Септември'09 - 50 - Чакаме Септемврийчета последни и се местим във "Родени"

• 22 283
  • 601
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Честити бебчета на Ladysunny и Ksantipa smile3525
Дидии nbirthday
Не знам какво му става на това дете - преди се будеше само, за да се наяде и после заспиваше, а последните 3-4 дни хич не иска спи Confused Наяжда се и започва да се кокори и мрънка. Има случаи, когато въобще не заспива между яденетата. Има ли някой друг с подобен случай?
Иначе да се похваля - таткото сглоби количката вчера и днес мисля да изведа дребосъчко на разходка Flutter
А тази млечница, дето се получава при кърмачетата, как изглежда?

# 241
Здравейте момичета Simple Smile))
Нямам много време да чета или пиша, защото времето ми минава предимно в цедене и хранене на беба Simple Smile) май започнаха коликите и не знам какво да праявя, мисля да давам само чайчето на Хип сега, дано не се засилят много коликите, все пак очаквах че поне след месец ще започнат, но явно съм сгрешила...купих Инфакол, но за сега няма да го давам, тъй като ни чакат по-силните колики и ме е стара да не привикне към лекарствата отрано...вие как се борите с коликите?
Честити бебоци на всички да са ви живи, здрави и щастливи Simple Smile Hug

# 242
Здравейте момичета,
Включвам се набързо...успях на попрочета малко. Относно пъпчиците с бяло връхче- хормонални са. Не ги мажете с нищо. Може само със спирт, но далеч от очите, така ще подпомогнете погарянето им. Ако се образува суха грапава кожа- Витаминен крем.
Някой да ми каже моля, какъв е реда за получаване на детски??? По моя сметка май се вместваме в минимума от 350лв. осигурителен доход на член от семейството.
Сега бързам да цедя, да мия дупе, да храня и да излизаме на разходка.
Има ли мама от Дружба 2, че аз нямам приятели в квартала и на разходката ми е тъпо сама. Лъчезара обикновено спи, а аз изкупих списанията на реп-а. Напоследък си бърборя с един дядо-пенсиониран учител. newsm78
Някой питаше за Био Гая. Трябва да се дават без прекъсване. Ефекта се усеща едва след 5-6 дни, когато се колонизира Лактобацила.

# 243
здравейте и от мен  Hug
Аз снощи се наспах  bowuu Таткото се занимаваше с малкия до 1 часа (милия) После Коко заспа и се събуди чак в 6:30ч.Нахранихме се и се донаспах заедно с него до 10ч
Пу-пу дано е така за напред  Heart Eyes
За коликите - давам му саб симплекс, не го е запекло още, но му го давам от вчера
Честити бебчета на Ladysunny и Ksantipa - да са живи и здрави и много да ви радват
Дидии честит рожден ден - всичко най най  bouquet  bouquet  bouquet

# 244
Абе мами.. има ли някой за разходки в зоологическата.. че полудявам сама вече... със слона ще почна да си говоря Simple Smile))

# 245
  • София; Дружбето
Бу, какво би ме посъветвала, ако може да попитам. Габи още не си е върнал теглото от раждането. Роди се 3100, а сега е 3055. В къщи е от 6 дена, но незнам колко кг е изписан. Суче много малко и бързо заспива на гърда. Да цедя ли да му давам с шише или да си го храня на поискване, което е на час, два, три, зависи кога се събуди?
Малко е притеснително това Confused
Вариант ли е да го заведеш в родилния дом да го претеглят на същия кантар? На епикризата за педиатъра му трябва да пише колко е изписан.
Ние нали сме особен случай и в епикризата пише други работи, но не и колко кг е изписан. А иначе го теглих в Шейново на същия кантар

Ние направихме първата си разходка. Габи не щя да спи и само се пулеше Grinning Сега го храня и мисля да гледам някой филм

# 246
Здравейте милички,виждам,че почти всички са родили LaughingНямам никакво време да чета,но да ви кажа накратко как мина раждането.На 24 влязох за предизвикване,сутринта ми сложиха хапче Простин,после още два пъти по половинка,понеже нямаше никакъв ефект,цял ден изкарах в очакване  в предродилна.Към 10 часа вечерта, док. ми предложи да се настаня във Вип-а за да се наспя,понеже няма никакъв изглед да родя тази нощ и си тръгна!Само след половин час 10.30 започнаха контракции на 3 минути,към 12 се разредиха на през 5 минути, но станаха адски болезнени.Срам несрам, опищях цялото родилно,болката беше неописуема,не се обадих на доктора,защото нямах никакво разкритие и акушерката каза,че няма смисъл.Разкритието ми беше 3см. и то в контракция!В 7 часа сутринта вече не издържах и звъннах на доктора да дойде,че искам да родя секцио, и че не издържам повече.Когато дойде ми направи преглед за разкритие и се оказа че сум стигнала 7см., окуражи ме ,че скоро всичко ще приключи и тръгна на визитация по етажите.По това време се смени и смяната и докторката която застъпи, пожела също да ме прегледа(това става след 5 мин.)водите ми изтекоха в ръцете и,установи лицево придлежание на плода(после каза,че бръкнала в носа на бебка)и всичко приключи със спешно секцио.Родих и по двата начина CryВажното е ,че всичко е ок с нас,вече сме вкъщи и обожаваме да се гушкаме,като ми остане време ще кача и снимки.Извинете за дългия пост!

# 247
  • София; Дружбето
s0nic, щерката беше така. На ден и се събираха 3-4 часа сън Crazy Сметай що съм толкова откачена Crazy

# 248
  Добро утро и от мен  newsm32
 Вчера бяхме на преглед и сме качили 1.3кг за 1 месец, хем в началото беше свалил повече от 10% от родилното, но си наваксва младежа. Странно ми е, че преди изсукваше и двете гърди на хранене, а сега само едната + няколко минути на другата. Дали не съм почнала да произвеждам повече  Thinking Не ми се вярва да си е намалил дозата. Благородно ви завиждам, че кърмите по 10 мин и това им стига на бебоците. Мойто хулиганче суче по 1 час и то супер активно, даже се дави понякога, защото доста му тече и лакомника не се сеща да спре ами продължава да дърпа. Даже се чудя къде побира толкова материал. Сигурно докато свърши с втората гърда, от първата се е преработило в стомахчето  Grinning Доста е жилав и си държи главичката изправена по повече от минута. Като е по корем се изтласква и прави много сериозни опити да лази, което е доста за бебче на месец. Ако си сложа ръката за опора на крачетата, само да има къде да ги опре се изстрелва като ракета напред. Много бързо иска да проходи  Party и майка му да търчи след него.
 Целувки на всички и спокойни бебета.   bouquet

# 249
Привет и то мен!
Нямам много време да ви чета. Откога се каня да изчета всичко, което сте написали откакто ме няма, но то само се трупа. Така че не съм много "в час".

Честити рожби на Ladysunny и Ksantipa! Да са живи и здрави и да им даряват много радост.

Ksantipa специални прегръдки от нас за теб и малката ти принцеса. Не дойде ти докато бяхме с Цвета в Шейново да те клъцнат, ама здраве да е. И свари да си септемврийка, евала  Laughing  Hug  Hug  Hug

Дидии, честит рожден ден, мила! Бъди винаги обичана майка и съпруга. Още ме е яд, че не се запознахме в Шейново.

Сега да споделя моя проблем, моля ако някой е по-компетентен да ме светне, че не издържам.
Откакто се роди Митко го слагам на гърда, въпреки, че бяхме секцио. Тръгна и коластра и кърма. След хранене изцеждах по 160 мл плътна жълтеникава кърма. От 3 дена (горе-долу) като се прибрахме в къщи, той иска да виси на гърдите ми на всеки час. Може би защото цока по 5-10 мин и заспива. Няма лошо, слагам го, въпреки, че са ми разранени зърната. Проблемът ми обаче е, че кърмата ми стана много рядка и водниста. Понякога като изцеждам в шише тя прилича на много разреден айрян. Цветът й е бяло-сив. Отделно след неговото кърмене не мога да изцедя и 10 мл и съвсем се сдухах, че ми спира кърмата. А бях се амбицирала да кърмя.

# 250
Добро утро и от нас !!!
Ние днес сме за севте самички -няма мама, няма тате. Мъжа ми си тръгна на работа човека , мама си замина. Сега чакам свеки да се върне от почивка и да се включи в помагането , ама аз на нея нещо не мога да разчитам много. Само като си помисля че за толкова време всичко на всичко само 2 пъти е гушнала малката  Rolling Eyes, какво остава да се доверя за ядене , преобличане и т.н. Докато мама беше тука си я хранеше преобличаше и ние имахме време даже и на кафе да ходим с мъжа ми , ама сега не виждам как ще стане.Тя не проявява и някакво кой знае какво желание да отмени малко. Вечер се прибира в 7, в 8  започва сериала й "Перла" и той е до 10 когато ние вече сме изкъпали детето, нахранено е  и спи. Тя само идва и казва "на баба душичката "и хайдеее лека нощ. #Cussing out Е как да се доверя да ми я храни и т.н Май ще я оставям само ако е много наложително и няма как.
От сутринта Алекс нещо ми повръща . Нахраних я в 9 и 30 - повърна всичко. Спа 1 час събуди се , дадох чайче - повърна го и е до сега се въртя в кревата и постоянно има някакво като повдигане и се напъва все едно ще повръща. Нещо кърмата ли не беше хубава- възможно ли е да е това  newsm78 newsm78 newsm78. През ноща си беше на АМ нищо й нямаше.
Одеве тъкмо заспа и се почнаха едни сирени на вън , някакви прдупреждения за наводнения на високоговорител някакъв и тя милата пак се събуди.
Момичета стават ли ви старите дрешки  вече. На мен още са ми малки. Само в един панталон влязох които си купх в 4-ти месец  Weary. Мисля утре да отида да си напазаря някоя друга дрешка че съм като цигане гола  smile3515 Превели са ми доста парички от болничния и мама ще се поглези малко пък каквото ще да става Flushed
Отивам да простирам че задълженията от днес са си мои всичките
 Hug

# 251
Абе мами.. има ли някой за разходки в зоологическата.. че полудявам сама вече... със слона ще почна да си говоря Simple Smile))

аз съм за разходка!!!

Да поздравя и Ксантипа и Лейдисъни! Да са ви голяма радост децата!!!  Hug

# 252
Тринити Бу е специалиста и сигурно ще ти отговори, но аз четох, че съставът на кърмата се променя постоянно, според нуждите на бебо и с времето. Първите 2 седмици е нещо като преходен период между коластрата и зрялото мляко и затова има по-жълтеникъв цвят и изглежда по-гъста. После идва т.нар. зряло мляко, което е по-бяло на цвят. И освен това зависи кога цедиш. Ако е преди кърмене, за облекчаване на гърдата или от гърдата, която не си кърмила, нормално да е рядко и воднисто, тъй като това е първото мляко, което засища жаждата.
 И на мен ми се е случвало всъщност да изцедя след кърмене, воднисто и си мисля, че сигурно малчо е измукав всичко и това е презаредена нова порция за следващото хранене.
 Всъщност най-добре да се водим по памперсите, ако са добре напишкани и наакани и детето изглежда добре, няма кво да се вманиачаваме повече.

# 253
  • София; Дружбето
TINITI,
Какво означава “предна” и “задна” кърма?
Предна е кърмата, която потича първоначално. Тя е по-водниста и засища жаждата на детето. След като бебето суче по-дълго време, в гърдите се отварят мастни каналчета, които започват да насищат кърмата, тя става по-гъста и това вече е хранителната (задна) кърма.
http://www.biberonbg.com/info/mlqko.htm

С помпата успяваш да изцедиш само предната кърма, която е по-водниста и служи да засити жаждата на бебето. Тя е точно сивкава на цвят. Така че всичко при теб е ок според мен. Задното мляко се стимулира най-добре от бебчо

# 254
Ами памперсите са му ОК. Всеки път наакани и опикани , МАй се втелясвам твърде много, а?!  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт