Бебе и цветя

• 5 735
  • 47
  •   1
Отговори
# 45
Не се бях замисляла за цветята и вредата от тях. Аз лично не обичам и нямам вкъщи, но при майка ми има няколко, е, не съм забелязала някакви реакции. Но може би има значение от цветята, общо взето не съм на "ти" със тези неща. Мога да ти пожелая само успех и дано се разберете с бабата  Peace

# 46
Моето мнение е, че цветята ще ви бъдат най-малкият проблем като се преместите при майка ти. Поне с такова впечатление останах от написаното от теб. Дано да греша, защото с бебето и да се нервиш ще е адски неприятно.

# 47
  • София
Ама това твърдение "цветята изсмукват кислорода" е толкова безумно, че ви се ядосвам!! Откъде идва кислородът, който дишаме, ако не от растенията?? Абсолютно всяко растение, което фотосинтезира, поглъща въглероден двуокис и отделя КИСЛОРОД!!! Всяко - не само дърветатат, но и тревата, папратите, чушките, теменужките. Вярно е, че цветята дишат и за целта поглъщат кислород, но количеството на погълнатия е нищожно, в сравнение с произведения.
Обобщавам, за да сте напълно наясно - невъзможно е цветето да отнеме кислорода от стаята, в която спите.

Съветът да не се държат растения в стаята на бебето е основан на следното:
1. по листата им се задържа прах
2. някои растения отделят вещества, които могат да доведат до проблеми или да подействат упойващо (никога не оставяйте лилиум или момина сълза в спалнята си)
3. цъфтящите растения, ако имат действаща репродуктивна система (т.е ако могат да образуват семе ), биха били алерген като цъфнат. Това се отнася почти изцяло за полските цветя, които се развиват еднакво в стаята и в градината. Много екзотични красавици са ялови - цъфтят, но полен не образуват (пипнете тичинките, за да проверите), следователно в това отношение са безопасни
4. доста растения "завъждат" разни въшкоподобни животинки - въпросните само правят растението да изглежда "въшливо", но не представляват съществена опасност за вас и бебето.
и 5. около саксията падат листа и може да не успеете да ги почистите добре.

Факт е, че наличието на растения подобрява обстановката особено в жилища с парно отопление - при дишането си отделят влага. Факт е също, че фикусът и калата са едни от най-добрите подобрители на въздуха - отделят МНОГО кислород. Ако калата ви притеснява - отстранявайте цвета й.

Изобщо нямате основание да истеризирате за цветята. С удоволствие бих бучнала един фикус бенджамин при бебето, стига да имаше подходящо място.

Общи условия

Активация на акаунт