Абитуриенти 2010...12 клас :)

• 63 649
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте съфорумци,
така по мое мнение по- добрия избор е Великобритания. Не искам да го налагам никому, но определено след като посетих тази държава останах очарована. В Германия също съм била, но незнам защо не ми хареса. Разбира се, има значение уни-то, града, разположението... всичко Simple Smile В немска гимназия съм и за толкова години така и не заобичах този език. Оценки изкарвам, но... уча го заради оценките.

Относно  World education ще бъде на 7 и 8. 11. 2009 в хотел Хилтън. В сайта на Интеграл бихте могли да се запишете. Аз ще бъда там и се надявам да се свърша добра работа...

Поздравявам дъщерята на Сиси, която е постигнала този успех на ТОЕФЛ! Аз наистина разбирам за какви усилия става въпрос и се възхищавам на постижението и! Сега, сиси, остави я да си лентяйства.. хаха шегувам се, но със сигурност ще бъде по- спокойна! Стискам палци да направите най- правилния избор!

# 91
Благодаря  на всички, които изразиха мнение към моето питане  bouquet

# 92
Защо спряхте да пишете? Май нещо поизоставихме тази тема... Аз все още си чакам отговор от унито и така... ще чакаме  Simple Smile При вас как върви подготовката?

# 93
Върна се дъщерята с две торби с каталози от Хилтън и сега разглжда.....

# 94
Angel, не чакаш ли много отрано вести от там, освен ако не кандидатстваш за пролетния семестър сега от началото на 2010.. Иначе за есенния моята дъщеря кандидатства през март, имаше интервю през април и получи покана  през май и срокът за потвърждение от наша страна с изпращщане на диплом и т.н. беше юни.
Е, може би са различни сроковете в различните заведения.
Но във всички случай ако е минал срока не се колебай да напомниш за себе си, стават грешки - например в нашия случай преди месец получихме писмо от Еразмус, че ако въпреки апликацията не били получили нищо от нас и ако държи да остане за семестъра от февруари 2010 да поднови апликацията си, ако не - щели да й закрият досието ... Шах!.. Това при положение, че тя дори се яви на приравнителен изпит по математика за Еразмус и след като междувременно получи покана от Утрехт им писа, че е избрала къде да учи и й пожелаха успех, това още през юни...
Просто стават всякакви каши, както тук така и там, нищо че е уредена държава, така че си питай, нищо не губиш.  

# 95
Здравейте,
аз след като положих изпита и от Интеграл ми подадоха документите ми казаха, че въпреки това, че съм за септември 2010 до месец и половина (който изтича утре) ще имам отговор на кандидатурата си. Не знам къде да се обадя, за да напомня за себе си. Вчера получих писмо от студиелинк, в което пишеше, че липсва част от документите ми и след като от Интеграл се обадиха в Хага им казаха, че всичко е нормално и моите документи са при тях... значи това е нещо като напомняне... уфффф!  Close Tired  ooooh! изморих се от чакане... нека вече ме вземат да стана част от колектива им Simple Smile))

# 96
Върна се дъщерята с две торби с каталози от Хилтън и сега разглжда.....

А ние спукахме гума... буквално :Д По път за София бу-то ни се развали и не успях да ида. Толкова се разочаровах... и ми стана много криво. За кои унита е взела и към къде се ориентира... Разкажете нещо за събитието Simple Smile

# 97
Добре де, все пак защо минаваш през фирма, за да си комуникираш с уни-то, малка ли си да пишеш и да искаш брошури и информация, английски ли не знаеш...
Така за Тойфъла и Сат-а в София, имаше някакъв център (към фондацията Св. Кирил и Метой ако не бъркам ), дето организира изпита, плащаш, записваш си дати (ако има, според тях) и т.н. Ходихме с детето веднъж и не повторихме, безумие. Влезе си от нас в официалния сайт, регистрира се, плати с кредитна карта и се яви когато искаше а не когато й казваха от въпросния център, че имало дата, просто ги мързи да гледат...А, таксата също беше различна от това, което искаха тук... Посредници...
Не знам, човек може би се чувства по-уверен с посредници, а и Интеграл, доколкото съм чувал - нямам опит , има име на сериозна агенция, но няма нищо сложно, а и вероятността да сбъркаш, ако знаеш какво искаш е малка, да не кажа никаква, стига да владееш езика, ама ако не го владееш куде отиваш??. По сайтовете пише всичко като за малоумни, подробно, внятно, условия, разходи, програми, възможности, абе стъпка по стъпка, освен това, ако им драснеш два реда с конкретни въпроси веднага отговарят и са супер любезни, така че, пак казвам, не чакай тоя и оня а им напиши едно писмо и питай всичко, дето ти е на сърце, бъди сигурна, че ще имаш пълен отговор, По телефона е по-несигурно - първо набутване, а освен това не винаги миже да попаднеш на точния човек, но с писането са железни, поне аз съм с такова впечатление.
Е, стават обърквания, две думи няма, като споменатото по-горе - цирк, но можеш да се разбереш и правят всичко възможно да се реваншират после, че са допуснали грешка, скъсват се от извинения, абе адски са любезни, непривично за нас.

# 98
StefanB, съвършено права си. Аз съжалих хиляди пъти къде сама не се орпавих. Сега като разглеждам и чета виждам за какво става въпрос и колко учтиви и приятни са хората. Отговарят с удоволствие на всеки твой мейл и т.н., ама... пуст селски манталитет, ако някой друг отговаря все си мислиш, че ще е по- добре... Сега вече знам, но е късно... остава само да чакаме Simple Smile)) Хубав ден!

# 99
И аз имам дъщеря, която завършва 12 клас в 9ФЕГ.Иска да кандидатства единствено в СУ с френски и български език.Не ходи на никакви частни уроци засега...чете сама.Все пак аз си мисля, че трябва да посещава някакви специализирани курсове за подготовката за изпитите, но тя ме уверява, че ще се справи и сама.Дано успее!Успех и на всички дванадесетокласници и техните родители!

# 100
Много успех и на вас и дано дъщеря ви влезне това, за което си мечтае! Късмет!

# 101
Здравейте всички ! Извинете че се намесвам в темата ви, но много бих искала да попитам някои неща. В процеса на израстване на децата ви , на кое обръщахте най голямо внимание - на ученето и успешното кандидатстване, или на това децата да са здрави, спокойни, да се занимават с спорт и да нямат наднормено тегло? Успявахте ли с баланса и как? Децата ми ще са ученици и....................не искам да изглеждат като тези от кварталното училище на външен вид - с цигари, видимо лошо хранене и нездравословно, никаква физическа активност - дебели,затлъстяли, с лоша кожа и т.н. има редки изключения. умствено могат да са много добре и интелектуално, незнам, но външният им вид е потресаващ за мен. уроците и амбицията за кандидатсване как могат да се съчетаят с спорт и здравословен начин на живот? Моля споделете как е било при вас.

# 102
Здравей, Виртуална! Нормално е да те вълнуват тези въпроси, но повярвай ми нещата ще се подредят едно по едно! Синът ми беше до 7 клас в кварталното училище! Реших, че е по-важно да му е близко у-щето и не съжалявам! След 7 клас влезе в най-престижното у-ще в града ни. Сега е студент в Холандия и засега се справя много добре!През годините е ходил на тренировки по ушу, айкидо, баскетбол и още няколко спорта, научи два езика перфектно и се е занимавал с какво ли не. Така че за това какво ще стане  от детето ти основна роля ще изиграете вие - неговото семейство! Дали ще учи в кварталното у-ще или не  - не е от особено значение! Всичко зависи от вас - какво възпитание ще му дадете и какви насоки ще му дадете за бъдещето. Желая ти успех много търпение!  bouquet

# 103
Здравей, Виртуална,
тази година завършвам училище. Не обичам да спортувам, защото имам астма, но въпреки това от малка мама владее положението с храненето и съм висока 160 и тежа 45 килограма. Мисля, че това е добре. Родителите ми са разведени и противно очакванията на хората от града ни аз ходя на уроци по пиано от 4 годишна, уча английски и немски, участвам в конкурси и винаги съм се старала да печеля. Според мен до голяма степен възпитанието на децата зависи от родителите им. Аз не контактувам с баща си, но затова пък имам чудесна майка. Да, гримирам се, ходя по дискотеки, барове, имам гадже и всичко ми е нормално, но никога не съм прекрачвала границите... Мисля, че приятелската среда указва огромно влияние и забраната не е начин да спрея децата си да направят нещо. Позволявай им, показвай им, че им имаш доверие, но според мен най- важното е времето им да бъде уплатнено. Все пак бездействието ражда пороци... Надявам се да бъда приета в Холандия и да докажа на всички, че децата на разведени родители не са по- различни, защото една добра майка стига!

# 104
  • В сбъднатите си мечти
Здравей, Виртуална! Нормално е да те вълнуват тези въпроси, но повярвай ми нещата ще се подредят едно по едно! Синът ми беше до 7 клас в кварталното училище! Реших, че е по-важно да му е близко у-щето и не съжалявам! След 7 клас влезе в най-престижното у-ще в града ни. Сега е студент в Холандия и засега се справя много добре!През годините е ходил на тренировки по ушу, айкидо, баскетбол и още няколко спорта, научи два езика перфектно и се е занимавал с какво ли не. Така че за това какво ще стане  от детето ти основна роля ще изиграете вие - неговото семейство! Дали ще учи в кварталното у-ще или не  - не е от особено значение! Всичко зависи от вас - какво възпитание ще му дадете и какви насоки ще му дадете за бъдещето. Желая ти успех много търпение!  bouquet
Peace  Моето мнение ,напълно се покрива с това .
Ангел43 , успех и евала на майка ти и на теб , но спорта при децата има и други цели ,освен добрата физика и здравето. Той възпитава най вече.

Общи условия

Активация на акаунт