Заплашват ме заради плачещите бебета?!

• 5 744
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
Баси,то от смешно по-смешно се държат хората напоследък. ooooh! Laughing
Тапите за уши успешно възпрепятстват въздушния шум.Е,ако не е някой див купон до дупка,ама едва ли гласа дори на две бебета може да се сравнява с това.
Мале...И аз съм капризна съседка,то бива бива ама...
Я ги зарежи тея чуФстФителни анонимници!Ако е някой толкова голям куражлия ,да извика полиция и толкова!После ще гледаш сеир Laughing

# 31
Убеждавам се, че българина е патологичен егоцентрик, като визирам 130003 ли беше не запомних.

# 32
Всъщност аз на 'гости' във форума и особено в този именно подфорум не обръщам особено внимание,има доста майтапчии сред тях,заяждат се и гледат сеир Rolling Eyes
Важното в случая е,че ми помогнахте да се успокоя след като се бях разтреперала Grinning

# 33
Според мен проблемът въобще не е в децата, а съседът има нещо против авторката и се чуди за какво да се заяде. Казвам го от личен опит. Заради, как да кажа, разни случки от преди години, моето дете пречи, защото вдига шум, крещи и т.н., когато се разхождаме на определени места около блока. На мен просто не ми пука, понякога не се сдържам и пускам някоя саркастична забележка и общо взето се забавлявам от ситуацията.

# 34
Не могат да те изгонят от апартамента! Няма никакво законово основание за това! Бележката е явно по-скоро за "сплашване"
Ето какво пише в Закона за управление на етажната собственост:
Правомощия на общото събрание
Чл. 11. (1) Общото събрание:
1. приема, изменя и допълва правилник за вътрешния ред;
2. избира и освобождава членове на управителния съвет (управител), както и касиер;
..................
е) изваждане от сградата на собственик или обитател по реда на чл. 45 от Закона за собствеността за определен срок, но не по-дълъг от три години;

.........................
к) предприемане на действия за санкциониране на собственик или обитател по реда на този закон;

Чл. 45 от Закона за собствеността гласи следното:
" Собственикът на етаж или на част от етаж се изважда от сградата по решение на общото събрание:
а) ако използува или допуска да се използуват неговите помещения по начин, който излага сградата на опасност от пожар или от значителни повреди и,
б) (Изм., ДВ, бр. 33 от 1996 г.) ако систематически нарушава правилника или решенията на общото събрание за вътрешния ред в сградата или добрите нрави.
Общото събрание може да вземе решение за изваждане само след като собственикът е бил предупреден писмено от управителя, че ще бъде изваден от имота, и ако и след това предупреждение не е прекратил нарушението."

Според Чл. 46. от същия закон:
"Собственикът може да иска от народния съд отмяна на решението на общото събрание за изваждането по реда, установен в правилника по чл. 49.
(2) (изм. ДВ бр. 59/2007 г.) Въз основа на влязлото в сила решение на общото събрание по чл. 45 управителят или председателят на управителния съвет може да поиска издаване на заповед за изпълнение по чл. 410, ал. 1 от Гражданския процесуален кодекс."

Мисля, че въпросът на авторката беше точно такъв-имат ли законови способи да я "изгонят" от жилището?
Дори хипотетично да приемем, че би могло да се повдигне такъв въпрос и да се свика Общо събрание, то едва ли,  плачът на 2 малки бебета би могъл  да се приеме от хора със здрав разум, надявам се, като "систематическо нарушение на правилника или решенията на общото събрание за вътрешния ред в сградата или добрите нрави."

Следва дас е има предвид и следния текст: чл. 55, ал. 2  от Закона за управление на етажната собственост : " Собственик или обитател в сграда или отделен вход в режим на етажна собственост, който наруши правилата за вътрешния ред в етажната собственост и създаде безпокойство, по-голямо от обичайното, за другите собственици и обитатели, се наказва с глоба от 50 до 150 лв., когато е физическо лице, или с имуществена санкция от 200 до 500 лв., когато е юридическо лице."
Но вече попадаме в друга хипотеза, а не на "изгонване от апартамента"

# 35
Феникс, изобщо не им се връзвай Hug
Всъщност, полицията е доста добър критерий в случая (имам предвид дали протестите на съседите са оправдани) - по подобно оплакване дори на проверка няма да дойдат (а за някакви мерки да не говорим), защото не е незаконно да имаш деца, а децата принципно често плачат, викат и тичат. Полицаи биха дошли при шумен купон, или някакъв свръхтежък семеен скандал - но в никакъв случай за плачещи бебета  Crazy
Ясно ми е, че в блока всичко се чува и естествено, плачещото дете може да пречи. И ми е съвестно, когато се случи при нас. Но как да им обясниш на такива съседи, че детето не е машина, която просто да включваш и изключваш по желание? Като се събуди през нощта с плач - друго освен да положиш всякакви усилия, за да го успокоиш, не можеш да направиш. Имаше една цяла нощ преди време, когато детето ми се будеше през минути с отчаян плач, и нищо не помагаше... после заспива изтощено, и след малко пак. Със сигурност е пречело и на съседите да спят, но аз правех всичко възможно да го успокоя, и нямаше резултат.
Всъщност спокойно може аз да съм "откачената майка", която визира 130013 - и се чудя защо тя смята, че пречещата й съседка може да направи нещо по въпроса, но не го прави. Ами представи си, че прави всичко възможно, но просто ситуацията е такава? Твоето дете може да е било кротко и 100 % контролируемо (между другото, дълбоко се съмнявам, но щом казваш  Rolling Eyes), но за добро или лошо, повечето не са такива. И също - ти може и да имаш помощници, на които да щракнеш с пръсти и да дотичат да помагат (интересно какво повече ще направят от очевидното, което понякога не помага), но не при всички е така.
Разбираема е гледната точка, според която трябва в къщи да си на спокойствие - е, и аз искам същото... да си живея спокойно в къщи с детето, без да треперя да не би да се разплаче посред нощ, или пък да се затича, а после да има безсмислени скандали и обяснения  със съседи Rolling Eyes

