Отговори
# 210
Ами, то след втората чаша...  Simple Smile вече май няма значение какво точно се пие... вкус, аромат- много, много не се усеща.

# 211
Почти всяка вечеря вкъщи е придружена с вино, според сезона:

Любимо бяло вино: Траминер (Търговище)

Любимо червено вино: МАВРУД (Асеновград или Карнобат).

# 212
Ами, то след втората чаша...  Simple Smile вече май няма значение какво точно се пие... вкус, аромат- много, много не се усеща.

То като почнеш да не му усещаш аромата и вкуса вече значи че се наливаш, а не пиеш за удоволствие.

# 213
Най-любимото ми червено е тип мелнишко, домашно правено, сега съм поръчала на баба ми да ми търси, защото такова вино няма другаде, просто не съществува.
Иначе червени - Каберне Сов на вила Любимец 2003 год, Енира резерва
Бели - предимно италиански

Мда, макетата правят страхотни вина.
В последните години наблягам на техните+ мое производство.
Та относно македонското, то е комбнация от около 3 сорта включваши широка мелнишка, каберне и мерло, на градус е 13 % и е с много плътен вкус, гъсто и ароматно.
Чакам с нетърпение да дегустирам тазгодишната реколта която казаха че е страхотна, готова е.
Тези дни пихме от ланшната , станало е кафеникаво като коняк.

Ох, недей, че чак го сънувам, не се втелясвам. Simple Smile
Колко пъти съм купувала - всякакви марки - където има думата мелнишко, е, как едно не се доближи до това, което поръчваме.
Иначе мъжът ми също прави страхотен мавруд, но все пак това е уникат.

# 214
 Wink Е ако беше в Сф можеше да те огрее.
Да се похваля, пробвах днес моето, почти е готово, съвсем малко захарност е останала в него, като го пиеш те стопля, плътен вкус и хубав аромат има.

# 215
  • Бургас/София
Любимото ми бяло вино напоследък е  Sauvignon Blanc&Pinot Gris на Мезек.

# 216
  • с/у ОколоМръсТното
Розе от Старосел.
Но си го изпих.

Някой да ми го достави до Сф...  Rolling Eyes

# 217
  • София
Vila Pontica имат страхотна селекция от бели и червени вина Peace Peace Peace
от нашите: Метафора ,"Ничия земя" Peace Peace Peace
Мерло "Стамболово" Peace Peace
п.п.чилийските вина са пълен боклук,поне тези,които са внос за България

# 218
  • New Zealand
Всяка вечер пия бяло вино. Любими са ми новозеландските бели вина Simple Smile

# 219
  • Варна
В момента пия едно ей такова
Каберне Совиньон Лос Васкос 2006 г. 0,75 л. Лафит Ротшилд Чили
аййй, не мога да го опиша, не съм компетентна, ама не съм свикнала на такъв вкус. Странно ми идва  Thinking

Пробвах го вчера и на мен ми дойде странно, но аз не съм голям фен на каберне совиньона.

Едно въпросче от мен - откъде мога да си купя божуле? Гледах в метро, но нещо не можах да се ориентирам.
Божоле още няма. Излиза последния четвъртък на ноември във Франция.  Обикновено и в Бг идва по това време.

# 220
  • Варна

п.п.чилийските вина са пълен боклук,поне тези,които са внос за България
Не можеш да твърдиш подобно нещо. Не можеш да очакваш превъзходен вкус от едноеврово вино.  Високият клас вина са си на ниво.   Кабо де хорнос Каберне Совиньон 2005 г. специална резерва 0.75 л. Сан Педро Чили

Цена: 49.90 лв. за 1 брой

Червено вино Мерло Кюве Александър 2006 г. 0,75 л. Каса Лапостол Чили

Цена: 35.00 лв. за 1 брой

# 221
  • София
Не говоря за "едноеврово вино",
а за  по-скъпички,
но тези,които си показала за първи път ги виждам.Така,че част от чилиийските вина да приемат моите извинения,а останалата просто да не се продават Mr. Green
п.п.Забравих да спомена за едно вино,което ми беше подарък,така и  не можах да си го намеря после:червено вино "Врачанка Мара"(така се казва Mr. Green,но е страхотно)

# 222
  • Варна
Не говоря за "едноеврово вино",
а за  по-скъпички,
но тези,които си показала за първи път ги виждам.Така,че част от чилиийските вина да приемат моите извинения,а останалата просто да не се продават Mr. Green
п.п.Забравих да спомена за едно вино,което ми беше подарък,така и  не можах да си го намеря после:червено вино "Врачанка Мара"(така се казва Mr. Green,но е страхотно)
1-еврово вино е метафора. Такива са Чилкас, Гато Негро, Мапу и другите чилийски под 10лв, които в родината си струват около 1евро. Ако използваме цената за ориентир, наистина, хубаво вино под 10 лв.... е оксиморон.

# 223
Ако използваме цената за ориентир, наистина, хубаво вино под 10 лв.... е оксиморон.

И аз не съм намирала! Ако все пак някой е намерил, приемам предложения  Mr. Green

Приятно ми е - Богиня!

Хубаво бяло бългаско вино да ми препоръчаш?  newsm78  Все червени ми носят, а аз нещо не си падам по тях... Бели съм опитвала малко, помня Търговище и Хан Крум, но нещо не ми е по вкуса...

# 224
  • Варна
lili_lu , ами да ти кажа, и аз не съм намерила хубаво бг бяло вино.  Обичам свежи, минерални, бездъбови вина. Такива в БГ никой не прави.

Общи условия

Активация на акаунт