Машина за хляб - 19 част

• 52 219
  • 833
  •   1
Отговори
# 360
Сладурчета, сутринта като се мотаех в супера между брашната видях ,че има брашно за козунак. Някой имали представа дали става да се ползва и в хлебопекарната. Абе мога ли да спретна едно козуначе за домашните търпимци. Аз прегледах вашите рецепти за козунак. Ако случайно това брашно става за машинката ми /"Зелмер"/ ще съм ви много благодарна да ми пообясните как може да стане това . Аз съм нова в занаята /мамчето ми я подари лятото/ досега съм правила само хляб.                             

# 361

Какво ти казаха? Може би предлагат целия контейнер? Имам някакви спомени, че някой имаше такъв проблем и си беше взел нов контейнер, но като не помня кой беше ....
[/quote]
Нищо особено, просто мацката беше доста дръпната. Намерих представителите в София, казаха че получават бъркалки периодично,струват 12.50лв. Тел е 02 963 22 49. А тук могат да се поръчат от магазин на "Сливница"№58.Чакало се поне 20 дни, но...няма как.

# 362
Сладурчета, сутринта като се мотаех в супера между брашната видях ,че има брашно за козунак. Някой имали представа дали става да се ползва и в хлебопекарната. Абе мога ли да спретна едно козуначе за домашните търпимци. Аз прегледах вашите рецепти за козунак. Ако случайно това брашно става за машинката ми /"Зелмер"/ ще съм ви много благодарна да ми пообясните как може да стане това . Аз съм нова в занаята /мамчето ми я подари лятото/ досега съм правила само хляб.                             
Всички видове брашна за козунак и други такива с добавки и набухватели са пълен жмел.Въобще не се хаби да правиш козунак с това брашно. Става горе-долу, но няма нищо общо с истинския по рецептите на тукашните майчета. По-добре отдели повече време и си направи нещо дето ще си струва.

# 363
Момичета, сутринта пуснах машинката с отложен старт, хлебчето ми трябва да е готово в 20.00 часа. Направих я по рецептата за най-обикновен хляб с брашно, сол, захар, вода и суха мая.
сега се притеснявам, че докато стане време да започне да меси, всичко вътре ще е на пихтия. Tired Прецакала ли съм се?

# 364

Не Peace.

Аз правих тази сутрин хляб по една рецепта, пусната от Бъни. Снимах му само върха в контейнера още Laughing. Някой ако се интересува, ще пиша:

# 365
  • Русе
Момичета, да се поФаля  Party
Нали имах проблеми с моята пекарна и за 4-ти път е на ремонт. Снощи ми се обадиха от Мулинекс-БГ, разбрали за неволите ми и ми предложиха да ми я сменят ( без доплащане) с по-хубав модел ( аз съм с 2000, те предлагат 3000). Извиниха ми се сто пъти и ми казаха че ще ми я донесат у дома, днес представителя щял да идва в Русе.
Ще черпя щом я пипна  Laughing
По този повод, мах-мама, моля те, дай ми рецепта за пита  Praynig

# 366
Нали имах проблеми с моята пекарна и за 4-ти път е на ремонт. Снощи ми се обадиха от Мулинекс-БГ, разбрали за неволите ми и ми предложиха да ми я сменят ( без доплащане) с по-хубав модел ( аз съм с 2000, те предлагат 3000). Извиниха ми се сто пъти и ми казаха че ще ми я донесат у дома, днес представителя щял да идва в Русе.
По този повод, мах-мама, моля те, дай ми рецепта за пита  Praynig

Айде честито тогава  bouquet! Дано с това да свършат проблемите ти Hug!

# 367
Eли, най-после едно разумно и логично действие! Имало надежда значи Wink Не смея да те поздравя още...

# 368
Твоята машина, от която си доволна тази ли е?
Модел OW 4001
Да. Същата е.

Много, много благодаря. Hug

# 369
Браво Hug Дано като си я получиш да имаш само поводи да се хвалиш  chef

# 370
Лелеее...момичета....Направо съм без думи...
Вчера направих хляб с 1 яйце,1/2 кофичка кисело мляко,малко водичка,сол
Ми то стана като козунак бей!Че и на конци даже стана...За вкуса изобщо не говоря...Фантазия!!!  Shocked Направо се опулих.....Досега съм правила само обикновен хляб....Ама сега вече само такъв ще правя...В къщи заявиха,че само такъв искат вече  hahaha hahaha hahaha
Лелеее.....'ма що не казвате че то било вкусно бе....

Правих го на бързата програма,след като я спрях на 10-тата минута и включих наново отначало програмата.

Много благодаря на всички ви за помоща и за това,че споделяте хитринките....

# 371
  • София
Ми то стана като козунак бей!Че и на конци даже стана...За вкуса изобщо не говоря...Фантазия!!!  Shocked Направо се опулих.....Досега съм правила само обикновен хляб....Ама сега вече само такъв ще правя...В къщи заявиха,че само такъв искат вече  hahaha hahaha hahaha

Правих го на бързата програма,след като я спрях на 10-тата минута и включих наново отначало програмата.

а, ако замениш и 100 тина гр.брашно с пшенична грис, както бяха дали идея ,става страхотен  thumbsup /пък и да го изчакаш на нормалната програма.../ Мъжът ми вече друг не признава  Embarassed

# 372
Ще направя и с грис.... Peace

Благодаря за напомнянето!  Hug Hug

# 373

Как е точната рецепта?

# 374
Действах на око.....
Единствените точни неща са това....1 яйце,1/2 кофичка кисело мляко(200гр) и 1 к.ч. вода,1 ч.л. сол,1 резен масло(от пакетче 125 гр) дебело 1 пръст+ 1 с.л. олио( ooooh! малеее как обяснявам).Сложих брашното,отгоре натроших маята и сложих 1 с.л. захар.
Включих програмата и като се забърка тестото само внимавах да не маже под бъркалките.Тоест дали да добавя още брашно или ако е сухо-вода....

П.П. Моята машина е за максимум 1500кг хляб,така че не се притеснявах за количеството....Затова не съм мерила точно...

Общи условия

Активация на акаунт