Пазаруване от сайта на Victoria's secret - 7

• 56 713
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Съгласна съм с теб, но всичко е въпрос на тълкуване. На основание на цитирания член (даващ превес на националното законодателство) имаме доста дела спечелени на европейско ниво.
Не искам да обиждам никого но отдавна няма централно управление и отдел Внос,камо ли началник на такъв отдел ( много отдавна се наричат по-съвсем друг начин). А ако нещо не можеш да намериш в Интернет ( всички законодателни актове-закони, наредби, правилници, се публикуват, че и измененията им в Интернет, а си има и Държавен вестни- получаван електронно), имаш достъп до него по друг начин- това ти го казвам като човек със 14 години стаж в тази сфера. Темата не е да ти доказвам колко знам, нали.

За какво написах първия си пост. Имах предвид, че дори и на основание на цитираните регламенти, ако в практиката се случи да ви обмитят пратка, не си заслужава да се спори, докато законодателството не се синхронизира.Това е както винаги проблема.

Между другото направих си труда да прошета твои постове, информацията която даваш е меко казано напълно невярна и некомпетентна. За да не съм голословна:
"Те ми се изсмяха  в очите. Казаха, че няма такова нещо и не знаят защо това пише на официалния им сайт (http://mitnici.eu/), но имат разпореждане, затова всички трябва да попълват митническа декларация. Когато ги помолих да ми покажат това разпореждане, получих отговор от рода, нямам време да го търся, има опашка от чакащи. Ако имаш време, отиди при началника, но те при него просто така не пускат, а ако пуснеш молба, ще чакаш с дни, докато ти отговори, по това време ще тече магазинаж в UPS. Но като се замисля е хубаво да поискаме писмен отговор на въпроса Трябва ли да се попълва декларация, ако стоките не надвишават 150 евро. Защото самата декларация струва пари."

Ако съм на твое място ще престана да съветвам заматерия която не ми е ясна и не познавам.

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 16:13 от Titina

# 91
Между другото направих си труда да прошета твои постове, информацията която даваш е меко казано напълно невярна и некомпетентна. Ако съм на твое място ще престана да съветвам заматерия която не ми е ясна и не познавам.
И каква точно напълно НЕВЯРНА информация написах в тази тема? Аз ходя на Митницата, Jen-Jen ходи там, ние пишем тук какво точно ни отговарят там, разказваме как на Митница Летище София в последно време се процедира с пратките. Не ми е работа да изучавам законите и да ги тълкувам. Пиша само това, което знам. За това служи този форум и май ти си първа която се оплака от моята некомпетентна информация.

# 92
А аз ти казвам, че освен публикуваните регламенти има и куп разпоредби, които не можеш да откриеш в Интернет. Винаги към закона има разпоредби за прилагане на закона, някои от тях се публикуват, някои от тях получават митничарите директно. Говорих с няколко човека на Митницата, след това реших да се обадя в централно управление, говорих с началника на отдела Внос. Всички ми казват - имаме ето такива разпоредби и работим според тях.

и

"Те ми се изсмяха  в очите. Казаха, че няма такова нещо и не знаят защо това пише на официалния им сайт (http://mitnici.eu/), но имат разпореждане, затова всички трябва да попълват митническа декларация. Когато ги помолих да ми покажат това разпореждане, получих отговор от рода, нямам време да го търся, има опашка от чакащи. Ако имаш време, отиди при началника, но те при него просто така не пускат, а ако пуснеш молба, ще чакаш с дни, докато ти отговори, по това време ще тече магазинаж в UPS. Но като се замисля е хубаво да поискаме писмен отговор на въпроса Трябва ли да се попълва декларация, ако стоките не надвишават 150 евро. Защото самата декларация струва пари."

Две твои изказваниа. Напълно противоречиви. Не ме карай да се връщам назад да ти изброявам неверни твърдения

а относно ходенето до митница - намирисва на историята дето кучето като гледало месаря , си мислило че и то ще стане.

# 93
Нали си помагаме в този форум,а не се нападаме...... newsm78 newsm78 newsm78

# 94
Titina
Аз не виждам противоречия.

# 95
А аз ти казвам, че освен публикуваните регламенти има и куп разпоредби, които не можеш да откриеш в Интернет. Винаги към закона има разпоредби за прилагане на закона, някои от тях се публикуват, някои от тях получават митничарите директно. Говорих с няколко човека на Митницата, след това реших да се обадя в централно управление, говорих с началника на отдела Внос. Всички ми казват - имаме ето такива разпоредби и работим според тях.

и

"Те ми се изсмяха  в очите. Казаха, че няма такова нещо и не знаят защо това пише на официалния им сайт (http://mitnici.eu/), но имат разпореждане, затова всички трябва да попълват митническа декларация. Когато ги помолих да ми покажат това разпореждане, получих отговор от рода, нямам време да го търся, има опашка от чакащи. Ако имаш време, отиди при началника, но те при него просто така не пускат, а ако пуснеш молба, ще чакаш с дни, докато ти отговори, по това време ще тече магазинаж в UPS. Но като се замисля е хубаво да поискаме писмен отговор на въпроса Трябва ли да се попълва декларация, ако стоките не надвишават 150 евро. Защото самата декларация струва пари."

Две твои изказваниа. Напълно противоречиви. Не ме карай да се връщам назад да ти изброявам неверни твърдения

а относно ходенето до митница - намирисва на историята дето кучето като гледало месаря , си мислило че и то ще стане.

201uu

FairyTale не се занимавай.  Peace Някои хора просто си избиват комплексите на "много знаещи" из форума, но всъщност от нищо не разбиращи в "реалния" живот.
Ти му казваш прекия си опит от преди няколко часа (вчера и днес също получих 2 колета БЕЗ ДДС и МИТО на стойност около $250 със шипинг), то си цитира законченцата дето си ги знае на изуст ...  Joy  Не се занимавай.. Не си заслужава.  Mr. Green

# 96
Jen_Jen -Нали ти казах, че с 10 колета не ставаш специалист.... а за комплекси, не мери от своята камбанария. Пък и нормално е да науча закона почти наизус, след 14 години работа с такива като теб "специалисти".

И как се върна от Митница - нали UPS те представляват. Що не си прочетеш постовете.

FairyTale за да ти е по-лесно съм подчетрала. И как говори с Началник отдел Внос (такъв отдел в Дирекция Митници няма), като ти при Началника на пункта не си успяла да влезеш.

За да ви успокоя и двете "специалистки" това ми е последния пост. Спори се с човек ,който има познания в дадена област, за съжаление и двете сте "гола вода". Желая Ви приятна вечер.

# 97
За да ви успокоя и двете "специалистки" това ми е последния пост. Спори се с човек ,който има познания в дадена област, за съжаление и двете сте "гола вода". Желая Ви приятна вечер.
Благодаря, че ще спреш да се заяждаш с нас в тази тема! Не се безпокой че сме неуки, ще се оправим някакси...

# 98
И как се върна от Митница - нали UPS те представляват. Що не си прочетеш постовете.

baby_neutral Че ти четеш ли изобщо бе "специлистката с комплексите"? Къде видя да пише "съм се върнала от митницата"  newsm78, пише на нормален БГ език "вчера и днес получих"..и да ти преведа, за да съм сигурна че ще разбереш  Laughing: "Получих от доставчика на ЮПС колетчетата в къщи, на входната врата!" Явно и очилата дето носиш не ти помагат да четеш, но няма как... като комплексите ти замъгляват зрението... Mr. Green
Ние не сме "специлистки", а сме "хора с опит"...Има една поговорка : "Не питай старило(ти!) а питай патило (в случая ние  Sunglasses )!"

# 99
# 100
Аз ходя на Митницата, Jen-Jen ходи там, ние пишем тук какво точно ни отговарят там, разказваме как на Митница Летище София в последно време се процедира с пратките.  

Както казват старите хора "Слез боже и си прибери верисиите".

