Намерих я!

• 7 223
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
познавам  жена от форума, която взе детето си след 5 години обратно от дом. по понятни причини няма да споделя ника и, но ще и пиша, ако има желание,ще ти се обади или на лични, или ще пише в темата. нямам представа обаче дали е подписвала навремето декларация за съгласие за осиновяване.......

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 01:39 от matakosmata

# 31
Още едно дете да е при мама! baby_neutral

# 32
  • космополитно
Подписани документи за отказ;  пък взет акт за раждане;... препатило дете на същото място- все още ничие, като че очакващо да го намери именно родилата го жена!?...

Сещам се за привидните "случайности" в живота ни, които подреждат житейските ни истории... и правят възможни да се осъществят наши мечти...

Мисля, че би трябвало да е възможно взимането на Вашето си дете от Вас!? Иначе би бил поредния абсурд! Побързайте! Дано само по Закона за всеобщата гадост точно сега когато почти "дишате във врата" на детето не го предложат на някой кандидат осиновител и той вземе, че подаде заявление за осиновяване на детето... Тогава съвсем ще стане сложно... Thinking

За миг си помислих дали това не е женската "част" от историята на crasha83? Каточе долових сходство в емоцията и загрижеността!?

...Това за мен  е първият път когато разбирам че майка е търсила и намерила детето.Май съм приела факта,че децата търсят ако желаят....

А за мен това е поредната история, в която жена е била  НЕПОТКРЕПЕНА от най-близкото си обкръжение и ПРИНУДЕНА от обстоятелствата да се раздели с рожбата си!... Поредния случай, в който тази жена не е спирала да мисли за детето си и е желаела да бъде с него....

Нося си кръста....
 да обясня: родих,на третия ден от престоя ми в болницата дойдоха най-близките и хайде да я оставаш,срамотии в къщи не искаме...

Това просто  е един от малкото случаи, в които във форума пише човек от третата страна на осиновителската триада. За съжаление- пак е принудена да бъде в "анонимната"роля на гост....

Жалко и, че събитията предизвикали изоставяне на дете при нея са се случили съвсем наскоро- в началото на 21 век!?
Божее, има хора, които още робуват на "това е срамно; петно" и "какво ще кажат хората!?"... ooooh! и с това обричат деца на изгнание и вегитиране в неприветлива и изолирана  среда Cry

От сърце желая да се съберете с детето си, да успееш да го измъкнеш от заточението му и за двете Ви да почне един светъл, спокоен  и по-добър живот!... Heart Eyes

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 02:06 от Venecias

# 33
  • София
А таткото на второто ти дете, какво мисли по въпроса?

# 34
А таткото на второто ти дете, какво мисли по въпроса?

Проведохме сериозен разговор,няма проблем от негова страна -подкрепя ме.

# 35
Жалко,че не мога сега да отида до града където се намира детето-чак следващия месец,колебая се дали да се обадя в дома или да си трая да не объркам нещо Thinking

# 36
  • космополитно

Не знам защо и как трябва(ще) да остискаш още цял месец!? Как е тя?.... Как изглежда? ....Още един месец в очакване и ничия!...

Според мен трябва да отидеш и да известиш и детето и директора на дома(консултирай се с адвокат как да стане това, за да не ти измъкнат детето под носа). Най-малкото може би вземи със себе си доверен човек за свидетел(ако се наложи впоследствие)

Трябва да дадеш някакъв нишан, че те има, че търсиш (и си намерила) и че искаш да си вземеш детето!...

Направи го за да се облекчи битието му и очакването му да е натоварено с повече надежда... Осем години! ooooh! Cry

# 37
Малко е вероятно да те допуснат до детето без предварителна уговорка.

Може би няма кой знае какво да объркаш ако чуеш директорката:)

# 38
Моят съвет е първо да отидеш в "Закрила на детето" в района, където живееш и да разбереш къде да подадеш молба, че оттегляш отказа си, дали в отдела по местоживеене на детето или по твое местоживеене. Това е най-важното за момента по мое мнение и трябва да се свърши първо. Детето за един месец едва ли ще го предложат на някое семейство, при положение, че е стояло осем години непредложено.

