Машина за хляб - 19 част

• 52 950
  • 833
  •   1
Отговори
# 600
Частта с дърпането ми е малко мъглява  Blush Как точно става номера, какво се прави?

Дърпането(пък може и точене) става, когато топките са добре втасали. Когато си направите топките от тестото, може да ги разточите съвсем леко - да станат колко дланта ви - и ги намазвате с мазнина(малко повече слагате, но не и да плуват в нея). И...оставяте. Може да покриете с кърпа за да са на топло. Поне едно 30 мин. е добре да минат. И след това - от вътрешността навън започва тегленето или дърпането. Пък ако можете да точите - си помагате с точилката. Не се притеснявайте за дупки и т.п. брюкселски Тантели. И....е добре кората, която се получи да не се навива стегнато. По-добре е и малко въздух да влезе вътре в кората - става по-добра баница по този начин. Когато навиете на охлюв кората, след 5-10 мин. пак може леко да я разтегнете.......

# 601
  • Русе
Снощи забърках рогчетата на Пина. Много хубави станаха:

# 602
  • Варна
Здравейте. Не знам дали е за тази тема въпроса ми, но ще питам.
Искам да направя подарък на майка ми, но не мога да реша каква хлебопекарна да взема. Ако може някой да ми обясни какви са тези 12 функции на този Мулинекс, че в Техномаркет нищо не ми разясниха.    http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09025452
Пекарните Северин във Варна къде ги има или само се поръчват по интернет?

# 603
  • Русе
Програмите на този модел Мулинекс са:
1. основен хляб
2. бърз основен хляб
3. френски
4. пълнозърнест хляб
5. бърз пълнозърнест
6. сладък хляб
7. бърз сладък хляб
8. експресен хляб
9. кейк
10. конфитюр
11. тесто с втасване
12. само печене
Лично аз не бях доволна от този модел, но има момичета които са. За Северин-а незнам.

# 604
  • Варна
Програмите на този модел Мулинекс са:
.................................
Лично аз не бях доволна от този модел, но има момичета които са. За Северин-а незнам.

Благодаря за бързия отговор.

# 605
Аз съм доволна от този модел, но когато реших да купувам машина за хляб, ако имахме повече финансови възможности с мъжа ми, със сигурност щяхме да купим по- скъп модел.

# 606
  • София
eli_dechkin, рогчетата са ммммм  newsm22

момичета и момчета /ако останаха такива/, да ви кажа, аз за сега съм много доволна от новата машина. Струва ми се по-мощна ... все се каня да видя параметрите и, или просто старата беше издала багажа накрая... много добре изпича хляба и отгоре  Peace прави ми впечатление,че програмите като че ли са по-дълги... /поне за бърз хляб/

ето едно хлебче   chef

питахте за добавки. аз слагам тиквени и слънчогледови семки, сусам, натрошен лен и понякога добавям и овесени ядки. следващия път ще пробвам с мюсли  Thinking

# 607
  • София
иеееее,  addicted™,много апетитно изглежда eat а чертичките ги нарязваш с ножчето за франзелки ли?

# 608
  • София
Благодаря ти, Хриси  Simple Smile чертичките - да, след като намажа с брашно, с ножчето за багетките правя разрезите.

# 609
Добре де, я кажете каква машина е по-добре да се вземе.

1. вертикална или хоризонтална
2. 2 lb или повече
3. с  една бъркалка или две

за марки не питам

Днес живот и здраве ще ми кажат какво става с моята и ако трябва да сменям, дали да взема същата или от друг магазин да избера нещо по-различно? Тази която имам е вертикална (с 1 бъркалка) и е до 2 lb (паунда).

Мама Цоцоланка , благодаря ти.... ще пробвам  Hug

# 610
  • София
addicted™ , много апетитно хлебче. Я кажи, не ти ли стават много твърди коричките отдолу и отстрани? Моята е 5000 и като е топъл, корите са като сухари. Мислех, че е защото е доста мощна.

# 611
  • София
kiara, моята машина е до 1,5 кг. аз не бих си взела по-малка. не че ядем много хляб, но стига за по-дълго време. а и тесто ако решиш да месиш за нещо /пица, лучник, тутманик/, не си ограничена за количеството.
до колкото знам по-големите казанчета са с две бъркалки, за да се справят с месенето на по-голямото количество тесто.
за мен хоризонталното казанче е по-удобно  Peace
успех  Hug
petia_tag, преди оставях хляба един час в машинакта след печенето, за да се зачерви отгоре. сега го вадя веднага. но и преди и сега, като го извадя, го завивам и поставям върху скара до пълното му изстиване. после го слагам в найлонов плик и там си оставя до пълното му изяждане  Mr. Green
не са ни твърди коричките. на дребния само от тях даваме  Simple Smile

# 612
 Hug
И моята май е някъде 1.5 кг.
Като гледам хоризонталните хлебчета изглеждат много по-добре и за това се замислих  Grinning

Забравих да похваля хляба който си направила. Наистина невероятно вкусно изглежда  Grinning

# 613
  • Разград
addicted™,чудесно хлебче,много апетитно изглежда. Peace
Да взема и аз да се оплача в централата на Мулинекс.И моята бъркалка се е изтъркала,пък и от време на време и моята машинка пуска масло по тестото,да вземат и на мен да изпратят модел 6000 Mr. Green.

# 614
  • София
Пише, че е за 2 bl, което предполагам е около 900 гр., но не съм сигурна Rolling Eyes
да, 2 паунда са ок. 900гр. с кеф да си я ползваш! Hug

Общи условия

Активация на акаунт