Машина за хляб - 19 част

• 52 941
  • 833
  •   1
Отговори
# 255
  • Географският център на България-Габрово
да ви питам
от няколко месеца имам машината
и до сега не съм правила нищо с жива
мая,ползвам само от сухата,а пък и
една приятелка ми,каза че не ставало с жива мая
и аз така й не си направих труда да пробвам
и си карам само със суха

Може да си работиш еднакво добре и със суха и с жива мая.Съотношението суха мая-жива е,едно пакетче от 7 грама се равнява на половин кубче жива мая.То си го пише на самото пакетче.И аз използвах досега сухата но ми подариха много жива и я използвам смело за направата на хляб

# 256
да ви питам
от няколко месеца имам машината
и до сега не съм правила нищо с жива
мая,ползвам само от сухата,а пък и
една приятелка ми,каза че не ставало с жива мая
и аз така й не си направих труда да пробвам
и си карам само със суха

А какъв е въпроса Laughing?
Иначе ползвам и двата вида мая. На един хляб слагам 1 пакет суха  7г на Йоткер, ил 1/4 кубче жива.

# 257
благодаря ви момичета и аз ще пробвам тогава
с обикновена мая да видим само да не излезе хляба от
машината и да тръгне да ме търси из къщи Laughing Laughing Laughing

# 258
  • София
не обичам стафиди, но много обичам сладко и затова замених 150 гр стафиди от основната рецепта за кейк с 150 гр нарязани на кубчета сушени парченца ананас - стана направо супер! Видях във фантастико, че има и манго, следващият път ще пробвам с него  Peace

# 259
момичета, искам да помоля притежателите на ALASKA ако може да ми препишат или снимат функциите от книжката, защото съм я изгубила и не помня какви бяха. Хлебопекарната е до 1 кг.

ЗАПОВЯДАЙ

# 260
АдиктчеHugНаправих лимонов кекс вчера ,но не по твойта рецепта,защото за нея не ми стигнаха яйцата в къщи LaughingАми получи се една лимонова тухличка,ама вече я няма Laughing

# 261
аз веднъж бях открила една много вкусна
рецепта от нета за шоколадов кекс в хлебопекарната,
ноооо уви нищо не стана така се ядосах и по-вече сладко
не не съм пробвала да правя
в хлебопекарната пека само хляб Confused

# 262
Днес направих един хляб, който дядо хаджия беше пуснал за Хляб без кора. Ще напиша рецептата и в другата тема, ако я няма. дядо хаджия, разрешаваш ли Simple Smile?

# 263
  • София
polin_a , а хляба без кора ли стана  Grinning? Че на мен ми идва малко дебела кората и ми се ще да пробвам тази рецепта.

# 264
  • София
поли, дай рецептата да го пробвам и аз този хляб. Praynig В темата с рецептите миналото ми търсене не даде резултат.

# 265
Хляба става с бяла тънка кора. Но искам да кажа, че аз го правя на програма Сандвич, която има Аляската. И общо взето на тази програма правя повечето си хлябове, защото и ние не обичаме дебела кора, а пък и сега заради бебето и попарите, които правя така ме устройва идеално. Мислех да го пусна на основната програма, за да видя какво ще стане, но айде другия път. Да видя разликата. Рецептата мисля, че не е писана в другата тема. Ще я напиша след малко и снимка ще пусна тук.

# 266
дядо хаджия сигурно прави зимнина и не се навърта насам, затова пиша рецептата без неговото позволение Laughing.

ХЛЯБ БЕЗ КОРА - дядо хаджия

210 мл топла вода
115 мл прясно мляко
2 с.л. олио
2 ч.л. сол
2 ч.л. захар
600 г брашно
1,5 ч.л. суха мая

За моя хляб сложих цяло пакетче суха мая. Така съм свикнала и не деля. Изглед отгоре:

# 267
Правих милинки. Станаха прекрасни, но още нямам навика да снимам преди да сложа на масата, а след това вече няма какво да снимам Hug
Да ви питам - живата мая в топли течности ли я разтваряте?

polin_a СтраШотен е! Браво!
И пак е като шапчица Crazy

Връщам се да добавя, че онзи ден, докато пазарувах мая на Йоткер от Кауфланд. До нея забелязах на РАДИКОМ. Взех 20 пакетчета за проба Joy и не отстъпва по качество на доктора, а цената и е 0,19лв/Йоткер - 0,29лв/

# 268
VK, хляба ми винаги става с една и съща форма, то и затова вече почти не ги снимам. Предполагам, че зависи от машината. Затова сега само отгоре, да се види кората.

Живата мая я разтварям в част от течността по рецептата, затоплена, да Peace. И също добавям захарта по рецептата.

# 269
Благодаря ти!
Аз правих милинките с жива мая и се притесних, защото след като сложих олиото и затопленото прясно мляко с разтворената мая, сложих и солта, а имам спомен, че съм чела да се отбягва сол да се смесва с мая,  но станаха страхотни..

И още един въпрос и ставам - с какво може да се замести настъргана лимонова кора в козунака? Онзи ден "по спешност" правих козунак, но в 21 часа нямаше от къде за си взема лимон. Е, не сложих, не стана зле, никак даже...сякаш обаче с лимон е по-истински.

Общи условия

Активация на акаунт