Септември'09 - 50 - Чакаме Септемврийчета последни и се местим във "Родени"

• 22 301
  • 601
  •   1
Отговори
# 90
  • Габрово
Момичета, наистина не издържам вече! Много, много ми се спи! Таи сутрин съм много тъжна, че никой не се сеща от родата тук да ми предложи да гледа бебо поне една вечер и аз да направя 6 часа сън!  Tired

Все едно аз съм го писала това, ама вече почнах да посвиквам да спя по 5-6 часа на денонощие, ама то с десетките паузи за да бърша носове и да тегля с помпичката сополите ту на едната ту на другата и все едно не съм спала.
Сега като и Алекс е болна и си е у нас съвсем го втасах с двете и вчера като тръгнахме за парка с едната ръка бутах количката, а с другата носех Алекс  ooooh!
Рая вече и тя е хремава и сега ще й купя мазта, която Находката май препоръча, че само с физ. разтвор не става номера  Sad

Исках много неща да пиша, ама в момента кърмя бебето и от мерак да драсна някой ред даже пиша с лявата ръка  Mr. Green

# 91
Добро утро !!! Ние се поуспахме днес та сега ще дръпна едно кафе и Фащаме улиците, докато е топло времето.

LaDiDa,  valkata78 искрено ви съчувствам, но не можете ли да обърнете режима newsm78 или се възползвайте от паузите и спете през деня с бебоците.
Аз да не говоря много, че и моята мома да не обърне  деня в нощ, че тогава ще се чудя какво да я правя. За сега сме от 23.00 до 5.00 сутринта спи, буди се яде бързо и лакомо и спим до 9.30часа. През деня излезем ли на вън няма събуждане това дете и  за да не ми прави проблем през ноща я оставям преди къпане гола поне 30 мин та да е будна, гладна и уморена - къпем се ядем и това е.
Ако можете да се справите с половин час рев преди къпане опитайте...

# 92
Мама Т, Горби, то днес я стане, я не стане, ами да вземем да се понаспим, че после ще си спомняме с носталгия за това време и ще се чудим за къде сме бързали толкова Laughing

# 93
Ей ме и мен  Grinning.
За нощното спане и аз съм от отбора на недоспалите. Детенце става да яде поне по 3-4 пъти нощно време и след всяко хранене ми се гърчи от колики ( при нас се усещат вечерно време и през ноща, през деня по ги няма ). Та от 2 вечери насам съм привикала майка ми да спи при мен на спалнята ( пък мъжо го командировах в детската при Ади ) и уж тя се занимава с бебе и ме буди когато огладнее. Тва на теория де. На практика аз си го чувам ( че нали леко спя ) и пак съм си недоспала, само дето ни е по тесничко на леглото, ама нищо не казвам че знам къв и е кеф на мама да го гушка бебо.
Иначе за баткото много ми помага като го гледа през деня.
И нашето носле '' похърква '' и си кихаме от време на време, но си мисля че е нормално.
Утре сме на консултация да видим колко сме качили от изписването и това е общ взето.
Днес ще работя аз затова ще бягам сега по късничко пак ще се включа.
Успех на момичетата които ще се ощастливят днес и хубав и по малко ревлив ден на останалите Hug...

# 94
Момичета, моля кажете ми какви са документите за еднократната помощ за новородено???

А някой мераклия за разходки в южния парк??? Все ми се струва, че имаше мами дето живеят около Ю.парк newsm78 да направим срещата Laughing

