Раждане в Окръжна болница-София - 2009 г.

• 73 004
  • 1 502
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Като чета и вече ми се ражда  Grinning

Още малко  Mr. Green

# 316

Цитат на:  link=topic=431176.msg14059098#msg14059098 date=1265365070
Като чета и вече ми се ражда  Grinning

Toва за леглата звучи много обнадеждаващо.
Наистина имаше крещяща нужда от нови.
green_dawn
 Като родиш ще разказваш. Като гледам сме с близки термини... Wink

# 317
EliMeli моят мъж идваше да ни вижда всеки ден и никога не са го връщали.
Ти тук ли реши все пак да раждаш?

Да, живот и здраве, ако всичко е наред и когато тръгна да раждам ремонта е готов, мисля да отида в окръжна.  Simple Smile

# 318
  • София
здравейте майчета,

Да се включа и аз по повод "дискретния" намек на Крио-сейф.
Познавам достатъчно жени, родили или избрали да раждат в ОБ, които са с достатъчно висок социален статус и добри финансови възможности.  Основната и най-важна причина, поради която са избрали да родят в тази болница е екипът от специалисти, както и политиката на болницата по отношение на родилките и новородените. За мен например, освен конкретния специалист, към който съм се насочила, е важно и това, че Окръжна е болница със сравнително нисък процент на секицо, тоест на нормалното раждане не се гледа като на отживелица. В същото време имат специалисти, които са достатъчно квалифицирани, за да реагират адекватно, ако ситуацията се усложни. Важно е, че след раждането има възможност бебето да е близо до майката и тя да има контакт с него когато поиска. Нещо, което например в Шейново е невъзможно.

А за моята причина, поради която не се интересувам все още от услугите на фирми като Крио-сейф е заради съмнителния все още ефект във времето на услугата, която предлагат. До момента нямам информация, която да е убедителна и аргументирана с достатъчно доказателства в практиката, че си заслужава наистина да се разделя с толкова хубава сума в полза на фирми като Крио-сейф и те ще ми гарантират със сигурност за 30 години напред това, за което се рекламират. Иначе съм съгласна, че тяхната услуга се ползва от предимно заможни хора, но имам чувството, че това е до голяма степен повлияно от някаква мода, а не от истинска осъзната загриженост.... Може и да греша, но за момента това е моето впечатление.

Иначе продължавам да следя с интерес темата, понеже почти съм се спряла в избора си за моето раждане в ОБ.

# 319
  • София
Мен няма да ме огрее новото отделение.  Mr. Green
Ще раждам, живот и здраве, във вторник във Втора градска, която е алтернатива на ОБ за мен на този етап - т.е. малко, прясно ремонтирано Родилно, с любезен персонал и наличие на Неонатология.
Сигурна съм, че Родилното на ОБ ще е най-чистото и модерно в София след ремонта, поне с очите си видях какво са направили с Гинекологията и останах възхитена.
Сладкишче, аз ще раждам с планово секцио по мед.показания без избор на екип и без да платя един лев.  Peace

# 320
Мен няма да ме огрее новото отделение.  Mr. Green
Ще раждам, живот и здраве, във вторник във Втора градска, която е алтернатива на ОБ за мен на този етап - т.е. малко, прясно ремонтирано Родилно, с любезен персонал и наличие на Неонатология.
Сигурна съм, че Родилното на ОБ ще е най-чистото и модерно в София след ремонта, поне с очите си видях какво са направили с Гинекологията и останах възхитена.
Сладкишче, аз ще раждам с планово секцио по мед.показания без избор на екип и без да платя един лев.  Peace
Е, как знаеш какво ще те питам, преди още да съм влязла в темата.... Heart Eyes
Редовно ви следя февруарската тема и ти желая успех за 09.02. Praynig
И Втора градска не ме устройва. Крио-сейф имат договор само с МД, Шейново и Токуда.
Това е. Не желая да сменям тях, колкото и негативни изказвания да прочетох, защото ми е належащо , а не заради някаква мода(дано да не ми потрябват). Толкова пари за мода не давам. ooooh!
froh не знам къде си чела, но замразяването не е 30 години, а 10. После ако искаш продължават живота на клетките,  с нов договор, ако обаче са останали годни(ох мед.термин го забравих). Не знам колко са надеждни Бг фирмите, но за тези поне имам отзиви и от приятелки живеещи  в чужбина и замразявали при тях.

# 321
  • София
Сладкиш, благодаря!  Hug
Все пак ако не държиш на определен лекар и имаш мед. показания, не виждам защо да избираш екип, честно. На мен тази идея леко полеко ми искристализира през последните месеци.  Laughing
Малко в повечко ти идва разправията с документи по доказване на причините и имаш едно допълнително постъпване в болницата за два дни, около две седмици преди термин за всички изследвания и назначаване на дата за операцията, но е напълно постижимо.
И държа да отбележа, че поне досега никой и намек не ми е правил за избор на екип или допълнително заплащане. И не видях разлика в отношението - еднакво добро е към всички.

В Шейново бях на ОВ през декември, и там ми отговориха изчерпателно какъв е реда за постъпване при планово секцио, общо взето е същият, като там водещо им беше първото секцио като причина, т.е. другите ми показания ги отсвириха.  Laughing Във Втора градска обаче ме провериха до девето коляно.  Laughing

# 322
Сладкиш, благодаря!  Hug
Все пак ако не държиш на определен лекар и имаш мед. показания, не виждам защо да избираш екип, честно. На мен тази идея леко полеко ми искристализира през последните месеци.  Laughing

Ама ти пак не си разбрала. Аз не избирам екип за раждане, а за стволови клетки( а те пък от своя страна имат само с 3 болници договор и не могат да бъдат допуснати до всички)..... Heart Eyes
И  какви мед.показания? АГ от Токуда каза:щом си раждала 1-вият път със секцио, и сега ще е така.
Тогава бебето беше с високо вдигната глава, предно прилежание или нещо такова и може би, защото сега това е доста по-едро за г.с в която съм(съмнявам се, че не са ми сметнали термина правилно, понеже съм с къс цикъл) та за това пак съм за секцио.
Иначе много исках поне веднъж да родя нормално, ама явно няма да е в този живот. Mr. Green
д-р Папукчиев при който и ти ходиш ми слага един термин, АГ-то от Токуда друг.....абе лудница....ама при мен това е нормално..... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 323
  • София
Сладкишче, за недостатъчните доказателства във времето имам предвид и това, че до момента в света има все още само единични случаи, в които замразените клетки са били използвани и все още не е ясно доколко след време те ще са пригодни и с тях може да се осъществява ефективно лечение на конкретни заболявания. Просто всичко е прекалено ново и не е доказано във времето с успешни интервенции, когато се налага. Иначе приветствам всичко, което може да подобри качеството на живот и здравословното ни състояние - на децата ни, близките и нашето.

Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане и едно здраво детенце, което да ви носи много радост.

# 324
  • София
Сладкиш, ще ме прощаваш, наистина не съм те разбрала за кой избор иде реч!  Crazy Laughing Мозъка ми тотално не функционира.  Grinning Аз говоря за екип при раждането, ти говориш за стволовите клетки /където нищо не ми е ясно и няма да замразяваме/.
Аз освен първо секцио имам и очни проблеми, тях трябваше да доказвам. Доказах ги и така раждането ще ми мине по ЗК, напълно безплатно за мен.
А иначе термина ми е според последната ред. менструация, но за разлика от теб моето чаве върви дребничко и ще е около 3кг.

# 325
Сладкишче пожелавам ти леко и безпроблемно раждане и едно здраво детенце, което да ви носи много радост.
Благодаря!Успех и на теб. Hug
Ника е ти имаш основателна причина.
Ще стискам палци за вторник и после да се похвалиш. Peace

# 326
  • София
Влизам с най-новата информация

Видях, че питахте за начина на пренасяне на бебета от родилна зала до неонатология.

Входът, който беше досега за приемния кабинет ще бъде затворен. Приемният кабинет става кабинет на началника на неонатологията. Т.е бебетата ще бъдат пренасяни пак от там, но няма да срещат никого по пътя си - освен д-р Бичовски  Mr. Green

Новото приемно е изградено от другата страна на отделението, където са асансьорите и където преди беше стаята за изписване.
В ремонтираното отделение ще има три ВИП стаи с по 1 легло, в които ще има телевизор, хладилник и самостоятелна баня и тоалетна. Както и една ВИП стая с две легла със самостоятелна баня и тоалетна и телевизор.
Вече са докарани новите легла, както и нови родилни маси и нова операционна маса с дистанционно управление.
Цената за избор на екип най-вероятно ще бъде коригирана, но корекцията ще е малка и няма да има различни цени за нормално раждане и секцио.

# 327
nana77,wсичко звучи повече от прекрасно!
Искам да те питам,с по колко легла са обикновените (не ВИП) стаи?
И само един двоен ВИП ли ще има?

# 328
  • София
nana77,wсичко звучи повече от прекрасно!
Искам да те питам,с по колко легла са обикновените (не ВИП) стаи?
И само един двоен ВИП ли ще има?

Все още нямам идея честно казано - но цялото отделение е с капацитет 20 легла. Което означава, че по останалите стаи ще бъдат разпределени общо 15 легла.

Да, мисля че за момента има само един двоен ВИП.

# 329
  Благодаря ти!  bouquet
  С нетърпение ще чакам да споделиш и останалото,когато го разбереш! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт