Септември'09 - 50 - Чакаме Септемврийчета последни и се местим във "Родени"

• 22 286
  • 601
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте!
Има ли причина да ви изпишат този Вигантол? Гледам доста го дават на бебчетата си. Някой може ли да каже нещо по-подробно?

Вигантола се дава за профилактика на рахит. На някои бебета с по - малка фонтанела се дава по - късно. Принципно приема започва около 20-я ден по една капка.

# 211
  • София; Дружбето
ЕмиР и аз нямам граждански брак и аз я вадих. Предупредиха ме и да я снимам, че после за детските пак я искат Crazy
Вигантола е витД - дава се профилактично срещу рахот. Според мен е голяма глупост, освен ако бебето няма изявени признаци на недостиг на витД или някакви си там специални състояния, изискващи приема му. Ама аз съм с особено мнение по повечето интервенции, прилагани на бебетата в бг Rolling Eyes

# 212
  • София
А и аз си платих 10лв. в общината декларацията за семейно положение. Днес беше доста труден ден след неспане почти цялата нощ ходих до Метро, че се подготвяме в събота малката кака става на 3. След това ходихме на английски, каките учеха а мама сновеше с бебе на цица около тях, страхотна атракция сме, особено като спра колата и започна да свалям децата едно след друго.  Утре ни е първият ден на балет, ще видим как ще тръгне да не направим от Дими балетист Laughing

# 213
  • София
Виилии ти сама  ли се оправяш с всичките деца...нямаш ли някоя гледачка да помага...??

Последна редакция: ср, 30 сеп 2009, 20:31 от EmiR

# 214
villi кефиш ме мацка.Не знам как се оправяш,но евала Peace

# 215
Аз давам вигантол-а след баня и преди хапване (така единствено се сещам да го дам), давам й го с лъжичка като капвам и по една две капки кърма. Иначе една мед. сестра ми каза, че не е страшно и ако не се дава стига детето да се излага на слънце редовно. Аз все пак си й го давам.

# 216
  • София
Е имам детегледачка ама тя е възрастна жена и идва само за няколко часа, а напоследък не се справя с двете момичета нали са ми много послушни, справя се само с бебето да е при него докато спи, да го нахрани ако съм оставила изцедена кърма, сменя памперса и глади прането. Честно много ми идва, но нещо нямам идея как да се разтоваря. Каките ги взимам от училището, което е доста далеч с кола задължително, английският и той не е близо, от утре и балет, ама честно след инцидентите с Дани все по-рядко ги оставям на друг да ги гледа. А бебето тези дни имам чувство, че е  24 ч. на цица, предполагам, че кърмата ми е намаляла и затова се храним по начесто, ама като не почивам какво да правя, храня се на крак, когато случайно мина покрай хладилника или пред компа. Е вече се разделих с 10кг. това поне е добре, остават ми само 6кг. мисля, че добре вървя поне в това отношение.

# 217
Вили,браво на тебе,ти си майка-героиня за пример  newsm20 моята майка ни отгледа три дъщери съвсем сама/да ми е жива и здрава    love001 /,защото баща ми "горкия" му тежеше да  гледа деца  smile3515затова такива жени заслужават  наистина адмирации   smile3501

и държавата наистина трябва много да ги стимулира ида им помага на такива многодетни майки,ама май само им пречи  smile3511 smile3521

# 218
Ебаси работата...днеска се изръсих за декларация за семейно положение 10 лева...а в другите общини безплатно...е нямам думи...
Цвета нямам граждански брак, затова е тази прословута декларация...дето в някои общини се плаща в други не... #Crazy

Неее, не е само във вашата община.  Mr. Green Аз също трябваше да вадя удостоверение за семейно положение, нищо че имам граждански брак с таткото, тя е задължителна по принцип и тук цените за въпросната са - експресна 25лв, бърза (24 часа) 10лв и обикновена (три дни) 5 лв. Така че няма какво повече да коментирам.  ooooh!

villi и преди съм го казвала, и пак ще го кажа - ти за мен си майка героиня. Просто незнам откъде намираш сили да се справиш с всичките си задължения покрай трите ти слънца, знам че ти е тежко, но наистина всичко това си струва. Едно голямо БРАВО от мен! Сигурна съм, че и занапред ще се справяш все така добре и само можеш да се гордееш със себе си.   bouquet

