Да отказвам ли на свеки, щом тя ми отказва?

• 3 281
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
Моят мъж преди години много добре каза на майка си при поредната покана за прекопаване на царевицата.Каза й-Ако искам да копая царевица ще си взема место и ще отглеждам такава.Щом вие искате да отглеждате царевица ще си я копаете,на мен няма да разчитате.И край,това беше.Забрани ми да вземам каквото и да било от тях.

А моят, обаче се опитва да ме убеди, че той желае да работи такава градинска селска работа защото го разтоварвала от умствената, не че ни трябва нещо от градината, изкарва достатъчно за да си купи всичко.
Но, нали се сещате , че не му вярвам, че го иска, майка му има влияние над него и му внушава това, а и знае къде е е бутона му за чувство на дълг и кога и как да го натиска за да го задейства и той да хукне. Като почне да говори има това за работене, има онова, аз да  имах мъж, ама нали съм вдовица няма кой да ми помогне, и едно ридаене, той моя много чувствителен и наивен...
Аз му казвам като толкова иска да се разтовари от умствената работа с физическа, да вземе да погледа детето , памперси, преобличане, къпане, хранене и ще се измори физически...
Просто жената знае как да го манипулира , а той е податлив, и казва че не тя ми е проблема, имала съм по-сериозен проблем.

Изкарва ме едва ли не луда?!

# 16
гневна, да нямаме една и съща свекърва  Grinning .а ти пък какво си се хванала с тая градина верно.ми да копа щом му харесва на човека.колко ще му отнеме ден/два, после нали е при теб.не се дразни от подобни неща.моя съпруг и брат му също обгрижват повече от нормалното (според мен) майка си.и те казват че тя им е била и майка и баща(били са на 4г. и 7г. когато баща им е починал)проявявам разбиране, щом така чувства нещата.важно е че е мил и внимателен и с мен, и ми показва, и доказва че ме обича.

# 17
гневна, да нямаме една и съща свекърва  Grinning .а ти пък какво си се хванала с тая градина верно.ми да копа щом му харесва на човека.колко ще му отнеме ден/два, после нали е при теб.не се дразни от подобни неща.моя съпруг и брат му също обгрижват повече от нормалното (според мен) майка си.и те казват че тя им е била и майка и баща(били са на 4г. и 7г. когато баща им е починал)проявявам разбиране, щом така чувства нещата.важно е че е мил и внимателен и с мен, и ми показва, и доказва че ме обича.
   Май ще станеме рода тук -вече сме 3 с такава свекърва Laughing

# 18
Просто престани да ходиш у тях без повод.Уважавай я  за празниците,няма лошо и мъжът ти да помага на майка си.Но   да се натоварваш психически ,няма смисъл.Просто се абстрахирай от нея и не се ядосвай.Намирай причини да отказваш,но го прави така,че да не бъде груго.И при нас беше подобно-свекърите са свестни хора,но свекърът е голям мърморко.Като идем у тях с децата-свекърите живеят в друг град- и почва:Тук има трохи,тук са разместили,там това направили-все едно живеят в музей..Като се приберяхме вместо отпочинала,бях психически натоварена.И реших-мъжът ми като иска да ходи,но аз не.Само ако има някакъв специален повод.И ми е много добре.

# 19
Моят мъж преди години много добре каза на майка си при поредната покана за прекопаване на царевицата.Каза й-Ако искам да копая царевица ще си взема место и ще отглеждам такава.Щом вие искате да отглеждате царевица ще си я копаете,на мен няма да разчитате.И край,това беше.Забрани ми да вземам каквото и да било от тях.

А моят, обаче се опитва да ме убеди, че той желае да работи такава градинска селска работа защото го разтоварвала от умствената, не че ни трябва нещо от градината, изкарва достатъчно за да си купи всичко.
Но, нали се сещате , че не му вярвам, че го иска, майка му има влияние над него и му внушава това, а и знае къде е е бутона му за чувство на дълг и кога и как да го натиска за да го задейства и той да хукне. Като почне да говори има това за работене, има онова, аз да  имах мъж, ама нали съм вдовица няма кой да ми помогне, и едно ридаене, той моя много чувствителен и наивен...
Аз му казвам като толкова иска да се разтовари от умствената работа с физическа, да вземе да погледа детето , памперси, преобличане, къпане, хранене и ще се измори физически...
Просто жената знае как да го манипулира , а той е податлив, и казва че не тя ми е проблема, имала съм по-сериозен проблем.

