Намерих я!

• 7 230
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
Нося си кръста.... готова съм всичко да поема ,малката е на 8г. сега
 да обясня: родих,на третия ден от престоя ми в болницата дойдоха най-близките и хайде да я оставаш,срамотии в къщи не искаме...и така.просто отидох след определено време в съответната институция,поисках акта за раждане и ми го дадоха

# 16
  • София
Боже, боже! Как си живяла с тази болка толкова години!!!
И как ще наваксаш сега пропуснатото? Не ми се мисли.
Даваш ли си сметка какво е изживяло детето в Дома?
Господ да ти е на помощ!
Това е и моето мнение.
Успех ви желая - на теб и на момиченцето ти.

# 17
Без да съм  убедена в това, което казвам, следва да се обърнеш към РДСП в града, в който се намира дома, в който е настанено детето. Там заявяваш (подаваш молба), че искаш да оттеглиш декларацията, с която даваш съгласие за осиновяване на детето.
От там трябва да ти назначат режим на свиждане, мисля че ще преминеш през период на проучване дали си във възможност да отглеждаш детето сама. Ако всичко е наред, след известен период може да си прибереш детето, но мисля, че подлежите на двугодишна проверка.
Много грубо и в най-общи линии май това е процедурата.

# 18
Без да съм  убедена в това, което казвам, следва да се обърнеш към РДСП в града, в който се намира дома, в който е настанено детето. Там заявяваш (подаваш молба), че искаш да оттеглиш декларацията, с която даваш съгласие за осиновяване на детето.
От там трябва да ти назначат режим на свиждане, мисля че ще преминеш през период на проучване дали си във възможност да отглеждаш детето сама. Ако всичко е наред, след известен период може да си прибереш детето, но мисля, че подлежите на двугодишна проверка.
Много грубо и в най-общи линии май това е процедурата.

Каквото ще да е.....на всичко съм готова
Благодаря за инфото  bouquet

# 19
Обаче моля ти се, може да не е точно така. Много бегла ми е информацията.
Успех и пиши как се развиват нещата

# 20
От днес, според новия семеен кодекс :
Оттегляне на предварително дадено съгласие
Чл. 92. Родителят може да оттегли предварително даденото си съгласие за пълно осиновяване със заявление с нотариална заверка на подписа до започване на производството по осиновяване пред съда. Заявлението се подава до дирекция "Социално подпомагане" с копие до регионалната дирекция за социално подпомагане.

Болднатото изречение те интересува. Само дето не е указано коя дирекця... според мен - по настоящото  местожителство на детето. Имам предвид следното. Детето може да е родено в София и там да си подписала декларацията за съгласие. После обаче, то да е прехвърлено в друг град (още повече е на 8г, така че вече не е в "бебешки дом" и със сигурност е местено). Абе, все едно - трябва да отидеш в дирекция СП, отдел закрила на детето на съответната община, дори да не отидеш в точното, оттам ще те насочат.

# 21
ДА добавя,малката се се намира в дом за медико-социални грижи,разбирамче има здравословен проблем,ако някой може да каже какво представлява какво значи това заведение нека да пише с какви здравни проблеми се занимават
(каквото и да е ако мога -прибирам си я)

# 22
Да ,минах през нотариус ,където съм я родила се намира във същия град

# 23
нотариус ли провери къде се намира детето ви  Shocked
Спирам да ви давам съвети, защото може нещо да ви объркам. Не ме слушайте, нещо аз не съм наясно с нещата...
Извинете ме моля, наистина.

Поздрави и успех

# 24
Осем години....  Cry
Дръж ни в течение.  newsm17

# 25
ДА добавя,малката се се намира в дом за медико-социални грижи,разбирамче има здравословен проблем,ако някой може да каже какво представлява какво значи това заведение нека да пише с какви здравни проблеми се занимават
(каквото и да е ако мога -прибирам си я)

ДМСГД е Дом за Медико Социални Грижи за Деца, но това не значи, че детето има здравословен проблем. Така се казват тези институции, но по-странното е, че там има деца от 0 до 3 години. После ги местят в други структури ДОВДЛРГ.

# 26
  • София
От любопитство. Какво се промени при теб? Как се освободи от зависимостта си от роднините си? От къде намери сили да поемеш отговорност за живота си?
Много, много успех желая и на двете ви!

# 27
на мен също много ми се иска да чуя историята.Това за мен  е първият път когато разбирам че майка е търсила и намерила детето.Май съм приела факта,че децата търсят ако желаят.Стискам палци за детенцето да може по-бързо да преодолее всичко което го очаква

# 28
Мили момичета,благодаря ви много за подкрепата

Намерих я благодарение на мой приятел полицай.Дадох егн-то на детето  и моя познат е направил справка и му е излязъл адреса( Praynigда е достоверен) а и аз съм правила справка чрез егн-то за здравни осигуровки -излизат имената които аз съм и дала ,и това че не фигурира в пациентската листа на НЗОК
ох,много ми идва напрежението.За семейното ми положение-живея на семейни начала и имам прекрасно момченце на 1 годинка.
А чак ноември месец ще бъда в град където е момиченцето ми..

# 29
Побързай!!!

Общи условия

Активация на акаунт