Раждане в Окръжна болница-София - 2009 г.

• 73 103
  • 1 502
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте на всички, някой може ли да ми каже дали трябва предварително да имаш записан час за преглед при д-р Жекова? Понеже чух много добри отзиви  реших да си следя бремеността при нея,но нямам на представа как точно се процедира и какви документи ми трябват и какво се прави за да ми следи тя бремеността newsm78.Ще съм много благодарна ако някой може да ми разясни как точно се процедира   Embarassed  bouquet

Жекова не води бременност по ЖК.
Бременните, които искат да раждат при нея, ходят на ЖК при д-р Елица Иванова в 17-та поликлиника.
Отделно всеки месец Жекова ги вика и при нея на преглед. Когато се влезе в деветия месец се ходи на тонове пак при нея в Окръжна болница.
Трябва да й се обадиш по телефона и да отидеш на преглед.

# 151
  • София

Бременните, които искат да раждат при нея, ходят на ЖК при д-р Елица Иванова в 17-та поликлиника.
Отделно всеки месец Жекова ги вика и при нея на преглед. Когато се влезе в деветия месец се ходи на тонове пак при нея в Окръжна болница.

А дали ще мога да родя при нея въпреки, че не ме наблюдава въпросната д-р Елица Иванова? И кога е добре да отида на преглед при д-р Жекова? Аз мислих края на 7 месец или началото на 8-ми? Дали ще е късно или още сега да си запиша час?

# 152
  • София

А дали ще мога да родя при нея въпреки, че не ме наблюдава въпросната д-р Елица Иванова? И кога е добре да отида на преглед при д-р Жекова? Аз мислих края на 7 месец или началото на 8-ми? Дали ще е късно или още сега да си запиша час?

Да, ще те изроди, но е хубаво да отидеш сега да се запознаете. Обади й се и отиди. После тя ще ти каже кога иска да те види.

# 153
  • София
nana77 , благодаря за бързия отговор. Ще й се обадя. След срещата ще ви пиша.  Hug

# 154
  • София
Здравейте момичета,

Темата ме заинтригува, защото очаквам моето дете през април и вече започвам да се замислям за възможните варианти, където бих могла да родя. А Окръжна болница е един от тях и в момента събирам колкото се може повече коректна и актуална информация от жени, които вече имат личен опит там.

nana77, ar4ita, в един от постингите си споменавате, че не препоръчвате д-р Кръстев.
Понеже д-р Кръстев горещо ми е препоръчан от една приятелка, която вече е родила при него преди три години, ще ви помоля да ми дадете повече информация и аргументи, защо вие не го препоръчвате?
Още повече, че малко преди това в същата тема други мами го хвалят. Разбира се, тези мнения винаги са субективни и базирани на личния опит - добър или лош. Затова мен лично ме интересува и вашия, макар и лош опит, ако има такъв- всяко мнение е от значение за моето окончателно решение.

Също така ще помоля по-опитните мами да споделят информация за лекарите в Окръжна болница, които са привърженици на естественото раждане и не са склонни веднага да препоръчват секцио без да има сериозно медицински показатели и причини затова.

Благодаря ви за помощта.

# 155
  • София
froh аз мога да кажа, че не съм раждала при Кръстев, въпреки че той асистираше на моята лекарка д-р Жекова при секциото ми.
Но, въз основа на моите наблюдения по време на достатъчно дългите ми престои в ОБ, аз лично не бих родила при него. Особено нормално. Смятам, че е прекалено отегчен от професията си лекар, който на моменти не може да вземе правилното решение.

# 156
Моето лично наблюдение от него беше на 24.декември, когато влязох в докторската стая и му прекъснах гощавката, за да отвори някой на съпруга ми, а той така нагло ме нахока, че прекъсвам вечерната им забава. Не беше на работа, а на купон едва ли не.

# 157
Здравейте момичета,

Темата ме заинтригува, защото очаквам моето дете през април и вече започвам да се замислям за възможните варианти, където бих могла да родя. А Окръжна болница е един от тях и в момента събирам колкото се може повече коректна и актуална информация от жени, които вече имат личен опит там.

nana77, ar4ita, в един от постингите си споменавате, че не препоръчвате д-р Кръстев.
Понеже д-р Кръстев горещо ми е препоръчан от една приятелка, която вече е родила при него преди три години, ще ви помоля да ми дадете повече информация и аргументи, защо вие не го препоръчвате?
Още повече, че малко преди това в същата тема други мами го хвалят. Разбира се, тези мнения винаги са субективни и базирани на личния опит - добър или лош. Затова мен лично ме интересува и вашия, макар и лош опит, ако има такъв- всяко мнение е от значение за моето окончателно решение.

Също така ще помоля по-опитните мами да споделят информация за лекарите в Окръжна болница, които са привърженици на естественото раждане и не са склонни веднага да препоръчват секцио без да има сериозно медицински показатели и причини затова.

Благодаря ви за помощта.
за Кръстев ще кажа само че за 12-дневния ми престой в болницата не е бил 1 път на визитация,когато аз раждах той беше дежурен с още една докторка но не и знам името,но в момента в който бях на магарето и вече раждах,разбрах3че бил болен и му е лошо и спи някъде а Жекова,която я бяха викнали да ме изражда почна спешно секцио на момиче,което ражда близнаци,на съседното магаре раждаше друга жена,а Жекова не пожела да го викнат-какво ти говори това но най-вече мнението ми се базира на това,че получих кръвотечение а вече пренасях няколко дни и му казах а той отвърна че било нормално като дойде Жекова и и казах побесня-било много опасно предвид медикаментите,които ми течаха в системата но той дори не си беше направил труда да види какво ми е лечението преди дежурството си надявам се да съм ти била полезна

# 158
а що се отнася до естественото раждане-Жекова е човека аз пренасях,сина ми беше доста едър по последни данни но тя ме остави до последно и си родих нормално-Дани се роди 4950

# 159
  • София
а що се отнася до естественото раждане-Жекова е човека аз пренасях,сина ми беше доста едър по последни данни но тя ме остави до последно и си родих нормално-Дани се роди 4950

Много се надявам да мога да родя при Жекова и то нормално!  Praynig Толкова добри отзиви давате за нея, че човек, който не е раждал да му се прииска да роди.  Mr. Green

# 160
Скъпи мами,аз съм в 6ти месец и вече се замислям за това къде да раждам.Определено съм решила да раждам без избор на екип и може би  за това ми е притеснено толкова.Има ли някои мами раждали без избор на екип в Окражна?Доволни ли сте от условияна там,бебетата при майките ли са!
Благодаря Ви предварително за информацията! newsm78

# 161
svetlaig, аз раждах през октомври в окръжна, с избор на екип (Жекова), но избора го реших допълнително. Иначе няма проблем да си родиш без избор на екип - на който лекар попаднеш. Не зная кой е д-р Кръстев, но ако е с мустаци - не ми харесва! Аз като постъпих там с изтичащи води, ме прие акушерката, даде ми документи и го извика да ме прегледа. Ами той спеше!!! Обади се на Жекова когато вече бях с разкритие 5 см. Тя дойде за по-малко от 20 мин, а става въпрос за 4 часа сутринта! Аз понеже родих много бързо и лесно, тя направи забележка на всички дежурни, че родилки с второ дете, които като мен са имали първо леко раждане, да не ги чакат да имат 5 см разкритие, преди да я викнат, а да й звънят още на 3 см, за да спестят на родилката поне 1/2-1 час родилни мъки.
Като съм чакала из коридорите на болницата, този човек с мустаците ми е направил впечатление като мъж - странен, с кофти излъчване. Мъжа ми и той го видя, като ме приемаха, и после, след като ме изписаха, ме пита какъв е бил този индивид. Наистина имаше вид на човек, който е отегчен от работата си  Tired.
А Жекова в началото ме стресна с глас и вид  Crazy, но още след първата среща вече бях убедена, че така трябва да се държат истинските лекари и хора  Peace

# 162
  • Под кленовите дървета
Момичета, нямате идея колко време я търся тази тема и батко Гугъл помогна Simple Smile
Аз лежах за задържане в Патологията в Окръжна и там искам и да раждам. Само че се водя на ЖК в Тина Киркова с абонамент и ме интересува:
1. До кога ме следят в ТК ?
2. Кога да отида в Окръжна при д-р Жекова?
3.Какво ще трябва да си изискам от ТК като документи?

Знам, че е още рано за такива разни въпроси, но искам да съм подготвена Simple Smile

# 163
  • София
Момичета, нямате идея колко време я търся тази тема и батко Гугъл помогна Simple Smile
Аз лежах за задържане в Патологията в Окръжна и там искам и да раждам. Само че се водя на ЖК в Тина Киркова с абонамент и ме интересува:
1. До кога ме следят в ТК ?
2. Кога да отида в Окръжна при д-р Жекова?
3.Какво ще трябва да си изискам от ТК като документи?

Знам, че е още рано за такива разни въпроси, но искам да съм подготвена Simple Smile

1. Докато ти дадат направлението за раждане и обменната карта.
2. Още сега, за да се запознаете и да й кажеш, че искаш да раждаш при нея.
3. Погледни точка 1

# 164
  • Под кленовите дървета
Нана, благодаря за инфото.
Направлението и обменната карта кога ги дават? В 9ти месец ли? Страх ме е да не се заядат нещо в ТК, та да знам кога да си ги търся Simple Smile
Ще отида да се запозная с нея по-рано, благодаря за инфото Simple Smile

Има ли някъде побликуван необходимия багаж за ОБ?

За родилното - сега чета темата да се запознавам с персонала и условията за раждане, че напоследък чета само теми за лошо отношение в БГ болниците и се наплаших да си призная Sad
Обаче от персонала в патологията съм много доволна - много мили хора, имаше тук-там една или две акушерки по-дръпнати, но това е. Само веднъж чух да викат на едно момиче, защото влязла в банята да пуши, а била с катетър и какво ли още не. НА всичкото отгоре в стаята й имаше още 3 жени, които не знам как не я набиха за тия цигари!

Общи условия

Активация на акаунт