Машина за хляб - 19 част

• 52 053
  • 833
  •   1
Отговори
# 675
Мама Цоцоланка, благодаря.
А на коя програма си правила царевичния хляб. Много ме тормози този вид хляб. Много ми е вкусен, а все не мога да го докарам като хората. Снощи правих на програма с времетраене 2:42ч. Сложих всичко, замеси го, стана на топка, поглеждам по едно време тестото се разпльокало, та му дослагвах бяло брашно и си викам, а сега ще стане, почна да се надува /последното втасване е 35 мин./ и спадна. Не е като тухла, но не бухна достатъчно. От горе остана равен и не напълни казанчето. може би защото все ми се иска царевичното брашно да е повече. Правих го с 1 ч.ч. царевично и 3 ч.ч. бяло брашно. Дали има значение, че сложих разреден айран, а не само вода?
Благодаря предварително

# 676
Така...за коя бърза програма става въпрос? Защото - има бърза програма, която е към основната програма(поне моята Аляска бе така) и самостоятелна бърза програма, която бе около 1,20ч. - не споря точно за минутите, но някъде толкова бе.......

Сузана, ето по тази рецепта съм правила хляб аз - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg4455070#msg4455070 - аз основно използвах програмата на 3,25ч. Принципно ми е направило впечатление, че първоначалното втасване не се извършва на висока Т....

Не слагай брашно никога след втасването или по време на втасването. Смятам,че по-добре ще да се остави така хляба, отколкото допълнително да го тормозиш с още брашно. То и без това вече няма да бърка тестото.....По принцип каквото сложиш до 20 мин. от началото на програмата - това е. Затова е важно да се схване каква трябва да е първоначалната топка - уцелили се това, следващото вдигане на капака трябва да е за да се извади хляба. По-натам евентуално само мазнина, ако забележите,че тестото е твърдо.

# 677
  • София
Хей Simple Smile
Аз само искам да вметна, ако някой е решил да си купува пекарна...
В Метро на акция е Мулинекс OW2000 ,до 1кг . 154лв, до 18Ноем.
Не знам дали е добър модела, но като чета данните, ми се струва отлична, само капацитета ме притеснява? Може би и този месец няма да я бъде машината Confused

# 678
Хм, акция.  Thinking Аз същата си я взех от Техномаркет за 155лв. Как лъжат хората!

# 679
  • София
Хм, акция.  Thinking Аз същата си я взех от Техномаркет за 155лв. Как лъжат хората!

Да, и аз преди малко го видях в сайта...

Но като разлгедах и другият им каталог, попаднах на това:
Аляска BN 2600 2бр. за 180лв ,капацитет 1кг.

# 680
  • Русе
Пролетта купих същата Мулинекс пак за тази цена - 155 лв.

# 681
Искам да похваля тази рецепта. Страхотен хляб стана. Снимах, но не мога да кача снимките от тъпия нет ooooh!.

# 682
Оф, успях със снимките. Пускам ги в отделен пост, защото иначе няма да го видите сигурно Laughing. А стана мнооого голям. На сантиметър от капака стигна, изпече се чудесно на основната програма 3 часа. Само да добавя, че не сложих кашкавала и подправките. Ще оставя оригиналната рецепта за друг път, когато имам време да го направя в тава.

http://storage3.album.bg/404/picture_1253_c7fb3_18610297.jpg
http://storage3.album.bg/bf2/picture_1259_41394_18610302.jpg

# 683
  • София
polin_a, страхотен е  smile3501 И аз, по принцип вече го правя по подобна рецепта- става като козунак и с половинка брашно се надува до капака-само част от маслото съм заменила със зехтин, уж за "по-диетично" заради мъжа ми..... а вкъщи как ухае като се пече:roll:-май ще докарам язва на съседите ми по етаж- няколко пъти ме проверяваха по какъв повод меся питки   Simple Smile

# 684
  • Разград
Полин,чудесен е. Peace

# 685
hristina21,  max-mama, благодаря ви, момичета  bouquet!
Рецептата наистина е страхотна и ако на някой му се играе, нека да пробва да я направи в оригинал. Сигурна съм, че резултата ще бъде чудесен Peace. Аз все гледам по бързата, затова само ползвам основните продукти и - пляс всичко в машината.

# 686
искам да попитам може ли да се ползва пряснамая за отложен старт  Thinking
Аз два пъти пробвах и двата пъти не се получи  Flutter

# 687
hristina21,  max-mama, благодаря ви, момичета  bouquet!
Рецептата наистина е страхотна и ако на някой му се играе, нека да пробва да я направи в оригинал. Сигурна съм, че резултата ще бъде чудесен Peace. Аз все гледам по бързата, затова само ползвам основните продукти и - пляс всичко в машината.

Аз ще я пробвам в оригинал.......Но може ли да те помоля линка да го пуснеш и в темата за питките? Че там не само аз ще я направя в оригинал.......
Много хубаво хлебче ти се е получило! Поздравления!

# 688
Ето ме и мен и първият ми хляб  Party Party Party

Благодаря на всички, които ми помогнаха със съвети. Изглеждаше ми много страшно, но всъщност се оказа много лесно. Изядохме го всичкия, топъл хляб много върви Blush Отиде ми  диета и всичко  Laughing Благодаря отново и искам да попитам за някаква рецепа за кекс, ако може и линк да ми дадете  Hug Hug

# 689
  • София
VIKI_I , newsm10 smile3501

Общи условия

Активация на акаунт