Септември'09 - 50 - Чакаме Септемврийчета последни и се местим във "Родени"

• 22 292
  • 601
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от мен днес!

Голямо хойкане му направихме цели 4-5 часа на вън. Много и е кеф на девойката в количката, на въздух, а мен кучета ме яли....

За спането сме на твърд режим спи си от 23.00 до 5.00, което за мен е добре.  През деня ако не сме на вън си поспивам с нея докато баткото си дойде от градина.
За пъпчиците и ние имаме - прегрях я малко и тъй - като същата грешка направих преди с баткото сега съм я оставила по - разсъблечена  та да се калява овреме. Пъпчиците не ги мажа с нищо - от прегряване каквото и да ги мажеш файда никаква почти.

# 196
Здравейте момичета,ние с малчо май вече понагласихме режима спрямо бати и мама е много доволна че се наспива.Храним се  на 2.30-3 часа като тази нощ ми презкочи храненето в 12.За ваксините и аз ще съм на пентаксим отново.Нашето педи ни вика чак след месец на консултация.от 10 ден мисля да започна с 5 мин.на балкона и да ги увеличавам по малко.
kiαrrα На мен Илиян ми беше  с такива пъпчици мазах ги само с крем здраве минаваха за около 1-2 дни.
vesita007 може ли да ни добавиш размерите на първата страничка бебе Георги на 24.09 -3.300гр.  и 51см.Живеем в Люлин 5.Благодаря предварително   bouquet
A  ето и бати как се радва на малчо
http://septemvri2009.snimka.bg/baby/georgi-na-deskata.426985.15136578

# 197
Здравейте,

то че няма време да ви чета, няма, ами поне да се оплача, може да ми олекне. Sad

Днес съм направо като парцал, тия двамата ще ме уморят. Ако не суче бебето, суче баткото, ако тя спи, той беснее, ако той спи, тя църка, ако не е тя в ръцете ми, той иска внимание. Едвам гледам вече.
Нощем уж спим, но пак по същата схема, тя спи при нас и се буди няколко пъти да суче, той си спи в кревата, но се буди да пие мляко.  Tired

Кърма има колкото искаш, не доизцеждам, те ме изсукват, ама и мен почнаха да ме наболяват зърната, те не могат да си починат.

Дани има проблем с акането, сега ще погледна дали при някой от вас го има. Ужасно много се напъва, а не е запечена, като се изака е даже течно. Чудя се вече какво да я правя, защото и пречи това и като почне да се напъва се буди.

Бяхме на първата консултация - наддали сме с 1.700 кг и сме пораснали с 4 см. Биха ни ваксина и ни дадоха направление за ортопед, ама да видим кога ще стигнем до него.

Сори, че ми е толкова оплаквателен поста, ама народа покрай мен не ме разбира, та викам поне на вас да се оплача.

Приятен ден, отивам да чета назад из темата кой как е.   bouquet

# 198
Най-напред, защо да я цедиш? Правиш си запаси някой да храни бебето в твое отсъствие ли или друга причина някаква?
По принцип доизцеждането е ненужно упражнение, което някой път може да доведе до хиперлактация (тялото прави колкото мляко суче бебето + колкото доизцежда майката) и затова не се препоръчва да се прави рутинно, а само при определени случаи.
А да се цеди и втората гърда, от която бебето не е сукало, освен за млечни запаси, по-скоро няма никаква нужда. Тялото ти по-скоро ще започне да наваксва с кърмата, отколкото да няма достатъчно, но не е ли твърде трудоемко и времеемко? Ако чувстваш напрежение в другата гърда, дали няма да е по-лесно да дадеш на бебето да посуче малко макар, ако не иска повече, колкото да се облекчи, отколкото да цедиш?
Една интересна статия за цеденето: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21129.0

Бу, искаш да кажеш, че аз напразно се самоизтезавам с "уреда за изнквизиция" толкова време? newsm78
Всички ме съветват да цедя и аз след всяко кърмене, със сълзи на очи, изцеждам между 20 и 40 мл. Отделно пия чай за увеличване на лактацията, но от билкова аптека, а не от тия на Хип-мип ...
Сега да спирам ли да цедя?
Как да се справя с препълнените гърди?
Имам чувството, че се въртя в омагьосан кръг - колкото повече цедя, толкова повече мляко и съответно пак трябва да цедя... ужас! Sad

# 199
Wish, слагай бебето по-често на гърда, не виждам смисъл да се цедиш, след като няма да съхраняваш кърмата. Гърдите ти сами ще се регулират. Ако са ти препълнени гърдите давай на бебчо да суче и от двете или ако суче само от едната поизцеждай другата колкото да омекне и да не е напрегната.  Hug

# 200
Бу, благодаря.

Липстик* аз цедя недокоснатата гърда през нощта, защото минават повече от 5 часа докато стане време да стигнем до нея. Но не я доизцеждам до края.

МаммаТ, при нас има много руски и полски магазини - от тях купувам кефира.

Момичета, които още сте 2 в 1, не бързайте. Наслаждавайте се на всяка минута докато сте заедно  Heart Eyes

# 201
# 202
  • София; Дружбето
Бу, какво би ме посъветвала, ако може да попитам. Габи още не си е върнал теглото от раждането. Роди се 3100, а сега е 3055. В къщи е от 6 дена, но незнам колко кг е изписан. Суче много малко и бързо заспива на гърда. Да цедя ли да му давам с шише или да си го храня на поискване, което е на час, два, три, зависи кога се събуди?

# 203
  • София
Здравейте пак..
За мацките без брак...значи в общината ти издават декларация за семейно положение - 10 експресна поръчка, 7,50 бързо /3дена/и 5 лв. една седмица...после се ходи в соц.служба. Аз днес не стигнах до там...но от общината ми казаха, акта за ражнане на детето, ако има и др дете и неговия акт, по 1 копие и от двата акта и декларацията за сем.положение. Но като чета Криската..явно в соц.служба ще ме сюрпризират с нови неща.
За ваксината - твърдо съм за пентаксим.
Цвета подкрепям да се обърнеш към някоя тв.
wish аз първия път си бях докарала хиперлактация...и процедирах като намалявах постепенно цеденията..и като цяло само облекчавах гърдата, колкото да не ме боли..от раз няма как да спреш цеденето, колкото и често да слагаш бебо, ако произвеждаш 2 пъти повече кърма отколкото на бебо му е нужно.
tsveta   newsm78 незнам обаче защо не питаш лекарите в Трета градска болница, все пак те са наблюдавали Габи и са били наясно със състоянието му....Предполагам, че могат да  кажат дали се налага снимка на мозъка на Габи...питай ги и за ваксините...така ще разбереш дали в Шейново наистина не те изнудват...

# 204
Явно във всяка община си правят каквото искат защото на мен удостоверение за семейно положение не са ми искали  #Crazy и нищо не съм плащала!
Някой може ли да ми каже откъде мога да купя картон на бебка? Нашия педи до сега е идвал само у нас и пишем на едни листа че немаме картон ама сега нали ще ходим и за ваксини и искам да и направим най-накрая.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2009, 18:01 от kriskata :-)

# 205
и на нас на дадоха да пием Вигантол по една капка преди сутрешното кърмене ( ако може да се каже че е такова). Днес и давах за първи път ама май изтървах повече капки от една. Дали може да ни стане нещо newsm78

# 206
  • София; Дружбето
В Трета ми казаха, че те с ваксини не се занимават, поне не и там, където е лежал Габриел. В нета четох, че това изследване е наистина добре да се направи преди поставяне на ваксини при недоносени деца и деца в риск. Ние все пак сме в рисковата група. Но сега ще има да мисля цял месец за болести, предпазване и дали му няма нещо на детето ooooh! А мислех, че гадната серия е приключила
Картон продават в репа до нашата поликлиника. инааче мисля, че  и в книжарниците има
EmiR, на мен друго не са ми искали. За всеки случай вземи личната карта на таткото с теб и акта за граждански брак, за да не те връщат. Както и копие от всичко, което носиш с теб. Ще попълниш на место и декларация за личните данни. Друго не се сещам какво може да ти искат
Утре мятам Габчо в количката и ще ходим на разходка Mr. Green Ако е лошо времето или вали да знаете, че аз съм виновна Crazy
И да си призная - аз Вигантол миналия път не давах. От дъжд на вятър се сещах Blush Нищо няма да му стане от повече капки един път

# 207
  • София
Офф забравих да честитя на Катето на Криската месечинката...да е много здрава и сладка като тортата с която мама черпи Simple Smile
Цвета, то е ясно, че в Трета градска няма да ти направят ваксини...ами да си кажат мнението дали това изследване се налага...
Вигантола го давам с капкомера в устата или с инфакола...аз го давам с лъжичка и капя по 1 капка отгоре...
Ебаси работата...днеска се изръсих за декларация за семейно положение 10 лева...а в другите общини безплатно...е нямам думи...
Цвета нямам граждански брак, затова е тази прословута декларация...дето в някои общини се плаща в други не... #Crazy

Последна редакция: ср, 30 сеп 2009, 18:30 от EmiR

# 208
Еми спирам да цедя и тва е  Crossing Arms.И без това ми писна.Сега седя и едната ми гърда си тече на струйки,направо подгизвам ooooh!.
Днес изкарах малката на вън,седяхме 2 часа,тя беше много спокойна.Утре пак,ако е хубаво времето.

# 209
Здравейте!
Има ли причина да ви изпишат този Вигантол? Гледам доста го дават на бебчетата си. Някой може ли да каже нещо по-подробно?

Общи условия

Активация на акаунт