Бебе и цветя

• 5 733
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
То ако не го следиш стриктно и на вън си похапва не само пръст ,а и други работи.Нали така си изграждат и имунитета.

# 31
  • пак там
Мама е на 73 години и от 7 години живее сама,

Вие бъзикате ли се? На 73 годишна жена, на която последните 7 години цветята са й били другарчетата, на които сутрин е казвала "добро утро", с които си е говорела и се е грижела за тях поради липса на друг, с който да си проговори в празния апартамент - ще се опитвате да й вмените чувство за вина?

За протокола - имам около 100 сакСии, с най-различни цветя. Вярно, в спалнята, където засега спи малкият, няма, но то е само поради липса на място. Трябва да отрупаш цялата стая с цветя, на три етажа примерно, за да ти изядат необходимия кислород...

# 32
  • Варна
Не се бях замисляла досега за цветята, но имам все такива без цветове и не ми се иска да ги махам. Трябва да ги понамаля малко в стаята с бебето, пък като порасне и вземе да шета, ще видим....  bouquet

# 33
  • Варна
Съгласна съм с Рися. И не мисля, че жената предпочита цветята пред внучката си, това е смешно. Как може да поставяте нещата така? Ами това, че ще има внучка не значи, че трябва да изхвърли безропотно всичко, което и е мило, само защото внучката е по-важна. Аз не мисля, че цветята представляват чак такава смъртна опасност, че да създавате такива драми. Ако има цъфтящи, мъхести или отровни, да си ги вземе в стаята, другите да си седят в хола и по терасите. Аз съм израснала в къща с много цветя и двор с цветя. Сестра ми и братовчедките ми също. Не съм си и помисляла, че цветята могат да бъдат толкова страшни.

# 34
Месечинка виторога, Рися, говорим все пак за над 20 саксии в хола (прилича на джунгла), на единия балкон са 14, а на другия 30 броя! Дори на хладилника отгоре е пълно с чашки и кутии от кисело мляко с издънки от цветя, които вече има (били се отчупили и и било жал да ги изхвърли)
Не искам мама да се разделя с всичките си цветя, а да намали бройката им, като главно се съобразяваме с цветята - алергени.

Факт е, че калата е алерген (може да проверите). Когато и казах, отговорът и беше - Тя ми е от еди кой си, донесе ми я от Дания. Няма да я махна!

Това е положението. Излязох страшен звяр в очите на някои явно.  #Cussing out

# 35
  • Варна
Не, за звяр и дума не може да става Simple Smile Просто имам чувството, че опасността от цветята и обидата от поведението на бабата се преувеличава. Ами кажи и калата да си я вземе в нейната стая, разбирам я, че не иска да се разделя с нея, има някакъв сантимент явно. Но пък щом има вариант да я махне от хола, супер. Както и разните кофички с издънки. Или пък тях поне да раздаде. И на мен ми е жал да хвърлям клонки, но ако някой пожелае да ме отърве от тях, ги давам с удоволствие. За терасата - не мисля, че трябва да го мислиш сега. Бебето няма работа на терасата, поне отначало. После ще прегледате и там какво може да навреди.
Не знам, аз също съм цветарка, така че я разбирам жената. И на мен няма да ми е приятно някой да ми каже "махай цветята". Ами мили са ми, не искам да ги махам, особено при положение, че са безопасни. Просто бих отстранила от обкръжението на бебето алергените и отровните, но другите - колкото и да са много не виждам по какъв начин пречат.

# 36
  • Sf
Вкъщи е пълно с цветя, никога не е било проблем. Единствено едно голямо с отровни листа махнахме, и то когато проходи и взе да проявява интерес към листата.

А калата не вярвам да е навряна в носа на бебето постоянно, че да го алергизира чак. По тази логика ще трябва да изсечете де що има растителност в радиус 1 км от дома.

# 37
Според мен вариантът цветята да останат в стаята на майка ти е най-добър. В нашата стая също имаше много цветя. Някой ми каза, че не трябва да има цветя в стаята, където ще спи бебето, и аз ги редуцирах, като оставих само 3-4 саксии с по-големи цветя. Честно казано, не се информирах допълнително, а приех съвета.
Честно казано, не виждам голям проблем.  Peace

# 38
Вкъщи също има много цветя и не мисля да се разделям с тях живот и здраве като се роди бебето!Просто в стаята където ще спи ще ги намаля до минимум.Не виждам проблем още повече че жената е казала че ще си ги прибере в стаята.

# 39
  • Варна
Калата не е ли грудкова в смисъл не спи ли зимата  newsm78 ако е такъв вид може да решите проблема поне за зимата а и зимата повечето цветя не цъфтят ако майка ти вземе повечето в нейната стая не виждам проблем.

# 40
Повечето,които не виждат проблем,явно нямат никакви алергии и не се замислят,какво означава да живееш с мисълта,че си причинил това на детето си заради две саксии.
Смятам,че си права.Аз си имам няколко вида алергии,минавах курсове на т.нар. лечение,давех се нощем от кашлица като магаре и т.н.,разделих се с любима котка по тази причина.Преди да родя,редуцирах цветята.В спалнята на бебо и в хола нямаше цветя.Намерете решение за първите месеци поне.Ако сте в блок,може да изкарате някои цветя на стълбището - не е студено толкова,пак ще се грижи майка ти за тях и ще си ги гледа всеки ден.Дайте някоя саксия на съседка,приятелка или друг подходящ,с опцията да си ги вземете след време.Аз не бих се примирила,но решението е ваше.

# 41
  • Sf
Ако е толкова непримирима, би могла и да не се мести при майка си, отколкото да си развалят отношеният заради едното цвете.

# 42
  • Пловдив
mag_a;isa , най-добре да поговориш с майка си  и да я убедиш без да се налагаш. Аз също обичам цветята и трудно бих се разделила с  тях и ще разбера и майка ти ,ако не се съгласи в първия миг .

# 43
  • Варна
И аз мисля, че проблема не са толкова цветята, колкото отношенията,
които ще градите покрай тях, сега, а после покрай бебето. Thinking
Иначе цветя в спалните нямаме, но в останалите стаи има. Успех!

# 44
според мен малко повече се притесняваш от нужното. Не виждам с какво толкова могат да навредят цветята, особено ако не са в стаята, в която спи бебето. Като излизаш на разходка, нали пак има цветя, дървета, какво ли не...тях как ще махнеш?

Общи условия

Активация на акаунт