите на метрото в СОфия.. Simple Smile

Хайде една случка и от мен от октомври. В Дубай влизаме в магазин за злато в един от мол-овете. Съответно любезните служители учтиво ми предлагат помощта си. Аз им казвам, че търся златно синджирче. Получих много объркано изражение и въпрос "Златно синджирче?!?", следва потвърждение и един състрадателен поглед "Ооо, съжалявам, ние предлагаме само диаманти..."  Shocked Shocked Shocked

# 313

И в България има такива, например в някои от станциите на метрото в СОфия.. Simple Smile

Хайде една случка и от мен от октомври. В Дубай влизаме в магазин за злато в един от мол-овете. Съответно любезните служители учтиво ми предлагат помощта си. Аз им казвам, че търся златно синджирче. Получих много объркано изражение и въпрос "Златно синджирче?!?", следва потвърждение и един състрадателен поглед "Ооо, съжалявам, ние предлагаме само диаманти..."  Shocked Shocked Shocked

И аз съм така, винаги ме теглят тези магазини, които не мога да си позволя Mr. Green

# 314
Съвсем прясна случка. Вървим аз и сина ми-8 годишен по улиците на града на път за училище. В един момент Кристиян се обръща да види нещо зад нас и ми казва: Мамо, оня - роба върви след нас! Rolling Eyes При което аз се обръщам и виждам един мароканец облечен с техните си одежди чинно да крачи след нас. Направо ми стана лошо!  #Crazy Изсъсквам на Кристиян - Как може да му кажеш роб! Ти знаеш ли какво е това - ЧОВЕШКИ СЛУГА! Shocked Laughing (как се сетих да кажа подобно нещо...и аз не знам)- а такива отдавна няма! И е много много много некултурно и обидно! А Кристиян клепа на парцали  Rolling Eyesи вика: Ама,мамо ти вчера сама ми каза че той бил роба! Чак тогава загрях че предният ден обяснявах на детето че мароканците носят дълги дрехи - роби! Laughing Каква била рабоата!То детето никoй не искало да обиди,ама и като думите са двузначни!
 Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт