Септември'09 - 50 - Чакаме Септемврийчета последни и се местим във "Родени"

• 22 292
  • 601
  •   1
Отговори
# 165
  • До хладилника, който обичам
Бу, по повод млечните продукти. От болницата ми дадоха инструкции и примерно меню. Карат ме да пия по 3 чаши пр. мляко на ден.
Аз трудно го понасям вече и смених с кефир. И сирене ям много. Сега чета, че не трябвало да консумирам млечни продукти. Малко съм раздвоена.
Заради коликите ли не трябва да ги ям?
Бебе има колики (неспокойно е) между 10-12 часа през нощта. После става през 2-3 часа. Само яде, аз сменям дайпер и пак ляга и заспива.
От мляко мляко не става, питай кравите, на които никой не дава да пият мляко, а я колко надой имат  Mr. Green Сериозно.
Ако ти се пие, пий умерено, ако не - намерила си решение с кефир. Но ако не ти се пие, с чиста съвест можеш да не пиеш - калций има далеч повече в сиренето, например - 200 гр осигурява почти целия дневен прием (800 мг за жени, ок. 1200 мг за кърмачки, препоръчваната доза) - като не се забравя, че калций има не само в млечните храни! Калций има в риби, бадеми, лешници, моркови, зеле, какао и др., а сусамът също е много богат.
За отказ от млечни става дума, ако бебето е чувствително към тях. Може да пробваш да видиш има ли разлика, като си спряла прясното мляко - ако е видима и значима, може да има някои проблеми с кравия белтък (които вероятно ще отшумят с времето, не е завинаги). Ако не, храни се както ти е вкусно, но няма нужда да пиеш мляко насила Simple Smile

Имам въпрос към Бу трябва ли да изцеждам другата гърда,от която не е яла?Пробвах,но смятам,че не се образува достатъчно кърма за следващото хранене Thinking
Най-напред, защо да я цедиш? Правиш си запаси някой да храни бебето в твое отсъствие ли или друга причина някаква?
По принцип доизцеждането е ненужно упражнение, което някой път може да доведе до хиперлактация (тялото прави колкото мляко суче бебето + колкото доизцежда майката) и затова не се препоръчва да се прави рутинно, а само при определени случаи.
А да се цеди и втората гърда, от която бебето не е сукало, освен за млечни запаси, по-скоро няма никаква нужда. Тялото ти по-скоро ще започне да наваксва с кърмата, отколкото да няма достатъчно, но не е ли твърде трудоемко и времеемко? Ако чувстваш напрежение в другата гърда, дали няма да е по-лесно да дадеш на бебето да посуче малко макар, ако не иска повече, колкото да се облекчи, отколкото да цедиш?
Една интересна статия за цеденето: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21129.0

# 166
  • Варна
Dreems, мерси за кафето...Добро утро и от мен!

Ние спим още и аз ползвам прИмоцията за да изчета малко инфо и да закуся...

Лек ден на всички и още бебета, за да затворим Септемврийската бебе борса Laughing

# 167
dreems, mersi za kafeto  Heart Eyes. Dnes sym s kompa na malkata i nqmam bg. Samo da kaja: 2 in 1 sym o6te. I da pitam: kakvo e KEFIR???

# 168
  • Испания и Стара Загора
Добро утро и от нас,
тази нощ не можах да спя.Андреа се буди на всеки час-два.И на вичкото отгоре в 5ч сутринта така се беше напикала,чак до под мишниците.Докато я преоблека и пак да я приспя,то стана време да вдигам Алекс за ДГ.Сега ми се спи та две не виждам. Tired
Аз от както кърмя почти не ям млечни продукти.Не ги обичам много.Чувала съм,че приема им по време на кърмене,засилвал коликите на бебето.Не знам дали е вярно. newsm78
За запека-четох в една тема,че капките Саб симплекс причинявли запек,но за Инфакол не съм чувала. Thinking
dreems и Алекс и Андреа имаха такива пъпчици по лицето.Мажех с хидратиращ лосион на Мустела и изчезнаха. Peace
MammaT ето малко инфо  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B5%D1%84%D0%B8%D1%80

# 169
  • София
Здравейте мацки!
Мерси на Ладида за обяснението за соц.помощи за дете. Днес ще се пробвам и аз да ги подам...само не разбрах, като нямаш брак се издава някаква декларация на място ли... newsm78. Въобще не си спомням как беше с Кати като подавах документите...нещо ми е изфирясал мозъка...
За кърменето..ние си влязохме в крачка...кърмим се по 20-25 минути...обикновено давам и двете гърди...но понякога се наяжда само от едната...когато прави така обикновено пък се буди на 2,5 часа...а като изцока и двете си кара по 3,5-4 часа. От както давам и инфакола преди всяко хранене, мога да кажа, че няма и колики.
Нашето педи ми предложи да отида на 15 20я ден за да видим как наддавал...не отидох...ще си ходя направо на първата консултация когато се бие и ваксината. Не ми се слуша как трябва да махам нощното хранене и евентуално да давам водичка...така че си спестих ходенето...виждам го, че е пораснал, цока си добре...и така.
Относно спането...еми аз съм свикнала да не спа по много...та в общи линии не ми се отразява, а и младежа е благосклонен към мен и си има една нощна 6 часова пауза.
Зелено ако имаме отвреме на време...незнам от какво е, но не мисля, че съм го охладила или е настинал. Ако епретоплен пък ще е изпъпчен...така че и аз като Цвета реших да не се тормозя.
На мамите които са още 2 в 1 до края на деня да родите еййй Naughty

# 170
anita, мерси!
за първи път чувам за този кефир. не съм и виждала, и картинки гледах. Кефирена гъба... Къде се продават тия неща? ще взема да потърся, да купя, да опитам Simple Smile

# 171
Ха, добрютрооо Hug
Чакам бебета днес, хайде майчета разтваряйте краката  newsm30

При нас има зелено ако само ако му давам чай от копър. Коликите ни се засилиха и педито препоръча някакви капки БиоГая, вече 2-ри ден му давам но засега не забелязвам кой знае какъв ефект. Преди това изпихме една опаковка Колийф, но изобщо не помогаха.

А иначе за кихането - и Асен киха още от първия ден, но не се притеснявам.
Вчера дискутирахте, че кърмените бебета не е нужно да се оригват. Явно и тук всяко правило си има изключение. Както каза Бу, ако бебето засуква много лакомо гълта и въздух. Моя син е така и след всяко хранене се оригва много мощно Mr. Green, а ако го сложа в леглото без да се е оригнал веднага започват колики.
Който е казал, че бебетата растат като гъби не е сгрешил - нямаме още месец, а дрешките започнаха да му омаляват - чак не мога да повярвам Mr. Green, даже нямаше време и да ги петноса. Тези дни ще трябва да купуваме по-големи дрешки Party
Хайде девойки, изчезвам за сега, че имам един куп дрешки за гладене 1ironing
Целувки на всички - на обебилите се - спокойни бебчета, а на бременните - бързо и лесно раждане (днес, ако може) Crazy

# 172
добро утро и от мен  Hug
И ние имаме ситни пъпчици по лицето,ама днес или утре педи ще дойде и ще я питам.Иначе се мажем и къпем със Саносан.Майка ми много го опакова като я оставя с него за един час та като ви чета може и да го прегрява милия .Ама не знам ще питам.
Снощи малкия ме изтормози - наядахме се в 23:30 .В 1 пак се събуди ,после в 3 и после в 6 като будуваме поне по 20 мин Crazy
Сега съм като ударен самолет и ми се спи ужасно.Искам да го дам на майка ми за една вечер да се наспа , но мъжа ми не та не #Crazy Ако не се наспа имам чувството че ще полудея  #Crazy
Айде и последните 2в1 да се обебват днес  Heart Eyes  Hug
Отивам да пия кафенце  Blush

# 173
Аз докато се включа, станало добър ден ама след един месец!  Mr. Green Незнам какво правя, или по точно неправя ама въобще не ми остава време да пиша, камо ли да чета!
Моята бебе не е много по спането, а и си поплаква и аз съм станала като сумнанбул!  Shocked Много ми тежи това нощно недоспиването! Ето на оплаках се Confused

# 174
Здравейте мамчета!

Искам да ви почерпя защото днес ставаме на един месец!

