Отговори
# 135
  • Варна
Момичета, много се радвам, че съм ви била полезна.

Алиса, Иво наистина е голям ентусиаст. Розето му е много различно и изпълнено с характер. Освен това е плод на биодинамичното земеделие. Да стискаме палци на човека!

# 136
И аз си записах!  Grinning Благодаря ти, Богиня! Хич не им разбирам на вината..., ама обичам да пия, а като пия усещам, че не ми харесва, а не зная какво да си купя...

# 137
  • София
Гореща препоръка за Енира и Вила Понте ! Наздраве! Peace

# 138
  • На земята, която е всъщност звезда.
На път за и от морето съм виждала една изба- Уинди хилс. Имат малък хотел и ресторант. Също можеш да влезеш и да разгледаш процеса на правене на виното. Винаги съм се чудела какви са им вината? newsm78

# 139
  • Варна
На път за и от морето съм виждала една изба- Уинди хилс. Имат малък хотел и ресторант. Също можеш да влезеш и да разгледаш процеса на правене на виното. Винаги съм се чудела какви са им вината? newsm78
Амииииииииииии............... Истината или нещо приятно?

# 140

Не съм попадала на особено добри български вина (освен Енира), но сега започващ производител, който ще следя, е Иво Върбанов. Той няма амбиция да произвежда за масовия пазар, тази година е произвел под 2000 бутилки розе, En Blanc et Noir (което е името на "парче" за пиано то Дебюси, ама Иво е и музикант.)

Мда ,все повече производителите,които гонят качество ограничават добивите и производството. До колкото знам във Франция има наложени добиви,в смисъл от определени сортове се търси определено количество на декар,което повишава качеството.

# 141
Освен това е плод на биодинамичното земеделие. Да стискаме палци на човека!

Биодинамично земеделие е нещо относително в лозарството . Най - малкото подложките задължително се обработват . Но ако се ползва с маркетингова цел разбирам.

# 142
  • На земята, която е всъщност звезда.
Амииииииииииии............... Истината или нещо приятно?

Аааа, истината!

# 143
Исках да пускам подобна тема в готварския Simple Smile, добре че пуснах търсачката първо.

И аз от миналата година се запалих по виното, напоследък пробвам различни видове мавруд.
Най-груб ми е асеновградският, не мога да си представя защо е фаворит на много хора, но вкусове разни.
Харесвам най-много Тракийско злато на изба Памидово.
Не съм пила чужди вина, освен някакви френски розета, но ще ми бъде много интересно да прочета различни мнения и препоръки за такива.

# 144
Благодаря ви за чудесната тема. Богиня, ти си Богиня и във вината   bouquet
От отдавна ме влече тази тема и чета доста.Също отдавна се опитвам да си намеря и сомелиерски курс, но попадам само на тези на Бакхус, които са еднодневни и ужасбо скъпи. Та въпросът ми е -знаете ли къде мога да изкарам курс за сомелиер, който  може и да е скъп, но да не е един ден? Благодаря ви предварително за информацията

# 145
  • Варна
Ех, мерси  Embarassed , мерси  Embarassed Hug
Ето какво намерих за курсове http://www.bgsommelier.com/index.php?menu=10&koren=10&m_id=46&ekod=bg Обаче са във Варна.

# 146
. темата разбирам така - пиете ли на вечеря вино. отговор - да.
. отклоненията от темата не са ли показател за ниво на възпитание?

# 147
  • Варна
Темата е: Любители на виното има ли тук във форума по колко пият и кой са им любимите вина.
И всичко написано Е по темата

# 148
Като ученичка не пиех вино. Беше ми малко старомодно. Laughing  Но съпругът ми е любител и покрай него се запалих и аз. Не обичам твърд алкохол и коктейли (да не говорим за бира. Naughty).

Това, което редовно се пие вкъщи е от червените Château Le Cèdre d'Arthus 2005, Clos des Fôrets Saint Georges или моят абсолютен фаворит Château Petit Village.
От белите вина Domaine de Vauroux - Chablis  и  Adet Seward - "Le Sancerre" (все французи, но вината не е моя- избира този, който разбира Blush) .

В началото ми беше странно, но с течение на времето дори обикнах към виното и всякакъв вид сирене. Изумих се, когато за пръв път посетих специализиран магазин за сирена  Whistling Комбинираме общо взето червено вино с козе сирене или синьо. Бяло вино с камемберт или бри. Както и червено и бяло грозде, орехи, бадеми и моето любимо пъпеш с прошуто.

Богиня, много неща научих от написаното от теб. Благодаря!   bouquet

# 149
  • Варна
Kaia, много добър избор на вино. Аз също много обичам сансер. В момента се наслаждавам на този, произведен от Анри Буржоа. Между другото, комбинацията вино/сирене съм я дала по-горе. Брито не е най-добрият избор за шардоне /предполагам с него го комбинираш/ - брито има твърде характерен нос и вкус, който заглушава виното.

Общи условия

Активация на акаунт