Септември'09 - 50 - Чакаме Септемврийчета последни и се местим във "Родени"

• 22 295
  • 601
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте мами, ние сме си вкъщи от събота, но не смогвам въобще да изчета.

Честити бебчета на всички, които не съм поздравила! Да са ви живи и здрави дечицата, по-важно от това няма!

Ние сме добре с бебче Алекс, вчера имахме първо посещение от педиатърката. Състоянието ни е много добро, жълтеницата я караме в мн.лека форма, но аз по съвет на мама дадох една ампула вит. С, като я разделих на три дозички за деня и наистина вечерта преди да дам видях как е жълт под очичките и на др.ден беше съвсем друг след първата дозичка.
Като имам повечко време ще напиша за раждането, което беше много леко.

# 136
  • София; Дружбето
Валката Shocked добре, че е бил малкия дявол. Ще се учим да пазим още повече от преи, то е ясно Crazy
Миша утре е на ясла  newsm68 Моля се с две ръце да не ми се разболее скоро, защото там и е по-интересно, а аз няма да мога да и дам вниманието, което иска и ще ми е тъпо Tired
kiarra, да не те отчайвам, но при третия скок в растежа - при Миша беше на 5 месеца и половина, ми висеше на цица нон стоп. Бях се научила да играя wow с два пръста Crazy Тогава не ми издържаха нервите и захраних с оризова каша. Не че имаше файда де, тя категорично ми отказваше каквото и да е до годинка почти Crazy

# 137
  • София; Дружбето
цвета,айде специално да ти угодя и вместо да си легна да опъна кълките  hahaha качих снимки-така че който иска може да гледа,топли,топли,още пресни  Hug
Шшшшшшш, кака, получих комплекс за малоценност Crossing Arms Как може да изглеждаш все едно си го купила това дете в магазина ве Mr. Green

# 138
  • София
20 мин точно от двете гърди! Последните 2 дена значително ми намаля кърмата та сега повтарям упражнението отново на всеки 3 часа. Добива отпреди половин час е 210 мл.  Peace
Лелеее, аз цедя по един час и зорлем докарвам по 100 мл общо ooooh! Дано с времето ми се увеличи кърмата, че това ще е крайно недостатъчно Rolling Eyes

Мами, извинявайте, но да попитам тези от вас, раждали в МД- София има ли изискване за неразпечатан цял пакет пелени или може да са извадени от по- голям пакет? И държат ли да са точно ПАМПЕРС?
Също и мокрите кърпички- какъв пакет занесохте?
Благодаря ви!
Памперсите, които занесох, си бяха на Памперс, пакет от 24 бр. Ако ще раждаш нормално и бебето си е при теб, можеш да вземеш каквито памперси искаш. Ако бебето ще е при тях, може и да имат претенции за затворен пакет. А за мокрите кърпички - бях взел малък пакет на Евент, в последствие купих още един, защото първият свърши.
Бебешондел, браво на юнака smile3501 Надявам се и мен да зарадват с подобни новини на консултацията в петък Simple Smile

Ох, чакам вече трети ден мъжът ми да докара количката и да хукна с бебето по разходки. Хич не смятам да чакам 40 дни и без това не се знае докога ще се задържи хубавото време.

# 139
Здравейте!
Благодаря ви за пожеланията, много ме трогнаха вашите мили думи. Радвам се, че изживяхме толкова хубави моменти заедно и се надявам да предстоят още много такива. Нямам все още време да ви изчета. Честито на новите мами от мен. Нека се радват на здрави и спокойни бебоци. На тези, които още са с коремчета, от все сърце желая леко раждане.

Ние сме си вкъщи от събота. Не мога да вляза в ритъм още. Каката ме притеснява с прекалено големия си стремеж да помага, а  в същото време го дърпа, натиска, ръчка (несъзнателно разбира се) и това ме изнервя, а се стремя да не й правя много забележки, за да не се озлоби. Митко пък през час е на гърдата ми. Все е гладен, все иска да цока. Мисля си на моменти, че може да са го почнали колики и това да го успокоява.

tsveta, днес не можах да ти звънна да се видим. Мъжо ме закара до Шейново на бързо за да ми махнат конците и трябваше да се връщам, за да го кърмя пак.

Kiarra, огромна прегръдка от мен, ти знаеш защо. Hug

# 140
Отбора на неродилите, май май да се прехвърляме в Октомврийчета???  newsm78

Ааа, никакво местене!  Naughty Това са си нашите теми, нищо, че закъсняваме мъъничко.  Laughing

Тринити и Дидии, добре дошли!

Мен утре ме приемат в Шейново. Не ми е много ясно още какво ще ме правят точно, но това е. Омръзна ми да търкам подметки всеки ден, а докторката ми горката, като ме види пред вратата и лошо и става.  smile3532

Някакви новини от Maria27 няма ли щъркелчета?

Аз смятам ако родя тази година Wink и беба е ОК, да излезем по-рано, до десетия ден. Разбира се, ако времето е добро както до сега. Купила съм си слинг и чака приготвен в шкафа. Някоя от мамите ползва ли слинг? Отзиви?

Киара, искам да те питам нещо счетоводно на лични, може ли?

Ами това е от мен, не знам до утре дали ще пиша, да се надяваме, че ще хвана края на месеца!  newsm10 smile3521

Много гуш на всички!  wavey

# 141
  • София
Здравейте и от нас, чета ви когато мога но почти не ми остава време да пиша. Чакам свекърва ми да заминава в събота и после се надявам вече да можем да си се гледаме на спокойствие. И майка ми беше тук, те и двете помагат ама вече искам да сме сами с Ана Мария и тати.
И ние не спим много, Ана Мария се събужда през 3 часа, яде около половин час и после още половин (поне) я приспивам, след това изцеждам, мия и стерилизирам и ако остава малко време лягам и аз  Crazy
Аз чак сега почвам да имам повечко кърма (тази сутрин изцедих 130 мл, което е абсолютен рекорд засега  Crazy ). Пробвах какво ли не, но се получи след като забравих за всичките правила и почнах да я оставям да си яде от гърдата когато и колкото иска тя. Вярно, че се кърмим по един-два часа (през деня, че през нощта нямам сили), ама има напредък.
Коликите чак миналата седмица ни започнаха, мисля че има връзка с кърмата, до тогава беше основно на АМ. НО няма да се откажа, ще се кърмим докато можем.
За нослето, и Ана Мария има този проблем и след като пробвахме какво ли не взехме секрет и се оказа, че имаме стафилокок  Cry Педито каза, че най-вероятно е от болницата (мамите, които са раждали в Тина Киркова да внимават). И може да е права, защото още от болницата имахме жълт секрет на едното око, едвам си го отваряше, после това мина и почна нослето, явно е слизал надолу. Сега слагаме Макситрол и сребърна вода, дано има ефект (вече 3-ти ден няма такъв Tired ).
Иначе излизаме навън всеки ден, много и харесва  Heart Eyes . Днес бяхме и на преглед, вече сме 3900 гр и 57 см. 1200 гр и 9 см за 6 седмици.
Правим масажи и упражнения, поставям я на пелена гола, по корем, и тя се опитва да пълзи, вдига си главичката, абе бая тренира  Mr. Green После спи като къпана.
Имам и един въпрос, каква ваксина се слага първо? Аз днес отказах заради нослето, но малко съм уплашена, защото досега лекарката ми каза веднъж как тази ваксина е травмираща за бебето и за майката и как кожата побелява за известно време след като се бие ваксината  Shocked Направо от сега се паникьосвам  Embarassed
Е това е засега от нас, пиша рядко ама когато сядам да пиша не мога да свърша  Mr. Green  Blush
И честито на всички нови мами, да са живи и здрави и те и бебетата!   bouquet

# 142
....
Кой друг спи с бебето?

Ние и двамата. Спи в басинет до спалнята ни. В болницата пак беше с нас.

Бу, по повод млечните продукти. От болницата ми дадоха инструкции и примерно меню. Карат ме да пия по 3 чаши пр. мляко на ден.
Аз трудно го понасям вече и смених с кефир. И сирене ям много. Сега чета, че не трябвало да консумирам млечни продукти. Малко съм раздвоена.
Заради коликите ли не трябва да ги ям?
Бебе има колики (неспокойно е) между 10-12 часа през нощта. После става през 2-3 часа. Само яде, аз сменям дайпер и пак ляга и заспива.

