Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 57 198
  • 762
  •   1
Отговори
# 345
Добро утро Simple Smile.Аз съм много притеснена относно математиката,моят пък смята всички задачи с пръсти, сметало,пръчици или в краен случай ако не са около него те си драска чертички някъде на друго листче.И сега като са по големи цифри и не стигат пръстчетата ,а с със сметалото се бави и изостава от другите докато отброй ,установявам че той и елементарни неща не иска да сметне с размърдване на мозъка .Вашите как смятат, от 2 дни се заричам изхвърлям сметалото и връзвам ръцете ,но пак отсреща ''трудно ми е ''и  как да го отуча и аз не знам.
Мисля да започнем уроци по математика ,дали при частен учител или в школа някаква все едно .Моля да ми препоръчате къде децата ви ходят .

# 346
още края на мин година започнахме с опитите да махнеме сметалото и пръстите
Голям зор беше ooooh!

В началото започнахме с пресмятане   числата до 20  като започнахме с събирането на
две еднакви числа--примерно  1 и 1
3 и 3 ,,,,4 и 4 ,,5 и 5
8 и 8
така докато ги научи  наизуст Wink
после --стана по-лесно,дали доби навик незнам ,,но пръстите отпаднаха в един момент

Търпение и постоянство ,не се отчайвай,,ще се справите

# 347
abeni_83,

Методът за смятане с хоризонталната линийка, начертана на лист, помага за отпадане на пръстите, защото детето започва да си представя линийката и числата на нея от 0- нагоре.
Но не е трагедия, че смята на пръсти все още. Повечето деца на този етап във втори клас, смятат така от време на време поне, все пак- не са им улегнали още всички задачи, само за втора година са ученици Simple Smile

А частен учител по математика е много добра идея. И вкъщи учим доста, но допълнителните уроци, при учител, който все пак е авторитет за детето, му дават допълнително увереност. А и виждам как учителката много по детски му обяснява дециметри, метри и сантиметри- аз не бих могла така, ядосвам се и се карам, когато нещо запъне и не разбира.
Другата хитрина по математика е, че при частната учителка, вземат един урок напред, така че, в клас, като се преподава нов материал, да му е познат и не се разсейва, поради това, че е нещо ново, което не разбира.

# 348
Добро утро!
Вчера написахме домашните и днес май ще се отдадем на мързел /поне до обяд/.
После ще трябва малко да чете. Остава ли време на децата ви да четат книги. През седмицата на сина ми почти не...

# 349
  bouquet А ще е нахално ли да поискаме да ни дадете и на нас координатите на вашата учителка ,дано вълшебната линийка и на нас да ни е от полза
 Hug

# 350
  • София
Искрен никога не е смятал със сметало, миналата година ползваше пръстите. Laughing Но вече смята на ум...
Сега учи по музика Песен за дъждовните капки... Получил е 5 защото не я знаел добре.
В петък трябвало да е написал преразказ на "Момче и вятър" за домашно по ЗИП БЕЛ, не я знаел тази приказка и затова го пропуснал... В помагалото действително има само 3 картинки, без текст ... Така че google помага и за учебни цели ! Ура ...  Mr. Green

# 351
А пък нашата госпожа, на родителската среща каза, че децата, които се затрудняват могат да ползват пръчиците за смятане, които ползвахме миналата учебна година  Rolling Eyes

Аз също изполчвам чичко Гугъл, като пишем домашни, сега обаче вече имаме правописен речник, оказа се страхотен помощник този речник  Heart Eyes При това момиченцето ми само си търси думичките в него, много съм щастлива.

# 352
  • Варна
Добро утро и от мен.  Hug
И Петьо още си служи с пръсти... Сметало никога не е ползвал.  Определено беше много притеснен като взеха числата до 100. Аз му обясних как да извършва действието като поствя едно под друго числата и ако няма едно на ум се справя добре. В училище обаче ги пишат хоризонтално и му е по-трудно. При вас как е?  Rolling Eyes
За сега е най-зле с писането. Ако му се диктува цяло изречение допуска много грешки, ако е дума по дума или по 2 думи - грешките са по-малко. Върху това работят с логопеда и върху замяната на някои букви. Много сме доволни от логопедката. От 19.10. ще я посещава 3 пъти седмично. След тройката на входящото ниво по БЕ има 5.  Party
В момента е на футболен турнир. Вчера си научи по всичко, за да може днес да си почива.  Благодаря на всички, които му пожелаха успех.   bouquet

# 353
soniapro благодаря ти  bouquet мн е щастлива , че ще я пиее Laughing

Калина и тя смята с пръсти все още.
При диктовките пак е мн трудно, не помни цялото изречение иска дума по дума, а като знам г-жата им как бързо диктува............в у-ще пише грозно и с грешки newsm78

# 354
  • No Line On The Horizon
Ние пък вкъщи се упражняваме по английски от този този сайт:
http://www.mingoville.com/?gclid=CNfpzveOoZYCFQyR1QodFS5R6w

Този сайт платен ли е? Пише, че е безплатен, а пък дава цени за абонамент. Не мога да се регистрирам.

# 355
  • Варна
фрос, като натиснеш "регистрирай се", където е табличката с цените най в дясно има FREE. Натискаш "регистрирай се" и попълваш формата. Аз се регистрирах. Интересно е. Довечера ще го покажа на Петьо. Kezaja,   bouquet .

# 356
Момичета, а какъв правописен речник да купя? Ние имаме една огромна тухла от дядо ми, върши страхотна работа, но е доста неудобна. newsm78

# 357
  • София
Аз имам един речник (изд. 78г.), който се е разпаднал, но ще го подвържа и с него ще действане... Wink Той е малка тухличка, много удобен формат.

# 358
  • Варна
Момичета, а какъв правописен речник да купя? Ние имаме една огромна тухла от дядо ми, върши страхотна работа, но е доста неудобна. newsm78
Аз имам един стар за ученици, откакто аз бях в първи клас.  Wink Иначе напоследък ползвам един онлайн, защото е трудно да грабна вниманието на Петьо с хартиен вариант, а на компютърния обръща внимание. Книжния си е по-добър вариант при всички случаи.
Ще следя предложенията за някой изпитан подробен речник, че е хубаво да има у дома.

# 359
  • Linz
Аз преди малко видя, че Дияна си е скъсала дънките. Нали ми е кльощава, едни дънки, които не ѝ падат да улучим, и тя да ги скъса. А нямат и месец. Ужас. Как да не ѝ отвъртя главата.
Същата работа и при нас. На 3-тото или 4-тото обуване ги скъса. А толкова трудно намирам дънки като за нея- търся специално да имат ластик за регулиране на талията и да са с тесни крачоли (и да не са над 50 лв.).

Общи условия

Активация на акаунт