Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 92

• 78 823
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Здравейте, аз се завърнах при по-нормалиня нет, но това, което от вчера има да се коментира, е адски много за мен в момента...Браво на всички творили!!!

Рая, не мога да пропусна да те поздравя за хубавата и голяма дъщеричка!! Да ти е жива и здрава, много да ви радва!
За ганаша - виж в бейкинг911, там имаше една голяма таблица за проблеми с ганаша. Последният път като правих (за тортите за РД на Явор и на свекърва ми) ми се предякоха и двата ганаша - натуралният и белият. Първият се оправи по неведоми пътища, като реших да продължа да добавям всичко по рецептата, с риск да изхвърля повече продукти и при добавянето на мерлото (това е рецептата на Милена за къпинов ганаш) той взе, че се свести и си стана нормален. Белият спрях да го бъркам като усетих, че му се дели мазнината, стегна така, а после го ползвах към маслен крем, така че...не се разбра нищо от започналото пресичане. Опитай да го затоплиш, да добавиш малко алкохол, с много бавно от център към периферия бъркане и ако започне да се събира, не прекалявай с бъркането. Ако не, ползвай го в рецепти за блатове с шоколад или рискувай малко масло и го добави на части към него.
Всъщност, аз доста късно влизам и ти може вече да си го възстановила/изхвърлила...Simple Smile)

# 46
  • В кошера...
А, не, не - няма да я събличам, гадината, - мъжът ми + синът ми вече я изядоха.
Пък и това е част от играта - калявам си нервите - всеки път, все нещо не е както съм го била замислила.
Вчера малчо го беше тръшнал вирус - повръща, Т, но вечерта бе добре и я довърших - мислех да я зарязвам и без това. Така, че си беше обречена...

# 47
  • София
Медунка, мерси за пусната снимка, щото всеки говори, за евентуално свличане на покритието, ако отдолу не е с каквото трябва намазана тортата, но нагледно никой не показва. Вече знам как изглежда такова "свличане", щото не си го представях и аз щях да рискувам някой път.

# 48
Благодаря на всички за пожеланията - ех дано ви чуе Дида и започне да слуша  Laughing ( то детето не че не слуша ,само дето иска да "пребие " брат си " когато мама не гледа "  Mr. Green , малко не и се учи ...ама така , похамериканчи се  ooooh!

Тортата за училище си играх 5 ч да направя , хлапетата я излапаха за 5 мин. Облизаха си пръстите с този карамелен крем , кога са виждали те такова нещо . Учителката каза че крема бил " фенси "  hahaha
Ще има още една торта за нас , но ще е подобна на първата ( нямам време за правя друга украса)
Дими как ли не се опитвах да го оправя , затоплих го - той се втечни . Сложих желатин , не стегна достатъчно ( или аз  не го изчаках ) . Накрая го сложих в купички и така ще го хапнем ( с бисквитки) . На мен досега не ми се е пресичал Ганаш , а аз редовно го правя . Една и съща сметана , един и същ шоколад , какво стана не знам
Снимките ще кача по късно тази вечер сега отивам да правя втората торта и да бъркам салатки .

# 49
  • София
Аз се чудя къде изчезна темата, а тп имало нова че и вече 4-та страница!  ooooh!

# 50
  • Vaudreuil Canada
Рая давай тортата ние и без салата ще я хапнеме  Mr. Green

Имам питане в http://www.baking911.com/ само с платения акаунт ли се виждат рецептите? Нещо ми е нестандартен тоя сайт и все го заобикалям.....

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 01:55 от shemet_neveroiaten

# 51
аааа #Cussing out писах, писах и се затри.....сега накратко

Рая, чрд на дъщеря ти, да е много здрава, усмихната, умерено послушна и ученолюбива  Simple Smile

Медунка, язък за красивата торта....поне вече всички знаем как изглежда свлечена торта!

Моята щерка днес ми врътна номер и спа непробудно 3 часа поради което пропуснах срещата и много ме е яд ...

заспивам пишейки, така че лека ви нощ дами!

# 52
  • Plovdiv->Toronto
ЧРД на дечка, Рая  Grinning!
Не се съмнявам че си е прекарала прекрасно, мама също, с тази вкусна торта и засмяна рожденничка  Grinning!
Шеметка, платена е само, аз се опитах оттук-оттам да вляза, но не става Mr. Green. 19 и нещо долара на година, но имат доста рецептички, нямам много време да се разровя, но едни френски целувки много примамливо изглеждат  Peace ...

# 53
  • Vaudreuil Canada
Явно ще се наложи да се абонирам ...  ooooh!

# 54
Рая,със сигурност пак съм закъсняла ,но на патерици исакам да поздравя тмоятя дъщеря с рожденният ден .Да бъде жива и здрава и много ,много щастлива  bouquet
Ама вие наистина сте фурии. #Crazy

# 55

HOLY не сме те забравили, пък аз те "дебна" и в една друга тема  Mr. Green  hahaha

..ама и ти ли си в онази хубавата тема?? Party baby_neutral ако е така да си жива и здрава и много щастие за напред. Hug

Аталанта, кошницата е от фондан. Исках да ви питам вас майсторките колко време ви отнема една такава торта с повече врътки по украсата? На мен -минимум 2 дни.. Crazy  аз ли съм много бавна или вие сте бързи? newsm78

..и никой не ми даде акъл за Торта Дора(без Диего) Мойто Холи имаше РДен преди 2 дни и ше имаме парти в събота. Иска ми се да е на 2 етажа и отгоре с корона с Дора или знам ли и аз, не ми идват никакви идей. Помагайте, плс. ooooh! Hug Praynig Heart Eyes Grinning Blush Party

# 56
някои ще ми каже ли как се използва този шприц http://van444eto.multiply.com/photos/album/12/12#photo=39

# 57
  • Plovdiv->Toronto
Холи, Тандури беше правила много хубава Дора, гугълвай anniesartbook.com и Дора, там на  страницата, има я някъде. Ама Дора не носи корона  newsm78 Grinning ...
Бебе, аз имам такъв стоманен, на уилтън. Няма ли книжка към него? Развива се отдолу, слага се подходящ накрайник, развива се отгоре, пълни се и се шприцова - толумбички, еклери, ганаш, сметана, маслен крем, каквото искаш. Бутончето под палеца май е за равни дози, да отмерваш еднакви толумбички например. Аз рядко шприцовам и това ползвам, пошовете ме дразнят, не съм много сръчна и голямо мазане пада всеки път като се излъжа  Close.

# 58

http://rayausa.snimka.bg/other/torti.229804.14996902

Отивам да спя , че е почти 1.30  smile3524  sleepuu

# 59
Рая и двете торти са перфектни!  smile3501 А надписа Ханна Монтана от какво е? И ние сме на тази вълна. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт