Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 92

• 77 677
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Патрияни ,тортата е много интересна ,костенурките са страхотни,абе въобще цялата е изпипана Hug
Ели с ,на мен също много ми харесва този борд ,тортата ти е много интересна Hug
Ето и моята с везните ,която имаше зла участ ,да не стигне до рожденникът.След като майката на момчето ,(което учи право и за това избрахме тази везна)взе тортата много доволна ,след час ми звънна телефона и се обади приятелката на рожденника да ме помоли да направя нова торта ,понеже маминка я е изпуснала .Много жалко ,но не успях да изпълня втората поръчка .Правих и една малка шоколадова.Ето ги и двете.

# 616
Много благодаря на всички Вас!!! На тези които ми писаха тук, на тези които ми писаха на ЛС и на тези които ми се обадиха по телефона! Чувството че някой мисли за теб е просто неописуемо!!!   Heart Eyes

Торта нямаааааааа..... По две причини. Първо нямаше време, второ никой в къщи неще да чува за торта! Обаче вчера пробвах нещо уникално в един китайски ресторант. ПАНИРАНА ТОРТА! Е, те такова чудо не бях яла. Оказа се много хубаво. Някаква пастичка с вкусно кремче и ягодово конфитюрче, натопена в някаква панировка  и изпържено.  Shocked Отвътре пастичката студена, а коричката гореща, тъничка и хрупкава!!! Много интересно нещо! Прилича на кръгла бухтичка голяма колкото топка за тенис. който може, нека пробва. дори и да не се влюби, ще опита нещо интересно!

Доста торти има за 2 дни.  Rolling Eyes
Ай-ай - кучето е страхотно!!! Чантата също, ама това зверче вътре, направо ме разби.
patriyani - Много весела торта. Костенурчетата са адски сладки. Ти с какво тесто работиш?
eli_c - Интересно решение за главите! Ефектно е! Борда е станал добре, нищо че е наставен!
Албена - Ужасно изживяване си имала с тая размазана торта!!! Представям си какво  е било на клиентката! Жалко за хубата торта!

# 617
  • у дома
ПАНИРАНА ТОРТА! Е, те такова чудо не бях яла. Оказа се много хубаво. Някаква пастичка с вкусно кремче и ягодово конфитюрче, натопена в някаква панировка  и изпържено.  Shocked Отвътре пастичката студена, а коричката гореща, тъничка и хрупкава!!! Много интересно нещо! Прилича на кръгла бухтичка голяма колкото топка за тенис.

това ми напомня за любимия десерт в китайски ресторант, който задължително си поръчвам  Laughing паниран сладолед!!!  Party уникален  Mr. Green
van444e, глей ся, една торта може да тежи 500гр и да е 15см на 15см, не е задължително да е гигантска  Joy  така че не се оправдавай, че време нямало, неискали торта  Crossing Arms  Mr. Green
Албена, язък  Confused  eli_c, много са готини тези сладури  Hug patriyani, невероятна е тортата с костенурките  Hug

# 618
van444e, глей ся, една торта може да тежи 500гр и да е 15см на 15см, не е задължително да е гигантска  Joy  така че не се оправдавай, че време нямало, неискали торта  Crossing Arms  Mr. Green
Млък!!! Юда!!!  Naughty  В тебе се кълнях че ще ме подкрепиш!  #Cussing out
Ти що не ми направи една торта, и да беше ми я пратила по куриер, а??? Ей така да ме изненадаш!!!!

# 619
  • у дома
Млък!!! Юда!!!  Naughty  В тебе се кълнях че ще ме подкрепиш!  #Cussing out
Ти що не ми направи една торта, и да беше ми я пратила по куриер, а??? Ей така да ме изненадаш!!!!

Mr. Green Mr. Green Whistling

# 620
ПЕПИ, ВАНЧЕ честит ви празник и от мен с малко закъснение. Embarassed Много здраве, щастие и любов!!! Heart Eyes

patriyani много сладки костенурчета.   bouquet

Ай-ай чантата е страхотна, а кучето е много сладко, но ако беше в друг цвят може би щеше да е по-добре. Peace

eli_c борда е много ефектен. Peace

Албена радост за окото ми са твоите сметанови рози bowuu Жалко за везните, много добре си я направила.

# 621
радвам се ,4е ви харесаха костенур4етата,и аз макар и нескромно останах доволна,идеята е от нета не е моя
Ван4е,разбирам те за тортата и нашата годишнина наближава и отсега ме предупреждават без тортаа.правя само Варната. тоя декофондан който ми пратиха от БГ ама изобщо не ми харесва,не знам какво представлява готовата моделираща маса,но това 4удо изобщо не изсъхва и много лепни newsm78.от вас знам ,4е има и бавносъхнеща и мисля 4е е такова
аi-ai,страхотна муцунка има това ку4енце,браво много ми хареса  bouquet
Ели,борда е страхотен.като го видях на Кrische и Нелка си го копнах,но все не се решавам да го направя.Браво на теб,а Елмо е много интересен Hug
Албенка,4ак мен ме е яд за тая хубава торта Hug
отивам да се мъ4а с една глазура,хи4 не я любя Mr. Green

# 622
  • София
СРЕЩААААА

Патрияни, много хубави фигурки!

Ели, добре си се сетила как да спасиш положението. Аз имаше да троша и крещя  Mr. Green

Албена, ама че работа  Sad добре, че поне я снима!

Уф, аз съм по средата на една двойна Татяна и установих, че имам само 1 заквасена сметана  #Cussing out разбърках едно брюле смесих  с 750 мл. сладкарска сметана и т'ва е  Rolling Eyes Дано не остане суха тортата.

# 623
Здравейте радвам се че ви е харесала "малката крива тортичка"  Grinning ще ви пакажа всъщност колко беше голяма че така сама лъже много... Снощи замесих и Руска мастика май само тя ми остана да не съм я пробвала Sad та ето какво направих и от нея:  
На 28и голямата ми дъщеря прави 8години и отсега замислям какво да й направя. Та тази кукла мисля да е вурху 2тия етаж (решихме да е двуетажна-30 и няколко парчета ни трябват Simple Smile ) След като изсъхне (3-4дена) нали може да я прибера в кутийка в хладилника? Направих и една русалка но само за проба негледайте много цветовете.Мойте мацки довечара ще й разкажат играта Laughing
Направих и няколко пеперудки и едни сърчица(не са много за показване но... Embarassed) трябва още да се украсяват но като ми остане повече време Simple Smile
  Ако направя русалки (примерно Н2О-любимите й)ще трябва тортата да е синя и с миди раковини и т.н Та затова измислих днес да е тази принцеса и навсякъде по тортата да има гъбки, пепрудки цветя, тревички и др. такива неща(по лесни ми се струват Rolling Eyes)
А само да попитам може ли след като изсъхнат фигурките да ги "лакирам" с глюкоза с малко вода ?

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 13:43 от hrisiv

# 624
  • София
Първо бързам да поздравя празнуващите, макар и на патерци, но вчера нямах интернет.
Пепи - да ти е живо и здраво името и ти покрай него!
Ванче - честита годишнина! Много любов и разбирателство!
А сега няколко думи и за последните торти, които видях:
Ели - много интересна и нестандартна интерпретация на Елмо. А бордо е супер ефектен. И аз съм му голяма фенка.
Патрияни - напоследък си неуморна. Тортата е много сладка и забавна. Единственото, което не ми допада е цветът на борда отстрани, може би трябваше и него да го боядисаш, но това си е мое виждане.
Ай-ай - разби ме с тая торта! Толкова е идейна, сладурска и добре пипната! Браво!
Албенка - лилавата е просто фантазия - толкова нежна и красива. А за тая с везните наистина много жалко. Винаги като правя поръчка до последно треперя да не се случи нещо подобно, че с тия деца вкъщи. В момента, в който предам тортата на клиентите, сякаш товар ми пада от плещите и се чувствам толкова спокойна и доволна. За тортата с BRATZ направо ми се изправиха косите - спасих я секунда преди най-малкия да забие ножа в нея. Искал да папка торта. Но, слава богу, нито той се поряза, нито тортата беше съсипана.
Хриси - тортата ти много ми хареса. Кога ли и аз ще се наканя да се пробвам с тия криви форми?

От мен една почерпка за рождения ден на съпруга ми (беше вчера). Пожела си мноооооооого шоколадова торта. На външен вид, горкият, искаше нещо съвсем друго, но в процеса на работа се получи това

-цък

Че никога не ми се получава на 100% така както съм я замислила дадена торта си е класика при мен, но в тоя случай крайният резултат нямаше нищо общо с оригинала. Обаче и така се изяде.
Тортата отново е по технологията "вити блатове" и понеже няколко страници назад видях, че има питанки по въпроса, искам да споделя, че две са основните неща - мек блатове, които лесно да се огъват без да се чупят и гъст крем (от типа на мусовете), който се нанася на доста дебел пласт, защото той крепи "конструкцията". При мен всичко стяга толкова добре, че не се налага да овивам или пристягам с каквото и да било фолио, рингови или прочие.

# 625
  • София
След като изсъхне (3-4дена) нали може да я прибера в кутийка в хладилника?

Не в хладилника, на сухо място, може стайна Т. В хладилника ще омекнат от конденза.

# 626
Честито(СЪС ЗАКЪСНЕНИЕ) на празнуващите и от мен!И ние вчера имахме годишнина ама и аз не успях да направя нещо по този повод.
Влизам само да отговаря на Елспет,

Цитат
Имам въпрос към rumqnka: черният контур от трансфера по коя рецепта го правиш? Предположението ми е за оцветен маслен крем, но моето черно е течно и имам съмнение, че няма да стане наситено. Аз винаги когато ми се трябва черно работя с шоколад, не мога да правя наситено черно и това е. Веднъж за една калинка мацах отгоре точките, за да стане наситено, но много боядисва при ядене след това. Сега за Хелоуинските сладки обаче искам да си е черно. За това ще съм ти много благодарна, ако споделиш.

извинявай че толкова късно отговарям.Значи досега винаги съм правила контура с черен шоколад,е няма как да стане наситено черно.Сега мики го правих с черна боя (мисля че е от геловите бои от Кадемлия).Иначе и аз само с шоколад съм работила,за масления крем нищо не мога да кажа.Вземи си бял шоколад и при разтапянето му добави от течната боя,според мен така ще стане,поне при мен стана.Успех!

По късно ще се върна да ви чета,макар и бегло видях мноого хубави торти!

# 627
Аз след като релаксирах вече , реших да се появя най-накрая . Не знам някой дали помни че щях сватбената да правя , но така или иначе снимка за показване нямам ( поне засега ) . С тортата имаше 101 проблема , една безсънна нощ , доста изхабени нерви - изобщо както каза Клеър " стреса е огромен при сватбена торта "  . Не знам дали съм се заричала повече торта да не пипна ( вече не помня ) , но ... ooooh!
 Както и да е , хората казаха че всички са я харесали - и на вкус и на вид . Аз опитах парче от тортата - е на мен няма как да ми допадне маслен крем с всичката тази пудра захар в него , а сложих 1 чаша по-малко отколкото беше в рецептата . Но не беше лоша де , ако не беше захарта би ми харесала и на мен . На външен вид имаше какво още да се желае , но времето ме притисна .
 За хора които нямат "очи " да видят това което виждаме ние , биха казали че е много хубава . За мен беше добра , но можеше и много по-добре да се поучи . Все още не мога да преглътна това ,че можех и" по-добре" ( а аз знам че можех ) , просто ми трябваше да речем още час и половина .... Tired
 Няма да ви "рева " повече , Дими беше така добра да ме изслуша на Скайп   bouquet .
Сега ще запрятам ръкави да изпека една Династия (останаха ми 10 белтъка ) и да занеса една тортичка на малката ми "снаха " ( че още официално и подарък не сме занесли ...то бебето ще порасне докато се наканя  Mr. Green )

Ванче честит ти празник на патерица . Торта и аз не съм правила досега за наша годишнина ( то се пада седмица преди РД на Дида , и няма кой да я изяде  Wink ) . Втората Ягодка я видях , беше много красива .
 При нас Китайските са "бюфет" , такъв сладкиш не съм виждала досега , но може и да има (аз след всичкото това ядене , до десерт никога не стигам  Laughing Laughing )
Пепи честито и на теб    bouquet - хайде чакаме да видим тортичките от днес  Wink
Буболинка не знам замисъла какъв е бил , но розите са много хубави и тортата изглежда много красива .  И "Братц" тортата видях , и тя беше много добре направена - като всяка твоя торта  Wink . Тези кукли " фолкпевици" ( така ги определиха момичетата в темата , когато аз показах моята март месец  Laughing ) има ли ги в Бг ? (сигурно са "златни " , като знам тука колко  струват )
Албенка ти се трудиш неуморно , от къде намираш сили бре човек . Много лошо с изтърваната торта - може да се случи на всеки .

# 628
  • София
Буболинка, нещо не съм видяла твоята торта преди да пиша предния път...Много снажна конструкция...хубави, дълги рози, като за мъж, табелката с надписа е...шикарна (както май казваха в руските форуми) Много лаконично и еднозначно. Розите са нежни!

РаяHug

# 629
Буболинка,отново страхотна торта  bouquetдоста е висока,колко блата са?
hrisiv,тая малка крива торти4ка много ми хареса Hug
Rumya,ще се радвам да споделиш за вкуса  Hug
и поредната сирена

Общи условия

Активация на акаунт