Хайде да не намесваме Христос, Библията и християнството в темата. Понеже имам зададени въпроси ще отговоря, но предлагам ако решим да се задълбочаваме с по- нататъшни въпроси да минем на лични или да пишем в друга тема.
Значи в болтваното изречение виждам два смисъла, за това ще ти отговоря по два начина.
1. Ако имаш в предвид, че можеш без да си запознат с това, което пише в Библията да се определиш като християнин- бих ти отговорил с въпрос: Можеш ли без да знаеш азбуката да четеш и пишеш? или ... Би ли се подписал на документ без да прочетеш съдържанието му( не говоря за това нали можеш да го преведеш или разбереш)?
2. Ако имаш в предвид, че освен прочита на Библията, трябва и любов в сърцето, за да си християнин- аз лично съм скептично настроен. Любовта в сърцето и чистия прочит на Библията няма да те направи такъв. Трябват още неща, които не смятам да ги обсъждам точно тук- въпрос на личен избор.
Когато става въпрос за Христос и християнство- давам за пример Библията. Лично мнение още веднъж. Все пак не аз вмъкнах Христос в темата.
Отностно въпросите: Мисля, че са риторични и се надявам ти да отговориш на тях. Като се има в предвид, че голяма част от обществото вярва в прераждането- кажи какво правят и какво ще правят?