Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 92

• 77 559
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • у дома
Блуай, аз съм я пропуснала тази торта, обаче толкова вкусно изглежда! Каква е отвътре? Сигурно си споменавала, но аз съм пропуснала.. Embarassed
Ето ти и линк за Тортеното предизвикателство- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427000.new#new
Няма да има записване ( т.е ще е само формално), който иска прави, пуска снимки и гледаме.  Peace

мерси за инфото  Hug всъщност, аз само показах тортата без да давам обяснение, освен, че това са ми първите сметанови рози и първата торта в новата кухня  Mr. Green  готови какаови платки, напоени с по няколко с.л. сок от компот от ягоди, върху едната сложих и от плода. крема е Баварския крем на прах, разбит в студено прясно мляко, не вода + есенция коняк. към половината крем добавих разбита течна сметана, към другата половина разтопен кафяв кувертюр. редувах кремовете. отделно си разбих течна сметана с малко захар за розите и бордюра  Laughing на мен лично много ми допадна на вкус  Laughing

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 17:11 от blueeye®

# 91
Маме,извинявай  Hug,сигурно много късно ти отговарям,но преди малко се прибрах.Аз винаги правя доза и половина и разделям тестото на 4-5 блата,та ти може и на 6 да го направиш.Не мисля,че ще има проблем като са повече блатовете.А и мисля,че може да ги използваш благовете за друг крем,с ганаш ще стане вкусна пак,даже наскоро ядох торта "Гараш" точно с такива блатове и вътре с ганаш.Е,не беше истинска торта "Гараш",но беше хубава,но тогава ще трябва малко да се сиропират блатовете,че тази беше много суха.
Ти сега се зариби и май скоро и аз ще я направя  Embarassed

# 92
Здравейте, искам да помоля който има  възможност да отдели време за да ми помогне за някой тънкости на торта. А тя трябва да бъде безглутенова и безлактозна, за първи рожден ден. Мислех да е Гараш, или поне от вътре, но не знам дали ще стои добре украса от бадемов марципан. А и за марципана - преди бях правила рози от марципана с пареното тесто, но 3 дни не изсъхнаха никак.  Каква украса ще е подходяща? Не знам къде сбърках.

# 93
След 4-те почивни дни успях да се завърна, да ви мисля, да се разболея и оздравея и да следя чат пат темата.... afwitch

Много торти, от хубави по хубави.
От последните страници мога да изкоментирам
на Пепи - уникалната продукция и красотите, които твори, макар и болна
на Буболинката - невероятно изпипаните детайли и реалистични творения
на Рая - готините розови тортички и грандиозни проекти, с които се захваща
и Албенка - царят на сметаната...

и на всички останали за положеният труд и творенията, които правите!

Та, за сега само ще ви следя с едно око smile3548, пък към 5 септември ще се и запиша..с една тортичкаааааа

# 94
  • Plovdiv->Toronto
Албенче, ти сигурна ли си че като не е толерантно към лактоза и глутен ще му дадат ядки? В гараша има орехи, в марципана - бадеми, не си хващай беля с малко дете. Не знам дали има безлактозно прясно мляко в Бг, може да заместиш с кокосово мляко.  Брашното за печене е разни смеси, обикновено 1 част оризово брашно + 1 част нишесте + 1/3 част по-тежко брашно - елда, просо, киноа. На всяка чаша смес - 1 лъж бакпулвер и 1/2 л. сол.
Не съм пробвала такъв микс но се каня, може и аз да опитам събота - неделя  Peace. И страхотни кученца, чакаме филмчето!
Пепи, Рая, Буболинка, страхотни красоти !
Тандури, сред страхотни тортички са те изтипосали, много си отиват с твоята  Flutter ... Забравила съм ти как я направи, изрязвана беше, нали, а те си мислят че е пайпвана ... Топчето беше пайпвано обаче  Peace ... Бравост !

# 95
Ели Тандури "изрязва" горния  и долния ръб на дантелата от фондан , а вътрешността беше Роял Айсинг . Топката също беше правена с молд и фондан .
Пепи определено знаеш как се моделират фигурки . Браво , макар и болна не се отказваш
Албенка ти ме разби с това куче от сметана  Shocked
Патрияни страхотно кабрио , сложи ли му волана  Mr. Green . ей какви неща правиш , а тези тъмни снимки така скриват тази красота - да знаеш чак мен ме е яд .

# 96
Тандури, сред страхотни тортички са те изтипосали, много си отиват с твоята  Flutter ... Забравила съм ти как я направи, изрязвана беше, нали, а те си мислят че е пайпвана ... Топчето беше пайпвано обаче  Peace ... Бравост !

Ели, ти ме разби бе жена!  Laughing Само фестона е молд, ама тя жената си е написала. Вътрешността е правена на ръка с роял айсинг.  Simple Smile Виж Рая как помни, аз що рев му изревах тогава. Joy  Бях с контузена ръка и с целия си акъл реших да направя такъв модел, който да не описвам колко време ми отне да шприцовам, 2 дена после не можех да си мръдна ръката, беше 2 размера по-голяма.  hahaha

# 97
Записчеее.
И понеже няма какво друго да кажа: Дарилка на 5 септември  2010г. ли да чакаме тортата? smile3533

# 98
момичета,включвам се набързо с една australian mathod cake и gum paste цветя

# 99
  • Plovdiv->Toronto
Олелеее, ето още една  Shocked! Ама как ги правите тези висулки, направо ужаст. Дот, много си задобряла, направо със страхопочитание ти го казвам  Twisted Evil! На 8 Ноември ще има благотворителна разпродажба на сладки неща за бг църквата в Брамптън - св. Димитър, Канева вече ме вербува да се включа, ела и ти, ще разорим сънародниците  newsm44 ...
Тандури, извини ме мила Embarassed Rolling Eyes, забравила съм, виж как ти обезцених саможертвите Simple Smile, тогава още само четях и много не помня. Не че имах обяснение как си го изрязала, де  Laughing, то още по-невъзможно изглежда  ooooh! ...

# 100
  • Vaudreuil Canada
Eлииии не гледай маймунките, а чети никовете - не Албенка пита за безглутенова и безлактозна торта  hahaha
Дот - страхотни са всичките ама това с айсинга ми сбръчка мозъка. С готов оцветен фондан ли покриваш или ти го оцвети и как?
Дарилка таман и аз да питам коя година ще е това ама ей на Бобсито ме е изпреварила  Mr. Green

# 101
Дот направо изтрепа рибата с този австралийски метод! Браво!

Аз мъча тука едни русалки за една поръчка, ама такъв мързел ме гони, че не знам какво ще излезе накрая  Rolling Eyes

# 102
Ели, моля те не се притеснявай изобщо! Simple Smile То при толкова много талант събран в тази тема можеш ли да помниш на всеки кой какво е правил. И на мен ми се губят моменти много често  Grinning

Дот, направо е върховна тортата!!! Като стана голяма искам като тебе да бъда!!!  Hug Браво!!! И цветята са разкошни, ама защо не си показала тяхната торта?

# 103
ДОТ ,  chef  chef  chefразкошшшшшшшшшшшшш.Друго какво мота да кажа  bouquet

# 104
благодаря за комплиментите  на всички..
Tandoori, ами тези цватя са ми първите gum paste, само пробни са, няма за тях торта за сега:) а с тези висулки много си играх , ама много ми харесва да го работя този метод, за това се въоражавам с търпение:)
eli c, даи ми повече инфо за това с благотворителната разпродажба
шеметче, фондана сама си го боядисвам, много бойчка отива и много месене за да стане наситен цвета

Общи условия

Активация на акаунт