Леле как лети времето и как расте малката мишка! Вече дрешките от 0 до 3 месеца са ни ОК с тенденция за умаляване  Mr. Green

Между другото бебка ми даде аванта по случай месечинката и си спахме до 10:30!
За пъпчиците и ние си имаме ситнички по лицето ама това е защото съм малоумна и оня ден като я кърмих не бях сложила пеленка и милото се беше изпотило от горещината на ръката ми  ooooh!
За еднократната помощ: ние не сме женени и ми искаха акта за раждане на бебка (взеха ми го), 2 декларации, които те ми дадоха и попълних и най-голямото безумие - удостоверение за родствена връзка, в което пише, че Катето ми е дъщеря! Издадоха ми го в ЕСГРАОН като си взимах самия акт за раждане, без пари, веднага. Безумното е че дублира инфото от акта за раждане. За таткото нищо не искат. Дори акта ми го дадоха без личната карта на татито. Не ги бръснат много татковците в нашата община  Mr. Green

# 175
kriskata, много шантава торта и много вкусна изглежда! Да сте много щастливи, да се обичате, да растете здрави и весели!

# 176
И аз да се включа по темата с кърменето- хапваме на близо 3 часа когато сме сами, а когато таткото е тук и не може да успокои София ми я бута да я кърмя, а най- обича да ме изненада докато се изцеждам и да си откраднат няколко глътки! Иначе яде по около 20 мин, но и ние имаме хранения от по 10 мин (като снощи в 02.00).
Иначе за наспиване и дума не може да става. Чакам таткото да си дойде от работа, за да мога да поспя няколко часа на спокойствие, но пък е доста по- добре от колкото си мислех, че ще бъде Wink

# 177
  • София
Добро ви утро/или ден/ и от мен Grinning
Ей направо се родих с тая електрическа помпа, вече мога да си чета и пиша във форума докато трае цеденето Mr. Green
И аз съм от недоспалите днес - голямо будуване му ударихме с малкия тази нощ. newsm46 Сега ме чака голямото гладене 1ironing
Криската, да ви е жива и здрава Катето, да расте, да папка и да радва мама и тати bouquet

# 178
добър ден,мамчета  Hug

аз все секаня да седна да пиша,ама все нещо имам да правя-я да изварявам шишета,я да се цедя,я да се кърмим/около 1 час  Party/,ама все пак ша ва уважа поне за малко Hug

/че то кат гледам май нас скоро няма да ни уважат де  Joy hahaha Joy/

много благодаря на всички за комплиментите   love001и аз си се харесвам така newsm53,ама нали знаете-всяка бременна жена като и се махне големия корем и има чувството,че от кръста надолу е станала СЛОНИЩЕ    261uu  261uu  261uu hahaha

Диди,много е сладък малкия сладур,да ви е жив и здрав Hug/пу да не са му уроки/а ти направо сияеш  Nature Sunny

Криската,честит ви първи месец,нека ви е жива и здра принцеска и много да ви слушка  Heart Eyesи мерси за почерпката  Hug

А бе Миринда кога ще я изписват,че май днеска ще трябва да е  newsm78

Горби,Горби-каде си мила,май ще ни ощастливиш днеска с едно розово щъркеле  Praynig Hugдано да е така и да повлечеш крак и другите мамита,които чакат да ни изпозарадват на бързо   love001

Успех днеска на Ксантипа-дано всичко мине по мед и масло и да се похвали с живо и здраво сладко бебче  Hug

# 179

Най-напред, защо да я цедиш? Правиш си запаси някой да храни бебето в твое отсъствие ли или друга причина някаква?

Ами де да знам newsm78.Да не ми намалее кърмата Crazy.Понеже малкото не изсуква даже едната гърда до край,и нея изцеждам и другата.Да ме пита човек защо ooooh!
Значи не е нужно изобщо да изцеждам?Нямам място във фризера вече..

Общи условия

Активация на акаунт