# 39
  • Вън от пространство и време
По телефона едва ли някой ще даде каквито и да били сведения. Не би трябвало да го направи.

Защо не отидеш в дирекция "Социално подпомагане" (така е според досага действащия СК, ако има промени - да кажат юристите) и да говориш с тях за евентуално оттегляне на декларацията със съгласие за осиновяване? Оттам могат да ти дадат най-достоверни сведения за детето.  newsm78 А и не знам дали някой ще ти позволи да видиш детето без официално да заявиш, че оттегляш декларацията си.

Мен лично много ме притеснява, че е излязло че е в ДМСГ, тъй като това са домове за деца до 3 години и са към Министерство на здравеопазването. След това децата отиват в други домове, които са към Министерство на образованието. Едва ли дете на 8 години, което вече трябва да е ученик, може да продължава да се намира в ДМСГ.

Колкото до фигурирането на ЕГН-то в справката за здравното осигуряване - на сина ми също излиза старото ЕГН там и че не фигурира в пациентските листи.

Кудку е писала преди мен.  Peace

# 40
  • София
Ами аз не разбирам като мъж ти те подкрепя, какво търсиш още у вас, ами не си тръгнала вече?
Но аз не обичам да чакам по принцип и хич не обичам неизяснените неща.

# 41
По телефона едва ли някой ще даде каквито и да били сведения. Не би трябвало да го направи.

Защо не отидеш в дирекция "Социално подпомагане" (така е според досага действащия СК, ако има промени - да кажат юристите) и да говориш с тях за евентуално оттегляне на декларацията със съгласие за осиновяване? Оттам могат да ти дадат най-достоверни сведения за детето.  newsm78 А и не знам дали някой ще ти позволи да видиш детето без официално да заявиш, че оттегляш декларацията си.

Мен лично много ме притеснява, че е излязло че е в ДМСГ, тъй като това са домове за деца до 3 години и са към Министерство на здравеопазването. След това децата отиват в други домове, които са към Министерство на образованието. Едва ли дете на 8 години, което вече трябва да е ученик, може да продължава да се намира в ДМСГ.

Колкото до фигурирането на ЕГН-то в справката за здравното осигуряване - на сина ми също излиза старото ЕГН там и че не фигурира в пациентските листи.

Наистина ли може това егн с което разполагам да е само заблуда и всъщност излиза ,че детето не е в този дом,може и да е осиновено,доколкото знам егн не се променя вече...
май  избързах като пуснах темата ама като ми съобщиха адреса къде се намира детето и не бях на себе си...

(баси спекох се нацяло)

# 42
ЕГН се променя,не ми се ще да съм лош пророк,но е възможно да е излязло старото,а детето да е осиновено отдавна.Защо не се обадиш в съответния дом и не поискаш среща?Какъв е смисълът да чакаш до ноември?
Късмет ти желая!

# 43
ЕГН се променя,не ми се ще да съм лош пророк,но е възможно да е излязло старото,а детето да е осиновено отдавна.Защо не се обадиш в съответния дом и не поискаш среща?Какъв е смисълът да чакаш до ноември?
Късмет ти желая!

Нацяло се обърках...наистина ще взема да се обадя ...Боже ама как да питам ,какво да кажа??Помогнете ми!

# 44
И мен ме учуди това, че не фигурира в пациентските листи. И това, че е в ДМСГ, което ме навява на мисълта, че инфото може да е старо. Дете на 8 години в ДМСГ е странно.

Затова продължавам да съветвам авторката да отиде в отдел "Закрила на детето" и да провери. В дома нямат право да дават информация за децата.

Общи условия

Активация на акаунт