Изкарва ме едва ли не луда?!

Градина не се копае и плеви всяка седмица, та вземи и си намери някое занимание, дето да те радва, вместо да пъшкаш и кълнеш свекървата си, че и майка си.
За него това е майка, и не виждам нищо лошо в това да й помогне, все пак е вдовица, твойта също е приключила с отглеждането на деца.
Майките ви и свекървите са ви отгледали вас, защо очаквате да отглеждат, или да са постоянно на повикване, за да отглеждат и децата ви?
Не забравяйте, че и те са почти два пъти по-големи от вас, а това предполага да се изморяват по-бързо, да имат по някоя болежка вече.
И моля, не ангажирайте децата си с вашите градини и болежки след време!
Сега свекърите и родителите не помагали, после децата не искали да помагат, щото "тя" или "той" ги манипулирали!
Да, имаш сериозен проблем! Искаш мъж ти да ти припка около полата, но това не става и всячески търсиш да намериш виновни за това, на които да излееш гнева си!
С избора на това да е свекървата, ще се вкараш в беля!

# 20
298 има известно право.Свекървата е сама и е хубаво синът и да и помага.Представи си след време твоите деца да не те поглеждат.Не я защитавам въобще-и тя не е права ,че отказва всеки път помощ.Понякога имаме нужда някой да вземе детето.На мен вече ми е наближило да ставам свекърва и си мисля,че трябва да помагам.Но не е добра и другата крайност,която понякога се случва-бабата поема почти изцяло грижите.

# 21
  • с/у ОколоМръсТното
Гневната,
Говори си със свеки, кажи и право куме, та в очи какво мислиш и чувстваш към нея и точка.
Какво ще занимаваш мъжа си, с твоите чувства към нея?  Rolling Eyes

# 22
Ако свеки е вдовица и няма кой да и помага е нормално мъжът ти да се ангажира с работата на село. Не може да го вържеш до себе си. Защо не ходите с детето и вие там , то ще бяга на воля а ти ще помогнеш на мъжо да свърши с работата по-- бързо.
Ако свекърва ти работи все още най-вероятно и е трудно да поема грижите за детето, обаждайте и се по-отрано за да може да планира времето си.
Недей с рогата напред няма да постигнеш нищо.

# 23
Изобщо не съм против мъжът ми да помага на майка си, но съм против да го ангажира всеки уикенд с нещо, а когато ние искаме да дойде за 2 часа  , тя да е все уморена, ангажирана или нещо друго измислено. Виждам колко е заета, на седмица по 2 книги изчита, не вади цигарата от устата и не спира да клюкарства и злорадства. Като не иска да ми помага, да не ми отнема единственият човек на когото разчитам за помощ, а именно мъжът ми. Аз вече тотално изперквам от умора, а те имало нужда от физическа работа. Ми то и аз имам нужда от някаква друга работа за разнообразие?! И всеки път като и хрумне , трябва да отидем у тях, щото е сготвила и да ни види, а на празник ако Недай Боже я подминем, а пък ако изберем да идем у нашите , а не у тях, става голяма олелия, а ние не можем да се разкъсаме, въпреки това повече нея я уважаваме на празниците, че да не е сама и да тъгува.