Моя младеж тая вечер се скъса от рев, отвсякъде личеше че отново е гладен, а бях го хранила само преди час. И като се разбързахме с таткото да го къпем, а малкия направо вдигна блока с плача си. Докато приключим с банята, направо вода течеше от мен. Сега се нахрани, оригна се и заспа върху мен, но подозирам, че сега като го оставя в леглото, веднага ще се събуди и отново ще поиска да яде. Незнам тая нощ дали ще се спи или ще прекараме поредната нощ в кърмене. Хайде лека от нас и искам утре да прочета много хубави новини.  Hug

# 219
  • София
Вили, а защо ти караш/взимаш каките към лицея не предлагат ли транспорт...поне висенето по задръстванията може да си спестиш...за др.не се сещам.

# 220
Офф, Свилен такива колики са го запукали от 4-5 дни, че не е истина.Както си спеше преди и се будеше само за ядене, така сега е буден през по-голямата част от деня и реве.

Вили,браво на тебе,ти си майка-героиня за пример 
  Peace

# 221
  • София
Гледам, че коментирате декларациите за семейно положение. Аз си изкарах миналата седмица. Жената ми я принтира веднага и каза, че щом ми трябва за социални грижи, такса не се заплаща. Ама наистина май за всяка община е различно Rolling Eyes
Иначе и нас много ни мъчат коликите, почти не спи горкото дете и много се гърчи. Не знам още 2 месеца как ще се търпи това нещо, много ми е мъчно. Cry

# 222
Здравейте на всички! Аз да се похваля родих Константин на 7 септември в 1:24ч, нормално раждане с епидурална в Тина Киркова. Раждането мина безпроблемно само че си имаме проблеми с кърменето и не ми остава 1 свободна минута за форума. Разранил ме е здраво и продължава да ме разранява още от болницата сме така, нито педиатърката нито консултантката по кърмене успяха да помогнат, позицията си ни е добре, той си захапва правилно, няма проблеми нито с юздичката на езичето, нито с небцето, нито има инфекция но положението е едно и също след всяко кърмене нещата стават по-зле, та затова аз изцеждам и давам от бутилка. Дайте съвет за някой крем или нещо друго... ползвахме гермастан, лансинох, крема на авент нищо не помага. Пробвах да дам по-голяма почивка м/у цеденето за да могат да се възстановят поне малко зърната но си направих запушване и едвам го разкарах та сега пия лецитин. Помагайте моля Cry че вече не се издържа  Cry . А освен всичко заради тия шишета и нас ни почнаха коликите още като беше на 10 дена та съвсем не се спи... Някой да е ползвал или да ползва капки Lefax или Lefaxin на Bayer са?
 Извинявам се ако е писано по темата но наистина нямам никакво време да прочета темите които съм пропуснала.
 За списъка Константин 2970 гр 49 см на ladysunny София, Бъкстон, термин 16.09.2009

# 223
  bouquetЗДРАВЕЙТЕ МИЛИ МАМИ!!!
Ние от вчера сме си в къщи всичко е наред с мен и малкото ми слънце- спинкаме папкаме и така, единствено много ме мори това че не иска да суче от мен и трябва все да се цедя , а мляко Дал Бог, но това е защото така е свикнал в болницата защото ми го дадоха на 3 ден и така мъчих мъчих и реших да се цедя!
БЛАГОДАРЯ ВИ МИЛИЧКИ ЗА ПОДКРЕПАТА ПРЕДИ РАЖДАНЕТО И ЗА ХУБАВИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ СЛЕД ТОВА!
Сега ще се върна да прочета и тази тема цялата и ще пиша пак!
Целувки Hug  bouquet Hug

# 224
  • София; Дружбето
С огромно удоволствие искам да съобщя, че вчера около 23 часа ( все още септември Mr. Green) на бял свят със секцио се е появила младата госпожица на ksantipa с мерките 3100/49. Името ще го узнаем по-късно. Мама е добре и ви изпраща поздрави и целувки
Да ти е жива и здрава дребната, мила Вики, да е спокойно и добро бебче и да порасне прекрасна малка госпожица. То и няма начин да стане друго де Mr. Green Hug

Общи условия

Активация на акаунт