# 143
Здравейте,поспалани.Няма спане за нас вече-край Wink.Кой спал-спал Laughing.И ние цяла нощ се храним,през 3 часа си става,хапва,ака,хълца,връща и то станееее....
Ама няма начин,да се надявам,че сама ще се откаже да хапва нощем.Колики-само два пъти я хванах да плаче и да свива крачета.Дадох еспумизан-ел-за сега помага.Прясно мляко пия,но не съм забелязала да има негативен ефект.Боб ядох-също.Знам,че пържено трябва да се избягва(не ,че го спазвам,ама.. Blush).
Нещо не разбрах за това удостоверение за семейно положение newsm78.Аз като нямам брак какво трябва да извадя?Не помня какво са ми искали с Вики.
Имам въпрос към Бу трябва ли да изцеждам другата гърда,от която не е яла?Пробвах,но смятам,че не се образува достатъчно кърма за следващото хранене Thinking
Утре смятам да излезем и ние малко,че полудеееех... Crazy
Имам си и депресийка-плача,карам се на всички,абе луда работа.Пред родилна,след родилна,после ще ми дойде и цикъла и то само рев и нерви ,баси ooooh!

За зеленото ако-никой не ми отговори,ако някой ме прочете сега-моля споделете дали имате и вие такъв проблем Wink

Качих малко снимки в албумчето.
Отивам да отарям "лавката",че народа е гладен Laughing

# 144
Отбора на неродилите, май май да се прехвърляме в Октомврийчета???  newsm78

Ааа, никакво местене!  Naughty Това са си нашите теми, нищо, че закъсняваме мъъничко.  Laughing

PeaceАааа,няма,няма местене!!!Аз толкова дето си ви обичам всичките,какво ще правя без вас!!! Hug HugДори и октомврийки ще ни приемете Mr. Green

Диди,добре дошла!!! Hug

# 145
Отбора на неродилите, май май да се прехвърляме в Октомврийчета???  newsm78
Ааа, никакво местене!  Naughty Това са си нашите теми, нищо, че закъсняваме мъъничко.  Laughing
PeaceАааа,няма,няма местене!!!Аз толкова дето си ви обичам всичките,какво ще правя без вас!!! Hug HugДори и октомврийки ще ни приемете Mr. Green

Диди,добре дошла!!! Hug

Да, ама я другите как хубаво си говорят коя спи, коя не спи, коя как кърми, по колко изцеждат... Ние докато се разкърмим, те ще забравят, че са кърмили Sad Утре вече ни изтича гаранцията... Как да напъваме, кво да направим, че да става работата??? И колата карах днес, и ме возиха, и друсаше, и пак нищо...

# 146
Хахаха, аз на off road бях преди два дни и няма ефект.  Wink  Спок, и нашето време ще дойде.  Hug

# 147
  • на Русе
Момичета, колко време ви отнема кърменето за едно хранене? Бебо суче около 40-50 мин и след това дохранвам с АМ. Но постоянно ми правят забележка, че много бавно съм го хранела  newsm78 От 2-3 дни бебо започна и да будува около час след хранене и така минахме на 5 хранения на денонощие, вкл и през нощта...

# 148
За зеленото ако-никой не ми отговори,ако някой ме прочете сега-моля споделете дали имате и вие такъв проблем Wink

И Катето имаше зелено ако веднъж и аз се изплаших, че съм я разболяла защото точно бяхме болни с татито. Изчетох каквото намерих и разбрах, че може да е от претопляне или охлаждане, от храната която майката е яла, от колики или от болест. Та избора е голям  Thinking При вас еднократно ли е зеленото ако или си продължава?

# 149
  • София
И при Никола го има това чудо откакто сме се прибрали от родилния дом. Изчетох какво ли не в нета - било признак за настинка, за колики, пък от АМ се получава (макар че откакто сме ви вкъщи той е само на кърма) и т.н. В крайна сметка детето си пълни памперса редовно и освен коликите друг проблем не съм забелязала, така че реших да не се тормозя. Дано отмине скоро.

Общи условия

Активация на акаунт