И за да ти обърна внимание колко си "добра специалистка" и "човек с опит", си постнала цесия с твоето име и със следния пост:
ЗАЯВЯВАТ МИ ЧЕ БИЛИ ГОВОРИЛИ ДАЖЕ С ТЕХНИЯ НАЧАЛНИК И С КОЙ ЛИ ОЩЕ НЕ И  ЗА ТЯХ ТЕЗИ ТРИТЕ ПРАТКИ БИЛИ ЕДНА ПРАТКА РАЗДЕЛЕНА НА ТРИ ЧАСТИ НАРОЧНО, ЗА ДА УКРИВАМ ДДС ОТ ДЪРЖАВАТА!!!!         
Леле мале...И трябвало да ми напишат не три декларации, а една където сумите да са обединени и съответно да си платя ДДС и мито!!!! Естествено започнах да споря и да им обяснявам че едната пратка дори не е трябвало да я получавам, че всичко не е за мен , а сме се събрали 6 майки и сме си поръчали заедно, че за всяка пратка има платен транспорт отделно, фактурите са различни и т.н. Но с митничари на глава не се излиза!!! Заявиха ми даже че можели да ми спрат всякакъв внос повече!!!'

Плачеш си за проверка от "Последващ контрол"

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 23:35 от Titina

# 101
  • Варна
Titina "възхищавам се" на злобата, която струи от всичките ти постове и упорството ти да изровиш всяко изречение в темата. Какво целиш не разбирам!!!!!!!!!!! Пред кого точно се доказваш!!!!!!!!!! Засега съм се включвала само в една поръчка и смея да твърдя, че Jen-Jen е изключително отзивчива и добре запозната, с това което прави. Виждам колко и за какво плащам и мога реално да преценя, че няма мито и ДДС. Интересува ме реалността, а не някакви разпоредби и закони.

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 00:09 от fever

# 102
fever постарах се да се върна и прочета постовете си. Термина "злоба" явно означава, че не си съгласен с мнението на някой друг. Тогава приемам , че съм злобна. Не приемам да ме обиждат обаче. Отговарям на обидите на някой хора. А и още нещо, ако работиш години наред, не виждам да е проблем да познаваш закона и да го тълкуваш.

Ето ти един цитат от много отзивчив човек:

Че ти четеш ли изобщо бе "специлистката с комплексите"? Къде видя да пише "съм се върнала от митницата"   , пише на нормален БГ език "вчера и днес получих"..и да ти преведа, за да съм сигурна че ще разбереш   : "Получих от доставчика на ЮПС колетчетата в къщи, на входната врата!" Явно и очилата дето носиш не ти помагат да четеш, но няма как... като комплексите ти замъгляват зрението... 
Ние не сме "специлистки", а сме "хора с опит"...Има една поговорка : "Не питай старило(ти!) а питай патило (в случая ние   )!"

# 103
Термина "злоба" явно означава, че не си съгласен с мнението на някой друг. Тогава приемам , че съм злобна. Не приемам да ме обиждат обаче. Отговарям на обидите на някой хора. А и още нещо, ако работиш години наред, не виждам да е проблем да познаваш закона и да го тълкуваш.
Лошото е че дори не забеляза, че ти си тази която нападна първа и продължаваш да го правиш. Не ми се занимава повече с теб, затова няма да ти отговарям. Ако имаш да кажеш нещо за дрехите на Виктория Сикрет, пиши, но спри да поучаваш хората. Просто СПРИ! Защото твоите постове вече са чисто заяждане и OFFTOPIC!

# 104
Здравейте момичета, знаете ли дали има някакъв проблем с нашите карти във VS? Два пъти вече ми отменят поръчка заради невалидна карта, пък картите ми са си съвсем наред(и пълни с пари на банката  Mr. Green)  Мастъркард е едната и Виза и немога да пусна поръчка? Обадих се до банката , казаха че всичко било ок уж  Rolling Eyes Аз незнаех даже, че има такава тема иначе щях да питам още първия път като ми я cancel-наха. Искам да попитам дали правите някакси общи поръчки или нещо такова, за да се включа и аз  Peace Мерси предварително!

Общи условия

Активация на акаунт