Отговори
# 150
Kaia, много добър избор на вино. Аз също много обичам сансер. В момента се наслаждавам на този, произведен от Анри Буржоа. Между другото, комбинацията вино/сирене съм я дала по-горе. Брито не е най-добрият избор за шардоне /предполагам с него го комбинираш/ - брито има твърде характерен нос и вкус, който заглушава виното.

Богиня, чувала съм го като забележка от любител на ризлинг. Вкъщи рядко се пият бели вина и най-често е свързано с гости, които предпочитат бяло. Ориентираме се по тях. Но на мене *шердоне* ми сладни в сравнение с немските ветлинер или ризлинг. Към такива по-кисели вина сервираме силни на вкус сирена... Козето сирене обаче пробвам и с бяло вино, и с червено... и ми харесва  Simple Smile . Анри Буржоа е любимото име вкъщи  Laughing  Имаме си малка историйка с приятели, които не вкусват вино и две бутилки Pouilly-Fumé En Travertin на Henri Bourgeois  Joy Няма да разказвам, че не ми е позволено...

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 23:14 от kaia1983

# 151
  • Варна
Ох, обожавам грюнер. От Австрия мъкнах 11 /единадесет/ бутилки. Мъжо беше психясал, ама нали и той е включен в пиенето, че не мрънкаше толкова много Simple Smile Обаче на летището ни гледаха с подозрение Simple Smile

# 152
Ох, обожавам грюнер. От Австрия мъкнах 11 /единадесет/ бутилки. Мъжо беше психясал, ама нали и той е включен в пиенето, че не мрънкаше толкова много Simple Smile Обаче на летището ни гледаха с подозрение Simple Smile

Laughing Сестрата на съпруга ми (за която са обувките) е женена във Виена и винаги празнуваме Коледа заедно. Сипват ни австрийската грюнер ветлинер или велшризлинг, а моят мил нали е националист и си носи червеното винце в куфара  Flutter

# 153
  • Варна
Ах, не подозирах, че има винен национализъм Simple Smile Да му е сладко виното!

# 154
Ах, не подозирах, че има винен национализъм Simple Smile Да му е сладко виното!

Французин е и пие само червено или шампанско  Simple Smile Не иска нито немски, нито австрийски. Да не говорим за българския Хан Крум Tired

# 155
  • Варна
Е, то Хан Крум и аз не бих пила Simple Smile. Обаче  Шато Латур няма да откажа

# 156
Е, то Хан Крум и аз не бих пила Simple Smile. Обаче  Шато Латур няма да откажа

Беше подарък, но несполучлив  Confused Не познавам Шато Латур, но ще го запомня за друг път!  Simple Smile

# 157
  • Варна
Запази го за някой повод, че ........е на цената на чифт Лобутен Simple Smile Е, има и за по няколко чифта.
Макар че и базовото им вино е лошо, но миналата седмица пихме това ot 1994 http://www.evinite.com/chateau-latour-1994
Тук има малко информация за шатото http://www.evinite.com/bordeaux-wine/pauillac/chateau-latour?gcl … p0CFYKCzAodvDKk6Q

# 158
Запази го за някой повод, че ........е на цената на чифт Лобутен Simple Smile Е, има и за по няколко чифта.
Макар че и базовото им вино е лошо, но миналата седмица пихме това

Богиня, вкъщи, каквото за мен е Лобутен, това е хубавото вино или шампанско за половинката. Laughing Може и да се споразумеем с него ..

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 23:36 от kaia1983

# 159
  • Варна
Кая, при теб е лесно. А при мен са на кантар. Знаеш ли колко ми е трудно понякога ....

# 160
Кая, при теб е лесно. А при мен са на кантар. Знаеш ли колко ми е трудно понякога ....

Laughing Преди години майка ми казваше: Какво се чудиш между черен и бял панталон. Вземи ги двата!  Laughing

# 161
Еха, че приятна тема  newsm10,момичета, ще ви препоръчам горещо да опитате на някой български производител сира, или едно мнооого приятно и любимо винце,купаж на Domaine Boyar -серията - Cluster - Kabernet Franc & Merlot, което е малко по-скъпо- около 20 лева, но определено е невероятно за напитка в приятна компания  newsm03

# 162
Любители (на червеното , повтарям -на червеното) вино има и извън форума-мъжа ми Joy Joy JoyАз вино не пия-ни червено, ни бяло, просто не харесвам, което мъжа ми така и не проумя и само ме подканва-опитай де, това е невероятно (щом е червено.....).
Обаче излъгах-всъщност харесвам червено вино-но само ако е греяно, а него го пия около Коледа винаги и с удоволствие, след което го забравям чак до следващата Коледа. Имам страхотна (немска) рецепта за греяно вино, ако има друг любител на греяното-да каже, ще се разровя и ще я напиша. Още не е Коледа, но наздраве Joy Joy

# 163
Много приятна тема  Grinning

Пия предимно бяло вино- приветстваме с шардоне, грюнер ветлинер или ризлинг към вечерята, а шпетлезе за десерт  Simple Smile Още не съм намерила любимо червено вино, защото всички са ми някак тежки. Ето защо пия понякога, когато имам проблеми със съня ... И помага  Party Като цяло сме отворени за нови неща и нямаме любими марки, с изключение на шампанското. На специални дати отваряме Моет Шандон или Рюдигер.  Peace

# 164
  • Варна
 lili_lu, и пино ноарът ли ти е тежък? 

Общи условия

Активация на акаунт