МАРИНОВАНИ КАМБИ.За истински гурмани!

  • 126 691
  • 376
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 2 126
Отпаднаха ми притесненията.Само да питам с толкова малко сол(само щипка пише) стоят някак безсолни Thinking

# 106
  • Мнения: 672
Аз да си призная сложих повече сол, защото си знам вкуса и мисля, че не сбърках. Както писа Селма, затова се прави пробно да коригираш това - онова. Следващия път сложи повечко, щом са ти безсолни.

# 107
  • Мнения: 7 433
Искам да попитам може ли от вечерта да измия и нарежа камбите, а на другата сутрин да ги приготвям. Дали ще им стане нещо, ако престоят?
   Не вярвам да имаш проблем.  Simple Smile

Само да питам с толкова малко сол(само щипка пише) стоят някак безсолни Thinking
    Ами....Направи ,както е по рецептата една малка порция и ги опитай.
    Според мен солта ,ако е в повече,разваля вкуса на камбите (говоря за конкретно тази  рецепта).Но ти си прецени.
    Аз ги обичам така,както са кисело-сладки.И ги поднасям с нещо солено:сиренце,пържолки.....Истинска фантазия ви казвам!  Crazy Heart Eyes

# 108
  • Мнения: 2 126
Много са вкусни,аз им сложих малко повече от щипка сол.Не са солени,а по скоро сладко-кисели.3 буркана затворих по твоя метод,Селма,и останаха в една чинийка малко(няма за цял буркан).Аз обаче май леко ги преварих,ама няма нищо Embarassed

# 109
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 458
И аз да се отчета с камбите, станаха чудесни. Детето много ги хареса и даже ги яде днес още топли. Буркана си го вакумирах без да го затоплям а направо сипах горещите камби и маринава и го обърнах. Утре мисля да ги доизядем и следващата седмица да направя още. Този път мисля да им добавя някаква подправка като риган или мащерка, да видим какво ще получа. newsm78

# 110
  • Мнения: 1 796
Последния път, когато ги правих сложих моркови на колелца и малко повече сол. Морковите станаха чудни, но солта не трябваше да слагам Stop Въпрос на вкус!

# 111
  • Мнения: 497
Селма, страхотна рецепта, благодаря, че я споделяш. Направих 1 кг. за проба, уж затворих 2 буркана, ама заминаха...... още вечерта. Следващия път и аз обаче ще трябва да сложа сол, заради съпружието-хареса ги страхотно, но си ги соли (той просто яде много солено), на мен "в оригинал" ми харесаха много. От утре почва дебненето за камби -вече за зимата.....
Момичета, аз използвам ел. кана за врялата вода за бурканите-става мноого по бързо и лесно така.

# 112
  • Мнения: 7 433
Момичета, аз използвам ел. кана за врялата вода за бурканите-.....................
  И аз.  Peace

# 113
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 458
А по тази рецепта дали ще станат карфиол и зелени домати?

# 114
  • Мнения: 7 433
А по тази рецепта дали ще станат карфиол и зелени домати?
  Не съм пробвала.Не знам.  Peace

# 115
  • Бургас
  • Мнения: 424
Много вкусна и лесна туршийка.
Благодаря на Селма  bouquet newsm51
Утре май пак ще купувам камби:)

# 116
  • Мнения: 1 271
Много вкусна и лесна туршийка.
Благодаря на Селма  bouquet newsm51
Утре май пак ще купувам камби:)

и аз ги правя редовно но напоследък с чушки капия
на каква цена намирате камбите
днес ги гледах на  2,30 - скъпи ми се сториха
зимнина не съм затваряла че и аз като Селма имам ятаци, но за сега са чудни със сиренце, стоят си в тенджерката в хладилника докато ги хапнем и направя следващите

# 117
  • Мнения: 74
За камбите аз знам леко модифицирана рецепта:
Нареждат се камбите в тава, почистени. Във всяка се слага по 1ч.л. сол и 1ч.л. захар. Освен това по 1 с.л. оцет и 1 с.л. олио. слагат се във гореща фурна леко да омекнат, но без да се запичат и хващат кора. Просто омекват и пускат сок. След това се слагат в буркани, течността отделена при печенето се слава равномерно във бурканите. Допълва се със вряла вода. Слага се по 1 стрък целина. Затварят се и веднага се обръщат. Не се стерилизират.   Peace

# 118
  • Бургас
  • Мнения: 424
Вчера ги взех на 1,80лв. Днес ги гледам на 2,40 Shocked
Намерих в един квартален зеленчук по 1,90 и взех още 2 кг.
Дано да са хубави. Simple Smile

# 119
  • Мнения: 779
Вмъквам се при вас с благодарности за рецептата,наистина са страхотни на вкус,но според мен е много важно да се хапват след няколко дни поне,след като са стоели в хладилника.Вкуса е божествен!!Селма Hug

Общи условия

Активация на акаунт