Септември'09 - 50 - Чакаме Септемврийчета последни и се местим във "Родени"

• 22 300
  • 601
  •   1
Отговори
# 120
Находка,много хубави снимки!Ама ти изглеждаш страхотно,все едно не си раждала!Явно зора на царевицата добре ти се е отразил smile3534

Една приятелка сега ми се обади и даде поредната прогноза-довечера ще раждам! Rolling Eyes Mr. GreenВече станах за бъзик!Който се обади и си казва датата,ама досега никой не е познал.Вече ще предложа да започнат да наддават,че да видим.... Joy

# 121
  • Karlovo
При мен имаше наддаване и облози от приятелките на дъщеря ми макар че преносих 3 дни  newsm62 .
Находката много сте готини цялото семейство  Peace .
Ние отиваме на консултация да видим колко е пораснал младежа , после ще пиша как се развиваме  Laughing .

# 122
  • Пазарджик
Здравейте мамчета, първо да честитя на всички нови мами, да са им живи и здрави дечицата и много да ги радват!

Имам  и един въпрос - от кога изкарвате бебетата навън?
За отчета ние също спим заедно с малкия, а и с големия Grinning, при нас е весело. Бебчо се храни много често и малко се притеснявам дали му стига, затова мисля да го водим да го премерят дали наддава.

Hug и лек ден на всички.

# 123
  • Габрово
Леле хора направо ще се гръмна. Признавам си не мога да се оправям сама с двете деца, ама никак даже.
Алекс издебнала, че съм забравила да заключа шкафа с препаратите и отворила разляла цяло шише с белина върху себе си и върху новото ни канапе  ooooh!
Добре, че поне не е отпила, че тогава щеше да е страшно.
За сега само се разминахме със съсипаното костюмче и то едно от най-хубавите й. Слава богу канапето не избеля незнайно защо, но се радвам за което.
Ето и една снимчица на малкото дяволче, което както се вижда е намислило нещо на бебето и то не добро според мен Joy

# 124
  • До хладилника, който обичам
Бррр! Малкия дявол, пак добре. Вдигни препаратите нависоко по-хубаво.
Малката разлика е хем хубаво нещо, хем лошо, май.

# 125
Беболинки, честито   bouquet
Venilove,много се радвам, че си открила тази информация  Hug. Аз вчера се увлякох по едно картофено пюре и докато се усетя, че ям мляко  Sick. Сега ми излиза през носа буквално - понякога и цицата даже не помага за успокоение  Rolling Eyes. Другото важно нещо е когато сучат да се изпразва хубаво едната гърда, защото ако бебенцето поеме само предното мляко коремчето ще бъде неспокойно Peace. А кърменето може да е пет минути, може да е два часа, колкото иска тя, толкова.  Peace
Дундито, няма да обеднеем с тия 35 лева, даже не се сещам какво точно може да
 се купи с тях  newsm78.
Малта и Арлина, благодаря за инфото, уж го овладях, но ще пия и Неоренал, който е съвместим с кърменето.
Соник, на мен лично ми беше трудно с всякакви помпи, не знам как да ти помогна.
Жорко, ния я изведохме доста рано, но така не ми се слуша хората да мърморят, че не трябвало, заболя ме главата вече  ooooh!
Горби, стискам палци  Praynig
За запека и инфлакола - не за пръв чувам лекарство против колики да причинява запек, така че е възможно, но и строго индивидуално!
Валката, пак с малко сте се разминали  Hug.Нашият батко пък е болен и така наистина е много трудно  Sad
Ако Моника не спи до мен, това означава, че аз постоянно трябва да съм права. Тя суче много нощем, понякога ми коства час, два сън, но е много важно, за да нямам главоболия с кърменето, а те нещата ще си дойдат на мястото, ще вземат да спат повечко когато порастнат  Peace

# 126
  • София
За Инфакол-а четох в темата на августинките, и те се оплакваха, че причинява запек.
А това с консумацията на млечни продукти наистина ли е така? На мен педито ми каза да ям по 1 кг кисело мляко на ден + сирене и кашкавал, за да съм имала достатъчно калций в организма newsm78 И сега се чудя да не взема да алергизирам нещо детето...
Валката, радвам се, че сте се разминали само с костюмчето, направо си е малка беля това Hug

# 127
  • До хладилника, който обичам
За калций - по-богат е сусамът, например. Може суров на семена или млян - тахан, смесен с мед например, или друго по избор.

Прясното мляко причинява проблеми като цяло, пресечен белтък (кашкавал, сирене) - по-рядко; но - ако детето прояви чувствителност към млечния белтък, може да е добре за известно време да се избягват млечни изобщо, както и телешко/говеждо.
Дали е чувствително може да се разбере, като се спрат млечните за 10-14 дена (за толкова се чисти изцяло организма), въпреки че и по-скоро ще даде резултат, ако е така.

# 128
  • Бургас

Вчера си купих електрическата помпа на Авент, то се е видяло, че малкия мързеливец не иска да суче от гърда, та поне да ми е по-лесно цеденето. Може ли мамите дето ползват тази помпа да споделят колко време им отнема цеденето? При мен продължава доста по-дълго отколкото очаквах, а и освен това не съм сигурна дали успявам да изпразня гърдите Thinking

20 мин точно от двете гърди! Последните 2 дена значително ми намаля кърмата та сега повтарям упражнението отново на всеки 3 часа. Добива отпреди половин час е 210 мл.  Peace

Инфакола при нас не е довел до запек! Мия дупе на всеки 3 часа така да се каже, тъй, че не съм съгласна с твърдението!  Mr. Green

За детските- абсолютно съм съгласна с дундито! Изобщо проблема не е в 35-те лева, а е принципен! Че хората, които се трудят и си плащат честно данъците в тази държава винаги са прецакани, а тези, които са големи тарикати са ОК. И то не само за детските е така де!  Close
Излизам на разходка, че днес проспах дена! Целувки и напомням на gorbi, че чакам розова новина до края на деня!  Heart Eyes

# 129
С голямата много трудно понасях недоспиването първите седмици, ходех като гламава и имах халюцинации нощем (ставам, нагласям се за кърмене, цицата вън, ръцете в поза, а бебето спи в леглото и пет пари не дава за мен). Сега ми е значително по-лесно, може би защото от самото начало я взех да спи до мен. Вярно, буди се 3-4 пъти нощем, някои само да яде, но други стои будна. Повече ме мори това, че като стои будна, издава звуци - пъшка, скърца, въздиша... защо не стоят тихичко?!  Crazy
Във всеки случай, наспивам се, като е до мен и храня повечето пъти легнала, докато с каката с това ставане за хранене си разказах играта, докато свикна. Още в болницата я прибрах до мен и туй то.
Кой друг спи с бебето?

Това все едно аз съм го писала, точно така беше и при мен с каката и сега поправям грешката си с малкия. Само дето нещо не мога да заема подходяща поза, за да кърмя легнала, пробвах две нощи, но явно на малкия не му е удобно, защото не успява много добре за захапе гърдата и докато суче, чувам цъкащи звуци (може би причината е, че съм с много малки гърди). Затова отново започнах да кърмя седнала, но с едната ръка го подпирам, а с другата подпирам главата си и дремя, докато той суче. Сега разбрах, че не е проблем да спя и седнала.  Mr. Green

Инфакола и при нас не е довел до запек, но аз давам по три капкомера на ден.

За прясното мляко - голям проблем ми е, защото откакто кърмя изпитвам направо физическа нужда да пия такова, затова грях-негрях си позволявам поне по една чаша да изпия, иначе само за това мисля.

valkata78, направо настръхнах като прочетох, наистина добре че сте се разминали с малката беля. Представям си колко е трудно да се грижиш и за двете, но ще се справиш.  Hug

gorbi, мисля те, да знаеш.  Praynig

Ние днес отново си направихме много хубава разходка - аз, мама и Сами. Жалко, че скоро ще й свърши отпуската и няма да има с кого да излизам, сега ми е много приятно с нея. Хубавото е, че докато сме навън, малкия непрекъснато спи и така успява да издържи три часа до следващото хранене. Иначе докато сме вкъщи, той все е неспокоен, хленчи, плаче и яде на час и половина - два, ама дано Цвета е права и скокът на растежа скоро отмине, че и аз вече хич не се наспивам.

Отивам да разгледам снимките на Находката.  Flutter

# 130
Привет и от мен!
Връщам се от гости - бях на работа да си видя дружките Simple Smile Бе няма изгледи да се ражда... В 17:30 трябва да взимам каката от училище и да ходим в Младост до джипи-то за някаква карта на имунизациите...  #2gunfire писна ми от тия картони - всяка година все едно и също! И лошото е, че с колата трябва да хода...
Отбора на неродилите, май май да се прехвърляме в Октомврийчета???  newsm78

# 131
Здравейте! Simple Smile
Днес на Борис му беше първата разходка... 20 минути в двора, но все пак излезе човека. Утре смятам да извадя количката и да направим малка разходчица на обед.
Не знам за него, но на мен определено добре ми се отрази излизането.
Светна ми, дето се вика! Simple Smile

Не че не се намери пак да ме нахокат, че не чакам да минат 40 дни, ама ... направих се на глуха! Wink

# 132
Мами, извинявайте, но да попитам тези от вас, раждали в МД- София има ли изискване за неразпечатан цял пакет пелени или може да са извадени от по- голям пакет? И държат ли да са точно ПАМПЕРС?
Също и мокрите кърпички- какъв пакет занесохте?
Благодаря ви!

# 133
Здравейте!!!!
Сега се връщаме от първата ни консултация. Вече сме 4200гр и 57 см, +500гр и +5см. Мноого съм щастлива. Преди прегледа бяхме и на първата си разходка в парка. Малкия спа като къпан. Решили сме утре да ходим вече в морската.
И ние спим заедно с бебо. Не мога да си представя друг вариант. Даже през деня си заспева върху мен,а аз използвам случая да гледам някой сериал  Party

# 134
Не че не се намери пак да ме нахокат, че не чакам да минат 40 дни, ама ... направих се на глуха! Wink
Бе някои хора да не би да живеят в 18-ти век??? 40 дни за умрелите, 40 дни за родените... мноо грозен казус, мен ако питат. Щуротии! Я си излизайте, хващайте и малкото слънце, дето остава! Аз толкова ви завиждам, че можете вече да си изведете бебетата, а мойто се е навряло в корема ми и вече 9 месеца не ще да излиза  Tired

Общи условия

Активация на акаунт