# 36
Някои май наистина нямат представа колко много се чува в един блок и колко дразнещ може да бъде ревът на не едно, ами и на две деца.
Защо трябва да се съобразяваме, че не трябва да се слуша силно музика, да не се вдига шум при дом.събирания, да си укротяваме дом.любимци, а същото това нещо не важи за малките деца?
Това, че един родител не може да се разбере с децата си, не означава, че трябва да тормозят и комшиите.
Мен едно такова ме тормози цяло лято през отпуската и ме събуждаше всяка сутрин преди 7ч., а виковете на откачената му майка сигурно и през 3 блока събуждаха народа.
Ние тормозените от деца нямаме ли право да се оплачем?
Боже,доживях да прочета и подобен "бисер" ooooh!-я се хванете и идете на гости на тези бебета и им обяснете по кое време е подходящо да се съдират от рев,че те явно не са запознати с приемливите за тази процедура часове.
И ако не знаете-едно е малко дете ,а съвсем друго бебе.

# 37
Много сте смешни, като една каже нещо и всички започнат да повтарят едно и също нещо като квачки. И ако някой друг изкаже някакво друго мнение, вече е луд, шизофреник и незнам си още какъв. Ми представете си, че има хора, които се дразнят. И на мен ми се е случвало да се издразня от постоянен рев на детето на комшиите. Не казвам, че е редно да им правя забележка или да им пускам заплашителни писма, но кой пък ще ми каже, че не трябвало да ме дразни.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 23:56 от meriditka

# 38
  • Германия
Като видях, че съседката до нас бременее, се молех да изчака да ми минат матурите. Е не ме изчака, доста по-рано се роди мъничето  Mr. Green
Добре че бързо установих, че изобщо не ме дразни, даже с усмивка на лице се събуждах посред нощите. Виж ако ме събуди някой със силна музика или крясъци в звяр се превръщам, но не мога да си представя да се ядосвам на малко бебенце за дето плаче Naughty Много трябва да е изкукал този съсед, че чак анонимни бележки да праща  ooooh! Изобщо не му се връзвай, никой нищо не може да ти направи  Hug
По-напред в темата ти дадоха съвет да залепиш бележка на вратата си до въпросния съсед- аз на твое място точно това щях да направя  Peace

# 39
  meriditka, става дума за търпимост към нещо, което не зависи от никой. Да се лепят хитри анонимни бележки на майка, която отглежда три малки деца е тъпо, както и да го погледнеш.

# 40
Че е тъпо, тъпо е. Както казах аз може да се ядосам, но никога не бих го направила на проблем. Явно обаче не всички са така. Така или иначе, не смятам, че авторката има повод за притеснение. Никой няма да изхвърли майка с 3 деца от тях.  За всеки случай запази бележката, като доказателство за получените заплахи.

# 41
гостенката с цифрите...Госпожо (предполагам),прекалявате с глупостите и филмите!
Ние сме среден апартамент.В един момент и от двете ми страни имаше новородени бебета,освен това сестра ми беше на 6 месеца и ревеше като за последно! Да отида да й залепя устата да не реве,защото има колики,а аз не мога да спя ли?!
Или да пусна анонимни бележки на съседите да приспят бебетата си по-бързо,че да мога да спя и аз?!
Аз ли трябваше да се съобразявам с тях,за това че нашето плачеше повече от техните две взети заедно и ги будеше,или те трябваше да се съобразяват с мен,че ставам всяка сутрин,за да ходя на даскало?! newsm78
Купих си тапи за уши и се преродих! Но за жалост не мога да се преборя с наглите бабички,дето ми осмърдяха живота с гнусните си яхнии и риби,със арабина под нас,който през вечер правеше купон и от басовете му леглото ми подскачаше,от съседката над нас,чието псе почваше да лае в 5 сутринта и будеше целия вход или срещу глухия съсед,дето си надуваше телевизора до дупка на канал 3 newsm78 newsm78 newsm78
Вие сте за някое забутано село на майната си,че да не ви пречи никой с това,че е народил деца (интересно ми е,вашето изсрахте ли го,без извинение?)

# 42
Хе-хе, сетих се, че преди няколко дни, късно вечерта у нас позвъни една съседка и ми подари капки против колики  Crazy
Само че жената не с лошо, просто и тя има ревлива дъщеричка.
А че съседа ти е за специализирана помощ, съмнение няма. А пък Госта с числата, определено не знае какво е ревливо бебе и как може да го носиш денонощно и то  да не млъква и за минутка. Всеки си знае себе си.
Честно казано комшийското дете като реве не ме дразни, но виж съседките с крясъците и отвратителните манджи с ориенталски подправки дето бъркат постоянно, е иде ми и аз да им пиша едно писмо.

# 43
Моята беше голямо пищяло. Няма нормална майка която да остави детето си да реве без да го успокоява.

Сетих се моята като беше бебе, съседката ми имаше също само 2 месеца по-малко. И веднъж на разходка се изказа че трябвало да го заведа мойто на лекар щото много плачело. Joy Идваше ми да и кажа тя да отиде на лекар. Laughing Нейното беше кротко бебе и много палаво като поотрасна, та само крясъците на майка и се чуваха във входа малко по-късно.

# 44
Какво толкова? Идиоти има навсякъде. То е ясно, че никой не може да те изгони. И моята така ревеше, че целият вход се вълнуваше какво й е.

Общи условия

Активация на акаунт