Пазаруване от сайта на Victoria's secret - 7

• 56 701
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Жени аз заформих поръчка за 230 долара с кодовете за намаление  от който 56 са доставка. Като смятам курса, става за около 319 лева с доставката, това са повече от 150 евра , ще ме обложат ли с мито или доставката от 56 долара няма да се смята  newsm78
Четох четох темата и пак не ми стана ясно

Пиша ти лс.  Peace Принципно не би трябвало да ти включат доставката!

# 76
  • Плевен
Имам сертификат за 10 долара отстъпка от цялата поръчка, ако някой се интересува, да пише ЛС. Не е ползван и е валиден до 14.10.09, включително.

# 77
Момичета някой да си е поръчвал тази Convertible рокля; http://www2.victoriassecret.com/commerce/onlineProductDisplay.vs … ZZ&rfnbr=6354   ???
Виждам че никъде няма "Size guide" ...  Thinking

# 78
  • Плевен
Малко инфо относно процедурата по връщането и подмяната на вече закупени стоки от ВС. Ако решите да връщате нещо, има 2 начина: с UPS или препоръчано. Аз конкретно използвах 2-рия. Ако пратката ви е между 1 и 2 кг, това ще ви струва 26лв. Цената се определя според килограмите на пратката. В Щатите самият процес трае около месец, но може и по-малко. Изпращат ви потвърждение по мейла в момента, в който са обработили върнатите пратки, в него задължително посочват артикулите и оставащата сума, която ВС следва да ви върне. ВС не връща разходите по изпращането на пратката, която сте заплатили в момента на нейното изпращане до БГ, приспадат си и отстъпките (ако сте ползвали кодове за намаления). В случай, че връщате артикули от различни ваши поръчки, за всяка отделна поръчка получавате отделно потвърждение.

# 79
  • Стара Загора
извинявайте, че досаждам ама не съм много наясно с тези поръчки newsm78
има ли някой на който мога да си поръчвам тук в BG и как става.Благодаря предварително Embarassed

# 80
Момичета, кашончето (поръчката от предната седмица), дето трябваше днес да ми докарат от ЮПС, ще го докарат понеделник, че чак днес отишла пратката на митница, много заети тия хора бре!  ooooh!  Laughing
А поръчката ни от тази сряда, вчера е шипната и утре ще е в БГ, което начи че към сряда ще ми доставят и следващото кашонче  Mr. Green  Heart Eyes Изпратила съм ви тракинг номер на лс.  Peace
По малката поръчка, която ще дойде по пощата още не е шипната - може би утре или даже дес по-късно ще я пратят.  Peace

# 81
Жени аз заформих поръчка за 230 долара с кодовете за намаление  от който 56 са доставка. Като смятам курса, става за около 319 лева с доставката, това са повече от 150 евра , ще ме обложат ли с мито или доставката от 56 долара няма да се смята  newsm78
Четох четох темата и пак не ми стана ясно

Пиша ти лс.  Peace Принципно не би трябвало да ти включат доставката!

Цената платена за транспорт се вклюва. Съгласно закона митническата стойност ( върху която се плаща мито и ДДС) се формира на база CIF цена = стойност + застраховка+ навло ( транспорт). Мито се плаща на база митническа стойност, не на килограми.

# 82
Цената платена за транспорт се вклюва. Съгласно закона митническата стойност ( върху която се плаща мито и ДДС) се формира на база CIF цена = стойност + застраховка+ навло ( транспорт). Мито се плаща на база митническа стойност, не на килограми.
Тя се включва когато се плаща мито. А когато пратката е с незначителна стойност, не се включва.

# 83
Момичета, колетчето е при мен (това от по-преданата седмица). Утре ще ви разпратя нещата.
Другото колетче - от миналата сряда, днес вече е в ИнТайм, така че към сряда би трябвало да дойде (ако утре мине миница  newsm78)
Пиша ви ЛС-та адресчета да ми пуснете...  Peace

# 84
Тя се включва когато се плаща мито. А когато пратката е с незначителна стойност, не се включва.
Погледни глава 6 от Закона за митниците как се определя стойността. След това се определя дали е нискостойностна или не. Както казах транспорта е един от елементите на стойността.

# 85
Погледни глава 6 от Закона за митниците как се определя стойността. След това се определя дали е нискостойностна или не. Както казах транспорта е един от елементите на стойността.
На кратко: Транспорта НЕ Е един от елементите на стойността когато се решава каква е пратката! Казва го човек с опит около 10 колета, към които не е начислен транспорта никога до сега. (разбира се в началото се борих за това ми право, но се преборих  Mr. Green) Винаги колетите са били със стойност около $200 + $48 транспорт, което прави около $250 - т.е винаги щяха да ми начислят до сега и ДДС и Мито. Но не са!  Mr. Green

# 86
Май не си добре с четенето. .
Има закон, и той не се влияе от броя на колетите ти. Та както казах глава 6 от Закона за митниците, погледни там вместо да пишеш глупости. И за да ти спестя ровенето:

Чл. 38. (1) При определяне на митническата стойност съгласно чл. 35 към реално платената или подлежащата на плащане цена за внасяните стоки следва да се прибавят:
......
5.. разходи за:
а) транспорт на внасяните стоки до входен граничен пункт на Република България;
б) товарно-разтоварни и обработващи операции, свързани с транспортиране на внасяните стоки до входен граничен пункт на Република България;
в) застраховка на внасяните стоки.

Благодари се , че някой митнически служители не познават добре закона.

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 21:49 от Titina

# 87
Май не си добре с четенето. .
Има закон, и той не се влияе от броя на колетите ти. Та както казах глава 6 от Закона за митниците, погледни там вместо да пишеш глупости. И за да ти спестя ровенето:
Благодари се , че някой митнически служители не познават добре закона.
Освен закона, има и различни разпоредби. Ето ти нещо за четене от официалния сайт на Агенция Митници:
http://mitnici.eu/?action=n&id=824
При определянето на дължимите мито и ДДС и за пратки с незначителна стойност, и за пратки от физически на физически лица, като основа се има предвид собствената стойност на стоките, без да се включват транспортни и други разходи. Задължително обаче в придружаващите документи собствената стойност трябва да е посочена на отделен ред.

Не знам защо спориш и защо мислиш всички за идиоти.

# 88
FairyTale благодаря за насоките които си ми дала, но ако иская наистина вземи погледни всички регламенти. Ето и малко по-подробна информация по дискутирания проблем:

Съгласно РЕГЛАМЕНТ (ЕИО) № 2913/92 НА СЪВЕТА от 12.10.1992 г. относно създаване на Митнически кодекс на Общността, В  Член 2
1. Общностното митническо законодателство се прилага еднакво в рамките на митническата територия на Общността, освен когато съществуват други разпоредби, произтичащи от международни конвенции, обичайни практики с ограничен географски и икономически обхват или от автономни общностни мерки.

Това обяснено с други думи означава , че ако има противоречие между Общностното и държавно законодателство, се взема в предвид държавното, което третира определена територия от Общността ( в случая територията на Р. България )

Противоречието е в третирания от Регламент (ЕО) № 274/2008 на Съвета за изменение на Регламент (ЕИО) № 918/83 и по точно в чл.27  от Регламент 918/83 връзка с Регламент 273/2008 термин незначителна стойност, която е променена на 150 EUR.

Това е в противоречие с българско митническо право и по-специално ППЗМ – член 667, които гласи:

Чл.667. (1) Допуска се безмитен внос на пратки, съдържащи стоки с незначителна стойност, които се изпращат от друга държава до получател, намиращ се на митническата територия на Република България.
(2) (изм.,ДВ,бр.94 от 2003 г.) Като "стоки с незначителна стойност" се считат стоките, чиято собствена стойност не надвишава общо 45 евро или тяхната равностойност в друга валута за всяка отделна пратка.

Т.к. все още няма промяна в ППЗМ това означава, че независимо, че европейските директиви казват едно, нашето митническо право казва друго и на основание на регламент РЕГЛАМЕНТ (ЕИО) № 2913/92 НА СЪВЕТА от 12.10.1992 г чл.2 превес има българското митническо право.

На базата на всичко това стоки с незначителна стойност са стоки със стойност до 45 евро, и всяка пратка със стойнос над тази се обмитява на база на митническа стойност - тоест на основание на цитираната глава 6 от ЗМ. Има и друг тънък момент. Т.к. пратките са регулярни, от едно лице ( сайт) до др лице, има основание че те са регулярни пратки и попадат под ударите на съвсем друг член.

Не мисля никого за идиот , само казах, че пратки не се обмитяват на тегло или както някой смятат на брой получени колети

# 89
FairyTale благодаря за насоките които си ми дала, но ако иская наистина вземи погледни всички регламенти.
А аз ти казвам, че освен публикуваните регламенти има и куп разпоредби, които не можеш да откриеш в Интернет. Винаги към закона има разпоредби за прилагане на закона, някои от тях се публикуват, някои от тях получават митничарите директно. Говорих с няколко човека на Митницата, след това реших да се обадя в централно управление, говорих с началника на отдела Внос. Всички ми казват - имаме ето такива разпоредби и работим според тях.

Общи условия

Активация на акаунт