# 24
Уф, Гневна, наеми си детегледачка. Оползотвори свободното време да си с мъжа си. Идете на кино, вечеря, шопинг...
Свекървата няма да промениш, само нерви похабяваш. Hug

# 25
Уф, Гневна, наеми си детегледачка. Оползотвори свободното време да си с мъжа си. Идете на кино, вечеря, шопинг...
Свекървата няма да промениш, само нерви похабяваш. Hug

Hug

# 26
gnevna sum

напълно си права и те разбирам. Ти от свекърва ти нямаш личен живот с мъжа ти.
За всяко семейство мъж и жена е много важно да прекарва време един с друг и да се радвате и наслждавате на живота.
Мъжът ти , както и ти си имате личен живот,
за помощ към свекървата да, но само ако и тя ви помага, и ако е нещо наложащо, ама да изпълнявате всеки каприз,
това е ужасно и ще си развалите семейството. Аман от егоистични свекърви!!!
Съпругът ти ходи по цяла седмица на работа и събота и неделя са му единствените дни за почивка,
в които вместо да прекарва с теб и детето, той ходи пак да работи.
Ще го съсипете този мъж, то човек му трябва и почивка, и време прекарано със семейството.

Ако можете гледайте да организирате празниците си извън града, малка почивка за два дена,
а ако свекърва ти иска помощ, първо и казаш, ок тогава на този и този ден ще гледаш детето,
ако пак ти отказва, тогава идва брадвата, и започваш да се правиш и ти на заета и така.
Не може тя да иска , а да не дава. Всичко трябва да е двустранно.

Стягай се и престани да мислиш кое е правилно и кое не, всичко което ти носи негативни емоции е неправилно и трябва да
го избягваш, това е истината.
А другата истина е , че едно семейство се състои от майка, баща, дете. Свекървата е просто една роднина, която се посещава отвреме на време, и нека да се оправя сама. Ами какво щеше да бъде ако живеехте в чужбина, нали тпгава тярбва сама да се справя.

Опичай си акъла и гледай по-егоистично, моя братовчедка беше пред развод заради такива щуротии.

Hug

# 27
Изобщо не съм против мъжът ми да помага на майка си, но съм против да го ангажира всеки уикенд с нещо, а когато ние искаме да дойде за 2 часа  , тя да е все уморена, ангажирана или нещо друго измислено. Виждам колко е заета, на седмица по 2 книги изчита, не вади цигарата от устата и не спира да клюкарства и злорадства. Като не иска да ми помага, да не ми отнема единственият човек на когото разчитам за помощ, а именно мъжът ми. Аз вече тотално изперквам от умора, а те имало нужда от физическа работа. Ми то и аз имам нужда от някаква друга работа за разнообразие?! И всеки път като и хрумне , трябва да отидем у тях, щото е сготвила и да ни види, а на празник ако Недай Боже я подминем, а пък ако изберем да идем у нашите , а не у тях, става голяма олелия, а ние не можем да се разкъсаме, въпреки това повече нея я уважаваме на празниците, че да не е сама и да тъгува.
 Вече ти писах че и при мене нещата са така -всеки уикенд си намира предтекст да го вика за нещо #2gunfire И аз се дразня защото както казваш ти той е единствения човек на когото разчитам за помощ. Не стига че грам не ни помага, а все иска на нея някой да й е до гъза. Като че ли е бебе! Ама тя така ги е научила  всичките мъже в къщата им- все да са й на разположение. Доста спориме с него по този въпрос, но никакъв резултат. Тя като звънне и той хуква- нали е доброто момче..абе не ми се говори че се ядосвам само. А и вчера нали беше неделя, познай къде си прекара той обяда, а аз тук сама с детето #2gunfire

# 28
Момичета утре и вашите момченца ще пораснат и тогава вие ще бъдете едни примерни свекърви, които няма да мрънкат и да се оплакват , ще гледат чинно внуците и няма да отнемат съпрузите на снахите си. FlutterНали така Joy Joy Joy
Моята свеки също ангажира мъжо с работа в събота и неделя и той разбира се не и отказва, за това ходим всички заедно на вилата с децата Laughing, аз също се трудя, свеки наглежда децата, така аз си почивам от тях.
Когато обаче сме решили предварително почивните дни да отидем някъде и имаме НАШИ планове никой не може да ги развали.
Планирайте си времето Hug
Преди да се скарате със свеки се опитай да поговориш с нея, мъжо не го замесвай разберете се двете по женски.

Общи условия

Активация на акаунт