# 95
  • София; Дружбето
За нощното недоспиване - и при мен го има, но започвам да прилагам похвата, който ме спаси от полудяване предния път. Кърмя легнала при мен и си спя, докато яде. По някое време се събуждам и го мятам обратно в кревата. Ще свикне да заспива на цица, но ще го мисля по-натам това Crazy
Сутринта ходих до Шейново. Явно моят случай още се помни, защото хората бяха много любезни и утре в 11 ще сложим всички ваксини, ще му вземат и кръв Mr. Green Доволна съм. А каката ме изненада приятно като заяви, че иска на детска, така че след обяд сме на лекар за бележка и я наритвам утре да върви. Аз нали много се чудих дали да я пускам и тя взе, че ми улесни живота малко сама Laughing
Отивам с младежа на терасата докато Миши е на разходка с баба. ехх, иде ми утре да я вържа с белезници за парното, че да не замине Crazy Обаче мисълта, че свеки ще дойде на 10-ти хич не ми се нрави, от ся ми е злобно Mr. Green
Марияяя, Марияя, исках вчера да те питам за телефона ти, че да те видя утре в Шейново. Ако четеш прати смс или ЛС

# 96
  • До хладилника, който обичам
С голямата много трудно понасях недоспиването първите седмици, ходех като гламава и имах халюцинации нощем (ставам, нагласям се за кърмене, цицата вън, ръцете в поза, а бебето спи в леглото и пет пари не дава за мен). Сега ми е значително по-лесно, може би защото от самото начало я взех да спи до мен. Вярно, буди се 3-4 пъти нощем, някои само да яде, но други стои будна. Повече ме мори това, че като стои будна, издава звуци - пъшка, скърца, въздиша... защо не стоят тихичко?!  Crazy
Във всеки случай, наспивам се, като е до мен и храня повечето пъти легнала, докато с каката с това ставане за хранене си разказах играта, докато свикна. Още в болницата я прибрах до мен и туй то.
Кой друг спи с бебето?

# 97
# 98
Добро утро сладурки!  morning

Аз само да се покажа.  Laughing Днес съм на поредния преглед в 15.30...  Sad

Хубав ден на всички и айде малко бебоци днес деее  Wink

# 99
  • Karlovo
Момичета, моля кажете ми какви са документите за еднократната помощ за новородено???

На самата молба за еднократна помощ пише какви документи ти трябват ,аз носих -
 Оригиналното удостоверение за раждане ,копие на удостоверението (оригинала остана при тях ,че нали слагат печат след изплащане на помощта ) ,копия от удостоверенията за раждане на другите  деца (ако имаш такива ) ,удостоверение за семейно положение на майката и личните карти (твоята и на мъжа ти ).
Честито на новите мами  Grinning .
И аз се включвам в отбора на недоспалите ,сега с тези колики се будим по често и така се свива че на мен ми се приревава. Давам капки и чайче ама не помагат .Не мога да спя и през деня понеже нашата кака иска да си разказва какво е станало в училище и ако не и обърна внимание ще престане ,каквито са тънко-обидни тинейджърките  Simple Smile .

# 100
  • София; Дружбето
Аз ще спя с бебето като се изнесе таткото от спалнята, че много маха с ръце нощем. Това ще стане утре Mr. Green защото определено само да бутнеш цица в устата ти дава доста от безценния сън
А за родители, които нямат брак трябва ли ЛК ка таткото newsm78

# 101
Мама Т, Горби, то днес я стане, я не стане, ами да вземем да се понаспим, че после ще си спомняме с носталгия за това време и ще се чудим за къде сме бързали толкова Laughing
То май с това ще се успокояваме Mr. Green
Аз утре имам час за преглед!Да видим какво ще стане!

# 102

,удостоверение за семейно положение на майката

това е акта за граждански брак нали???

# 103
  • София; Дружбето

Не, това е удостоверение, което се издава от ЕСГРАОН. За експресна поръчка даваш 10 лв и ти го вадят веднага

# 104
  • Бургас

не, не е! Вадихме го допълнително от Общината. Тук струваше 4 лв.  Peace Голяма безсмислица е, щото в него пише имената на съпруга и децата (ако има) и в същото време се прилага копие от свидетелството за граждански брак и актовете за раждане на децата (пак ако ги има). Ама документи да събира човек!  Tired
Освен това се представят 2те лични карти на родителите, оригинал и копие от акта за раждане на детето и документ от банката, в която ми е сметката, по която искам да ми преведат парите.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт