Машина за хляб - 19 част

• 52 941
  • 833
  •   3
Отговори
# 240
Благодаря за отговорите.  bouquet
В момента правя козунак, пуснах го на 1-ва програма, за малко хлебче и средно печене, общо 3 ч и 13 мин.
Явно трябва да седя до машината, за да разбера кога е последното месене. newsm78
Досега веднъж изпиука и тогава сложих стафидите. Сега остават 1 ч и 29 мин и незнам дали да ги вадя вече или да чакам пак да пиука.
Иначе се е надул малко, пък да видим.
Всеки път обещавам да пусна снимки, но сега като изпека козуначето, ще го пусна тук. (Ако стане де) Praynig
П.С. Гледам по разни снимки хлебчета, и не виждам дупки от бъркалки, как става тоя номер? newsm78

# 241
  • София
Snarky Chimpfanny , пропуснала съм-каква ти е машината,ако е Мулинекс-моята съм я изловила с минутите

# 242
Snarky Chimpfanny , пропуснала съм-каква ти е машината,ако е Мулинекс-моята съм я изловила с минутите
Моята е FiF.

# 243
  • София
съжалявам тогава,няма да мога да ти бъда от полза Sad-иначе седях на мойте и отбелязвах в книжката кога й е последното месене,за да махам и аз бъркалките

# 244
...П.С. Гледам по разни снимки хлебчета, и не виждам дупки от бъркалки, как става тоя номер? ...

Аз никога не махам бъркалката и винаги имам дупка в хляба, но не ми пречи Laughing. По снимки не я показвам нарочно Mr. Green.

Та какво е бътърмилк Thinking?

# 245
  • София
бътърмилка е пресечено мляко. Ползва се в пандишпаните и така стават много по-леки, от колкото само с прясно мляко. В една чаша прясно мляко, се слага 1с.л лимонов сок и се изчаква 15 мин. Аз слагам 100 мл кисело мляко и допълвам с вода и за 100 мл прясно мляко, сложих около 2 ч.л лимонов сок. И не сладни така хляба, както като е с прясно мляко.

# 246
Провал. Sad
Козунакът отвън е изпечен, а отвътре суров. Пуснах на програма за допичане, която е още 1 час.
Дано успея да го допека. Praynig

# 247
момичета, искам да помоля притежателите на ALASKA ако може да ми препишат или снимат функциите от книжката, защото съм я изгубила и не помня какви бяха. Хлебопекарната е до 1 кг.

# 248
Извадих козунакът, ето снимка:
Не сме го опитали още на вкус как е. Confused

# 249
  • София
Здравейте! И аз искам да питам нещо-за първи път пробвам бързата програма (моята е 1ч.58мин.) по рецепта от един руски сайт (рецептата е за бърза програма). Сухата мая в рецептата беше 1,5 ч.л.  на 500г. брашно и хляба тръгна да ме търси , а имаше още половин час до края  Mr. Green. Вие увеличавате ли количеството суха мая при ползване на бърза програма? Аз на 500г. брашно слагам 1 ч.л. мая. Явно 1,5 ч.л. му дойдоха много  newsm78. Сега изстива хляба,дано да е станал,че вчера се провалих с един козунак и множко ще ми дойде,ако и този хляб не става за ядене.

# 250
cveta3, аз лично не слагам повече мая от обикновено, но пък и твоята бърза програма не е чак толкова бърза - 2 часа е все пак. Моите са две по час и едната е час и 20, от която изобщо не съм доволна.

момичета, искам да помоля притежателите на ALASKA ако може да ми препишат или снимат функциите от книжката, защото съм я изгубила и не помня какви бяха. Хлебопекарната е до 1 кг.

Имах някъде пост с описани програмите на Аляската, но нямам време сега да ровя, тъй че ако ти имаш - потърси в профила ми. По-късно ще опитам и аз да го намеря.

# 251
бътърмилка е пресечено мляко. Ползва се в пандишпаните и така стават много по-леки, от колкото само с прясно мляко. В една чаша прясно мляко, се слага 1с.л лимонов сок и се изчаква 15 мин. Аз слагам 100 мл кисело мляко и допълвам с вода и за 100 мл прясно мляко, сложих около 2 ч.л лимонов сок. И не сладни така хляба, както като е с прясно мляко.
Добре ми звучи, ще го пробвам и аз това. Само не разбрах слагаш и кисело и прясно или само 100 мл прясно, допълваш с вода и слагаш лимонов сок и чакаш 15-ина минути?

# 252
  • София
Добре ми звучи, ще го пробвам и аз това. Само не разбрах слагаш и кисело и прясно или само 100 мл прясно, допълваш с вода и слагаш лимонов сок и чакаш 15-ина минути?
аз по принцип слагам само кисело мляко, но ми беше свършило и затова направих бътърмилк.

# 253
  • София, родом- Силистра
hristina21, ако твоята е Мулинекс 5003 били пуснала разбивката по минути, ако не те затруднява.

# 254
да ви питам
от няколко месеца имам машината
и до сега не съм правила нищо с жива
мая,ползвам само от сухата,а пък и
една приятелка ми,каза че не ставало с жива мая
и аз така й не си направих труда да пробвам
и си карам само със суха

Общи условия

Активация на акаунт