Отговори
# 225
lili_lu , ами да ти кажа, и аз не съм намерила хубаво бг бяло вино.  Обичам свежи, минерални, бездъбови вина. Такива в БГ никой не прави.

Tired

# 226
Не говоря за "едноеврово вино",
а за  по-скъпички,
но тези,които си показала за първи път ги виждам.Така,че част от чилиийските вина да приемат моите извинения,а останалата просто да не се продават Mr. Green
п.п.Забравих да спомена за едно вино,което ми беше подарък,така и  не можах да си го намеря после:червено вино "Врачанка Мара"(така се казва Mr. Green,но е страхотно)
1-еврово вино е метафора. Такива са Чилкас, Гато Негро, Мапу и другите чилийски под 10лв, които в родината си струват около 1евро. Ако използваме цената за ориентир, наистина, хубаво вино под 10 лв.... е оксиморон.

На мен тези изброени чилийски вина Чилкас, Гатото, Чиленсис, Ел Имперадор и т.н. ми харесват много повече от което и да е бг бяло вино. Нашите бели вина просто са ми гадни, киселеят, та в този смисъл и най-евтиното чилийско ми е по- симпатичнои пивко от бг-вината.

# 227
  • На земята, която е всъщност звезда.
Май и аз ще се присъединя към този отговор. Sad

# 228
  • с/у ОколоМръсТното
:червено вино "Врачанка Мара"(така се казва Mr. Green,но е страхотно)

ехаааааааааа  ooooh!, не се казва така.  Tired
"Мара Врачанка" е. Wink

# 229
  • Варна
Не говоря за "едноеврово вино",
а за  по-скъпички,
но тези,които си показала за първи път ги виждам.Така,че част от чилиийските вина да приемат моите извинения,а останалата просто да не се продават Mr. Green
п.п.Забравих да спомена за едно вино,което ми беше подарък,така и  не можах да си го намеря после:червено вино "Врачанка Мара"(така се казва Mr. Green,но е страхотно)
1-еврово вино е метафора. Такива са Чилкас, Гато Негро, Мапу и другите чилийски под 10лв, които в родината си струват около 1евро. Ако използваме цената за ориентир, наистина, хубаво вино под 10 лв.... е оксиморон.

На мен тези изброени чилийски вина Чилкас, Гатото, Чиленсис, Ел Имперадор и т.н. ми харесват много повече от което и да е бг бяло вино. Нашите бели вина просто са ми гадни, киселеят, та в този смисъл и най-евтиното чилийско ми е по- симпатичнои пивко от бг-вината.
То всичко е по-добро от бг бяло вино Simple Smile

# 230
И аз съм съгласна за бялото бг вино
Но пък това за едноевровото вино не ми е много сигурно
В Италия съм пила чудесни бели вина цена под 10 евро, даже си спомням едно чудно от 4 евро беше... Чудно на фона на нашето.
Признавам от бяло не разбирам много.

# 231
  • Варна
Сицилианските вина не са скъпи. Добро качество за трапезно вино. Но пък и не можеш да очакваш нещо кой знае какво за тези пари.

# 232
  • София
От червените вина в момента успях да снимам ето тези(а да има и две бутилки розе).При по-свободно време ,ще кача снимките.У нас често се пие вино,да не кажа всяка вечер,отделно ние си купуваме,много ни подаряват и сме събрали,колкото една изба Grinning
http://madamstasita.snimka.bg/hobby/vina.434277.15523128

Коригирам се за виното  Мара Врачанка,но преди цели 2 години го пихме,наши приятели ни подариха цял кашон.
Шани от изброените 3 емотикона ,как да те разбирам  ooooh!-боли те главата, Tired-спи ти се,
 Wink-радваш се да ме видиш,само с едно око?

# 233
 Laughing ААаа и аз обичам да си събирам разни червени вина, включително и разни домашни...някои път ако не ме мързи ще снимам.

# 234
Май и аз ще се присъединя към този отговор. Sad

И аз така,ако не ме лъже паметта май бях писалапреди - от Метро много често купувам едно чилийско шардоне ЛОС Пагос, много е хубаво ,и розето им също много ми харесва и струват 5-6 лв

А от българските -преди време имаше русенско шардоне рек.2001 лимитирано,едно такова със златист етикет-чудно беше,но от години не съм виждала,и не съм пробвала по-новите реколти.

# 235
Като чета последните страници направо ме хваща срам от вкуса ми  Rolling Eyes
Обичам виното- откакто децата се умножиха почнах май всякакъв алкохол да обичам  Mr. Green Но зимата обичам да пия Мавруд Асеновград резерва 2005, задължително гарнирано с телешка пастърма. По възможност да има и запалена камина плюс сняг навън. Лятото обичам да пия Траминер Хан Крум, гарнирано с различни сирена.
Също имаме колекция, но е предимно от БГ вина, като гордостта ни е бутилка червено вино "София", реколта 1981 година. Скоро го подариха на съпругът ми, защото той самият е роден тогава.

# 236
В Италия съм пила чудесни бели вина цена под 10 евро, даже си спомням едно чудно от 4 евро беше... Чудно на фона на нашето.
Признавам от бяло не разбирам много.

Аз също съм попадала на много добри австрийски и германски бели вина за около 10,-/ 15,- евро ... Сега ми препоръчаха даже едно за около 5,- , но не съм го пробвала още и не мога да кажа  Thinking

# 237
Ако използваме цената за ориентир, наистина, хубаво вино под 10 лв.... е оксиморон.
И аз не съм намирала! Ако все пак някой е намерил, приемам предложения  Mr. Green
На мен ми харесва Тера Тангра Мерло.

# 238
Ако използваме цената за ориентир, наистина, хубаво вино под 10 лв.... е оксиморон.
И аз не съм намирала! Ако все пак някой е намерил, приемам предложения  Mr. Green
На мен ми харесва Тера Тангра Мерло.

Ще го имам впредвид, благодаря   bouquet

# 239
На фирма-винарна ли е "Загрей" онзи ден пих розе маврудово лелееееее 2 чашки и какъв главобол.....извод много захар и да не ги чувам тези З....й повече Naughty

Общи условия

Активация на акаунт